Categories
Optimizacija

Zakaj je pridobivanje povratnih povezav ključno za uspešnost spletne strani

Pridobivanje povratnih povezav je pomemben proces, ki ga uporabljajo strokovnjaki za optimizacijo spletnih strani. Vsak lastnik spletne strani mora imeti pred seboj naslednji cilj: spletni iskalniki morajo stran postaviti čim višje, kadar v iskalno okno uporabniki vpišejo določen niz ključnih besed, ki so vsebinsko povezane s spletno stranjo. Na tak način blogi pridobijo nove bralce, spletne trgovine nove kupce, spletne strani podjetij pa gradijo na prepoznavnosti in še bi lahko naštevali. V tem procesu je pridobivanje povratnih povezav zelo pomembno, saj spletni iskalniki uporabljajo različne algoritme za rangiranje spletnih strani na seznamu pomembnosti. Pri tem pridobivanje povratnih povezav pomeni, da se na drugih straneh nahajajo povezave do naše spletne strani.

 

Čeprav se zdi, da bi moralo biti pridobivanje povratnih povezav preprosto, v resnici pa ni tako. Ranžirni algoritmi iskalnikov namreč ločijo kakovostne in manj kakovostne povratne oziroma zunanje povezave do naše spletne strani. Najbolj pomembno za pridobivanje povratnih povezav, ki so kakovostne, je, da so spletne strani, ki s povezavami vodijo do naše, vsebinsko povezane.

 

Eden izmed pomembnih korakov za uspešno pridobivanje povratnih povezav je sodelovanje na socialnih omrežjih. Pomembno je, da se vi ali vaše podjetje mreži, to pa počne tako, da komentira objave na relevantnih Facebook in Google+ straneh, tako da podajate kvalitetno vsebino. S tem bodo drugi izvedeli za vas, vaše informacije bodo uporabili dalje in velika verjetnost je, da bodo v svojih prispevkih ustvarili povezavo da vas. Če boste strateško uporabljali različna socialna omrežja, boste pridobili tudi druge, ki se ukvarjajo s sorodno dejavnostjo kot vi. Sodobna ekonomija ne temelji le na tekmovalnosti ampak tudi na kooperativnosti. Tako kot vas tudi druge zanima pridobivanje povratnih povezav, ki so kvalitetne in s tem si lahko medsebojno pomagate.

 

Optimizacija spletnih strani v katero spada pridobivanje povratnih povezav je dinamični proces, ki ga je potrebno redno obnavljati, zato morate biti vedno na preži za nove kvalitetne povratne povezave.

 

Categories
Zabava in dogodki

Novodobni čarovniški triki – triki z kartami

Umetnost čarovniških trikov je človeštvu znana že tisočletja. Prve trike so čarovniki kazali že v starem Babilonu, eden najstarejših trikov je sigurno trik z žogicami in kozarci, kjer mora gledalec slediti trem žogicam, ki jih čarovnik spretno skriva pod kozarci.

Stereotip čarovnikov je bil vedno starejši moški, oblečen v frak, imel je čarovniško palico, na glavi pa mu je čepel visok cilinder, iz katerega je običajno potegnil zajca. Običajno so bile čarovniške predstave na odrih, kjer je čarovnik zlahka skril številne stvari pred občinstvom.

Nič več.

Novodobne čarovnije so se prenesle predvsem na ulice, kjer prevladujejo triki s kartami. Mladi čarovniki naključno izbranim ljudem kažejo nerazumljive iluzije, ki ob pravi predstavitvi ljudi očarajo za večno. Pa tudi čarovniki niso oblečeni v drage frake, ampak nosijo navadna oblačila, da bi se čim bolj približali navadnim ljudem. Novodobno čarovništvo trike resnično predstavi prav pred očmi gledalcev, nobenih ogledal in dimnih zaves, ki bi zakrivala pogled.

Seveda je za zahtevnejše trike potrebno ogromno vaje, zato ne mora biti vsak čarovnik. Dobri čarovniki imajo za sabo leta vaje, najboljši desetletja. Potrebno je veliko potrpljenja, veliko nastopanja pred ogledalom. A na koncu je vse delo vredno truda. Čarovništvo je zabavljaška umetnost, ki se je razvila predvsem zato, da bi očarala ljudi. In če so ljudje vidno ponoreli zaradi prikazanega trika in si ga nikakor ne morejo razložiti, je cilj dosežen.

