Categories
Igrače

Namen dobro izbrane igrače

Darila, ki otroka najbolj razveselijo, so brez nikakršnega dvoma igrače. Dandanes, če pogledate okrog sebe, boste opazili, da je ponudba tako široka, da človek sploh ne bi znal izbrati prave igrače. Ravno zato je pomembno igrače iskati na pravih mestih. Trendi kažejo predvsem to, da igrače postajajo čedalje bolj tehnološko dovršene. To pa ima seveda svoje prednosti in slabosti. Nedvomno tehnologija odpira mnoge nove možnosti zabave, ki si jih v preteklosti nismo mogli niti predstavljati. Vendar pa pedagogi in sociologi zadnje čase opozarjajo, da nove tehnološke igrače otroke čedalje bolj pasivizirajo. To pomeni, da postajajo otroci nedejavni uporabniki igrače, namesto da bi bili aktivno vključeni v svet igre. Zato velja opozoriti predvsem na to, da je mogoče prav danes najboljši čas za vrnitev k starim vrstam igrač kot so tiste iz lesa. In res se v zadnjih nekaj letih nekaj prebuja tudi na tem področju. Starši so postali čedalje bolj zahtevni, kar se tiče nakupa igrače. Pa ne gre za zahtevnost, ki bi želela najsodobnejšo tehnološko rešitev, ampak gre za zahtevo, ki hoče inteligentne igrače.

Kaj pa sploh so inteligentne igrače? Najbolj preprosta definicija inteligentne igrače bi bila naslednja: gre za otroški izdelek, ki otroka spodbuja k pridobivanju novih spretnosti ali pa k izboljševanju že pridobljenih spretnosti. In za katere spretnosti gre? Otrok se mora v razmeroma kratkem času svojega življenja naučiti ogromno stvari. Jasno govorjenje, pisanje, računanje, telesno ravnotežje, tek in stotine drugih. Vse naštete stvari so spretnosti, dobre inteligentne igrače pa lahko otroku pri tem veliko pomagajo. Spretnosti lahko v grobem razdelimo na logične in motorične. Odličen primerek igrače, ki spodbuja logično mišljenje so kocke. Da otrok uspe izdelati določen modelček, mora uspešno slediti navodilom za sestavljanje, ki jih mora znati tudi uspešno brati in prepoznati. Poleg tega pa so kocke tudi izjemno kreativne igrače, saj lahko otrok izdeluje lastne stvaritve tudi mimo navodil in s tem pridobiva nove in nove veščine in načine, kako rešiti problem.

Categories
Optimizacija Spletni marketing

Uporaba orodja Google Analytics za potrebe marketinga

Spletna stran danes ni več samo vizitka s kontaktnimi podatki, ampak postaja vedno bolj pomembno orodje za marketing in prodajo. Na kakšen način pa lahko spletno stran spremenimo v prodajno orodje? Postavljanje strategije, planiranje in izvedba so obvezni koraki pri postavljanju spletnega mesta. Do tu vse lepo in prav. Vendar pa lastniki spletnih strani pogosto pozabijo na to, da je možno in potrebno na nek način izmeriti njihovo učinkovitost. S pomočjo pridobljenih rezultatov lahko pravilno načrtujemo nadaljnji razvoj spletne strani, ki na ta način postaja vedno bolj učinkovita v smislu vračila investicije.

Orodje, ki omogoča spremljanje statistike in je hkrati brezplačno, je Google Analytics (http://www.google.com/analytics/). Verjetno večina pozna Google Analytics, saj vsi statistični podatki kažejo na to, da že več kot 50 odstotkov spletnih strani za pridobivanje svoje statistike uporablja to orodje. Dejstvo je, da Google Analytics postaja tako rekoč obvezna oprema pri spletni strani, podobno kot varnostni trikotnik v avtomobilu. Čeprav je orodje brezplačno, omogoča marsikaj, kar ponujajo plačljiva orodja, poleg tega pa je zelo prilagodljivo. Google Analytics že v osnovi ponuja vse potrebne statistične podatke, ki jih lastnik spletnega mesta potrebuje, za boljše poznavalce pa omogoča tudi spremljanje napredne statistike.

 

Kako lahko zbrani podatki koristijo marketingu?

