Categories
Hiša

Gradnja hiše je zahtevna naloga v življenju marsikoga

Gradnja hiše je tisto, o čemer sanjajo že nekateri otroci, a, ko odrastemo in se začne pravljica počasi spreminjati v resničnost, je pred nami naloga, ki lahko traja praktično skozi celotno življenje. Pri gradnji hiše se namreč soočamo s številnimi pomembnimi, pa tudi z zelo težkimi odločitvami. V vsakem primeru je gradnja hiše projekt, ki se ga je treba lotiti načrtovano, predvsem pa strateško pravilno. Prvi korak je vsekakor nakup primerne parcele, saj je prav od parcele, na kateri se bo hiša nahajala, odvisna kakovost našega življenja, predvsem pa zadovoljstvo v lastnem domu. Ko kupujemo parcelo, je treba izbrati takšno, ki nam bo všeč, saj bomo v njej živeli naslednjih nekaj let, nekateri tudi do konca življenja. Če se le da, naj bo lega prisojna in vsekakor ne preveč nagnjena, tla pa ne prevlažna ali močvirnata, saj slednje pomeni zahtevnejšo, pa tudi dražjo gradnjo. Gradnja hiše pa je seveda odvisna tudi od tega, za kakšno stanovanjsko stavbo se gre, predvsem ali bo grajena kot hiša v kateri bo živela družina z majhnimi otroki. Nato sledi urejanje vse potrebne dokumentacije, v prvi vrsti lokacijskega dovoljenja, projektne dokumentacije in gradbenega dovoljenja. Ko so urejena vsa dovoljenja lahko začne investitor s gradnjo. Vse pa je zopet odvisno od tega ali smo se odločili za klasično gradnjo z opeko ali pa bomo na parcelo postavili montažno hišo. V primeru gradnje hiše bo faza gradnje trajala najmanj pol leta, če pa gre za montažno hišo, pa bo vselitev možna v treh ali v štirih mesecih od začetka gradnje. Ne glede na to ali bo naša hiša grajena normalno ali pa se bomo odločili za montažno gradnjo, je treba v vsakem primeru najprej zgraditi trde temelje. Gradnja hiše zahteva veliko odločitev in predvsem veliko kompromisov ter različnih možnosti.

Categories
Športna oprema

Nike, svetovno znana blagovna znamka

Nike je svetovno znana blagovna znamka.

Ustanovljena je bila v začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Blagovna znamka nike je bila sicer začela nastajati še nekoliko prej. Nike je blagovna znamka, katera je na račun oglaševanja ter prisotnosti v svetovno priljubljenih športih, zelo popularna. Tako kot druge blagovne znamke, Nike po najboljših močeh registriranim športnikom in aktivnim rekreativcem, nudi najboljše pogoje za vadbo. Sodelovanje z vrhunskimi športniki je za nike zelo pomembno. Nike preko zahtev vrhunskih športnikov, analiz rezultatov in lastnosti, spremembami in razvojem prilagojenimi športniku individualno, dobijo množico koristnih informacij za razvoj množicam namenjene športne opreme. V obratni smeri, množicam namenjena športna oprema, ustvarja pogoje za razvoj opreme namenjene vrhunskim športnikom. Pogoj za takšen sklenjen krog je prisotnost v medijih, kjer je velika gledanost in obiskanost občinstva. Na ta način si nike ustvari dobro ime, kar v najboljšem možnem primeru pomeni nakup športne opreme. Nike je v ta namen zastopan v vseh svetovno znanih športih kot je nogomet, golf, tenis, boks, borilni veščinah, ter mnogi drugih športih. Poleg tega se vključuje v opremljenost nekaterih moštev in reprezentanc, kar je posebnega pomena za uspešno nastopanje na določenih trgih. Posebej so zanimivi večji trgi in trgi, kjer je priljubljenost športnikov, katere opremlja velika. Z prisotnostjo v moštvih in reprezentancah se za domače in tuje ljubitelje športa, ustvari pomembna dodana vrednost, ki je v nekateri primerih dober pospešek prodaji in posledično razvoju. Nike v tem pogledu tekmuje z drugimi blagovnimi znamkami, boj je posebej neizprosen na velikih trgih. V ta namen so posvečene in namenjene mnoge intenzivne aktivnosti s področja marketinga in promocije izdelkov blagovnih znamk. Vsak prodan izdelek je zelo pomemben, saj se akumulira v za razvoj potreben vir. Pri prodaji se izdelovalci domislijo raznih odmevnih akcij.

