Categories
Spletni marketing

Twitter #hashtag

Spletno komunikacijsko orodje Twitter je že kar nekaj časa prisotno tudi v slovenskem spletnem prostoru. Nekateri nanj gledajo kot na alternativo Facebooku, nekaterim je všeč njegova enostavna in bistveno manj kompleksna uporabniška izkušnja, vendar kaj v resnici je Twitter? Kaj nudi končnemu uporabniku? Kaj prinaša v poslovnem svetu? In kakšno vlogo ima Twitter v marketinškem pogledu?

 

Spoznajmo orodje

Kakor večino stvari je najprej treba orodje spoznati in razumeti, da ga lahko dobro in koristno uporabimo. Poglejmo si najprej njegov najbolj uporaben element – oznaka z »lojtrco« (#). V  angleščini jo imenujejo kar »hashtag« in je eden izmed bistvenih elementov Twitterja. Osnovni namen in funkcija oznake je, kot že deloma ime pove, označevanje tematik tvitov. Primer lojtrce bi zgledal takole – #followmonday –, s katero ostalim, ki uporabljajo Twitter, povemo, naj sledijo naštetim uporabnikom (@uporabnik1, @uporabnik2 …). Še en primer bi bil hashtag #ljubljana, pri čemer tvit označimo z mestom Ljubljana. Vsak uporabnik na Twitterju bo tokrat vedel,  da je tvit informacija, ki je posredno ali neposredno povezana z mestom Ljubljana.

 

Kaj pomeni to za marketing in podjetja?

Pravilna uporaba oznak z lojtrco pomeni več povratnih informacij, ki jih želimo, kar posledično pomeni  boljši in kvalitetnejši pregled popularnih tematik na Twitterju. S pravilno uporabo različnih orodij, ki so dostopna na spletu, lahko te podatke pregledujemo, analiziramo in jih v prihodnje uporabimo. Dve takšni orodji sta Hashtag.org (http://hashtag.org/) oz. Trendistic (http://trendistic.com/), ki nam v podobi grafa prikažeta popularnost nekega tvita v želenem obdobju; orodje Trendistic zahteva registracijo, če želimo poizvedovati po daljših obdobjih, 90 dni ali več. Ker so takšne informacije ključnega pomena za analizo trendov na Twitterju, so tudi velika dodana vrednost, če želimo izvedeti, ali se o našem proizvodu veliko govori in kdaj oz. v katerem obdobju. Prav tako nam veliko koristnih informacij nudi sam Twitter Search (http://search.twitter.com/), ki omogoča iskanje ažurnih informacij ali, kakor trdi sam Twitter Search slogan, See what’s happening — right now.

 

Kaj to pomeni za končnega uporabnika?

Večine končnih uporabnikov Twitterja statistika v tolikšni meri seveda ne zanima. Za tiste, ki pa imajo željo po prepoznavnosti, je oznaka z lojtrco dober način vključevanja v Twitter tematike. V primeru, da končnega uporabnika zanima statistika svojega Twitter računa, lahko za to uporabi spletna orodja TweetStats (http://tweetstats.com/) ali Xefer (http://xefer.com/twitter/). Obe orodji sta koristni, če želimo izvedeti količino tvitov po urah, dnevih in letih ter seveda frekvenco, kdaj najbolj objavljamo. Ponujata tudi podatke o tem, komu odgovarjamo in koga retvitamo. Seveda, če smo radovedni, lahko analiziramo tudi morebitne konkurenčne Twitter račune, dokler so javno dostopni. Tako lahko spremljamo tvitanje drugih oseb ali podjetij, kar pa prav tako koristi samemu marketingu.

 

Čeprav med družbenimi mediji v Sloveniji še vedno prevladuje Facebook, se tudi Twitter prebija in vedno bolj uporablja. Z nedavno prenovo Twitter platforme je dobil boljše uporabniško okolje, bojda pa bodo na Twitterju kmalu tudi oglasi, kar lahko seveda temeljito spremeni marketinški pogled na Twitter. Kakorkoli že, dejstvo ostaja, da lahko z različnimi koristnimi orodji in s pravilnim pristopom Twitter pametno izkoristimo za kvaliteten tok informacij do končnega uporabnika.