Osnovni podatki, ki jih lahko dobimo s pomočjo orodja, koristijo predvsem programerjem spletne strani in strokovnjakom za optimizacijo strani. Prvi lahko hitreje odpravijo tehnične napake, drugi lahko učinkoviteje izvajajo optimizacijo strani. Naprednejša statistika pa je zelo pomembna za uspešnost spletne strani kot marketinškega in prodajnega orodja. Glavne koristi, ki jih prinaša uporaba Google Analytics-a z vidika marketinga, so naslednje:

1. Informacije o viru obiska spletnih strani. Če smo npr. zakupili oglaševalski prostor na različnih portalih (pasice, oglasi ipd.), lahko spremljamo število obiskovalcev, ki pridejo na našo stran preko teh strani.

2. Informacije o obisku posameznih sklopov vsebine in obisku posameznih podstrani. Spremljamo lahko, katere podstrani so najbolj obiskane in najbolj brane, kje se obiskovalci najdlje zadržujejo, katere strani imajo največji vpliv na konverzijo ipd. Tako lahko obiskovalcem in potencialnim strankam ponudimo tisto, kar jih najbolj zanima.

3. Segmentacija uporabnikov. S kreiranjem različnih segmentov uporabnikov in primerjavo različnih podatkov lahko relativno hitro najdemo najbolj primerno ciljno skupino. Vsebino spletne strani lahko kasneje prilagodimo tem uporabnikom in tako povečamo oz. maksimiziramo možnost konverzije.

4. Možnost merjenja vsake posamezne marketinške kampanje, ki je kakorkoli povezana s spletno stranjo. S pravilno pripravljeno kampanjo in pravilnimi nastavitvami v Google Analytics-u lahko natančno izmerimo uspešnost posamezne kampanje, pa naj bo to email kampanja, kampanja na spletni strani, kampanja preko partnerskih strani ipd.. Tako bodo naše kampanje vedno učinkovitejše in tako tudi uspešnejše.

Vidimo lahko, da je Google Analytics primeren tako za majhne spletne strani kot tudi za kompleksna spletna mesta. Dejstvo je, da je danes za uspeh spletnega mesta pomembno, da znamo izmeriti, kaj učinkuje in kaj ne. Tako se izognemo napakam in izkoristimo svoj potencial. Predvsem zaradi tega je Google Analytics postal nepogrešljiv pripomoček za lastnike spletnih strani.

Categories
Prevajanje

Prevajanje v nemščino odpira vrata na pomembna tržišča

prevajalstvoPrevajanje v nemščino je storitev, ki je v slovenskem prostoru še posebej pomembna. To je delo, ki ga ne more opravljati vsakdo, pa čeprav ima občutek, da jezik pozna dobro. Najbolje je, da se prevajanja iz slovenščine v nemščino loti diplomirani germanist, ki jih pogosto zaposlujejo dobre prevajalske agencije ali pa svoje delo opravljajo kot samostojni prevajalci. Samo prevajanje iz slovenščine v nemščino zahteva nekoliko več truda, pa tudi časa kot obratno. Ne glede na to kakšno je vaše znanje nemškega jezika, vedno obstaja pomembno dejstvo, da je vaš materni jezik še vedno slovenščina in ne nemški jezik. Razumevanje in obvladovanje določenega jezika je namreč tisto, ki močno olajša delo in seveda pomaga pri kulturnih in jezikovnih ovirah. Dejstvo je, da je poslovno sodelovanje med Slovenijo in nemško govorečimi deželami zelo dolgo in ima pomembno tradicijo in je hkrati zelo raznoliko. Prevajanje v nemščino je izjemnega pomena v prav vseh panogah, še posebej je velikokrat iskano v medicini, v zdravstvu, številnih panogah gospodarstva in v turizmu. Prav vsako podjetje, pa tudi ustanova ali inštitucija, ki si želi uspešnega prodora na mednarodno tržišča, morajo imeti v prvi vrsti tudi uspešen stik z nemškim gospodarskim trgom. Potrebe po prevajanju v nemščino se največkrat pokaže pri strokovnih besedilih, poslovnih in finančnih dokumentih, tehničnih besedilih, strokovnih besedilih predvsem iz področja medicine, farmacije, trženja, prava, pri spletnih straneh, pri prevajanju spremnih listov, ki gredo v izvoz na nemško tržišče, garancije, pa tudi številni reklamni letaki in turistični prospekti. Za celovit prodor na nemški trg je izjemno pomembno, da se odločite za prevajanje spletne strani v nemščino. V kolikor se boste odločili za prevajanje vaše spletne strani v nemščino bodo imel obiskovalci strani v vašo ponudbo in v vas večje zaupanje. Prevajanje v nemščino je lahko tako ustno, kakor tudi pisno, prevajanje besedila pa je pri Alkemistu vedno uspešno.

