Categories
Kartuše in tonerji Produkti Računalništvo in internet Tiskanje

Poceni kartuše so na novo obnovljene kartuše

Poceni kartuše niso originalne kartuše, ki jih izdeluje priznano podjetje, ki se med drugim ukvarja tudi z izdelavo tiskalnikov. Poceni kartuše so neoriginalne, kompatibilne, generične, na novo napolnjene, pa tudi takšne, ki jih lahko s posebnimi seti za polnjenje napolnite celo sami. Poceni kartuše pa lahko kupite tudi pri prodajalcih, ki prodajajo obnovljene kartuše. Postopek obnove je v tem primeru izpeljan na profesionalen način, zaradi česar je stranka lahko prepričana, da bo izdelek deloval brezhibno. Poleg tega takšne poceni kartuše imajo tudi garancijo, tako kot vsi izdelki, ki se prodajo, tako da skrb pred tem, da bi obnovljene poceni kartuše nekoga pustile na cedilu, je popolnoma odveč. V primeru, da hočete nove in ne pristajate na uporabo obnovljenih, potem pa bo nakup poceni kartuše nekoliko bolj težaven.

Originalne kartuše so v primerjavi z neoriginali veliko bolj drage, predvsem zato, ker se plača blagovna znamka. Poceni kartuše pa ne polnijo priznane blagovne znamke, ampak izključno podjetja, ki se s ponovnim polnjenjem nekoč že uporabljenih kartuš ukvarjajo. To naredijo tako, da zberejo že uporabljene kartuše, jih s posebnimi čistili očistijo, pregledajo, če je vse na mestu in jih ponovno napolnijo. V bistvu so poceni kartuše v primerjavi z novimi, originalnimi kartušami praktično enakih lastnosti, edina razlika, ki se med njimi pojavlja, je, da je lahko uporabljeno drugo črnilo. Obstajajo sicer deljena mnenja glede tega, ali so obnovljene poceni kartuše na enakem kakovostnem nivoju kot nove originalne kartuše.

Vsak proizvajalec tiskalnika proizvaja tudi kartuše in, če kupite kartušo te blagovne znamke, potem ste nabavili originalno kartušo, te pa ne spadajo med ravno poceni kartuše, saj določene presegajo celo ceno novega tiskalnika. Pri nakupu poceni, na novo obnovljene kartuše naj vas ne bo strah, da bi izgubili na kakovosti tiska, morda so le majhna odstopanja v barvi in v kontrastu.

Categories
Zdravje

Upočasnimo znake staranja

Staranje je proces, ki se mu ne moremo upreti, lahko le nekoliko upočasnimo in prekrijemo njegove znake. Gube, manj prožna koža, temne pege, maščobne obloge in podobni znaki nam povedo, da se je naše telo začelo starati.
Vsi vemo, da pretirano sončenje spodbuja staranje kože, ne zavedamo pa se, da ga še veliko drugih stvari.
Premalo vitamina C – Vitamin C varuje kolagen v koži, ki je bistven za preprečevanje gubanja. Odličen vir vitamina C so pomaranče in jagode. Oranžno obarvana zelenjava, na primer korenček, pa vsebuje betakaroten, ki varuje kožo pred poškodbami nevarnih sončnih žarkov.
Letenje – Dolgotrajni poleti z letalom izsušijo naše telo, zlasti kožo. Na letalu je zelo suh zrak, zato moramo med poletom popiti veliko vode, izogibati pa se alkoholu, ki še povečuje dehidracijo. Na dolgih poletih pa poskrbimo tudi za kožo, in sicer jo večkrat dobro navlažimo z ustrezno kremo.
Alkohol in kofein – Alkohol povzroča dehidracijo. Če ga pijemo pogosto in preveč, bo koža vse bolj izsušena in dovzetna za gubanje. Veliko kofeina učinkuje podobno na našo kožo. Zato naj bi ob vsaki kavi popili tudi kozarec vode.
Premalo smeha – Raziskovalci s kalifornijske univerze so ugotovili, da smeh spodbuja delovanje imunskega sistema in pospešuje prenos kisika po telesu – oboje je zelo koristno za kožo. Vsaki stvari v življenju se ne moremo smejati, lahko pa si večkrat ogledamo kakšno komedijo, ki nas bo nasmejala do solz. Tudi koža tistih, ki so kar naprej nesrečni, bo brez zdravega sijaja. Poskrbimo, da se bomo sprostili, redno rekreirali in dobro naspali.
Delo v pisarni – Zrak v pisarnah je lahko zelo suh, še zlasti, če je v prostoru klimatska naprava. Zato med delovnim časom, ki ga preživimo v pisarni, ne pozabimo na pitje vode. Omislimo si lahko tudi vlažilec zraka, občasno pa navlažimo tudi kožo na obrazu.