Categories
Bolečine

Kako se lahko odpravi bolečina v križu?

Bolečina v križu je na žalost v sodobni družbi vedno bolj pogost pojav. Prav naša hrbtenica je tista, ki najbolj občuti vse posledice sodobnega načina življenja, kot je predvsem dolgotrajno sedenje. Velikokrat je bolečina v križu posledica slabe prekrvavitve, kar pa lahko omilimo z gibanjem, raztegovanjem in z masažo. A ne le dolgotrajno sedenje, vzrok za nastanek bolečine v križu je tudi v težkem fizičnem delu ter izpostavljenost vibracijam. Pri starejših ljudeh je vzrok za bolečine v križu potrebno iskati v degenerativnih spremembah. Kadar je bolečina nekoliko bolj kratke narave, se zdravi s protibolečinskimi zdravili, včasih tudi z pomirjevali in pa s počitkom, oziroma z ležanjem. Kadar je bolečina huda pa jo zdravimo s analgetiki. V primeru, ko je bolečina v križu nekoliko blažja, je zelo uspešno tudi fizikalno zdravljenje, vaje za sproščanje in krepitev mišic ob sami hrbtenici. V nekaterih primerih se zgodi, da pride do draženja ali kompresije korenine na živec išijasa s strani medvretenčne ploščice, takrat pa je potrebno še operativno zdravljenje. Nekateri imajo to nesrečo, da se jim bolečina pojavlja že v rani mladosti. V večini primerov se pričnejo bolečine pojavljati postopno in samo takrat, ko delamo določene aktivnosti. A, če že prvih znakov bolečine ne vzamemo dovolj resno, se nam prav rado zgodi, da se stanje čez leto močno poslabša. Prav zato je bolečina v križu ena izmed najbolj pogostih težav, zaradi katerih se odpravimo k zdravniku. In prav je tako, saj ima lahko bolečina v križu tudi resnejše vzroke.

Categories
Otroška oprema

Praktično oblikovana previjalna torba je lahko tudi lepa in moderna

Previjalna torba je nekaj, nakupu česar se nekatere mame spretno ogibajo. A previjalna torba je nekaj kar bi morala imeti v lasti vsaka družina, ki ima v svoji sredi majhnega družinskega člana. Večina previjalnih torb današnjega časa je oblikovanih s prefinjenim okusom estetike, premorejo ogromno prostora, so prilagodljive in obenem zelo praktične. Potrebno je le izbrati pravo. Seveda se najbolje obnesejo tiste, ki imajo več predalov, ki jih ločujejo prekati. V takšno torbo lahko namreč pospravimo vse kar potrebujemo za nego in za popolno oskrbo dojenčka tudi takrat, ko smo z njim na poti. Moderna previjalna torba je mladim mamicam večkrat tako nepogrešljiv pripomoček na poti, kot tudi lep modni dodatek, saj lahko v njo zraven dojenčkove pospravijo tudi svoje stvari. Previjalno torbo lahko uporabimo tako za potovanje, kakor tudi za krajši sprehod v park ali k zdravniku. Še posebej v prvih mesecih, ko je obisk zdravnika velikokrat nujna stvar je takšna torba izvrstna za shranjevanje plenic, krpic, stekleničk, pa tudi za shranjevanje dodatnih oblačilc. Nepogrešljiva je v takšni torbi, ko otrok malo zraste kašica, kakšen keks ali kreker, pa tudi duda in . V vsakem trenutku pripravljena za nove dogodivščine je previjalna torba.

