Categories
Hiša

Varčujem skupaj s podjetjem Tersus

Želite v zimskem času ogreti svoj prostor, v poletnem času pa ohladiti? Priporočamo vam klimatsko napravo, ki bo zmogla oboje in še več. Sodobne klimatske naprave imajo funkcijo odstranjevanja neprijetnih vonjav in filter proti plesni, tako očistijo zrak ter nam nudijo kakovosten, svež zrak. Prednost klimatskih naprav je tudi, da delujejo zelo tiho in jih skoraj ne boste opazili. Klimatska naprava Panasonic varčuje z električno energijo, in se ponaša z visoko močjo hlajenja v poletnih dneh in gretja v zimskem času. Še večje udobje pa je, ker klimatske naprave same prilagajajo moč – in tako še bolj prihranijo pri porabi električne energije. Če vas zanima še več si preglejte ponudbo podjetje Tersus, ki vam ponuja energetsko varčne modele Inverter in Multi Split, izbirate pa lahko med stropno in talno izvedbo klimatskih naprav. Tersus vam ponuja tudi raznoliko ponudbo ostalih klimatskih naprav, električnih in kopalniških radiatorjev, toplotnih črpalk, solarnih sistemov in peletov.

Klimatsko napravo lahko kupite kar preko njihove spletne strani, podjetje Tersus pa vam jo bo brezplačno dostavili na vaš dom, po vaših željah pa jo bodo tudi zmontirali ali pa le svetovali pri postavitvi. Lahko pa se tudi sami oglasite in prevzamete klimatsko napravo, ponujajo pa vam tudi možnost ogleda njihove ponudbe v njihovem razstavnem salonu na Brezovici pri Ljubljani. Del njihove storitve pa je tudi vzdrževanje, izvajanje servisa in zagotavljanje rezervnih delov. Da pa vas ne bo skrbelo, podjetje Tersus in njihovi monterji, imajo večletne izkušnje, tako vam bodo z lahkoto pomagali pri izbiri, vgradnji in servisu klimatskih naprav.

Categories
Potovanja

Na dopust v kamp Polari

Kamp Polari se nahaja v neposredni bližini Rovinja. Njegova lega je popolna, saj se nahaja v prelepem zalivu, vzdolž katerega poteka plaža, ki je dolga kar dva kilometra. Če obožujete preživljanje sončnih dni vašega dopusta na plaži, kjer ste sami, potem je kamp Polari idealna izbira za vas. Kadar je končno napočil čas za dopust, je zadnja stvar, ki si jo želimo, da se poleg nas namesti kakšna glasna oseba in nam moti nap ljubi mir. Ker ima kamp Polari prostrano plažo, se vam kaj takšnega zagotovo ne bo zgodilo. Na lepo urejeni plaži si boste lahko našli svoj mirni kotiček in uživali na prijetnem mediteranskem soncu in čistem morju.

Za vse tiste, ki jim kopanje v morju ni najbolj prijetno, kamp Polari ponuja tudi velik bazen, ki je namenjen gostom kampa. V primeru, da bi bile v morju alge ali pa se vam bi zdeli valovi previsoki za varno in prijetno kopanje otrok, potem bo prišel bazen še kako prav.

Poleg tega ponuja kamp Polari tudi odlične restavracije in bare. Morske jedi in specialitete iz morskih sadežev so tukaj glavna ponudba. Za tiste, ki ribjih ljudi ne marajo, pa je na ponudbi tudi izbira raznih mesnih specialitet, ki jih lahko zalijete s kozarčkom lokalnih vin.

Kamp Polari ima tudi internetno točko, kjer lahko uporabite tamkajšnji računalnik, če pa prinesete s seboj kakšno mobilno napravo, lahko uporabljate brezžični internet. Za otroke je posebej poskrbljeno z lepo opremljenim otroškim igriščem. Do Rovinja lahko dostopate tudi z javnim prevozom in sicer z avtobusom, če želite da bi bila pot bolj zabavna, pa lahko sedete tudi na taksi ladjo. K vsemu temu je potrebno dodati še to, da je kamp Polari prijazen do hišnih ljubljenčkov, vendar pa morate zanje seveda doplačati. Kamp Polari ima bogat animacijski program in veliko aktivnosti, tako da je še zlasti primeren za vse, ki ljubijo aktivne počitnice.