Categories
Notranja oprema

Trgovina Pohištvo 123: klubske mize

Trgovina Pohištvo 123 klubske mizeKlubske mize so zelo priljubljen element v dnevnih sobah oziroma v sobah za druženje in sproščanje v prostem času, kupite pa jih lahko v spletni trgovini Pohištvo 123. Pomembno je, da so praktične, saj jih uporabljamo predvsem za to, da na njih odložimo časopis, daljinski upravljalnik televizije, pijačo, hrano, mobitel in podobne malenkosti. Običajno so klubske mize narejene iz lesa, kovine ali pa iz kombinacije lesa in kovine. Vendar pa boste na trgu našli tudi klubske mize drugih, modernejših materialov.

Kakšno klubsko mizo izberemo, je običajno odvisno od stila dnevne sobe oziroma od izbrane sedežne garniture, ki jo imamo doma. Torej, če vašo dnevno sobo krasi masivna lesena garnitura iz pravega usnja, bo za vas verjetno najbolj primerna klasična rustikalna klubska miza. V kolikor pa ste lastnik modernejše sedežne garniture pa bo ta narekovala izbiro katere izmed bolj oblikovno čistih klubskih miz. Izredno popularne pa so tudi klubske mize inovativnih oblik, torej tiste klubske mize, katere je možno enostavno razširiti oziroma enostavno zožati.

Podjetje Pohištvo 123 vam nudi stilsko različne klubske mizice, katerih razmerje med ceno in kvaliteto je kar najboljše. Seveda pa klubske mize niso vse, kar boste lahko kupili v trgovini Pohištvo 123. Spletna trgovina vam ponuja vse vrste pohištva, torej pohištvo za jedilnice, spalnice, predsobe, pisarne, za na vrt in seveda za dnevne sobe. Trgovina Pohištvo 123 vam ponuja enostaven in hiter nakup priljubljenih kosov pohištva po kar najboljši kvaliteti in najboljši ceni. Na Facebooku lahko preverite še dodatne popuste, ki jih trgovina ponuja. Privoščite si najljubši kos pohištva tudi vi.

Categories
Kartuše in tonerji

Kvaliteta izdelave Canon kartuše

Med najbolj inovativnimi podjetji na področju optike je nedvomno Canon, ki proizvaja tudi kartuše in tiskalnike. V resnici je bila ravno to podjetje tisto, ki je prvo razvilo laserski tiskalnik, in njemu pripadajoče Canon kartuše. V tem času je sicer še veljalo, da so bile kartuše različnih proizvajalcev med seboj zamenljive. Šele kasneje so drugi proizvajalci tiskalnikov postavili ta trend, da je vsak proizvajalec uporabljal kartuše, primerne le lastnim tiskalnikom. Od takrat je tudi Canon kartuše mogoče uporabiti le v tiskalnikih istega proizvajalca. Zagotovite si svojo najcenejšo kartušo Canon s klikom sem.  Res pa je, da je mogoče v tiskalnike znamke Canon namestiti tudi kartuše tako imenovanih generičnih proizvajalcev.

Ko iščemo kartuše za Canon tiskalnike, se tako odločamo za nakup med dvema vrstama proizvajalcev. Originalne Canon kartuše so dražje od generičnih, to je tistih, ki jih proizvajajo drugi proizvajalci, ki sami ne proizvajajo tiskalnikov, temveč le kartuše, prilagojene tiskalnikom različnih blagovnih znamk. Čeprav imajo generične kartuše očitno nižjo ceno, pa je predvsem vrednost zaupanja v blagovno znamko razlog, zakaj se veliko potrošnikov kljub temu odloča za nakup originalne Canon kartuše. Kot kvalitetna blagovna znamka, ki se lahko pohvali s številnimi inovativnimi podvigi ter preciznostjo izdelave, so si Canon kartuše priborile veliko zaupanje potrošnikov, ki se zanašajo le na originalnega proizvajalca.

