Categories
Hiša

Garažna vrata – od česa je odvisen cenik

  • Garažna vrata – cenik

Cenik garažnih vrat je odvisen predvsem od modela, ki ste si ga zamislili. Izbira je precejšnja – odločate se lahko med enokrilnimi, dvokrilnimi garažnimi vrati, drsnimi ali dvižnimi variantami, garažnimi vrati, izdelanimi iz jekla, aluminija ali lesa. Garažna vrata so investicija, ki vam lahko služi več let, zato ne imejte v mislih zgolj cenika, temveč preverite tudi samo kvaliteto garažnih vrat, preden se odločite za montažo. Cenik naj bo pri izbiri garažnih vrat sekundarnega pomena, kar se vam bo na dolgi rok zagotovo večkratno obrestovalo. Saj veste – redki so tako bogati, da si lahko privoščijo kupovati poceni. Nasvet, ki ga je vredno upoštevati tudi pri nakupu garažnih vrat

Categories
Ekološka gradnja Hiša

3 razlogi za zalogovnik tople vode

  1. Zalogovnik tople vode – učinkovita oskrba z energijo

Zalogovnik tople vode je namenjen shranjevanju in ogrevanju vode v času, ko je na voljo dovolj energije ali pa je ta dostopna po nižji ceni kot sicer. Z zalogovnikom tople vode ste ves čas pripravljeni na morebitno hladnejše obdobje in vam tako ni potrebno skrbeti, da vas sredi tuširanja preseneti neprijeten curek ledeno mrzle vode. Na voljo vam je tudi sistemski zalogovnik tople vode, ki bo poleg ogrevanja sanitarne vode poskrbel tudi za ogrevanje vaših prostorov – dve prednosti v eni sami napravi. Zalogovniki tople vode so izdelani v velikostih, primernih tudi za manjša stanovanja, v katerih lahko nadomestijo klasični grelec tople vode.  

Categories
Hujšanje

Kako delujejo hlače za hujšanje?

Takojšnji učinek hlač za hujšanje

Hlače za hujšanje vas bodo že v prvem hipu, ko jih boste oblekli, naredile vitkejše za kar 5 do 9 kilogramov. Gre za optičen učinek, ki skrije vaša problematična mesta (ne glede na to, kje se nahajajo – hlače za hujšanje namreč vašo postavo oblikujejo od kolen pa vse do prsi) in poudari tista, s katerimi ste zadovoljni. S pomočjo hlač za hujšanje boste uspešno zmanjšali tudi videz celulita in skrili odvečne maščobne blazinice. Tako boste lahko zopet oblekli svoja najljubša oblačila, ki že dolgo počivajo v omari. Hlače za hujšanje so revolucionaren izdelek, ki vam bo zopet povrnil zadovoljstvo z vašo postavo. Rešitev je hitra in enostavna.

Hlače za hujšanje – trajno delovanje

Učinek hlač za hujšanje pa ni zgolj vizualen in začasen, saj vam na dolgi rok in ob rednem nošenju zagotavljajo uspešno kurjenje maščob, kar omogočajo posebni materiali, iz katerih so narejene. Hlače za hujšanje poskrbijo za mikro masažo kože, kar poviša temperaturo telesa in posledično pospeši cirkulacijo. Koža se na ta način pomladi, hkrati pa se občutno zmanjša prisotnost celulita, ki je za večino žensk prava nočna mora. Uporaba hlač za hujšanje pomeni večjo porabo energije, posledica česar je zmanjšanje obsega problematičnih delov. Hlače za hujšanje lahko nosite tudi med športno aktivnostjo in s tem pospešite izgubo odvečnih kilogramov.   

Številni zadovoljni uporabniki hlač za hujšanje

Med uporabniki hlač za hujšanje niso samo ženske, saj po njih posega tudi vse več pripadnikov moškega spola, ki se zavedajo njihovih številnih prednosti. Hlače za hujšanje vam ne zagotavljajo le neverjetnih rezultatov, temveč so izredno diskretne za uporabo. Zaradi tankega in zračnega materiala, ki ne pušča vidnih robov, jih lahko nosite pod katerimkoli oblačilom. Hlače za hujšanje tako združujejo udobje, estetiko in izredno učinkovitost. Prava formula za uspeh!

Categories
Delovna mesta

Prosta delovna mesta – Maribor

Maribor – pomanjkanje prostih delovnih mest?