Categories
Zdravje

Parfum in najbolj znani proizvajalci te kapljice

Si predstavljate kako pusto vonja je bilo življenje v preteklosti, ko so si lahko parfum kupili le najbogatejši meščani? Dejstvo je, da v Evropi parfum zelo dolgo sploh ni bil poznan pa čeprav sta ga kot prvi uporabljali že egipčanski kraljici Kleopatra in Nefretete. V Egiptu so parfum uporabljali kot mazilo, ki so ga pridobili iz gojenih rastlin in ki so ga večkrat na dan vtrli v kožo. Kasneje so parfum sintetizirali in zaradi tega je postal nakup parfuma cenejši pa tudi nanos lažji, tako da si ga dandanes lahko privošči že prav vsak. Dober parfum lahko privlači mnoge poglede in čeprav vam morda kdo sploh ne bi namenjal posebne pozornosti, mu zaradi dobrega parfuma lahko postanete zelo privlačni, saj je znano, da parfum v nas vzbudi prav posebne občutke, ki jih nekateri primerjajo celo z ekstazo. Če si želite preveriti, če je res kaj na tem, kar pot pod noge in hitro po svojo stekleničko!
Očitno je, da je dandanes bolj kot sam vonj parfuma pomembna embalaža ter znan obraz, ki določeno znamko parfuma zastopa. Tako si ob imenih velikih proizvajalcev, kot so Givenchy, Tom Tailor, Dior, Versace, Guerlain, Chanel, Estee Lauder ali Calvin Klein ne predstavljamo čudovitih vonjav vanilije, sandalovine itd. ampak privlačne obraze Bena Afflecka, Keire Knightley, Diane Krüger in drugih znanih imen iz sveta zabave. Zakaj se proizvajalci parfumov poslužujejo te taktike? Ker je seveda najuspešnejša. Moški se danes za nakup parfuma ne odloči zaradi vonja ampak zato ker je obraz Roberta Pattinsona tisti, ki privlači ženske poglede in tako meni, da bo v primeru, da tudi on kupi ta parfum, tudi on sam zvezda med ženskami.

Categories
Razno

Magnezij, element, ki ga potrebujemo tudi v boju proti stresu

Magnezij je tisti pomemben element, ki je ob kalciju za telo druga najbolj pomembna rudnina. Magnezij je pomemben ion znotraj celične tekočine, sodeluje pri prenosu živčnih impulzov, pri nastajanju celične energije in pri sintezi beljakovin. Ker telo tega elementa ne proizvaja samo, je še kako pomembno, da ga vnesemo sami, s pravilno prehrano, lahko pa tudi z raznimi prehranskimi dopolnili. V telesu imamo od 25 do 30 gramov magnezija, od tega dve tretjini v kostnem ogrodju, 29 % v srcu, jetrih in v mišicah, ostanek magnezija najdemo v telesnih tekočinah. Količina magnezija se predvsem pri starejših ljudeh v celicah in v tkivu zmanjšuje, zato ga je treba nadomeščati s povečanim dovajanjem. Magnezij najdemo v neoluščenih žitih, v soji, ki je v zrnju, v stročnicah, bananah, oreščkih, brokoliju, v morskih sadežih, v mlečnih proizvodih, posušenih marelicah, v čokoladi in v mineralnih vodah. Magnezij je zjemno pomemben element, še posebej kot sredstvo, s katerim se lahko borimo proti stresu. Sodeluje pri številnih procesih presnove, pri nastajanju nukleinskih kislin, pri strjevanju krvi, pri telesni odpornosti in ustvarjanju glikogena ali jetrnega škroba.

Magnezij normalizira povečane vrednosti holesterola v krvi, preprečuje zamašitev žil s pripravljenimi snovmi in strdke v ožilju, krče in celo presnovne motnje srčnega mišičja, preprečuje celo srčni infarkt. Magnezij je tisti element, ki vpliva na prevajanje živčnih spodbud in na nekatere živčne dejavnosti. Znano je, da ljudje, ki imajo v svojem telesu več magnezija, lažje prenašajo hrup brez,da bi bilo pri tem njihovo zdravje ogroženo. Več magnezija potrebujejo športniki, starejši ljudje, nosečnice, ljudje, ki trpijo za diabetesom, pa tudi tisti ljudje, ki trpijo zaradi močnega stresa in so zato bolj podvrženi srčnemu infarktu. Pomanjkanje magnezija je v današnjem času zelo razširjeno, zato je včasih smiselno, da se magnezij vnaša tudi s pomočjo prehranskih dopolnil.