Čeprav so generične kartuše kompatibilne s Canon tiskalniki in načeloma v njih povsem normalno funkcionirajo, je predvsem vprašanje kvalitete izdelave, ki se skriva v detajlih tisto, ki postavlja Canon kartuše na višjo raven kvalitete. Odločitev, ali so Canon kartuše vredne cene, ki je višja kot pri generičnih, pa je na koncu dneva na strani potrošnika.  Le- ta lahko ponudbo vseh kartuš spremlja kar na internetnih straneh.

 

Categories
Hobiji

Kolesarski števci in plašči za kolesa

Rekreativni in profesionalni kolesarji dobro vedo, kako pomembno je, da je kolo kvalitetno in primerno, glede na obliko ter velikost, tako za posameznika kot tudi za teren, po katerem le ta kolesari. Gume na kolesu morajo biti kvalitetne, pravega profila, poleg tega pa je pomembna tudi dodatna oprema za kolo. Tisti, ki kolesari pa mora poskrbeti za primerno obutev in obleko ter za to, da ne pride do dehidracije.

Factorystore je spletna trgovina, ki vam ponuja vse v zvezi s kolesi oziroma kolesarstvom. Lahko boste kupili vse od kolesa do kolesarskih oblačil in pa celo športne prehrane, s katero boste poskrbeli, da med kolesarjenjem ne boste omagali. Seveda v vso to opremo spadajo tudi kolesarski števci in plašči oziroma gume za kolesa. Kolesarski števec vsakemu kolesarju pride prav, sploh če ima veliko funkcij. Poleg kolesarskega števca pa si boste lahko kupili tudi merilnik utripa ali pa kolesarsko navigacijo.

Med izbiro kolesarskih števcev v spletni trgovini Factorystore boste zagotovo našli en kos, ki vam bo ustrezal. Poleg tega pa si boste lahko kupili tudi dodatek za kolesarski števec, kot je nosilec ali pa rezervni set za števec. Vendar pa ne pozabite tudi na gume na svojem kolesu. Kolesarske gume namreč potrebujejo plašč, ne glede na to ali so gume cestne, gorske, freeride, treking, otroške ali bmx. Torej, če potrebujete plašč za kolesa oziroma gume ali pa bi končno radi kupili dober kolesarski števec, je najbolje, da še danes obiščete spletno trgovino Factorystore in si ogledate ponudbo.

Categories
Družabna omrežja

6 nasvetov za boljšo komunikacijo na družbenih omrežjih

Popularnost družbenih omrežij raste iz dneva v dan, na njih se vsakodnevno pojavljajo nove blagovne znamke z zanimivimi trženjskimi kampanjami, še vedno pa je precej takih, ki si na njih še vedno ne upajo nastopiti. Zato smo za vas pripravili 6 najpogostejših vprašanj, ki se ob tem pojavljajo, in odgovorov nanje.

 

Ali je Social Media Marketing res izguba časa?

Družbeni mediji igrajo v današnjem času izjemno pomembno vlogo pri komunikaciji med ljudmi – tako v njihovem privatnem življenju kot tudi s poslovnega vidika. Ljudje se z njihovo pomočjo povezujejo med sabo ter delijo svoje interese in izkušnje, in ravno to je tisto, kar morajo izkoristiti tudi podjetja oz. blagovne znamke. S prisotnostjo na družbenih omrežjih lahko podjetja prehajanje informacij in mnenj med uporabniki, ki so morda ravno njihove potencialne stranke, spretno obrnejo v svoj prid in postanejo del njihove komunikacije oz. osrednja tema.

Je naše podjetje premajhno, da bi imelo korist od družbenih medijev?

Družbena omrežja so »domovanje« številnih spletnih skupnosti, ki omogočajo povezovanje uporabnikov s podobnimi interesi, zanimanji. Med njimi bi se zagotovo našle kakšne, ki bi bile lahko sestavljene iz vaše ciljne skupine, in sicer ne glede na to, kako majhno, specializirano ali lokalizirano je vaše podjetje. Družbena omrežja na tem področju predvsem brišejo razlike med malimi in velikimi podjetji, saj je najpomembnejši vložek ravno vaš čas in ne toliko budget.

Ali je Social Media Marketing res tako zapleten?

To vprašanje si postavljajo številna podjetja, ki želijo svoje komunikacijske kanale prenesti tudi na družbena omrežja. Za uspešno komunikacijo z vašimi oboževalci vam ni potrebno biti guru družbenih omrežij – začnite preprosto, vendar učinkovito! Vaš cilj naj bo pristna, sproščena komunikacija in ustvarjanje kakovostnih interakcij. Obveščajte uporabnike o novostih, zanimivostih in spremembah na vašem področju in bodite na voljo za njihova vprašanja, pohvale in pripombe. Ne ustrašite se kritike, saj lahko le na tak način izveste, kaj si vaše stranke od vas želijo, in jim to tudi ponudite.