Categories
Hujšanje

Kako shujšati in kasneje pridobljeno težo uspešno obdržati

Kako shujšati, kakšne diete se lotiti, da bomo končno odvrgli nekaj odvečnih kilogramov, vse to so vprašanja, ki v današnjem času izjemno popularna. Zaradi sodobnega načina življenja, kroničnega pomanjkanja časa, se le redki posvečajo pripravi zdravih obrokov in redni telesni aktivnosti. Dandanes že skoraj na vsakem koraku zasledimo hitre diete, ki obljubljajo čudeže, a prav vsaka izmed njih ima praviloma jo-jo učinek, kar pomeni, hitro izgubljeno, še hitreje povrnjeno. Poleg hitrih diet, pa poznamo tiste, ki na našo žalost ne obljubljajo hitrih in neverjetnih rezultatov. Takšne diete od nas zahtevajo predvsem veliko več discipline, vztrajnosti, pa tudi odrekanja. Posameznik, ki si želi shujšati si mora narediti načrt, predvsem takšen, ki vsebuje zdrav in uravnotežen jedilnik, z veliko gibanja. Kako shujšati mogoče že vemo, a kako kasneje težo, ki smo jo stežka pridobili tudi ohraniti, to pa je že veliko težje. Prav zato, se če se le da izognimo hitrih diet in se držimo načel zdrave prehrane, veliko se gibajmo, telovadimo, tečemo, kakršnakoli oblika vadbe nam pač ustreza, tisti posvetimo čim več časa. Takšnega načela, vključno z zdravo prehrano, se držimo še kasneje, ko odvečni kilogrami že skopnijo, pa bo tudi kazalec na tehtnici miroval. Zdrava hrana in veliko gibanja, ne pripomoreta k temu, da bomo shujšali, temveč tudi k temu, da bomo lepši tudi na zunaj, postali bomo bolj sijoči, imeli bomo lepšo kožo in sijoče lase. Kako shujšati bo kmalu le še vprašanje, primerna hrana in dovolj telesne aktivnosti sta zagotovilo za uspeh.

Categories
Prevajanje

Prevajalska agencija zagotavlja hitre storitve in najkakovostnejše prevode

Prevajalska agencija ima številne prednosti, ki nas prepričajo, da se odločimo za njihove storitve. Ukvarjajo se predvsem z prevajanjem najrazličnejših besedil, pa tudi z lektoriranjem in s katero izmed sorodnih storitev. Ker je konkurenca na trgu zares neusmiljena je kakovostno prevajalsko agencijo mogoče poiskati le s pomočjo ugleda, ki ga imajo in seveda predhodnih referenc. Vse to imajo navadno objavljeno na svoji spletni strani (preverite to spletno stran), saj večina veliko vlaga tudi v marketing. Prevajalska agencija zagotavlja prevod, ki je visokokakovosten, zanesljiv, cenovno ugoden in pravočasno dostavljen. Prav tu je velika prednost agencije, ki se ukvarja s prevajanjem, saj lahko večjo količino delo porazdeli med več prevajalcev, ki jih nadzira vodja projekta, ki je hkrati zadolžen za uspeh projekta. Prevajalska agencija se ukvarja s pisnim prevajanjem, prevajanjem večine svetovnih jezikom, lektoriranjem, pa tudi s sodnimi prevodi. Velikokrat se zgodi, da v želji po čim nižjih stroških veliko podjetij in posameznikov za prevajanje določenega projekta najame poceni prevajalca, ki pa svoje delo opravi slabo, še manj pa strokovno. Pred najemom agencije, preverite reference in se odločite za kakovostno prevajalsko agencijo. Prav v tem je prednost prevajalske agencije, ki lahko delo zaradi večjega števila strokovno usposobljenih prevajalcev opravi v najkrajšem možnem času. Velikokrat se prevajalska agencija podreja vsem našim željam in potrebam in ni prav nobene težave, ko potrebujemo določen projekt tudi izven delovnega časa. Ker prevajalska agencija v veliko primerih zagotavlja celovito ponudbo lahko prihranimo pri dodatnem najemu lektorja in pregleda projekta. Za celovit in uspešen projekt je potrebno sodelovanje prevajalca, lektorja in vodje projekta, prevajalska agencija pa vse troje združuje.