Categories
Razno

B kompleks za spomin in koncentracijo

B kompleks se imenuje skupek več vitaminov vitamina B. Po natančnih raziskavah je znano, da se je ime pojavilo zato, ker so le te pokazale dejstvo, da je vitamin B v resnici kompleks več kemično različno formuliranih vitaminov. Vitamini skupine B ali B-kompleks opravljajo v telesu pomembne fiziološke naloge. K vitaminom B prištevamo vitamine B1, B2, B6, pantonensko kislino, niacin, biotin, folno kislino in vitamin B12. Prav vsak vitamin te skupine pa ima svoje ime in svojo nalogo. Prav tako pa ima vsak od vitaminov B kompleksa edinstveno kemično strukturo in specifično delovanje v organizmu.

Tako na primer B1 znan kot vitamin za bister um, saj prispeva k delovanju živčnega sistema. Vitamin B2 prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k delovanju živčnega sistema in k ohranjanju zdrave kože, ima vlogo pri ohranjanju normalnih rdečih krvničk, pri presnovi železa in ohranjanju vida. Eden pomembnejših vitaminov B kompleksa je vitamin B3, ki prispeva k sproščanju energije, sodeluje pri presnovi, pripomore k delovanju živčnega sistema, k normalnemu psihološkemu delovanju, k ohranjanju zdravih sluznic ter k ohranjanju zdrave kože. Vitamin B5 prispeva k sproščanju energije pri presnovi. Ima vlogo pri sintezi in presnovi steroidnih hormonov, vitamina D in nekaterih prenašalcev živčnih impulzov. Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter k umskim zmogljivostim. Vitamin B6 ima vlogo pri sintezi cisteina in prispeva k presnovi homocisteina. Prispeva tudi k sproščanju energije pri presnovi in ima vlogo pri presnovi beljakovin in glikogena. Prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju, k zmanjševanju utrujenosti, izčrpanosti, ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov ter pri nastajanju rdečih krvničk ter imunskega sistema. B kompleks je skupek vitaminov, ki jih najdemo v raznovrstni in polnovredni hrani. Pomanjkanje enega izmed vitaminov lahko povzroči povečano potrebo tudi po drugih iz te skupine, zato se lahko B kompleks jemlje tudi kot prehransko dopolnilo.

http://www.vivalis.si/

Categories
Posel in ekonomija

Kako poiskati zaposlitev?

Zaposlitev je v današnjem času postal že skoraj privilegij, a le, če ste med tistimi, ki na svet gledate pesimistično. Iskanje zaposlitve je velikokrat trd oreh, na uspešno iskanje vse redkejših delovnih mest je treba biti pripravljen. Veliko delodajalcev se vsak dan žal srečuje z velikimi težavami, zato odpuščajo svoje sodelavce, nova delovna mesta pa so redka. Za manj razpisanih delovnih mest se tako poteguje veliko število brezposelnih ljudi. Res je, da iskanje zaposlitve nikoli ni bilo pretirano enostavno, toda danes to postaja pravi izziv.

Vse večja konkurenca med iskalci na trgu dela in vse manj prostih delovnih mest od iskalcev zaposlitve zahteva, da ste boljši, oziroma bolj pripravljeni iskalci zaposlitev. In kako iskati zaposlitev? Prvi korak je ta, da začnete mrežiti, kar pomeni, da za pomoč pri iskanju zaposlitve prosite svoje prijatelje, sorodnike, družinske člane, ki lahko povprašajo svoje sodelavce, prijatelje in znance. Za svojo zaposlitev se boste torej morali kar precej potruditi. Če iščete zaposlitev takoj, po tem, ko ste zaključili šolanje, je zelo koristno, da se prijavite na Zavodu za zaposlovanje ali na podobne agencije za iskanje dela. Tam imajo tudi svetovalce, ki vam lahko svetujejo in pomagajo v zvezi z iskanjem službe. Prav tako je koristno uporabiti poznanstva in veze iz preteklih delovnih izkušenj, če jih seveda imate. Če ste imeli dobre odnose, stopite v stik z nekadnjimi delodajalci ali sodelavci in jih vprašajte, če vedo za kakšno zaposlitveno priložnost. Čeprav naj bi veljalo pravilo, da dobra služba nikoli ni objavljena prek oglasa, to še ne pomeni, da je brez zvez in poznanstev ne morete dobiti. Na spletu najdete kar nekaj spletnih portalov, ki vam bodo pri iskanju zaposlitve še kako pomagali. Dovolj je le, da se na katerega izmed njih registrirate in tudi vi na njem najdete zaposlitev, ki vas bo osrečila.

Poiščite jo tudi tukaj