Ali si je potrebno postaviti cilje, kaj želimo s Social Media Marketingom doseči?

Uporaba družbenih omrežij kar tako v tri dni vam ne bo prinesla želenega učinka. Zato si je potrebno še preden ustvarite svoj profil ali stran na izbranem družbenem omrežju postaviti cilje, ki jih želite realizirati. Eni izmed glavnih ciljev vstopa podjetij oz. blagovnih znamk v komunikacijo na družbenih omrežjih so povečanje prepoznavnosti blagovne znamke, povečanje prodaje produktov in/ali storitev ter pomoč kupcem oz. uporabnikom. Brez zastavljenih ciljev namreč ne boste mogli meriti učinka, ki ga ima vaša prisotnost na izbranih družbenih omrežjih.

Kako izbrati pravi komunikacijski kanal?

Komunikacijske kanale vedno izbirajte glede na vašo blagovno znamko – kaj bi bilo zanjo najbolj učinkovito? Je to sproščen klepet, deljenje vsebin in »všečkanje« objav na Facebooku, kresanje mnenj ob provokativnih objavah na Twitterju ali pisanje blogov? Seveda ste lahko ob pravilni strategiji komuniciranja prisotni tudi na vseh, pa jih res potrebujete? Boste z njimi dosegli, kar želite, ali na koncu ne bo pravih rezultatov? Postavite si vprašanje: Kaj je tisto, kar uporabnike povezuje z vašo blagovno znamko? In nato glede na odgovor izluščite družbeno omrežje, ki je za vas najbolj primerno.

Primere dobre prakse najdete na: http://www.red-orbit.com/storitve/social-media-marketing/najuspesnejse-smm-kampanije.php.

 

Categories
Igrače

Namizne družabne igre prebudijo otroka v nas

Namizne družabne igre pomenijo način, kako kvalitetno preživeti prosti čas ob druženju z družino ali prijatelji. V času, ko računalniki postajajo vse bolj delovno orodje, od katerega se želimo vsaj v prostem času nekoliko oddaljiti, postajajo namizne družabne igre ponovno zelo popularne.

Namizne družabne igre so pred nekaj desetletji že bile uveljavljene kot zabaven način skupnega druženja. Postopoma pa jih je, z veliko razširjenostjo uporabe domačih računalnikov, slednji nekako nadomesti in izrinil, saj so predvsem za otroško populacijo računalniške igrice predstavljale novost, ki je pritegnila z dinamiko barv in zvokov. Danes pa so namizne družabne igre ponovno v vzponu glede priljubljenosti, saj nas digitalni mediji spremljajo že na vsakem koraku in nas zato ne fascinirajo več tako, kot nekoč. Večkrat se tudi vprašamo, kje kupiti tovrstne družabne igre. Dobro trgovino lahko najdemo na spletu. Vse prej je danes fascinantno to, kako se je mogoče izmeno zabavati ob druženju na način, da smo preprosto zbrani okrog skupne mize, ne da bi pri tem potrebovali sodobne tehnološke dodatke. Namizne družabne igre imajo to prednost, da so lahko prenosljive in jih lahko igramo kjerkoli, pri čemer za to ne potrebujemo niti elektrike. Zaradi tega so namizne družabne igre idealne tudi za počitnice v raznih kampih, za druženje v zasneženih kočah po večerni smuki ipd. Pravzaprav lahko namizne družabne igre odnesemo s seboj, kamorkoli gremo in si s tem zagotovimo zabaven in kvaliteten času skupnega druženja.

Očitna prednost, ki jo imajo namizne družabne igre, je ta, da so prilagodljive za različno število igralcev. Pestro izbiro poiščite na www.malibojevnik.si. Otroci jih radi igrajo na rojstnodnevnih zabavah, družine ob preživljanju skupnega časa ob deževnih dneh, prijatelji ob večernih srečanjih. Napačno si je namreč predstavljati, da so namizne družabne igre namenjene zgolj otrokom. Mnogokrat je potrebno le preskočiti omejitve v naših glavah, da ugotovimo, da je v vsakemu od nas še vedno precej otroške želje po igranju, ki jo namizne družabne igre lahko z lahkoto prebudijo.