Categories
Aerobika Šport

Za kakovostno vadbo si oblecite kvalitetna oblačila za fitnes

Nakup oblačila za fitnes je eden izmed temeljnih pogojev, preden sploh vstopite v center, kjer se ta športna aktivnost opravlja. Kadar se odločite, da bomo obiskali fitnes in se tja dejansko tudi odpravite, nikakor ni potrebno takoj steči do trgovine s športno opremo in si kupiti popolnoma novega oblačila. V kolikor že imate doma kakšne športne hlačke ali majice, ki se vam zdijo dovolj dobra, lahko uporabite slednje. Ni pomembno kakšne barve so oblačila za fitnes, še manj to ali so zadnji hit mode, tu igra najpomembnejšo vlogo funkcionalnost. Kupite si kakovostna in predvsem udobna športna oblačila, v katerih se počutite odlično. Važno je, da so majčke ali hlače za fitnes narejene iz materiala, ki diha. Oblačila za fitnes morajo znoj od vašega telesa čim bolj odvajati in ga ne vpijati, kar pomeni, da so precej  lahka za samo nošnjo. Za v fitnes je navadno dovolj dobro, da oblečete kratke ali dolge hlače in oprijeto majico. Oblačila za v fitnes morajo biti oprijeta, a hkrati dovolj udobna, da vašega telesa ne vežejo in ga med samo vadbo ne utesnjujejo, hkrati pa ne smejo biti preohlapna. Idealen material iz katerega so narejena oblačila za fitnes je bombaž, v zadnjem času pa tudi mešanica bombaža in nekaterih umetnih materialov. Oblačila za fitnes naj bodo narejena iz materiala, ki je zračen, propusten in na takšen način kar se da najbolje omogoča, da vaše telo med samo vadbo nemoteno diha. Oblačila za fitnes zagotavljajo kakovostno vadbo.

Categories
Ure

Športne ure

Športne ure so danes že skoraj nuja. Uporabljamo jih lahko tako pri teku, kolesarjenju kot plavanju. Če želimo pridobiti čim več podatkov o naši pripravljenosti, se čim bolje osredotočiti na prihodnje treninge in se ob vsem tem še zabavati, so športne ure prava izbira.
Športne ure oz. športne ročne ure so razdeljene v več kvalitetnih in cenovnih razredov. Najbolj osnovni modeli se začnejo že pri nekaj deset evrih, a število funkcij, ki jih takšne ure ponujajo, bo težko zadovoljilo že najmanj zahtevne uporabnike.
Bistveno dražje so tiste športne ure, ki vsebujejo že GPS navigacijo. Takšne ure lahko natančno merijo število pretečenih, prevoženih ali preplavanih kilometrov, hitrost športnika in pot, ki jo vsaj pri boljših blagovnih znamkah lahko kasneje prenesete na računalnik in na zemljevid.
Med podjetji pri nas izstopajo športne ure Garmin in športne ure Polar. Športna ura Polar se od Garminove različice niti ne razlikuje bistveno in pri obeh velja, da večja kot je cena več funkcij bo ura omogočala. Nekateri prisegajo na eno, drugi na drugo blagovno znamko, a dejstvo je, da je predvsem od vaših želja in pričakovanj odvisno, če vam bo katera ura dovolj dobra in kakšne bo njena cena.
Večina športnih ur je namenjena le eni ali dvema disciplinama. Kritično je predvsem plavanje, saj mora biti v tem primeru ura tudi vodoodporna. Kljub temu lahko pri obeh podjetjih najdemo nekaj ur, ki omogočajo združevanje vseh treh disciplin in so ravno zaradi tega verjetno najbolj primerne za vse tiste, ki bi želeli trenirati triatlon ali se vsaj preizkusiti v tej disciplini.

Categories
Apartmaji Turizem

Bohinj in prijeten apartma za popoln dopust

 

Bohinj spada med tiste kraje na svetu, ki so zliti s svojo naravo, le redko kje boste lahko najeli apartma, ki se nahaja sredi travnika s pravo botanično zakladnico. Ali ste vedeli, da v Bohinju raste kar tisoč različnih rastlinskih vrst? Gre za tako imenovano alpsko apeninško floro, ki nikjer v Evropi ni tako bogata in pestra. Če v spomladanskem času obiščete Bohinj in najamete apartma, boste svoj dopust preživeli sredi prave naravne predstave barv, oblik in prijetnih vonjav.

Razlogov zakaj za dopust izbrati Bohinj in tam najeti prijeten apartma, je res veliko. Najprej je potrebno izpostaviti, da je Bohinj arhitekturno eden izmed najlepših krajev v Sloveniji, s specifično alpsko podobo, je prepričal že marsikoga, da se je vanj preselil in kupil apartma. Najbolj znamenit simbol Bohinja je nedvomno Bohinjsko jezero, ki ga napajajo gorske vode. Poleti doseže temperatura vode prijetnih 22 stopinj Celzija, zaradi česar je odlična kopališka priložnost.