Vir

Categories
Zdravje

Obvezno in dodatno zdravstveno zavarovanje

Če želite imeti polno zdravstveno zavarovanje, potem morate poskrbeti, da imate poleg obveznega sklenjeno tudi neobvezno zavarovanje. Slednje ima več sinonimov, nekateri ga imenujejo še dodatno zavarovanje, včasih pa lahko preberemo ali slišimo tudi izraz prostovoljno zavarovanje. V vseh primerih gre za isto zdravstveno zavarovanje, le termin je različen.

V slovenskem javnem zdravstvu sta obvezno in dodatno zdravstveno zavarovanje vira financiranja zdravstvenega sistema. Z njima zdravstveni sistem stoji in pade. Sicer je potrebno povedati tudi to, da se luknje v zdravstvenem proračunu krpajo iz državnega proračuna, kar pomeni, da se krpajo z zadolževanjem države. V zadnjem času lahko opazimo, da se čedalje več govori o tem, da se bo zdravstveno zavarovanje povišalo. Kmalu se bo povišalo obvezno zdravstveno zavarovanje, najverjetneje pa bo temu sledilo tudi povišanje prostovoljnega. V slovenski zdravstveni blagajni je vsako leto več finančnih težav in drugače kot tako ne gre. To pa je seveda velik pritisk za delodajalce in samoplačnike, ki sami poravnavajo premije za zdravstveno zavarovanje.

Študenti, ki so starejši od 26. let, in tisti, ki niso v rednem delovnem razmerju, morajo sami plačevati zdravstveno zavarovanje. Prav ta starostna meja pri študentih velikokrat predstavlja težavo, saj mnogo študentov ne ve, da obstaja tako imenovana čakalna doba. Zakon, ki ureja zdravstveno zavarovanje, določa, da vsaka oseba, ki prekine dodatno zdravstveno zavarovanje za dlje kot en mesec, pade v čakalno dobo. To pomeni, da tudi takrat, ko sklene dodatno zdravstveno zavarovanje, še tri mesece ni upravičena do pravic, ki izhajajo iz tega naslova. To je varovalka, ki jo je država uvedla zato, da se posamezniki ne bi zavarovali le takrat, ko potrebujejo zdravstvene storitve. Zavedati pa se morate, da zdravstveno zavarovanje pokriva precej visoke zdravstvene stroške. Nekatera daljša zdravljenja lahko stanejo tudi nekaj tisoč evrov, kar predstavlja hud finančni zalogaj, ki lahko celo hudo ogrozi finančno stabilnost posameznika.

vir: http://www.vzajemna.si/

Categories
Tiskanje

Za brezhibno delovanje vašega Canon tiskalnika, kupite originalne kartuše za Canon

Kartuše za Canon so izdelek priznanega podjetja Canon, ki je tržišču prisotno že kar lep čas. Tako kot vse, imajo tudi kartuše za Canon omejen rok trajanja, kar pomeni, da se vsi lastniki tiskalnika Canon, slej ko prej znajdejo pred dejstvom, ko je treba kupiti in zamenjati novo kartušo, s staro, ki se je izpraznila. Za svoj tiskalnik Canon boste na tržišču našli kar nekaj vrst kartuš, kupite lahko namreč originalne, poneredke ali pa obnovljene, oziroma ponovno napolnjene kartuše. Dejstvo je, da, če boste želeli kupiti originale, bo treba seči v žep nekoliko globlje, kot, če bi kupili generične kartuše. To so kartuše, ki so bile že izpraznjene in nato ponovno napolnjene s strani podjetja, ki se s to dejavnostjo ukvarja. To kartuše, ki so prilagojene tiskalnikom blagovne znamke Canon. Slaba stran za vse, ki se odločijo za nakup originalne kartuše za Canon, je v prvi vrsti cena, sama kakovost pa je zopet druga zgodba.

Eni prisegajo na original, spet drugim je v bistvu vseeno, kakšno kartušo vstavijo v svoj Canon tiskalnik, važno je samo, da tiska. Ena izmed poglavitnih prednosti, ki naj bi jih imele originalne kartuše za Canon, je ta, da so odporne proti morebitnemu politju in proti ultravijoličnim žarkom. Slednji močneje vplivajo šele po določenem času, in sicer tako, da izpisi zbledijo. Vsekakor naj bi bila prednost originalnih kartuš za Canon kakovost barve, ki so v njej, čeprav se tudi tisti, ki se ukvarjajo s polnjenjem oziroma z obnavljanjem starih kartuš vedno bolj trudijo, da zadostijo potrebam uporabnika. Kadar se odločite, da boste kupili obnovljene oziroma generične kartuše, jih vedno kupite le pri prodajalcu, ki mu zaupate, oziroma v spletnih trgovinah, ki jim verjamete. Da bo vaš Canon tiskalnik deloval brez napake, kupite originalne kartuše za Canon.

