Categories
Potovanja

Turistična agencija, pomembna podjetniška oblika

Turistična agencija je pomembna podjetniška oblika . Svetovne znane turistične dežele preko turizma ustvarijo pomemben delež prihodkov, turistična agencija, kot osnovna celica pomeni pomembe kamenček v mozaiku podjetniškega ustvarjanja dežele.

Pomembnosti, ki jo turistična agencija ima, so se začeli zavedati v 19.stoletju. Motivi in razlogi za potovanje so bili različni, veliko je k potovanju prispevala vera, na drugi strani so se premožnejši ljudje začeli zavedati pomena zdravega življenja izven mest. V preteklosti so bila namreč mesta legla številnih bolezni, katere so izvirale iz slabih higienski pogojev. Potovanja na deželo, kjer čistega zraka, vode in bistveno boljših življenjskih pogojev ni manjkalo, so bila za premožne odrešilna bilka. Marsikatera turistična agencija svoje bogate izkušnje temelji prav na takšni potovanji, mnogi turistični kraji enako še danes, svoje začetke dolgujejo pomenu zdravega načina življenja.

Turistična agencija potnikom omogoča paleto storitev, ki omogočajo strankam dobre bivalne pogoje in izpolnitev motiva za potovanje. Motivi za potovanja so različni, tako kot so različne stranke. Namen potovanja je lahko letovanje v tujih krajih, mnogo ljudi pa ima tako kot včasih namen potovanja izboljšanje zdravja, najdejo se tudi poslovni, verski in drugi razlogi za potovanja. Vsem naštetim motivom in razlogom turistična agencija zna prisluhniti. Motivom in razlogom zna vdahniti življenje, ter omogočiti strankam kar najboljše počutje, dobro izpolnitev motiva, ter lepo izkušnjo. Turistična agencija je ob dobrih izkušnjah strank najbolje nagrajena takrat, ko se stranke ponovno odločijo za njene storitve. Na tak način se najbolje potrdi kakovostna in dobra ponudba storitev.

V paleti ponudbe ima turistična agencija vse storitve, ki omogočajo kvalitetno in dobro bivanje v tujih krajev. Ljudem so znane predvsem prevozne storitve, gostinske storitve, omogočanje bivanja in druge podobne storitve. Danes pomemben del storitev predstavljajo tudi kulturni dogodki za različne okuse, saj se ljudje zavedajo pomembnosti kulturnega udejstvovanja. Turistična agencija je dober sopotnik na poti v tuje kraje in dežele.

Categories
Smučanje Šport

Smučanje, ponos in tradicija

Smučanje je ponos in tradicija v vseh deželah, ki so pozimi prekrite s snežno odejo.

V alpskih deželah je smučanje zelo priljubljeno v tako tekmovalnem kot rekreacijskem pogledu. Tudi izdelava smuči in smučarske opreme temelji na dejstvu, da velika priljubljenost ne pozna meja. Smučanje je sicer znano tudi v drugih krajih zemeljske oble, vendar je intenzivnost na alpskem območju Evrope največja. Večina vrhunskih tekmovalcev prihaja iz evropskega alpskega območja, enako velja za izdelovalce smuči in smučarske opreme. V tem pogledu smučanje črpa svoje znanje in vedenje iz bogatih izkušenj predhodnikov. Izdelava smuči poleg izkušenj predhodnikov, gre z roko v roki z tekmovanji. Pogledati velja zgolj vrhunsko smučanje izpred nekaj desetletji, pa bomo ugotovili, da se v novih tehnikah in veščinah skriva ogromno napredka.

Smučanje je bilo v alpskih deželah Evrope predvsem in najprej nuja za premagovanje zasneženih poti. Ne gre dvomit, da se je smuči domislil naš davni prednik v trenutku, ko se mu je na zasneženi poti, snežna površina udrla do kolen. Verjetno je najprej pomislil na hojo oziroma način, kako bi si hojo olajšal, tako, da ne bi bilo neprijetnega udiranja snega. Smuči in smučanje so prišle na vrsto s spoznanjem, da je snežna površina primerna tudi za drsalne sposobnosti. Les, ki ga tako v količinah, kot veščini obdelave ni primanjkovalo, je bil praktično pri roki. Razumljivo, da prve smuči niso bile vrhunsko oblikovane in zasnovane kot danes, ampak so bile primitivne oblike, glede na vse tisto, kar je bilo pri roki. Tako so lesene late prišle iz najrazličnejših krajev, pred tem pa so lahko služile čisto drugemu namenu. Namensko boljša oblika je sledila skladno z zahtevami po boljši drsalni tehniki in drsalnim sposobnostim. Do tekmovalnih zahtev pa je bil pa vsega korak, saj se je le ta izkazovala že na vsakdanjih poteh.

Smučanje je starodavna veščina prednikov.

Categories
Športna oprema

Reebok, športna blagovna znamka

Reebok je športna blagovna znamka .

Blagovna znamka Reebok se odlikuje z bogato tradicijo. Reebok blagovna znamka šteje prek sto let. Blagovna znaka Reebok se je do današnjih dni razvila v priznano znamko športne opreme. Reebok nudi športno opremo za mnoge športe. Športna oprema Reebok je namenjena mnogim športnim aktivnostim, tako tistim, ki so lahko namenjene aktivnim rekreativcem kot profesionalnim športnikom. V proizvodnem programu Reebok aktivnim rekreativcem in profesionalnim športnikom nudi obutev, oblačila in opremo za različne športe. Delovanje podjetja je globalno usmerjeno, vedno znova podjetje išče nove priložnosti in izzive. V ta namen opremlja različne športe ter podpira različna športna tekmovanja. Tako je zastopan v ameriškem nogometu, bejzbolu, košarki, boksu, kriketu, nogometu, hokeju na ledu in drugih športnih. Pomembnost zastopanosti v mnogih športih in športnih aktivnostih je prepoznavnost. Na trgu ljudje izbirajo športno opremo po občutku, ki jim ga določen proizvod predstavlja, poleg tega pa se v določeni meri zanesejo na lastnosti, katere imajo z podobno opremo iz preteklosti. Dobri športni rezultati so pomembni tako za aktivne rekreativce kot vrhunske športnike. Obe skupini sta tesno povezani med seboj. Vrhunski športniki pomagajo razvijati športno opremo, aktivni rekreativci pa to omogočajo. Razvojni potencial vsakega podjetja je omogočen z uspešnostjo podjetja na trgu. Uspešno podjetje pa večji ali manjši delež te uspešnosti ponovno vlagajo v razvoj novih športnih izdelkov ali pa izboljšave obstoječih športnih izdelkov. Brez te naveze in njenega uspešnega delovanja oziroma sodelovanja športna blagovna znamka ne bi obstajala. Konkurenca bi jo kratko malo prehitela, kupci pa se za zastarelo športno opremo ne bi zanimali, ker jim konkurenca nudi bistveno boljšo ponudbo. Dober razvojni oddelek z dobrim kadrom in zmogljivostmi razvojnega centra vse to preprečuje, ter omogoča blagovni znamki, da se enakovredno kosa na zaostrenem trgu. Pomembno pri razvoju je, da se na trgu vede kot pionir.

Reebok je dober razlog za nakup.

Categories
Zaposlovanje

Delo v trgovini, prodaja želja

Delo v trgovini je prodaja želja kupcev .

Za delo v trgovini se zahteva obsežen niz znanj. Kot prvo mora prodajalec znati prepoznati želje kupcev. Delo v trgovini je v veliki meri vezano na prodajno psihologijo. To pomeni, da zna v stiku z kupcem trgovec prepoznati njegove zahteve, predvsem vse tisto, kar mu ne ustreza. Delo v trgovini zahteva tudi higieno in splošno urejenost. Brez tega je onemogočen prvi dober vtis, ki ga kupec dobi ob začetku nakupa. Veliko nakupov se konča brez prodajnega uspeha prav zaradi slabe komunikacije na začetku. V mnogih primerih gre za komunikacijo brez besed in vse negativne odzive, katre sprošča.

Za delo v trgovini se zahteva poklicna in strokovna kvalifikacija trgovca . V splošnem mora trgovec dobro obvladovati poslovno informatiko, znati mora dobro računati in preračunavati, razlikovanje med posameznimi vrstami izdelkov po značilnostih, kot so barve, karakteristike, zmogljivosti in drugih značilnostih modra biti kar se da odlično. Delo v trgovini zahteva, da se kupca navduši za izdelek, prodajalec pa mora v kontaktu postati oseba, ki situacijo obvladuje in nadzoruje. Kupec mora v istem hipu dobiti občutek, da ga trgovec ne sili v nakup, ampak mu zgolj ponuja najboljše. Za delo v trgovini, ki je uspešna je značilno dejstvo, da se kupci z veseljem vračajo. Takšno zaupanje se od kupcev dobi zgolj z pozitivnim razmišljanjem na dolgi rok. Tako mora biti trgovec vedno pripravljen najti dober odgovor in koristno informacijo, tudi v primeru, da se je prišel potencialni kupec zgolj zanimati za izdelek. Ob naslednjem povratku bo morda ta isti izdelek kupil, ali pa bo izbral kakšen drug izdelek. Dobra trgovina slovi po tem, da se v njej stikajo dobre in pozitivne informacije. Potencialni kupec jih ne dobi zgolj od prodajalca, ampak se lahko informira tudi od kupcev.

Delo v trgovini je zadovoljstvo za prodajalca in kupca.

Categories
Glasba

Glasbena delavnica

S hčerjo sva se pričeli že kar nekaj časa nazaj udeleževati glasbenih delavnic, namenjenih predšolskim in mlajšim šolskim otrokom, ki jih pri nas organizira mladinski center. Sprva so se nama te zdele zgolj prijetna skupna dejavnost, kjer se bova lahko družili, zabavali in preživeli prosti čas ter morda skupaj zapeli kakšno pesmico, vendar se je glasbena delavnica izkazala za veliko več – tam ustvarjamo, se zabavamo, pa tudi učimo.
Hčeri je bila najbolj všeč glasbena delavnica, na kateri smo sami izdelovali različne preproste glasbene inštrumente. Za začetek smo  naredili ropotulje in bobenčke, nato pa tudi brenkico – s pomočjo dveh plastičnih kozarcev, gumba in kosa usnja smo naredili preprosto brenkalo z eno struno (iz ribiškega laksa), pri kateremu je dejansko možno spreminjati višino zaigranega tona. Mislim, da je bila ta delavnica precej všeč tudi drugim otrokom, zato se nas je večina naučila tudi naslednje, na kateri smo iz plastičnih cevk izdelali trstenke (kar je sicer trajalo kar nekaj ur), še naslednjič pa smo naredili lončene base. Večino dela smo sicer morali opraviti starši, otroci pa so pomagali po najboljših močeh – a glavno, da so uživali!
Vsaka glasbena delavnica seveda ni bila namenjena izdelovanju inštrumentov, saj so delavnice potekale pod vodstvom različnih mentoric – študentk glasbene vzgoje, študentk predšolske vzgoje in podobno. Tako smo na eni od delavnic tudi zgolj prepevali – vendar ne kakršnih koli pesmic! Izmislili smo si povsem svojo pesmico, ki smo ji dodali različne zanimive zvoke, ki jih lahko ustvarimo s svojim najboljšim glasbilom – našimi glasilkami. Saj veste – če lahko Perpetuum Jazzile posnemajo vse inštrumente, zakaj jih ne bi tudi mi?
Naše glasbene delavnice so torej izjemno zabavne in tudi izjemno uspešne, zato ni čudno, da jih obiskuje že toliko otrok (in staršev), da je čitalnica v naši knjižnici zanje postala že premajhna, in bo treba poiskati nov prostor.

 

Več o glasbeni šoli tukaj.

Categories
Hiša Notranja oprema

Opremljanje prostora po principu feng šui – 4 osnovne smernice

Feng šui velja za posebno umetnost opremljanja prostora, s pomočjo katere boste v svoje stanovanje priklicali pozitivno energijo. Predstavljamo vam nekaj osnovnih načel te starodavne kitajske veščine, ki vam lahko služijo kot smernice pri opremljanju prostorov v vašem lastnem domu.

  1. Izbira barv

 

Pri opremljanju prostorov so barve ključnega pomena. Po principu feng šui naj bi hladne barve uporabljali predvsem v prostorih, namenjenih počitku, medtem ko je za prostore, v katerih nameravamo sprejemati obiske in se družiti, primernejša izbira toplejših in živahnejših barv (rumena, oranžna …).

 

  1. Opremljanje kopalnice

 

Kopalnica je zelo intimen kotiček vsakega doma, namenjen sprostitvi. Pri opremljanju tega prostora igra zato pomembno vlogo prav svetloba. Namestite primerne luči, ki omogočajo zatemnitev, kar vam bo omogočilo, da si kadarkoli ustvarite pomirjajočo atmosfero. V kopalnici ne smejo manjkati niti zelene rastline, ki naredijo prostor precej bolj prijeten in sproščujoč.

 

  1. Zakonska postelja

 

Opremljanje spalnice je še posebej velik izziv. Se sprašujete, kam postaviti zakonsko posteljo? Če želite upoštevati načelo feng šui, potem jo namestite ob steno brez oken in vrat, pri čemer je priporočeno, da je v smeri nog čim manj različnega pohištva.

 

  1. Delovni prostor

 

Opremljanje prostora po principu feng šui ni uporabno le v domačem okolju, temveč lahko te principe uspešno uporabite tudi v svoji pisarni oziroma delovnem prostoru. Precej večjo produktivnost boste dosegli, če si pisalno mizo postavite v kot, ki je najbolj oddaljen od vrat, pri tem pa je pomembno, da ste obrnjeni tako, da imate čim boljši pregled nad celotnim prostorom.

Categories
Hiša Notranja oprema

Toplotna črpalka in klimatska naprava

Toplotna črpalka in klimatska naprava sta namenjeni ogrevanju in ohlajanju notranjih prostorov. Toplotne črpalke lahko ogrevajo sanitarno vodo ali pa notranje prostore. Za notranje prostore je najbolj priporočljivo talno ogrevanje v kombinaciji s toplotno črpalko.

Električno ogrevanje se je zelo razširilo predvsem v zadnjih nekaj letih. Klimatske naprave so priljubljene predvsem zaradi svoje hitrosti ogrevanja in ohlajanja prostorov, učinkovito pa delujejo tudi pri razvlaževanju prostorov. Tudi klimatske naprave so neke vrste toplotne črpalke saj koristijo hladen zrak in ga pretvorijo v toplega ali obratno.

Omenjene naprave imajo dolgo življenjsko dobo, do 25 let ali več, vzdrževanje pa ni potrebno. Če se odločimo za toplotno črpalko z namenom ogrevanja notranjih prostorov je to kar velik finančni zalogaj, vendar se nam investicija v nekaj letih povrne, privarčevan denar pa lahko namenimo drugim virom ogrevanja in tako našo hišo naredimo še bolj energetsko učinkovito. Toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode je veliko manjši nakup kot nakup toplotne črpalke za ogrevanje notranjih prostorov. Pri nakupu obeh črpalk pa smo pod določenimi pogoji upravičeni do subvencij, ki olajšajo naš nakup.