Nike je priljubljena športna oprema za profesionalne športnike, aktivne rekreativce ali pa čisto navadne državljane.

Categories
Računalništvo in internet Storitve

Spletno gostovanje za vašo spletno stran

S tisoči ponudnikov spletnega gostovanja je lahko zelo težko če ne celo, nemogoče najti ponudnika, ki vam bo ponudil dobro spletno gostovanje po racionalni ceni. Predvsem če imate dobro domeno s kvalitetnim spletnim gostovanjem, bo obisk na vaši spletni strani zagotovo večji.

 

Spletno gostovanje je v tem primeru ponudnik za katerega lahko z gotovostjo trdimo, da je eden od najboljših ponudnikov na spletu. Gostovanje nudijo po resnično ugodnih cenah na katere običajno dodajo še kakšen sezonski popust ali promocijsko kodo.

 

Vam pa svetujemo, da se brezplačnim gostovanjem v velikem loku izognete, saj običajno povzročijo več nevšečnosti kot pričakovanih koristi. Poleg tega se boste verjetno soočali z nižjo ravnijo podpore in večkratnim ugašanjem strežnika, kar pa zagotovo ni dobro za posel.

 

Prepričajte se, da boste imeli v paketu na voljo spletne trgovine, bloge, forume, chate in vse ostalo kar bi vaša spletna stran morda potrebovala.

Preračunajte tudi kolikšna bo rast vaše spletne strani, da bo lahko paket gostovanja še vedno služil potrebam strani. Pozanimajte se o možnostih nadgraditve paketa.

 

Tri pomembne lastnosti, ki jih je vredno iskati pri spletnem gostovanju so:

 

  • ·Izvrstna podpora: naj vaš ponudnik spletnega gostovanja nudi 24/7 podporo, ki bo poleg prijaznosti tudi učinkovita. Testirajte ponudnike in jim pošljite e-mail z nekim vprašanjem in počakajte na odgovor.
  • ·Dober uptime strežnika: na spletu obstaja veliko spletnih orodij s katerimi lahko preverite kolikšen je uptime strežnika. Visok uptime pomeni zanesljivo gostovanja.
  • ·Zanesljivost podjetja: če upravljate z zahtevnimi spletniki stranmi, si enostavno ne morete privoščiti, da bi vam čez nekaj mesecev ‘vse ugasnilo’.

 

Vse zgoraj omenjene lastnosti vam bodo definitivno pomagale pri izbiri ustreznega paketa in ponudnika gostovanja. Naj vas široka ponudba in veliko število spletnih ponudnikov ne prestraši, saj k sreči na spletu obstajajo tudi različni forumi preko katerih se lahko prepričate o kvaliteti storitev danega ponudnika.

 

Več si preberite tukaj.