Na koncu je potrebno povedati še to; če vas na ulici ustavi fant, ki bi vam pokazal kakšen trik s kartami, se pustite očarati, kajti očarani boste.

TS

Categories
Otroška oprema

Prednosti in slabosti uporabe dude

Dude predstavljajo mnogim otrokom tolažbo, tiste, ortodontske pa tudi pomembno zdravstveno prednost za vašega malčka. Ortodontsko oblikovane dude, namreč preprečujejo nastanek navzkrižnega ugriza in druge dentalne težave, ki jih lahko povzročijo nekakovostne dude. So starši, ki brez dude ne morejo, na drugi strani pa so tisti, ki močno nasprotujejo njihovi uporabi. Kakorkoli že, starši dude, cuclje in ostale pripomočke za pomirjanje uporabljajo za svoje otroke že stoletja. Pa poglejmo nekatere najbolj pomembne prednosti, pa tudi slabosti, ki jih ima uporaba dude. Poglavitna in najbolj pomembna prednost, zaradi katere se za uporabo dude odloči največ staršev, je ta, da duda pomaga dojenčka pomiriti in mu pomaga, da lažje zaspi. Sesanje dude pa lahko tudi omili bolečino, predvsem takrat, ko ima otrok kolike. Sesanje dude pa pomaga tudi prezgodaj rojenim otrokom, saj so nekatere raziskave pokazale, da nedonošenčki lažje preidejo iz hranjenja po cevki na stekleničko, če pred tem sesajo dudo. Uporaba dude lahko tako za prezgodaj rojene malčke naj bi pomenilo tudi krajše bivanje v porodnišnici. Ker duda otroka pomiri, vam je lahko v pomoč pri minutah, ko pripravljate stekleničko s hrano, prav tako pa naj bi uporaba dude zmanjšala možnost za smrt v zibki.

Žal pa ima uporaba dude tako, kot večina stvari na tem svetu tudi svoje slabe lastnosti. V prvi vrsti so rezultati raziskav po svetu dokazali povezavo med daljšo uporabo dude in okužbami srednjega ušesa. Dolgotrajna uporaba dude, predvsem pri otrocih, ki so že dopolnili starostno mejo treh let, lahko povzroči uporaba dude težave v rasti in razvoju zob. Uporaba dude pa dojenčkom tudi preprečuje čebljanje, ki je zelo pomembno v razvoju govora, kar pa lahko pretirana uporaba dude preprečuje, prav tako pa obstajajo trdni dokazi, da mamice, ki dojijo svojega otroka prej odstavijo od prsi, če njihov otrok uporablja tudi dudo.

Več si preberite tukaj.

Categories
Razno

Honorarno delo od doma – prednosti in slabosti

Honorarno delo od doma je v tujini že zelo uveljavljeno, še posebej v ZDA, medtem, ko je pri nas še kar nekako zakoreninjena miselnost o vsakodnevni, osemurni navzočnosti na delovnem mestu v določenem podjetju. Pogosto ljudje sovražijo vsakodnevno delo, bodisi, ker delajo nekaj, kar jim ni všeč nekateri pa tudi zato, ker ga ves čas nekdo kontrolira in nanj izvaja določen pritisk. Prav iz tega razloga se številni odločijo, da začnejo opravljati honorarno delo kar iz zavetja svojega doma. Takšno delo ima kar nekaj prednosti, pa tudi slabosti. V prvi vrsti pri takšnem delu ni v bližini šefa, ki bi nenehno ukazoval in vas nadzoroval, saj ste v večji meri sam svoj šef.

Sami si določate svoj čas dela in svoj prosti čas, sami se odločate o načinu, kako boste predstavili svoje izdelke ali proizvode, sproti lahko spreminjate svoje želje, če mislite, da boste tako bolj produktivni. Resnica je, da imajo različna honorarna dela od doma svoje prednosti in svoje slabosti, drži pa, da je vse odvisno od vsakega posameznika posebej in seveda od dela, ki ga opravlja na takšen način. V prvi vrsti se pojavi vprašanje, kaj sploh lahko delate na takšen način in, kdo lahko dela honorarno delo kar iz udobja domače dnevne sobe? V bistvu lahko takšno honorarno delo opravlja vsakdo, ne glede na spol ali leta, predvsem pa nekdo, ki se spozna na računalniško programiranje, administrativna in pisarniška dela, komercialna dela, ročna dela, grafično oblikovanje, tehnično načrtovanje, prevajanje in lektoriranje. Opravljajo se lahko od manj strokovnih, pa vse do zelo zahtevnih del. Raziskave, ki so jih naredili drugje po svetu, so pokazale, da je veliko menedžerjev dvomilo o primernosti takšnega dela, saj so imeli številne predsodke. Honorarno delo od doma je možnost za pridobivanje novih izkušenj in dodatnih znanj.