Zavest o pomanjkanju prostih delovnih mest je v Sloveniji prisotna že kar nekaj časa, pri čemer ni izvzeto niti drugo največje slovensko mesto Maribor z okolico. Pa je realno stanje res tako katastrofalno? Dejstvo je, da je za nekatera prosta delovna mesta zanimanje izredno veliko, službo pa lahko dobi le nekaj kandidatov, morda celo zgolj eden, vendar pa po drugi strani ostaja mnogo nezapolnjenih prostih delovnih mest, ker delodajalci enostavno ne najdejo človeka, ki bi to mesto zapolnil. Kako je s situacijo v Mariboru? Katera področja so najbolj perspektivna, kar se tiče prostih delovnih mest?

Categories
Garažna vrata

5 prednosti dvokrilnih garažnih vrat

  • Estetska privlačnost

Dvokrilna garažna vrata so vam na voljo v različnih modelih in barvah, ponuja pa se vam tudi velika izbira stekel in kljuk, kar vam omogoča izbiro dvokrilnih garažnih vrat po vaši želji. Sami se lahko odločite za model dvokrilnih garažnih vrat, ki bo najbolje dopolnil estetiko vašega doma in jo celo nadgradil. Prepustite se domišljiji …

  • Funkcionalnost

Dvokrilna garažna vrata odlikuje izredna funkcionalnost, ki je opazna predvsem pri modelih, ki imajo vgrajeno daljinsko upravljanje. To vam bo prihranilo ogromno časa in energije. Prosto odpiranje in zapiranje dvokrilnih garažnih vrat je tako od vas oddaljeno zgolj za en gumb. Izkoristite prednosti, ki vam jih sodobna tehnologija ponuja.

Categories
Hujšanje

Zdravo hujšanje je naravno hujšanje

Najpogostejše napake pri hujšanju

Veliko tistih, ki se odločajo za hujšanje, pogosto pozablja, da je pravzaprav le naravno hujšanje zdravo hujšanje. Ponuja se mnogo hitrih rešitev – od raznoraznih diet do tablet, ki jih označujejo za revolucionarne, čajev za hujšanje, hlač za hujšanje in podobnih izdelkov, ki obljubljajo neverjetne rezultate pri hujšanju praktično brez truda. Pa je tovrsten način hujšanja zares zdrav? Pogosto velja prej obratno. Želja po takojšnji spremembi, ki poskuša prelisičiti naravo in zapleten proces hujšanja, lahko pusti hude posledice na vašem zdravju, ki so neredko nepopravljive. Pogosto je tovrstno hujšanje tudi neučinkovito, predvsem na dolgi rok, saj lahko pridobite celo dodatne kilograme. Če si torej zares želite dolgotrajne spremembe, naj bo vaše osnovno vodilo to, da je zdravo hujšanje naravno hujšanje.

Kako zdravo hujšati?

Naravno in s tem zdravo hujšanje od vas zahteva veliko odločnosti in potrpežljivosti. Kilogramov, ki ste jih pridno pridobivali skozi daljše obdobje, se ne boste znebili čez noč. Odločite se raje zdravo in naravno hujšanje, za kar je seveda potreben določen čas, vendar je to edina zanesljiva pot do cilja. Za začetek nekaj dni zapisujte svoje prehranjevalne navade, saj boste s tem dobili bolj realen pogled glede tega, koliko v resnici pojeste. Morda se vam ne zdi veliko, ker je težko objektivno ocenjevati svoja dejanja. Šele potem, ko boste imeli vse črno na belem, lahko ocenite, kje so problematična področja in kaj je potrebno spremeniti. Brez naravne in zdrave hrane pri hujšanju ne gre. Imejte več manjših obrokov, sestavljenih iz kvalitetnih in nepredelanih živil. Pri hujšanju je pomemben element tudi gibanje, po možnosti v naravi, na katerega ne smete pozabiti, saj je poleg tega, da vam omogoča izgubo kilogramov, bistvenega pomena za vaše zdravje. Brez korenite spremembe življenjskega sloga žal ne bo pravega uspeha. Zdravo hujšanje je naravno hujšanje!