Categories
Zdravje

Magnezij-sestavni del življenja

Magnezij spada v skupino tako imenovanih nujnih mineralov, saj se brez njega zagotovo v telesu ne bi mogli odvijati številni življenjski procesi. Za ohranjanje zdravja potrebujemo magnezij prav vsak dan, saj je njegova glavna vloga aktivacija številnih encimov, ki so odgovorni za ustvarjanje telesne energije. V naravi se nahaja v obliki različnih spojin pred vsem v kameninah zemeljske skorje, delno pa tudi v morju in v zelenem barvilu klorofil, vseh rastlin. Človeško telo vsebuje približno 26 g magnezija, od katerega se večji delež (60 %) nahaja v kosteh in prispeva k trdnosti kosti. Poleg tega služi stabilizaciji celične stene in sodeluje pri sproščanju hormonov ter drugih celičnih mediatorjev. Magnezij je v telesu človeka, živali in v rastlinah izjemnega pomena, pri človeku ima pomembno vlogo pri delovanju srca, skrbi za dobro kotrakcijo mišic in je nujen za zdravje živčnega sistema. Takoj za kalcijem, je drugi najpomembnejši element magnezij, vsaj kar se tiče mineralizacije kosti. Magnezij ima številne koristne funkcije pri srčnih bolnikih, pri visokem krvnem tlaku, aterosklerozi, diabetesu, živčni napetosti, razdražljivosti in nemiru, preventivi migrene in glavobola, nosečnosti in dojenju, motnjah spanja, ukvarjanju s športom, pri zaprtosti in zgagi. Razlogov za pomanjkanje magnezija je kar nekaj, med drugim; povečane potrebe v času hitre rasti in razvoja, pri nosečnicah, v času dojenja, pri večji izpostavljenosti stresu, povečane izgube v primeru bruhanja, driske, prekomerno znojenje, pri povečani športni aktivnosti. Prav tako se lahko potreba po magneziju še dodatno poveča ob jemanju nekaterih zdravil, predvsem diuretikov in laksativov. Pomanjkanje magnezija se kaže kot glavobol, migrena, mišični krči in oslabelost mišic, motnje v delovanju srca, živčna razdražljivost in pritisk v glavi. Pomanjkanje magnezija lahko uspešno nadomestimo s hrano, ki je bogata z magnezijem ali pa s prehranskimi dopolnili. Magnezij najdemo v nekaterih živilih, veliko pa ga vsebujejo nekatere zdravilne in mineralne vode.

Categories
Zavarovanje

Študentsko zavarovanje, zavarovanje mladostne norosti

Študentsko zavarovanje je zavarovanje mladostne norosti .

Posebno pomembno je študentsko zavarovanje pomembno zaradi pretečih nevarnosti, katerih se dijaki še ne dobro zavedajo. Pomanjkanje zavedanja dijakov izvira iz neizkušenosti, nezrelosti in nedoraslosti. Odrasla oseba je na enak način odraščala izkušnje pa lahko nabirala med drugim tudi z kakšno nezgodo in vsemi posledicami. Študentsko zavarovanje tako bolj razumejo odrasle osebe, osebam, ki niso dovolj stare za samostojno odločanje in investiranje pa tako ali tako študentsko zavarovanje omogočajo starši ali skrbniki. Študentsko zavarovanje je namenjeno dijakom srednjih šol, študentom visokih šol in fakultet. Pogoj za zavarovanje študentov visokih šol in fakultet je veljaven status. Študentsko zavarovanje ima določene omejitve zavarovanja predvsem glede starosti in drugih lastnosti zavarovanca. Zato je potrebno študentsko zavarovanje skleniti z doslednim upoštevanjem pogojev in tudi odgovornostjo. V primeru, da oseba ni dovolj stara za samostojno odločanje, to v njegovem imenu storijo starši ali skrbniki. Študentsko zavarovanje študentom omogoča kritje posledic nezgod, ki se lahko zgodijo kjerkoli. Študentje na svojih vsakodnevnih poteh niso omejeni zgolj na širšo okolico domačega kraja ter kraja izobraževanja. Izobraževanje lahko poteka tudi v tujini zato študentsko zavarovanje v enaki meri krije posledice nezgod, ki se zgodijo v tujini. Poleg tega študentsko izobraževanje ni omejeno na čas študija, ampak velja tudi za prosti čas ali nekatere športe. Študentko zavarovanje poleg tega nudi možnosti dodatnega zavarovanja nekaterih rizičnih skupin. Rizične skupine študentov so predvsem aktivni športniki. Posebna zavarovanja oziroma doplačila lahko sklenejo le registrirani športniki oziroma športniki z ustreznim potrdilom športne organizacije. Študentsko zavarovanje krije nevarnosti kot so invalidnost, posledice nezgode, nadomestila za čas zdravljenja v zdravstvenih ustanovah. Za študente so vse posledice lahko ovira pri njihovem izobraževanju in odraščanju v odrasle osebe. Poškodbe imajo lahko negativne posledice ne le na področju zdravja, ampak tudi izgubi možnosti izobraževanja.