Categories
Počitnice

Kam na dopust?

Vas muči vprašanje, kam na počitnice? Hrvaška ima polno poletnih krajev, kjer lahko uživate svoj dopust!

Hvar, Pag, Baško in Krk so odlične destinacije, kjer si lahko spočijete od napornega vsakdanjega dela in zadihate. Pa tudi vročega sonca in morja ne manjka. Vas skrbijo finance? Hrvaška je glede cen precej raznolika. Za boljše apartmaje bo treba odšteti malo več denarja, ampak turistični kampi so precej boljša rešitev, saj vas bo stalo precej manj.

Ste se že odločili, kam boste šli? Poglejte, kakšno bo vreme.

Categories
Zavarovanje

Počitniško zavarovanje

Če hočemo počitnice uživati brez skrbi, je potrebno poskrbeti tudi za naše zdravstveno zavarovanje.

Zavarovanje je med dopustom zelo pomembno, saj se nam vedno lahko kaj zgodi. Zavarujte se pred nesrečo, preden vas doleti, tukaj.

 

Vas skrbi vreme? Poglejte, kaj lahko pričakujete v naslednjih dneh.

 

 

Categories
Počitnice

Vreme na Hrvaškem

Poletni čas je tu in ljudje si ponavadi  vzamemo dopust, da se lahko pohladimo v prijetno hladni vodi in se skrijemo v senco, pred pripekajočim soncem. A nič ne pokvari zasluženih počitnic bolj, kot slabo vreme, zato je pomembno vedeti, kaj pričakovati. Poglejte si nekaj spletnih strani z točnimi podatki o vremenu v naslednjih dneh na Hrvaškem, da boste lahko počitnice uživali kar se da dobro.

http://meteocro.com/sl/

http://www.vremehrvaska.com/

http://meteo.hr/

Categories
Kartuše in tonerji

Obnovljene ali originalne Epson kartuše?

V svetu tiskalniške tehnologije so med najbolj znanimi zagotovo Epson kartuše. Gre za podjetje, ki s svojo blagovno znamko oskrbuje ta trg že veliko desetletij in si je skozi čas utrdilo močno pozicijo. Deloma gre zasluge za uspeh iskati v kakovosti njihovih tiskalniških izdelkov, deloma pa je razlog za to tudi dostopna cena. Za tega proizvajalca je vedno veljalo, da proizvaja izdelke visoke kakovosti po dostopnih cenah. To velja tudi za Epson kartuše, ki spadajo v sam vrh kakovosti izpisa. Mnogi ocenjevalci, ki so primerjali različne produkte, so dokazali s primerjavami, da Epson kartuše velikokrat presegajo druge proizvajalce v istem cenovnem rangu tiskalnikov. Pri tem je potrebno opozoriti, da za razliko od drugih, uporabljajo Epson kartuše posebno tehnologijo, ki deluje na podlagi električnega polja in ne na podlagi toplote. Epson kartuše so opremljene s posebnim kristalom, ki spreminja svojo obliko in velikost glede na to, kakšnemu električnemu toku je izpostavljen. Ta tehnologija omogoča izjemno natančen izpis, poleg tega pa v določenih okoliščinah tudi prihranek na črnilu. Ta prihranek pa se ne zgodi na račun znižanja kakovosti izpisa.