Categories
Spletni marketing

Pojavljanje na spletu, spletno oglaševanje – zagotovljen uspeh?

Ali danes kot podjetje sploh obstajamo, če nismo prisotni na spletu?
Internet je v zadnjem desetletju spremenil svet, ljudi in posel. Informacije so dostopne hitreje in širšemu krogu ljudi. Posel poteka hitreje. Inovacije so postale del našega vsakdana. Živimo v popolnoma informacijski dobi. S tega stališča podjetje brez podpore spleta težko uspe. Kljub temu pa se moramo zavedati, da je vsaka poslovna panoga področje zase in da v vsaki poslovni panogi veljajo nekoliko drugačna pravila. Vsekakor bi lahko našli podjetja, ki tudi brez podpore in prisotnosti na spletu še vedno uspevajo. Moje mnenje je, da se v vsaki panogi lahko s pomočjo spleta razvije boljši poslovni in trženjski model, ki podjetju pomaga do učinkovitejšega poslovanja in večjih uspehov.

Je spletna stran dovolj?
Preprosto povedano ne. Spletna stran je zgolj eden od temeljev dobrega spletnega nastopa. Če smo se pred desetimi leti pogovarjali o tem kako postaviti spletno stran, je postalo to v današnjem času že popolnoma trivialno. Spletna stran je osnova brez katere podjetje na spletu ne more preživeti, še zdaleč pa ne more zagotavljati uspeha na spletu. Spletni marketing je sestavljen iz številnih trženjskih in komunikacijskih kanalov. Med njimi so verjetno najbolj poznani spletni iskalniki, Facebook, YouTube, email itd. Dober spletni nastop izkorišča vse te kanele in med njimi gradi sinergijo, ki zagotavlja še boljše rezultate.

Kaj je to digitalna blagovna znamka?
Digitalna blagovna znamka izhaja iz teorije neodvisnosti digitalnega sveta, kot celovitega in samosvojega ekosistema. V preteklosti so podjetja digitalni svet uporabljala predvsem zato, da so uporabnike preusmerjala v klasični svet. Celotni poslovni model blagovnih znamk je temeljil na offline oz. klasičnem svetu. Svet v katerem živimo ponuja in celo zahteva več. Digitalna blagovna znamka se ločuje od klasične blagovne znamke. Postaja samozadostna enota, ki temelji na svojem lastnem poslovnem modelu in na podlagi tega tudi samostojno zagotavlja poslovne rezultate.

Lahko razporedite spletne kanale, kjer morajo biti podjetja prisotna, glede na količino vloženega časa in procentom izkupička…denimo za spletno trgovino?
Vse je odvisno od ciljev. Če predpostavljamo, da je cilj prodaja, med najučinkovitejše spletne kanale vsekakor spada iskalni marketing, se pravi optimizacija spletnih strani in zakup ključnih besed na spletnih iskalnikih. Iskalni marketing zaradi svojega »pull« pristopa dosega tudi do 10x boljše rezultate od drugih oblik spletnega marketinga. Med učinkovitejšimi kanali je tudi email marketing, pozabiti pa ne smemo tudi na social media marketing. Seveda je strategija digitalnega nastopa vedno odvisna od več dejavnikov.

Lahko brez oglaševanja dosežemo dober »branding« in konverzije?
Ključno vprašanje je, kaj je sploh blagovna znamka. Blagovna znamka vsekakor ne izhaja iz oglaševanja. Blagovna znamka so čustva, ki jih nosijo uporabniki v sebi, so občutki, izkušnje, vtisi. Vsekakor blagovna znamka ni to kar podjetje pravi da je, temveč je to kar uporabniki pravijo da je. Blagovna znamka je v rokah uporabnikov. Blagovno znamko gradimo skozi celotno komunikacijo z uporabniki, skozi odnose in zgodbo, ki jo govorimo.

Če že moramo oglaševati, kje in kako?
Bistveno vprašanje ni kje in kako ampak za kakšno ceno. Pri izbiri trženjskega kanala je v prvi fazi potrebno upoštevati učinkovitost. Vprašati se je potrebno kateri kanal prinaša boljše rezultate. Čar interneta je, da je na njem vse merljivo in s primerno zastavljeno metriko in s strokovnim pristopom se lahko vzpostavi digitalni trženjski splet, ki skorajda garantira uspeh.