Študentsko zavarovanje je modra odločitev v času razigrane in razgibane mladosti.

Categories
Potovanja

Zgodovina Hrvaške, odkrivanje na edinstven način

Zgodovina Hrvaške sovpada z sosednjimi deželami in kulturami, vsekakor pa je bilo dogajanje v preteklosti bogato in raznoliko.

V veliki meri je zgodovina Hrvaške vezana na evropska in svetovna dogajanja na širšem območju med Sredozemljem in deželami celinske Evrope. Zgodovina Hrvaške je povest povezav, ki so jih nudile poti, ter vseh kulturnih dosežkov, ki so se odvijali, razvijali in dogajali ob njih. Morje in morska cesta je nudila svoj čas najhitrejši način prevoza na večje razdalje. Na ta način so se ustvarjale priložnosti za ekonomske in druge prednosti vseh, kateri so se podali na pot. Sčasoma so se iz izkušenj pomorskega potovanja izoblikovale velesile, ki so na svoj način krojile tok zgodovine v bližnji in daljni okolici. Zgodovina Hrvaške se v te tokove zgodovine vključuje na svoj način. Obmorski kraji so zagotovo bili deležni enake pozornosti, kot vsi kraji na področju Sredozemlja. Tako so pristanišča ob obali zgodovina Hrvaške, ki se tudi danes na novo odkriva. O najdiščih in pričah zgodovine arheologi zagotovo še niso rekli zadnje. Pred kratkim odkrita najdišča ob obalah zahodne Istre napovedujejo, da bo zgodovina Hrvaške v bližnji ali daljni prihodnosti pisala nova poglavja. Sovpadajo z mislijo, da je ozemlje samo in naravne danosti pogojevalo zgodovinske tokove. In čeprav so se za mnogimi zgodovinskimi kraji in ljudstvi zabrisala vsaka sled jih zgodovina Hrvaške lahko odkrije slej kot prej.
Zanimiva in bogata zgodovina se lahko tudi sluti in sklepa na podlagi odkritji v bližnji ali daljni okolici. Ljudstva, ki so v preteklosti osvajali širšo okolico so za seboj pustili določene sledi, ki se iz kraja v kraj prenašajo kot lastnoročen podpis, kateri je v svoji osnovi vedno enak. Gradbene mojstrovine so tako vedno grajene po istem principu, spreminjajo se zgolj geografskim danostim primerno, z določenimi dodanimi ali odvzetimi elementi.

Zgodovina Hrvaške je vredna ogleda na celem ozemlju države.

Categories
Zdravje

Srce, kompleksen človeški organ

Srce je kompleksen človeški organ .

Človeško srce je v osnovi podobno srcu vseh sesalcev. Srce je razdeljeno na dve enoti . Vsako srce ima dva preddvora in dva prekata. Srce deluje tako, da se kri pretaka preko glavne vene v desni preddvor. Iz desnega preddvora srce črpa kri v desni prekat. Srce kri črpa iz desnega preddvora v desni prekat preko srčne zaklopke. Iz desnega dela srca se proces pretoka krvi prenese na pljuča. Pljuča so organ, ki zagotavljajo oskrbo s kisikom. Kri se v pljučih obogati s kisikom. Srce, natančneje leva polovica srca, s kisikom obogateno kri prejme preko pljučnih ven. S kisikom obogatena kri iz pljučnih ven preide v levi preddvor. Kri obogatena s kisikom nato iz levega preddvora teče v levi prekat. Posrednik, ki omogoča kri obogateno z kisikom prenesi iz levega preddvora v levi prekat je srčna zaklopka. Značilnost levega srčnega prekata je močna mišična stena. Kri obogatena s kisikom nato iz levega srčnega prekata steče v glavno telesno arterijo. Aorta je glavna telesna arterija. Oskrbuje se z krvjo, katera je obogatena s kisikom. Aorta se oskrbuje s krvjo iz levega srčnega prekata. Iz glavne telesne arterije se s krvjo obogateno s kisikom oskrbuje žile človeškega telesa.

Srce je različno od posameznika do posameznika. V osnovi je srce moškega težje in večje kot srce ženske. Močnejše srce med posameznimi skupinami z sorodnimi lastnostmi je odvisno od prirojenih lastnosti, fizičnih aktivnosti in volje posameznika, kateri se zaveda ali ne zaveda pomena močnega srca. Srce se bo podobno kot v obdobju od preteklosti do današnji dni, razvijalo tudi v prihodnosti. V preteklosti so razvoj srca narekovali boljši življenjski pogoji in boljše zdravstvene razmere. Podobno kot v preteklosti, bodo tudi v prihodnosti določene ovire zavirale razvoj. Mnoge bolezni in okužbe, ki jih v preteklosti niso poznali so lep primer nevarnosti za srce .

Categories
Storitve

Kako v 10ih korakih ustvariti popolno WordPress stran? (1.del)

Ni dvoma, da je WordPress skripta najboljši sistem za urejanje spletne vsebine. Seveda je na voljo ogromno drugih urejevalnikov vsebine, od odprto kodnih do plačljivih. Drupal, Joomla in ostali urejevalniki se ne morejo primerjati s preprostim načinom uporabe, varnostjo in zanesljivostjo WordPressa.

 

Na svetu je približno 60 milijonov (2013) delujočih WP strani, mnogo spletnih oblikovalcev prisega na WP skripto. V desetih korakih si lahko tudi vi zgradite svojo idealno spletno stran.

 

#1 Izberite domeno

Domena je prvi korak v predstavljanje na spletu. Brez domene vas uporabniki ne bi mogli najti. Http:// in www. pred domenskim imenom sta opcijska, kar pomeni, da ima naša domena lahko to predpono ali pa ne. Na voljo imamo tudi veliko različnih domenskih končnic. Nekatere predstavljajo države, nekatere so bolj specifične kot npr. .mobi. V kolikor boste registrirali domeno za podjetje, je najbolj priporočljivo (v Sloveniji) registrirati končnice .com, .si, .net, in .eu.

Več o izbiri domenskega imena pa si lahko preberete tu.

 

#2 Izberite paket gostovanja

Izbira ustreznega paketa gostovanja je izjemnega pomena. Če se boste ušteli pri tem koraku se bo poznalo na odzivnosti strani. Gostovanje za WordPress vas nikoli ne sme omejevati. Pri izbiri gostovanja bodite pozorni na naslednje točke.

 

Omejitve:

-Ali ponudnik gostovanja podpira WordPress?

-Koliko domen lahko gostite?

-Koliko pasovne širine in prostora vam pripada?

-Kakšen je najvišji odstotek strežniškega up-time-a?

 

Ponudnik:

-Koliko časa že obstaja to podjetje?

-Kakšne so ocene in izkušnje drugih uporabnikov?

-Kakšno podporo nudi?

 

Cena:

-Kakšna je cena paketa, ki ga vaša spletna stran potrebuje za optimalno delovanje?
-Ali imate možnost nadgradnje paketa?

-Dodatni stroški (IP naslov, programi…) ?

-Ali nudijo brezplačno poskusno gostovanje?

 

Najboljša priporočila za dobrega ponudnika boste dobili od prijateljev in znancev, ki imajo izkušnje iz tega področja. Če ne poznate nikogar, ki je kdaj potreboval gostovanje, dovolite, da vam priporočimo tega (LINK)ponudnika.

 

#3 Namestite WordPress

Ko imate postavljene ‘temelje’ lahko namestite WordPress skripto. Namestitev se razlikuje od ponudnika do ponudnika gostovanja. Pri nekaterih je treba to narediti ročno (preko FTP-ja) , npr. pri Neo-Serv pa lahko skripto namestite kar preko uporabniškega vmesnika Softacoulus. Kar pa je občutno hitreje in enostavneje.

 

Več si preberite tukaj.

Categories
Turizem

Oprema za kampiranje, množica potrebščin

Oprema za kampiranje je množica potrebščin, ki omogočajo dobro bivalno izkušnjo v naravnem okolju.

Dobra oprema za kampiranje je individualno prilagojena potrebam in željam posameznika. V osnovi je oprema za kampiranje sestavljena iz bivalne enote ter množice predmetov, ki omogočajo bolj ali manj civilizirano obliko bivanja v naravi. Bivalne enote so predvsem šotor, počitniška prikolica, bivalnik ter mobilne hiške. Oprema za kampiranje je vsaki bivalni enoti posebej prilagojena v lastnostih in drugih značilnosti. V manjši meri je obstaja možnost, da se oprema za kampiranje uporablja za dve ali več različnih bivalnih not. Več možnost uporabe nudijo v osnovi enake bivalne enote. Šotor je zagotovo najstarejša in najbolj osnovna bivalna enota za kampiranje. V večini primerov je šotor tudi simbol kampiranja. Nastal je v zgodnjih obdobjih zgodovine, ko je človek odkril praktičnost in uporabnost šotora. Predvsem pri nomadskih ljudstvih je bil šotor sila priljubljen, saj je omogočal prenos bivalne enote na večjih razdaljah oziroma povsod tam, kjer jo je človek potreboval. Šotore, kot praktično edino bivalno enoto srečamo še danes v prostranstvih Azije. Izkušnja bivanja v njej ljudi prepričuje v misel, da so klasični prijemi lahko v sodobnem času še kako dobro uporabni in praktični. Tudi mnoga testiranja materialov, ki omogočajo zaščito pred vremenskimi vplivi so pokazale, da naravni materiali lahko bolje ohranjajo temperaturo, ter hkrati skrbijo za dobro in udobno počutje. Slabost naravnih materialov je njihova cena, pa tudi praktičnost ni njihova največja vrlina. Šotori, ki jih danes srečamo v prostranstvih Azije so pravi logistični podvig za prenašanje. Nomadom to seveda ne predstavlja problema, sodobnemu človeku, ki si hoče šotor oprtati na rame ali postavit v prtljažnik prevoznega sredstva pa nudijo čisto drugačno izkušnjo. Temu primerno so danes šotori iz lahkih materialov, ki nudijo tako udobje bivanja kot tudi lahkoto transporta. Tudi v obdobju, ko jih ne potrebujemo nam v domu ne predstavljajo velike ovire in potratnosti prostora. Izbira je velika, predvsem je potrebno misliti na vse kar nujno potrebujemo in zahtevamo. V primeru, da se prvič odločamo za nakup bo dobrodošla izkušnja prijateljev, sorodnikov in znancev, ki imajo s šotori več izkušenj. Druga dobra referenca je izposoja šotora. Prijatelji, znanci in sorodniki, ki šotor imajo nam ga lahko posodijo za kratek čas. Na ta način bomo v prvi vrsti izvedeli ali je šotor sploh primeren za nas. Poleg prenašanja, sestavljanja in pospravljanja, ki zahteva nekaj veščin, je potrebno nekaj odrekanja udobja, predvsem v primerjavi z počitniškimi prikolicami, bivalniki in mobilnimi hiškami. Ko vse te dileme razrešimo in ugotovimo, da je šotor prava izbira za nas, se posvetimo drugim značilnostim, kot so materiali, način sestavljanja in pospravljanja, velikost in druge značilnosti. Na tak način bomo z izkušnjo ob nakupu najmanj zgrešili in v veliki meri kupili šotor, ki nam je pisan na kožo. Počitniška prikolica je danes sodobna različica bivalne enote na kolesih, katero so poznala že stara ljudstva. Današnja počitniška prikolica je postala zanimiva z razvojem avtomobilizma, predvsem pa dostopnosti avtomobila širšim