Categories
Potovanja

10 najzanimivejših znamenitosti v Keniji, ki jih ne smete zamuditi

Med 10 najzanimivejših znamenitosti v Keniji spada kar njeno glavno mesto Nairobi. Skoraj nemogoče je verjeti, da je mesto staro komaj 100 let. V lokalnem jeziku Nairobi pomeni dobesedno kraj hladnih voda. Kadar so v mesto pripeljali železnico, je pričelo pridobivati čedalje večji pomen in se je tako razvilo v današnjo moderno prestolnico. V pičlih sto letih je Nairobi zrasel na mesto s 4 milijoni prebivalcev, kar je nedvomno nekaj, kar moramo šteti med 10 najzanimivejših znamenitosti v Keniji. V mestu je populacija razdeljena na revne in bogate. Reveži si ne morejo privoščiti niti za hrano, bogati pa gradijo vile s fantastičnimi bazeni in zasebnimi parki. Vsekakor lahko rečemo, da je Nairobi protislovno mesto, ki obiskovalce ne more pustiti ravnodušne. Mešanica tradicije in modernizma je naravnost fascinantna.

Če gremo dalje, lahko med 10 najzanimivejših znamenitosti v Keniji štejemo številne predele, ki jih vsebuje kenijska obala. Že sam znameniti pisatelj Hemingway se je navduševal nad njo in tam preživel veliko svojega časa. Če ste tudi vi ljubitelji pustolovščine, kakor je bil Hemingway, ali pa če imate tako svobodnega duha, kot ga je imel ta veliki pisatelj, boste zagotovo navdušeni nad tem, kar vam obala lahko ponudi. Da je obala res ena izmed 10 najzanimivejših znamenitosti v Keniji dokazuje tudi dejstvo, da se veliko pravljic iz 1001 noči dogaja prav na tem področju.

Med 10 najzanimivejših znamenitosti v Keniji brez zadržkov spada tudi narodni park Aberdares. To je eden izmed največjih parkov v državi. Tukaj boste našli 10 najzanimivejših znamenitosti v Keniji iz sveta živalskega kraljestva. Opazovali boste lahko slone v njihovem naravnem okolju. To je nekaj povsem drugega, kot če bi jih opazovali v živalskem vrtu. Videli boste lahko tudi bivole, antilope, pa tudi črne nosoroge in celo panterje.

Tudi narodni park Amboseli ponuja marsikaj fascinantnega. Tudi tukaj se pasejo črede bivolov in slonov. V ozadju se nahaja prekrasna podoba Kilimandžara, ki s svojimi zasneženimi vrhovi ponuja prekrasno panoramo. Tudi park Masai Mara spada med 10 najzanimivejših znamenitosti v Keniji. Tukaj boste našli najbolj raznolike afriške živalske vrste: gnuje, žirafe, zebre, antilope, slone, geparde, leve in bivole. Vsi ljubitelji živali si morejo ogledati te vrste v njihovem naravnem okolju, saj so to zares nepozabne izkušnje.

Prav tako med 10 najzanimivejših znamenitosti v Keniji spada tudi jezero Naivasha. Danes je to priljubljena destinacija belcev, ki živijo v Keniji. Površina meri kar 170 kvadratnih kilometrov. Kot zanimivost lahko povemo, da je jezero v 19. stoletju povsem izginilo in se nato zopet pojavilo.

http://www.agencija-oskar.si/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja