Categories
Počitnice Potovanja Prosti čas Španija Turizem

Počitnice v Španiji za vse okuse

Kastilja, Baskija, Andaluzija, Katalonija, Balearsko otočje, Kanarsko otočje …  počitnice v Španiji je potrebno planirati glede na veliko kulturno in geografsko raznolikost dežele, ki ni dovolj majhna, da bi jo v celoti obredli v enem potovanju. Katere pokrajine obiskati, je odvisno od tega, kakšne počitnice v Španiji si želimo. Katalonija je gospodarsko najbolj razvita pokrajina, njena prestolnica Barcelona pa je tudi prestolnica moderne umetnosti in kulturnega dogajanja. Andaluzija bo izbrana destinacija za tiste, ki želijo počitnice v Španiji izkoristiti v romantičnem vzdušju, ki ga še ni zapustil islamski duh Španije.

Mesta kot so Kordoba, Granada, Sevilja, Malaga preveva starodavni duh preteklosti. Tiste, ki želijo počitnice v Španiji okusiti v duhu najbolj klasični predstav o španskem temperamentu, bikoborbah in živahnem plesu, pa bo privabila Kastilja in prestolnica Madrid. Tako imenovana zelena Španija se nahaja na severu države, za katero je značilno vlažno in deževno podnebje pod vplivi Atlantskega ocena. Vsako leto pa počitnice v Španiji največ turistov preživi na španskih otokih ali ob obmorskih mestih. Priljubljena otočja sta tako Kanarski otoki, ki se nahajajo v Atlantskem oceanu, kot tudi Baleari, ki ležijo v Sredozemskem morju. Počitnice v Španiji ponujajo razvedrilo, primerno najrazličnejšim okusom, katerim je prilagojena raznolikost španskih pokrajin.

Categories
Prehrana Sadje Zdravje Zdravje Zdravje in lepota

Kalcij, pomemben mineral brez katerega ne moremo živeti

Kalcij je v človeškem telesu močno zastopan element, saj ga je kar 99 odstotkov v kosteh in v zobeh, preostali 1 odstotek pa v krvi, limfi in v ostalih telesnih tekočinah. Je mineral o katerem se največ govori, saj je prav on v človeškem telesu najbolj zastopan, tako je od kalcija odvisno koliko je naše telo trdo oziroma mehko. Samo pomislite kakšno bi bilo človeško telo, če ne bi imeli kosti, bili bi le kup mesa, a imamo prav zahvaljujoč kalciju človeško postavo. Prav iz razloga, ker je temeljni gradbeni material, je kalcij tisti, ki bi se mu morali precej več posvečati. Največ ga dobimo s prehrano, torej s mlekom in mlečnimi izdelki, zato velja, da kdor ne mara mleka, hkrati zavrača tudi kalcij. Prav tako pa ga najdemo v listni zelenjavi, v semenih sezama, v ribah, algah, oreščki, sušeno sadje,veliko pa ga vsebuje tofu, ki je pripravljen s pomočjo kalcijevih soli. V trgovinah na policah ga najdemo v marsikaterem proizvodu, navadno ga dodajajo pomarančnemu soku. V kolikor ga s prehrano vseeno ne dobimo dovolj, ga je smiselno dodajati v obliki najrazličnejših prehranskih dopolnil. Najbolj ga potrebujejo otroci, nosečnice, športniki in ljudje v odrasli dobi.

Categories
Izobraževanje Izobraževanje in znanost Zaposlovanje

V kakšnem stilu naj bo napisana učinkovita prošnja za delo

Učinkovita prošnja za delo je v veliko primerih ena glavnih adutov, s katerim bomo prišli do tako želene zaposlitve. Je dobra popotnica, obenem pa tudi vstopnica s katero bomo povabljeni na zaposlitveni razgovor za službo. Verjetno se tega niti ne zavedamo, a je prav prošnja tista, ki nam lahko pomaga ustvariti kariero, hkrati je prodajno orodje, kjer prodajamo sami sebe. A potrebno je vedeti, da v njej nikakor ni prostora za razne izpovedi. V njej moramo biti odkriti in svoje dosedanje dosežke predstaviti na kar se da najboljši način.

Učinkovita prošnja za delo bo napisana le, če je bomo pisali sami. Zato nikar ne pustite, da vam jo pišejo drugi. Pomoč je dobrodošla, a končni izdelek mora biti vedno le vaše delo. Prošnja za delo mora biti unikat, v njej morajo biti zajete tako vse vaše dosedanje delovne izkušnje, kakor tudi hobiji ali ostale dejavnosti, ki jih radi počnete. V njej poudarite vse svoje dosežke, bodoči delodajalec mora dobiti občutek, da ste resnično vredni, da vas povabi na razgovor. Učinkovito napisana prošnja je tisto kar prepriča še tako zahtevnega delodajalca. Naj bo napisana v stilu, takšna bo klicala po tem, da bo opažena.

Categories
Zavarovanje Zdravje

Nezgodno zavarovanje, ne stane veliko, a veliko velja.

Nezgodno zavarovanje ima številne prednosti, ki se jih še kako splača upoštevati. Nesreča nikoli ne počiva in dejstvo je, da s sklenitvijo nezgodnega zdravstvenega zavarovanja res ne moremo preprečiti, lahko pa omilimo finančne posledice. Nezgodno zavarovanje je tisto, ki nudi res veliko finančno varnost v primeru nezgod, pa tudi trajne invalidnosti. Primerno je za vse, tako za odrasle, kakor tudi za otroke in mladostnike. To zavarovanje lahko poljubno nadgradimo in smo poleg osnovnih kritij deležni tudi izplačil dnevnega nadomestila zaradi nezgode, izplačilo bolnišničnega dne, povračilo stroškov za bivanje v bolnišnici. Nezgodno zavarovanje ima nekatere prednosti, ki jih enostavno ne moremo prezreti, saj nam izplača zavarovalnino takoj po postavljeni diagnozi, pa tudi, če nezgoda ne pusti trajne invalidnosti. Nezgodno zavarovanje sklenjeno pri nekaterih zavarovalnicah ima prav mamljivo ponudbo, saj nam pokrijejo stroške, ki jih imamo s nadstandardnim bivanjem v bolnišnici. Višina premije za nezgodno zavarovanje je odvisna od nas samih, torej od izbire paketa, ki ga izberemo, oziroma od izbire dodatnih kritij. Prav tako je premija odvisna od poklica, ki ga opravljamo, saj so slednji razvrščeni po varnostnih razredih. Višina premije za nezgodno zavarovanje je odvisna tudi od povišanega tveganja, kar velja predvsem za športnike.

Categories
Počitnice Potovanja Prosti čas Španija Storitve Turizem

Dopust v Španiji na tisoč načinov

Dopust v Španiji je mogoče zasnovati na mnoge različne načine. Ker gre za veliko državo z veliko naravno raznolikostjo ter še večjo raznolikostjo zgodovinske, kulturne in umetniške dediščine, je mogoče dopust v Španiji planirat na tisoč in en način.

Najpogosteje se turisti za dopust v Španiji odločajo v poletnih mesecih, saj želijo tople in dolge dneve uživati ob hladni obmorski sapici. Kot turistične destinacije za poletni dopust v Španiji so se tako močno uveljavila španska otočja. Balearsko otočje (predvsem Ibiza, Majorka in Menorka) v Sredozemskem morju in Kanarsko otočje v Atlantskem oceanu (predvsem Tenerifi in Fuerteventura) ter vzhodni in južni del španske obale (Costa de Valencia, Costa Calida, Costa de Almeria, Costa Tropical, Costa del la Luz) so destinacije, ki si jih za dopust v Španiji izberejo ljubitelji morja in sonca.

Seveda bogata kulturna dediščina, kjer se prepletajo islamski vplivi in bogata dediščina tisočletji  krščanstva, dodatno obogati dopust v Španiji. V povezavi s krščanstvom nekateri dopust v Španiji izkoristijo tudi za poglobitev vere in sicer tako, da se odpravijo na romarsko destinacijo Santiago de Compostela, ki je tretja najpomembnejša romarska destinacija v krščanstvu (takoj za Sv. Petrom v Rimu in Jeruzalemom). Dopust v Španiji je popularno planirati tudi okrog obiska večjih mest (Madrid, Barcelona) ali pa kakšnega od številnih naravnih parkov.

Categories
Razno Zavarovanje Zdravje

Kaj nam nudi zdravstvena zavarovalnica?