množicam. Pravi izziv so počitniške prikolice ljudem predstavljale pred desetletji, ko so morali na eni strani zagotavljati dovolj veliko bivalno enoto za dostojno bivanje, na drugi stani pa niso smele biti prevelike in pretežke, saj jih skromna in šibka vozila izpred pol stoletja ne bi mogla vleči za seboj. Izziv je v nekaterih primerih pomenil odlično izkušnjo, mnogi danes svetovno znani proizvajalci vse svoje današnje obsežno znanje temeljijo prav na skromnih, vendar izvirnih začetkih. Do današnji dni so se počitniške prikolice razvile v vrsto različnih bivalnih enot, ki nudijo od skromne strehe nad glavo pa vse do prave hiše na kolesih. Izbira kupca je praktično neomejena, saj proizvajalci omogočajo individualizacijo v vseh podrobnostih. Počitniške prikolice so svoj čas simbolizirale počitniške dni. Dostopnost, raznolikost ponudbe ter želja ljudi po bivanju v njih so pogojevali njihovo priljubljenost. Danes počitniške prikolice segajo predvsem na področje individualnosti, skupna raba je v zatonu. Zaradi dostopnih cen in investicije si seveda vsak želi svojo počitniško prikolico, k večjemu jo lastnik posoja prijateljem, znancem, ter vsem ljudem katerim zaupa. Dostopnost in bližina letovišč spremeni lastništvo počitniške prikolice v posebno dobro izkušnjo. Tako mnogi počitniško prikolico uporabljajo kot vikend na morju, v gorah ali na drugih njim všečnim mesti. Kraj kjer je počitniška prikolica locirana tako obiskujejo največkrat ob vikendih, sicer pa vsakič ko se ponudi priložnost. Posebno dobra je ta rešitev za vse, ki imajo možnost investiranja, se ne naveličajo obiskovanja ene lokacije v več zaporednih terminih, ter hočejo priročno in enostavno rešitev. V primeru, da je počitniška prikolica na morju, se ljudje s takšnimi izkušnjami letovanja radi pohvalijo, da so praktično vedno na morju oziroma večino časa v sezoni. Bivalniki so nastali z večanjem dostopnosti prevoznih sredstev. Ideja je v osnovi preprosta, saj na motorizirano osnovo postavijo bivalno enoto. V neskončnih možnostih je lahko bivalnik podobno kot počitniška prikolica opremljen z osnovnim udobjem strehe nad glavo ali pa je motorizirana hiša na kolesih. Razvoj bivalnikov je bil posebej hiter in velik v državah, kjer je bila njihova dostopnost na voljo vse, na drugi stani pa so imele države urejeno mrežo kampov oziroma objektov, kjer se je dalo z bivalniki za krajši ali daljši čas ustaviti. V naše kraje so bivalniki prišli z nekaj zamude, infrastruktura, ki omogoča bivanje v bivalniki pa se kljub temu pospešeno gradi in razvija. Zadnje desetletje je v kampe prineslo še eno novost, ki se je dokaj hitro razširila in našla krog ljudi, kateri so jo vzeli za svojo. Mobilne hiške pred dobrim desetletjem praktično še nismo poznali, danes vsak malce boljši kamp ima vsaj nekaj mobilnih hišk. Ker imajo te bivalne enote svoje konstrukcijske in druge osnovne zahteve v kampih običajno zasedajo svoje mesto. Privrženci in uporabniki takšnih bivalnih enot prisegajo na domačnost in pridih domače hiše. Tudi urejene okolice govorijo o tem, da je želja po pridihu domačnosti velika, temu primerno individualno prilagojena.