Torej prav iz vidika primerjave cene in kakovosti, so Epson kartuše v samem vrhu. Kupci sicer lahko izbirajo med originalnimi in obnovljenimi. Vprašanje, katere so bolj kakovostne, pa nima enostavnega odgovora. Nekateri bodo vedno trdili, da dokler so katerekoli Epson kartuše dobro ohranjene in primerno vzdrževane ter obnovljene na pravilen način, bo kakovost ostala enaka kot pri originalnih. Drugi pa prisegajo na varnost in ne pristanejo na uporabo ponovno napolnjenih oziroma obnovljenih verzij. Za povprečnega uporabnika, ki Epson kartuše uporablja doma za občasno tiskanje raznih dokumentov, seminarskih nalog, voščilnic in podobno najbrž ne bo opazil razlike. V njegovem primeru se najbrž bolj izplača privarčevati z nakupom obnovljene Epson kartuše. Tisti, ki uporabljajo Epson kartuše v bolj profesionalne namene pa naj raje ne tvegajo.

http://www.printink.si/

Categories
Prosti čas

Rider, popolno udobje za lahkoten korak

Rider je blagovna znamka lahkotne poletne obutve, ki je bila usvarjena v Braziliji iz najboljših materialov. Sandali in japonke znamke Rider so narejeni iz posebnega, zelo mehkega materiala, ki je izjemno vzdržljiv in kot takšen omogoča, da so lahko oblikovalci posameznih modelov kar se da ustvajalni. Obutev je zelo udobna, kar zagotavlja prav mehak, posebej patentiran material, ki ga je mogoče 100 % reciklirati, ima pa še eno veliko prednost, saj ne povzroča nepijetnih alergij.

Obutev blagovne znamke Rider je zato okolju prijazna, sama proizvodnja izdelkov pa trajnostna. Izvorno so sandali Rider zasnovani kot poletna obutev, ki ponuja mešanico temperamentnega brazilskega duha, športnega udobja, neskončnih peščenih plaž. Njihov namen je bil oblikovati sandal, s katerim bo v vročem poletju hoja še vedno prijetna, sama noga pa zaščitena pred različimi vplivi okolja. Osnovni cilj blagove znamke Rider je torej udobje, ki se tesno združuje s stilom. Rider obutev ima anatomsko obikovane podplate, ki so posebej zasnovani, da nudijo kar največ opore in zaščite, kar predvsem pomeni manj obremenitve za stopala, hrbtenico in celotno telo s tem pa boljše počutje. A pri Riderju gredo še veliko dlje in z majhnimi dodatki ustvarjajo še veliko več. Vsak svetleč sijaj, modne barve in vzorci ter vsaka bleščica jih naredi še privlačnejše. Blagovn znamka Rider nikoli ne pozabi na to, da je izjemno pomembno stilsko oblikovanje obuvala.

Rider Ipanema je blagovna znamka, ki predstavlja pravi brazilski duh, duh plaže in morja. Navdih za design modelov črpajo iz najbolj poznane plaže Ipanema v Rio de Janeiro, ki predstavlja sproščeno kulturo ljudi, ki tam živijo, sonce, morje in druženje. Znotraj blagovne znamke je veliko različnih stilov ter modelov. Znamka Rider je veliko več kot le blagovna znamka, v njej najdejo svoj par obutve vsi ženske, moški, posebna linija pa je namenjena tudi otrokom.

http://www.superge.si/

Categories
Programska oprema

Internetni piškotki (Cookies)

Piškotki so majhni zapisi informacij, ki jih spletna stran pošlje spletnemu brskalniku, medtem, ko ga oseba uporablja. Ko oseba naslednjič obišče spletno stran, se informacije, zapisane na piškotkih, pošljejo nazaj in jo obvestijo o pretekli dejavnosti uporabnika. Uporaba piškotkov je namenjena predvsem shranjevanju različnih informacij, npr. shranjevanje uporabniških imen in gesel, pa tudi posnetek vseh stvari, ki si jih je oseba ogledala (tudi za več mesecev in let nazaj).

Ponudniki spletne strani hranijo spletne piškotke, in na podlagi njihovih informacij razvijajo svojo spletno stran, saj z analizo ugotovijo, katere vsebine so najbolj popularne med obiskovalci.

V začetku leta 2013 je v veljavo stopil tudi nov zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), s tem pa so se spremenila tudi pravila glede uporabe piškotkov. Nov zakon zahteva, da ponudnik spletne strani uporabniku posreduje informacije, ki so: kakšne piškotke spletna stran uporablja, za kakšen namen se jih zbira in na kakšen način se jih uporablja. Da bi uporabnik imel polno uporabniško izkušnjo na spletni strani, se bo moral z uporabo piškotkov strinjati.