Tisti, ki obiščejo Bohinj in najamejo apartma za dlje časa, imajo lahko to srečo, da ravno potekajo Dnevi pohodništva. Z izkušenimi vodiči lahko v tem času  obiščejo okoliške vrhove, ki jih res ne manjka in eden je lepši od drugega. Planinske poti so urejene in raznolike, tako da je mogoče izbrati takšno, ki je primerna za vsakogar, glede na sposobnosti in seveda glede na izkušnje, ki jih že ima iz preteklih gorskih podvigov.

Bohinj je torej kraj, ki ob vsakem letnem času ponuja nekaj novega, pestrega in zanimivega, najdite primeren apartma in uživajte svoj dopust v njegovi pestri ponudbi – ne bo vam žal!

 

Categories
Spletni marketing

Že poznate Googlova nova orodja?

Ker v podjetju Red Orbit, digitalni marketing d.o.o, redno sledijo vsem novostim na področju digitalnega marketinga, so se tokrat odločili predstaviti zadnje Googlove pridobitve. Google je namreč pred kratkim lansiral novo orodje za popoln izračun povračila na naložbo za vse digitalne kanale, v veliko pomoč pri merjenju uspešnosti kampanje pa vam bo prav tako novo orodje Google Tag Manager.

Analiza povračila naložbe na vseh vaših digitalnih kanalih

Google Analytics je nepogrešljivo orodje za vse, ki se ukvarjajo z digitalnim marketingom, saj lahko z njegovo pomočjo analizirajo izvedbo in učinke vseh oglaševalskih kampanj na Googlu. Nekakšen »must have« v svetu digitala, do nedavnega še ni omogočal prikaz podatkov o stroškovni učinkovitosti preko vseh digitalnih kanalov.

Zdaj pa so nas na Googlu presenetili z novico, da so na trg lansirali novo orodje, s pomočjo katerega bodo lahko uporabniki Google Analyticsa odslej vnesli podatke o porabljenih sredstvih na različnih digitalnih kanalih − pri ponudnikih za prikazovanje plačljivih tekstovnih ali slikovnih oglasov, partnerskih mrežah, porabljena sredstva za oglaševanje z elektronsko pošto, socialna omrežja in celo stroške, ki izhajajo iz organskega obiska. Orodje je že na voljo v javni beta verziji, v Google Analytics pa ga boste našli pod zavihkom Viri prometa, pod kategorijo »Cost Analysis«, predviden slovenski prevod – Stroškovna analiza.

Podatke o stroškovni analizi bodo dostopni tudi preko novega poročila v zavihku Konverzije -> Večkanalni tokovi -> Orodje za modeliranje atributa. Vsi, ki še nimate tega zmogljivega orodja, lahko zanj zaprosite preko povezave: http://goo.gl/Upt2J. S pomočjo teh podatkov boste lahko na enostaven način primerjali delovanje vseh vaših digitalnih kanalov, kar vam bo v veliko pomoč pri načrtovanju marketinških kampanj in odločitvah o spremembah tekom trajanja le-teh.

 

Podatke lahko vključite v sistem na dva načina, in sicer preko samopostrežnega sistema API oz. z uporabo rešitev, ki jih ponujajo neodvisni ponudniki. Izbirate lahko med:

  • NEXT Analytics – http://goo.gl/UDtma
  • AutomateAnalytics.com GA Data Uploader – http://goo.gl/ITekW
  • ShufflePoint In2GA – http://goo.gl/9WJzG
  • Analytics Canvas – http://goo.gl/pkwSO

Na Googlu upajo, da bodo uporabniki z novim orodjem dobili jasnejši vpogled v delovanje in učinke njihovih digitalnih kanalov ter tako znali bolje razporediti tudi sredstva, namenjena digitalnemu marketingu.