Klimatske naprave pa so predvsem primernejše za manjša stanovanja ali manjše hiše, s svojo močjo izredno hitro ohladijo prostor. Veliko ponudbo klimatskih naprav najdete v različnih spletnih trgovinah, montažo vam lahko opravi mojster, če pa ste tehnično podkovani jo lahko opravite tudi sami.

V Slovenskem podjetju vam nudijo veliko izbiro toplotnih črpalk, klimatskih naprav in drugih hladilnih oz. ogrevalnih elementov. Oglejte si njihovo spletno trgovino, kjer vas bodo navdušile nizke cene in raznolika ponudba.

Categories
Turizem

Filipini otoška država v Tihem oceanu

Filipini je otoška država v Tihem oceanu . Republika Filipini je sestavljena iz več kot 7000 otokov. Največja otoka Luzon in Mindanao predstavljata večino, kar dve tretjini ozemlja. Otoki so povečini gorati, z ozkimi ravninami na obalah.

Od celinske Azije so Filipini oddaljeni približno 100 km. Ime so Filipini dobili po Španskem kralju Filipu II. Otoke so španci zavzeli leta 1521. Območje so Španci zavzeli do sredine 16.stoletja. Filipini so bili tudi v strateških interesih Nizozemcev, ki so s Španci na tem območju velikokrat bojevali bitke za ozemlje.

Prebivalci republike Filipini danes povečini živijo od kmetijstva. Pomembni izvozni artikli so kokosovi orehi, sladkorni trs,ananas in banane. Kmetje republike Filipini gojijo tudi riž in koruzo, vendar predvsem za lastno prehrane. Pridobivanje novih kmetijskih površin je postal resen problem. Resen problem pridobivanja novih kmetijskih površin je na račun uničevanja gozdov. Poleg kmetijstva se prebivalci republike Filipini ukvarjajo z industrijo. Pomembne industrijske panoge so tekstil, elektrotehnika, kemična industrija. Na ozemlju republike Filipini se najde tudi mnoga rudna bogastva. Med pomembnimi rudnimi bogastvi prednjači baker. Poleg bakra so rudna bogastva zlato, nafta in nikelj.

Glavno mesto republike Filipini je Manila. Velja za velemesto z 14 milijoni prebivalstva, ki živi bodisi v ožjem območju mesta, bodisi v okolici. Manila je bila v 13. stoletju utrjeno mesto in trgovska postojanka. Zgradili so jo Malajci. Ime Manila izhaja iz fraze Maynilad. Lokalno prebivalstvo z njo označujejo rastlino iz katere so pridobivali milo. Rastlina je rasla na močvirnatih obalah zaliva. Manila je bila več kot tri stoletja sedež španske kolonialne oblasti. Kasneje so nadzor nad mestom prevzeli Američani. V drugi svetovni vojni je zaradi strateške lege Manila utrpela ogromno škode, saj je bila skoraj v celoti porušena. Prestolnica se danes hitro širi. Prenaseljenost, onesnaženost in kriminal so poglavitne težave s katerimi se ubada Manila, prestolnica republike Filipini .

Categories
Oglaševanje in marketing Spletni marketing

Google adwords, spletno oglaševanje

Google adwords je spletno oglaševanje .