Zdravstvena zavarovalnica je poznana večini državljanov, ki si je kadarkoli urejalo katero izmed še kako potrebnih zdravstvenih zavarovanj. Nudi nam najrazličnejše pakete, ki so skrbno izbrani, vsak izmed njih pa je namenjen tako našim željam, kot potrebam, ki jih imamo, no, vsaj kar se tiče vrste zavarovanja. Za nas tako kar najbolje poskrbi, pa naj bo to v domačem okolju, ali v tujini. To je pravšnji kraj za sklepanje zavarovanj, saj le na takšen način najbolje poskrbimo za se in za svojo zdravje. Neredko se zgodi, da bolezen, poškodba ali nesreča dodobra oklesti naš proračun, s tem pa ne le našega, temveč je v težavah celotna družina. Prav zdravstveno zavarovanje, ki smo ga sklenili na kraju, ki ga imenujemo zdravstvena zavarovalnica pa nam pri tem še kako pomaga. V Sloveniji poznamo tri zdravstvene zavarovalnice, toda največja specializirana zavarovalnica je Vzajemna. Vzajemna  je zdravstvena zavarovalnica, ki s svojim priljubljenim sloganom svojim zavarovancem daje en lep občutek zaupanja in povezanosti. Je zdravstvena zavarovalnica, ki deluje na osnovi načela vzajemnosti, kar pomeni, da vsi člani vzajemne zavarovalnice vzajemno in solidarno zagotavljajo varnost za prav vsakega zavarovanca. Že sam slogan, ki jih krasi nam daje tisti občutek, da ji lahko zaupamo. Slednji se glasi, jaz zate-ti zame, kar v praksi pomeni, da vsi člani vzajemne zdravstvene zavarovalnice solidarno zagotavljajo varnost za prav vsakega posameznika posebej. Cilj zavarovalnice, ki deluje po načelu vzajemnosti ni nikakršno kovanje dobička, pač pa zadovoljevanje potreb njenih članov. Zdravstvena zavarovalnica nam pomaga, da smo varnejši in srečnejši.

Categories
Produkti

Darila za najstnike in najstnice

Kadar hočemo najstniku prinesti darilo smo pred veliko odločitvijo. Saj najstniki dandanes niso zadovoljni z vsakim darilom. Za igrače in sestavljenke so prestari za toplice ali druga potovanja pa so še premladi. Najstniki mlajših let si bodo želeli nekaj zanimivega in za njih uporabnega. Najstniki ne bodo zadovoljni z rožami ali pa slikami. Ko kupujemo darila za najstnike je najbolje da najprej preverimo če se ta ukvarja z kakšnim hobijem ali športom. Na primer, če najstnik igra nogomet, je najbolje, da mu kupimo žogo ali pa dres njegovega najboljšega igralca oziroma vzornika.

Obstajajo pa tudi najstniki ki se ne ukvarjajo z nobenim športom. Taki imajo običajno rajši knjige ali pa druge zanimive reči. Če pa je najstnik rad pred računalnikom in rad igra video igrice mu kupimo npr. novejšo igrico ali pa kak USB. Za starejše najstnike nad 15 leti pa so igrače in podobno že odveč. Za take pa je najbolje, da jim kupimo kakšno čokolado zraven pa dodamo še nekaj denarja, saj ga tega v času študiranja najbolj potrebujejo. Denarja pa so tudi najbolj veseli. Za najstnice pa je izbira daril težja saj so te še bolj zahtevne. Za mlajše najstnice so primerne še pobarvanke, princese, itd. Ko pa so malo starejše pridejo na vrsti šminke, parfumi, razni geli. Za najstnice pa ni izključena tudi kakšna knjiga z najstniško temo. Knjige so veliko bolj priljubljene pri najstnicah kot pa pri najstnikih. Ko pa je najstnica stara 16 let in več je tudi za njih najbolj potreben denar, saj jim ga prav tako primanjkuje.

Oglejte si primer darila za najstnike in najstnice.

Categories
Mehika Potovanja Prosti čas Turizem

Potovanje v Mehiko, skrivnostno deželo Aztekov in Majev

Potovanje v Mehiko je med Slovenci zelo želeno, saj je to dežela, ki jo enostavno obožujemo. Radi jo obiščejo tako turisti, ki želijo sanjske počitnice, kakor tudi številni popotniki. To je dežela različnih kultur, številnih obrazov in predvsem dežela nasprotij. Prav zato, ker leži kar ob treh morjih je izbira neskončnih kilometrov plaž nekaj povsem samoumevnega. Prav iz tega razloga tu najdemo edinstveno raznolikost narave, vse od obširnih rodovitnih polj, mogočnega gorovja, puščav, obširnih pragozdov, vulkanskih zasneženih vrhov ter gozdov kaktej.