 

Google Tag Manager

Svet digitalnega marketinga velja za enega najbolj dinamičnih, nenehno spreminjajočih in izzivov polnih področji marketinga. Za uspešno delovanju v tem »ustvarjalnem kaosu« je potrebna dobra mera agilnosti, proaktivnosti in sklepanja kompromisov z namenom doseganja zastavljenih ciljev. Vsi, ki smo del tega digitalnega »cirkusa«, se vse bolj zavedamo, kako pomembno je pravilno merjenje uspešnosti digitalnih kampanj. Tu nam že od samega začetka ob strani stoji globalni velikan Google s svojim fenomenalnim in povrhu vsega brezplačnim orodjem Google Analytics (vsem »big playerjem« pa je na voljo tudi Premium različica s cenovno etiketo 150.000$).

Namestitev GA trackinga dandanes predstavlja vključitev kar nekaj tag-ov za uspešno sledenje digitalnim kampanjam:
– osnovna GA tracking koda,
– conversion tracking,
– ecommerce tracking,
– remarketing tracking,
– event tracking,
– custom campaign tracking.

Za namestitev navedenih kod se marketinške ekipe obračajo na svoje kolege iz IT oddelka, ki pa so ponavadi preko glave zasuti s svojim tekočim delom. Marsikdaj se potem zgodi, da kampanje niso spremljane, kar prinaša nepopolne podatke o uspešnosti in vsesplošno nezadovoljstvo. Ta scenarij sedaj postaja preteklost. Google je pred kratkim na trg lansiral orodje, ki bi ga lahko primerjali s kontrolo letenja za oddelek marketinga − imenuje se Google Tag Manager.

Kaj je Google Tag Manager – GTM?

GTM je povsem samostojen Googlov produkt, ki se nahaja na: http://www.google.com/tagmanager/. Ponuja nam centralizirano upravljanje z vsemi tagi (tracking kodami) na enem mestu. Tako lahko končno prevzamemo kontrolo nad tagi v svoje roke in zagotovimo pravilno sledenje digitalnih kampanj. Vse, kar je potrebno storiti, je vnos tako imenovanega containerja na vse podstrani. Container je v svojem jedru okolje, v katerega se dodajo vse tracking kode za posamezno spletno mesto.

Za popoln izkoristek Googlovih novih orodji se lahko kadarkoli obrnete na strokovno ekipo Red Orbit-a.

Categories
Notranja oprema

Opremljanje notranjosti je odvisno od tega, kako želite bivati

Opremljanje notranjosti je odvisno predvsem od tega kaj opremljamo, saj se opremljanje razkošne hiše precej razlikuje, od opremljanja enosobnega stanovanja. Pri opremljanju notranjosti poskrbimo za celostno podobo prostora, ki vključuje tudi najmanjše detajle in ne le velike kose pohištva. Zavedati se je potrebno, da bodo prostori v katerih bomo bivali ali delali v celoti vplivali na naše počutje, po vsej verjetnosti kar veliko let. Ko se lotimo opremljanja notranjosti imejmo v mislih, da za večino problemov, pa čeprav se nam le ti zdijo resnično nerešljivi, skoraj vedno obstaja še kakšna druga, bodisi bolj ugodna ali pa drugače izvedljiva rešitev. Veliko je možnosti kar se tiče bivalne funkcionalnosti pa tudi celotne notranje opreme, zato je prav, da je opremljanje notranjosti tisto, ki ga opravimo z veseljem.

Lahko se ga lotimo kar sami, seveda pa je veliko boljše, pa tudi bolj koristno, če za pomoč najamemo strokovnjaka, arhitekta za  opremljanje, ki nam lahko še kako pomaga s svojim osebnim svetovanjem. Še posebej to velja v primeru, ko čas ni najbolj na naši strani, ali pa preprosto zato, ker želimo poleg svojega slišati še strokovno mnenje. Opremljanje notranjosti obsega vsak tudi najmanjši detajl, ki ga nikakor ne smemo spregleda, vse od velike omare v dnevni sobi, pa do najmanjše kljukice na omarici v kopalnici. Skladnost pohištva, barv, ne le sten, pohištva, temveč tudi zaves, preproge in barvno se ujemajočih električnih, vse je potrebno predvideti. Bistvo opremljanja notranjosti je, da prostor polepšamo in ga naredimo uporabnega.