Pomembnost storitve google adwords je v plačljivem oglaševanju. Google adwords vsem svojim strankam omogoča, da so njihovi izdelki ali storitve v skupini drugih izdelkov ali storitev bolj vidni. Prednost google adwords storitve je v dejstvu, da se uporabniku ob vnosu iskanega polja izpišejo na visokih oziroma najvišjih mestih. Google adwords ponuja oglaševalcem izdelkov ali storitev, da sami zberejo ključno besedo. Pomembnost, ki jo google adwords ima za oglaševalca je, da sam določi, kaj bo njegov izdelek ali storitev zaznamovalo. Google adwords poleg ključne besede in naslova omogoča, da se izdelek ali storitev na kratko predstavi. Na ta način bo uporabnik spleta imel predstavo, kaj izdelek ali storitev ponuja. V ponudbi podobnih izdelkov ali storitev se bo na ta način lahko orientiral. Načini kako se kupec izdelkov ali storitev so pomembni za trženje ter dobro raziskani in proučeni. Promocije so skrbno načrtovane, pri tem se ne izpusti nobeno podrobnost, ki bi pomenila na eni strani večji uspeh, pa tudi podrobnosti, katere bi uspeh ogrozile. Zato so promocije za različne trge drugačne pri enakem izdelku ali storitvah. Razlog tiči v lastnostih trga, saj se lastnosti v očeh kupca med državami razlikujejo. Spremembe, ki jih promocija za izdelek ali storitev prinaša na različne trge so različne. Velikokrat se zgodi, da se zamenja celo ime izdelka, saj lahko ime v določenem jeziku pomeni žalitev ali kakšno podobno negativno sporočilo. Promocije za izdelek ali storitev so enako različne za posamezne trge. V promocijah se za različne trge uporablja drugačna podoba, zamenjajo se osebe, promocija je praktično enaka vendar drugačna. Tako se v nekaterih promocijah na isti sceni pojavlja mlada ženska, za drugo državo pa isto mesto zaseda starejša moška oseba, katera je vsem v tisti državi dobro znana in velja za prepoznavno osebo.

Google adwords je sodoben način oglaševanja prek spleta.

Categories
Mobilna telefonija

Ovitek za Samsung telefone

Samsung je eden izmed največjih proizvajalcev elektronike v Koreji. Podjetje se nahaja v Seolu, proizvaja pa kar petino celotnega izvoza Južne Koreje. Samsung proizvaja veliko elektronskih naprav, v sam vrh tehnologije pa definitivno sodijo na področju mobilne tehnologije. Pametni telefoni so lepi in veliki a krhki, ne glede na to ali ste lastnik Samsunga, HTC-ja, Appla ali kateregakoli druega pametnega telefona vam toplo priporočam, da ga z ovitkom ali etuijem zaščitite takoj ob nakupu. Pa povejmo nekaj o podjetju Samsung.

Samsung je v svoji zgodovini izdelal že veliko kvalitetnih mobilnih naprav, led pa je definitivno prebil s serijo telefonov Galaxy. Omenjena serija, je serija telefonov višjega cenovnega razred, odlikuje ga neverjeten zaslon HD ločljivosti, izredna hitrost procesorja, kamera z veliko megapiksli. Ko že govorimo o pozitivnih lastnostih pa omenimo še nekaj negativnih, velikost zna biti prevelika za nekatere, materiali uporabljeni za izdelavo ne dajejo občutka prestižnosti, ko telefon držimo v roki.

Samsung se je z izdelavo modela Galaxy S3 izstrelil v sam vrh ponudnikov mobilnih telefonov, saj ni čudno, ko je bil telefon izdelan, je bil eden izmed najhitrejših naprav na trgu. Sam telefon je lepo oblikovan, odlikuje pa ga velik zaslon. Proizvajalci mobilnih telefonov poizkušajo narediti svoje naprave čim večje in čim tanjše, naprave postanejo s tem estetsko privlačne a vendar krhke.

Svetujem vam, da svojo napravo zaščitite s potrebno varovalno opremo takoj ob nakupu, to bo preprečilo neželene poškodbe in ohranilo vaš telefon v prvotnem stanju. Izbirate lahko med različnimi Samsung Galaxy ovitki, etuiji, torbicami, folijami, bumperji in še marsikaj. Te stvari je najlažje kupiti kar na spletu, saj je ponudba veliko. Ovitek za Samsung Galaxy S3 in ostale Samsung telefone lahko dobite v spletni trgovini Gizzmo. Ponujajo pa tudi zaščitno opremo za vse ostale znamke telefonov.