Categories
Optimizacija

Za zagotovljen uspeh spletno optimizacijo prepustiti strokovnjakom

Čisto na hitro, kaj je spletna optimizacija in zakaj je za lastnike spletnih strani tako pomembna?
Optimizacija spletnih strani je inovativna prodajna tehnika, katera s pravilnim in strateškim pristopom občutno pripomore k bolšim prodajnim rezultatom. Je proces izboljšav spletne strani in njene vsebine, ki vodi do boljše vidnosti oziroma uvrščenosti spletne strani v spletnih iskalnikih. Posledično spletno stran obišče več uporabnikov. Za lastnike spletnih strani je pomembna iz stališča vidnosti njihovih storitev, produktov, ter predvsem prepoznavnosti njihovih blagovnih znamk.

Se lahko optimizacije tudi sami priučimo ali je bolje, da se obrnemo na zunanjega strokovnjaka?
Zelo priporočljivo je, da se določenih tehnik optimizacije lastniki spletnih strani naučijo, saj bo to v nekaterih primerih pripomoglo k boljšim rezultatom. Področje optimizacije je tako široko ter spreminjajoče,
da je potrebno k optimizaciji pristopiti strateško z jasno določenimi koraki, za kar pa je potrebno znanje zunanjega strokovnjaka, kateri redno spremlja vse trende in prilagodi celotno strategijo produktu oziroma storitvi, ki jo prodajamo. Takšen pristop je cenejši in prinaša bolj dolgoročne rezultate.

Kako spletni velikani, kot je Google, gledajo na »optimizacijske« napore posameznikov?
Cilj spletnih iskalnikov je jasen – Med poplavo zadetkov, uporabniku ponuditi najbolj relavanten in vsebinsko kvaliteten zadetek. Mislim, da gredo iskalniki kot so Google, ter strokovnjaki na področju optimizacije v isto smer. Vse skupaj se odvija v nekakšni simbiozi saj vsi vpleteni skrbimo da je na koncu uporabnik zadovoljen z najdenimi rezultati.

V nedogled koncept spletne optimizacije ne more piti vode? Kje vidite težave v prihodnosti?
Da se zazremo v prihodnost moramo najprej analizirati preteklost. V slednji, se je optimizacija spreminjala kot živ organizem. Z dinamiko sprememb so se razvile različne tehnike optimizacije, ki so danes praktično neuporabne in je potrebno skozi ves čas razvijati nove inovativne tehnike.
Moje mnenje je, da ima svetlo prihodnost tisti, ki je sistematično spremljal pretekle trende in jih bo na podlagi izkušenj , v prihodnosti sam ustvarjal. Optimizacija bo vedno obstajala, vendar se bo potrebno prilagajati trendom. V Red Orbitu se prihodnosti ne bojimo, saj s konstantnimi inovacijami vedno ostajamo v koraku z najnovejšimi trendi.

Kako lahko vi pomagate lastnikom spletnih strani
Z Red Orbitovo inovativno ekipo, poskrbimo za kvaliteten obisk spletnih strani. S strateško zasnovanim 360 stopinjskim pristopom pri pozicioniranju blagovne znamke, produktov in storitev, pa za dolgoročne rezultate.

Na začetku vsakega projekta naši analitiki podrobno  analizirajo spletno stran. Na podlagi analiz, nato podamo rešitve, katerim vzporedno sledi strategija celostnega nastopa na spletnih iskalnikih. Ob vsakem začetku projekta pa v ozadju postavimo metriko katera nam in našim naročnikom omogoča natančno spremljanje napredka celotne optimizacije.

Kako bi se podjetje moralo lotiti pozicioniranja blagovne znamke na spletu?
Ob vsakem razvoju blagovne znamke so pomembni jasno začrtani cilji, sporočila, komunikacija, slogani itd.
Takšna je razvojna pot tudi na spletu. Spletno komunikacijo je potrebno v komponirati v 360 stopinjski pristop, pri katerem ima delež komunikacije na spletu, čedalje večjo težo. Dvosmerna komunikacija preverjeno prinaša pozitivne učinke , tako pri prodaji kot tudi nenehnemu razvoju blagovne znamke.

Boštjan Košec je v Red Orbitu zaposlen kot vodja trženja in skrbi za svetovanje naročnikom pri pripravi digitalnih strategij. Na področju digitalnega marketinga deluje že več kot 8 let.