Zgodovina dežele sega kar 10.000 let v preteklost, zato je potovanje v Mehiko pravo doživetje za vse ljubitelje skrivnostne zgodovine. Stare civilizacije so prav na tem mestu pustile neverjeten pečat in za seboj pustile dokaze o visoko razvitih kulturah. Najprej Azteki in za njimi Maji so imeli izjemne astronomske sposobnosti, prav tako pa so za seboj pustili neverjetno arhitekturno zapuščino. Prebivalstvo Mehike je neverjetno gostoljubno in obiskovalca sprejme odprtih rok. Njihova toplina je nalezljiva in nikar se ne čudite, če vas povabijo v svoj topel dom. To je barvita dežela, tako po oblačilih, kakor tudi po številnih pisanih avtobusih. Prav noben obiskovalec Mehike pa četudi na avtobusu, ne bo nikoli ostal lačen.

Categories
Zdravje

Kaj moramo vedeti preden sklenemo dodatno zavarovanje?

Dodatno zdravstveno zavarovanje krije poškodbe, ne glede na vzrok zaradi katerega so nastale, v kolikor seveda poškodba ni v celoti krita že iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.  To je zavarovanje, ki ga dodamo k dopolnilnemu, le da vsebuje precej več ugodnosti in seveda pravic. Oseba, ki se dodatno zavaruje ima precej več pravic kar se tiče izbire boljše medicinske opreme, nekaterih nadstandardnih storitev, kot je bivanje v eno ali dvoposteljni sobi, prav tako pa ni potrebno plačevati zdravil, ki so bila predpisana na beli recept. Pravzaprav je to zavarovanje nekakšen dodatek oziroma kar nadstandard. Z dodatnim zavarovanjem si lahko zagotovimo tako hitro, kakor tudi  ugodno povečanje zdravstvenega kritja. Dodatno je vse, kar dodamo že k osnovnemu zavarovanju, torej zavarovanje v primeru nesreče oziroma nezgode, zavarovanje v tujini, nadomestila in dodatki. Tudi, ko je govora o zobozdravstvenih storitvah nam dodatno zavarovanje omogoča veliko več. V dodatno zdravstveno zavarovanje so vštete pravice, da lahko kot hospitaliziran starš, oziroma spremljevalec svojega otroka bodrimo tudi v dnevih bolnišničnega zdravljenja. Prav tako smo deležni bolj kvalitetnih očesnih pripomočkov, ortopedskih pripomočkov. To je zavarovanje za ljudi, ki se jim zdi, da za njih standardne pravice iz zdravstvenega zavarovanja ne zadoščajo.

Categories
Garažna vrata Hiša

Preizkusite udobje, ki jih ponujajo avtomatska garažna vrata

Avtomatska garažna vrata že dolgo niso le privilegij bogatih ljudi, saj jih za svojo garažo izbere vedno več popolnoma navadnih smrtnikov. Ob nakupu garažnih vrat se nikakor ne bi smeli odreči udobju, ki nam ga dajejo prav avtomatska garažna vrata. To so vrata, ki jih upravljamo preko daljinskega upravljalnika. S nakupom takšnih vrat nam nikoli več ne bo potrebno, ko bo zunaj na vso moč deževalo ali snežilo, izstopati iz avtomobila. Kar pomislite, kolikokrat ste popolnoma premočeni in premraženi za povrh prebrskali vse žepe, da ste naposled našli ključe od garažnih vrat. In nato za nameček popolnoma mokri sedli nazaj v avtomobil, da ste ga postavili na suho. Ko boste enkrat preizkusili takšna vrata jih ne boste nikoli več menjali. Avtomatska garažna vrata vam bodo prihranila tako čas, kakor tudi ogromne količine energije. To so vrata, kjer ne boste nikoli več slišali ne nadležnega škripanja pri odpiranju in zapiranju vrat, ne bo se vam potrebno vedno znova sklanjati, ko jih boste želeli odpreti, za povrh pa ne boste imeli prav nobenega strahu pred morebitnimi vlomilci. Avtomatska garažna vrata se odpirajo navzgor, balansirana so z torzijskimi vzmetmi, kar pomeni, da se v končnih položajih ustavijo popolnoma sama. Ko se odločamo za nakup tovrstnih vrat je dobro, da kupimo vrata, ki so hkrati dobro toplotno in zvočno izolirana, saj marsikje garažna vrata niso le namenjena za prostor, kjer se shranjuje avto, temveč velikokrat predstavljajo vhod in izhod iz stanovanja. Našemu domu dajejo tudi estetski videz.