Categories
Prosti čas

Zimzelene Converse All Star

Zelo težko boste našli obuvalo, ki je bolj zimzeleno od Converse All Star superg. Ali ste vedeli, da so Converse All Star čevlji na trgu že od začetka prejšnjega stoletja? Sam tradicionalni videz, ki ga ohranja to obuvalo, se je v zgodovini le malo spreminjal. Tradicionalni beli ščitnik prstov so dodali nekje sredi prejšnjega stoletja, ostale značilnosti obuvala pa so se ohranjale vse do danes. Brez večjih zadržkov lahko trdimo, da so Converse All Star obule že več generacij. Če pogledamo samo na to, koliko različnih profilov ljudi je nosilo in še vedno nosijo Converse All Star, lahko sklenemo, da gre za obuvalo, ki ima dušo.

Converse All Star so najprej namenili košarkarjem. To jim je tudi uspelo, saj so v šestdesetih letih večinoma vsi profesionalni košarkarji v Združenih državah Amerike uporabljali Converse All Star superge. Vendar pa se je kmalu zatem njihova uporaba močno razširila med različne skupine. Ne boste verjeli, vendar je celo ameriška vojska uporabljala Converse All Star superge. Med urjenem vojakov v drugi svetovni vojni so uporabljali te superge in bili so z njimi ekstremno zadovoljni.

Danes lahko vidimo, da uporabljajo Converse All Star obuvala različni profili ljudi. Zelo težko bi definirali stil, ki ga imajo Converse All Star. Gre preprosto za, kot rečemo pri nas, »allstarke«. Nosijo jih moški, ženske, otroci, starejši, mladi, športniki, rekreativci, rokerji, poslovneži, intelektualci, pripadniki subkultur in še bi lahko naštevali. Različne skupine ljudi so posvojile Converse All Star kot svoje in se v njih prepoznale. Zato ne moremo reči, da je Converse All Star ena izmed mnogih blagovnih znamk, prej bi lahko rekli, da je tradicija in močno simbolno ime, ki povezuje različne ljudi. Dizajn ima ogromno posnemovalcev, vendar le ene so tiste prave in že na daljavo jih lahko prepoznate. Če pa to spodleti, potem pa ponaredke hitro izda njihova borna kakovost.

http://www.superge.si/

Categories
Potovanja

Zakaj na počitnice v kamp na Hrvaškem?

Kamp na Hrvaškem sodi med najbolj priljubljeno obliko nastanitve. Hrvaška je država, ki jo številni imenujejo kar za Evropsko kamp destinacijo številka ena, saj je s svojo raznoliko pokrajino, številnimi otoki in otočki, polotoki in zalivi ob Jadranski obali kot ustvarjena za kampiranje. Res, da najdete kar približno 90 % vseh kampov vzdolž obale, so pa sila zanimivi in privlačni kampi tudi ob jezerih in rekah. Za počitnice, ki jih nudi kamp na Hrvaškem, se odločajo vsi, ki imajo radi morje, sonce, prijetno mediteransko klimo, predvsem pa za tiste, ki imajo radi naravo in se želijo odmakniti od bučnega vsakdana.

Gostoljubje, idilično vzdušje, blagodejna klima in lepa narava, predvsem pa dostopne cene so tisto, za kar se za kampiranje pri naših južnih sosedih odloči kar četrtina vseh tujcev, ki izberejo za svoj oddih Hrvaško. Prav zaradi bogate dodatne ponudbe in možnosti za aktivne počitnice, je kamp na Hrvaškem zelo priljubljen. Prav zato, ker smo si različni ljudje, še bolj pa naše želje, je tudi ponudba kampov na Hrvaškem bogata in pestra. Če boste na spletnih straneh pogledali ponudbe, boste lahko izbirali med velikih kamp naselij, pa vse do majhnih družinskih kampov, ki nudijo veliko možnosti za individualizem in zasebnost prav vsakega gosta. Ne glede na to ali boste kampirali prvič, ali pa vsako leto, če si želite na morje, uživati v naravnih zvokih in uživati v svežem zraku lahko kamp na Hrvaškem najdete vse od Istre pa do Dalmacije.

Kvaliteta kampov na Hrvaškem ustreza vsem visokim evropskim standardom, sama cena kampiranja pa je na Mediteranu med najbolj ugodnimi. Seveda pa je treba vedeti, da si kamp na Hrvaškem ne morete postaviti kar kjerkoli vam srce poželi, saj je tudi pri njih kampiranje zunaj kampov z zakonom prepovedano. Kamp na Hrvaškem nudi vse, kar si želite.