 

Categories
Okna

PVC-okna: nizke cene in visoka kvaliteta

  • Prednosti PVC-oken

Ugodne cene niso edina prednost PVC-oken. Ena izmed njihovih številnih kvalitet je ta, da so izredno dobri izolatorji, kar bo precej zmanjšalo vaše stroške ogrevanja. Poleg tega so PVC-okna zelo obstojna in primerna za vse vremenske razmere, do živega jim ne pridejo niti močni sočni žarki, saj jih odlikuje posebna UV-zaščita. Tako se vam ni potrebno bati bledenja ali rumenenja, zaradi česar bi jih bilo potrebno barvati. Z montažo PVC-oken boste pomagali pri ohranjanju gozdov in preprečili razjedanje črvov, kar se pogosto dogaja pri lesenih oknih, hkrati pa boste zagotovili tudi večjo varnost v primeru požara. Zamenjava stekel pri PVC-oknih je enostavnejša,  za zunanjo barvo pa se lahko odločate sami.  PVC-okna tako ponujajo izvrstno razmerje med ceno in kvaliteto.

Categories
Potovanja Šrilanka

Šrilanka in cunami

Šrilanka – december 2004

26. december 2004 bo ostal v spominu prebivalcev Šrilanke kot verjetno najbolj črn dan v njihovem življenju. To je bil namreč dan, ko je Šrilanko prizadel uničujoč cunami, posledica potresa v Indoneziji, ki ni izbiral svojih žrtev. Umrlo je približno 50. 000 ljudi, ogromno jih je bilo ranjenih, posledice opustošenja pa so bile katastrofalne, kar je zavilo prihodnost preživelih in s tem Šrilanke v veliko temo. Mnogo izmed ljudi je namreč izgubilo delo (pomemben vir zaslužka za prebivalce Šrilanke predstavljajo riževa polja in čajne plantaže), a vendar je bil najhujši morda prav strah pred tem, da se zadeva lahko ponovi. Nihče od prebivalcev Šrilanke ni zares vedel, kako naprej in ali je to sploh mogoče.

Cunami na Šrilanki

Šrilanka danes

Glavni cilj po cunamiju, ki je leta 2004 opustošil Šrilanko, je bil tako preprečevanje tega, da se tovrstna katastrofa v takšnih razsežnostih še kdaj ponovi. Šrilanka se je usmerila v povečevanje varnosti, pri čemer igra pomembno vlogo sistem zgodnjega obveščanja pred cunamiji, zaradi katerega mnogi izmed prebivalcev Šrilanke danes lažje zatisnejo oči. Je tovrsten način zaščite ustrezen? Žal se bo to po vsej verjetnosti zares pokazalo šele ob morebitnem naslednjem rušilnem valu.

Šrilanka

Šrilanka – kako naprej?

Zdi se, da je prihodnost Šrilanke predvsem v turizmu. Prebivalcem je namreč na nek način vendarle uspelo izluščiti nekaj dobrega iz tragičnega dogodka, saj je postal cunami njihova turistična posebnost, s katero pritegnejo pozornost obiskovalcev, ki jih ni malo, saj postaja Šrilanka vse bolj priljubljena počitniška destinacija. Turiste privabljajo predvsem s svojimi rajskimi peščenimi plažami, prekritimi s kokosovimi palmami. Tako je videti, da se Šrilanki vendarle obetajo lepši, predvsem pa mirnejši časi.

Categories
Banke Kredit

5 različnih vrst kreditov – izberite pravega zase

  1. Osebni krediti

Osebni krediti so najosnovnejša oblika bančnih posojil. Namenjeni so fizičnim osebam, ki dokažejo ustrezno kreditno zmožnost. Doba odplačevanja osebnega kredita je odvisna predvsem od tipa zavarovanja, ki ga izberete. Poraba denarja je povsem odvisna od vaših potreb, saj je osebni kredit običajno nakazan na vaš osebni račun.

Categories
Nepremičnine

Razmišljate o prodaji hiše? Tukaj je nekaj nasvetov.

Odločili ste se za prodajo hiše, zdaj pa niste prepričani, kako napraviti najboljši vtis na potencialne kupce?  Če želite, da bo prodaja hiše uspešna, lahko upoštevate naslednje nasvete:

  1. Ne bodite preveč navezani:

  • recite si: »To ni več moj dom, ampak stvar, ki jo moram čim bolje prodati«;
  • predstavljajte si, kako predajate ključe novemu lastniku;
  • poslovite se od vsake sobe in ne glejte nazaj.