Oprema za kampiranje mora biti predvsem dostopna in primerna investitorjevim možnostim. V osnovi mora bivalni enoti vdihniti domačnost in omogočati življenjske pogoje. Oprema za kampiranje je v skupnem naboru lahko povezana v osnovne, razširjene ali razkošne skupine.

Oprema za kampiranje omogoča življenje v naravi.

Categories
Počitnice Turizem

Smučišča v Avstriji, dokaz odličnosti ponudbe

Smučišča v Avstriji so dokaz odličnosti ponudbe .

Turizem ima v Avstriji bogato tradicijo, enako velja za smučanje. Smučišča v Avstriji našteto potrjujejo v najboljši možni meri. Na področju Alp ima smučanj dolgo in bogato tradicijo. Nastalo je iz potrebe po gibanju lokalnega prebivalstva na snežnih površinah. Zime z obilico snega so ljudem na območju Alp onemogočale vsakdanje gibanje, zato so bili prisiljeni iznajti boljše načine, prilagojene zimskim razmeram. Krplje, smuči, sani in podobni pripomočki, so dokaz človeške inteligence v najstarejših obdobjih človeške zgodovine. Smučišča v Avstriji so dodatno dokaz človeške kulture na njihovih območjih. Podobno kot v drugih deželah na območju Alp so pašniki predstavljali pomemben del kulturne krajine, omogočali so preživetje in naselitev na povsem nov način. Turizem, ki je nastal z kasnejšim razvojem je svež zrak in vodo podeželja s pridom izkoristil.
Smučišča v Avstriji so odgovor na izkoriščenost površin v zimskih mesecih. Turistični delavci so se na ta način zavedali potenciala zimskih danosti. Turiste so
smučišča v Avstriji od nekdaj privabljala. Mnoga smučišča v Avstriji so svetovno znana, tako kot je sama dežela znana kot smučarska. Pri tem ne gre le za smučarska središča, ampak tudi navezanost prebivalstva na smučarska tekmovanja svetovnega ranga. Z njim so ljudje tesno povezani, smučanje je nacionalni ponos.

Smučišča v Avstriji so mnoga in števila, razširjena praktično po vsej deželi. Izbira je tolikšna, da se vsak, ki se bo na smučanje v Avstrijo podal prvič, praktično izgubil v ponudbi. Značilnost tamkajšnjih smučišč jih loči o ponudbe v drugih smučarskih deželah. Na avstrijskih smučiščih bodo uživali predvsem vsi, ki si želijo smučišča sredne velikosti. Prednosti takšnih smučišč so mnoge in raznovrstne, najbolj jih poznajo vsi, ki smučišča v Avstriji obiskujejo leto za letom. Predvsem so prikladna za ljudi, ki si ne želijo veliki smučišč, katera s pretirano mega ponudbo, stopajo korak stran od domačnosti in pristnosti.

Za Slovence so smučišča v Avstriji že dolgo časa uveljavljena destinacija. Mnoge prednosti, ki jih imajo Slovence vedno znova prepričujejo v smiselnost odločitve za obisk smučišča v Avstriji. Pri tem se lahko odločajo za vse že znane in uveljavljena smučišča, ali pa kakšno novo, neznano smučišče. V ponudbi, ki šteje na kratko ogromno smučišč je zagotovo veliko ne obiskanih. Smučarjev, ki so smučali na čisto vseh smučiščih je po vsej verjetnosti zgolj peščica. Poleg značilne kakovostno dobre ponudbe je privlačna ponudba prevoznih možnosti. Za Slovence so cestne in železniške povezave najbolj pogoste, za tuje turiste iz oddaljenih krajev pa imajo na voljo tudi letalske povezave. Na račun dobrih prometnih povezav so turistom na roki avstrijska smučišča, tudi če se odločijo za švicarska, slovenska, italijanska ali nemška letališča. Posebno dobrodošla je takšna povezava za vse, ki so preko sodobnih medijev seznanjeni z ponudbo cenovno ugodnih letov. Dobra ponudba je dodatno tista, ki takšnega obiskovalca ne pustijo na cedilu, ko se znajde v čakalnici na letališču ter ne ve kako naprej, ampak poskrbijo za njegov hiter prevoz do smučišča. Verjetno ne gre dvomit, da je zadnje kar si takšen obiskovalec želi čakanje na letališču z smučmi in vso ostalo pripadajočo prtljago. Seveda pa je turistom omogočena izbira, ki med drugim omogoča individualnost brez meja. Nekateri uživajo pri izzivih, ki jih ponuja tuja okolica, kot so tuji jeziki, seznanjanje z tujimi kulturami, navadami in drugačnim pojmovanjem vsakdanjika. Na takšne oblike prisegajo predvsem tisti, ki si želijo svobodnega gibanja, brez uokvirjenih storitev.

Dobra in kakovostna smučišča v Avstriji so znana po širnem svetu. Urejenost, kakovost ponudbe, vrhunska organiziranost in urejenost, so značilnosti, na račun katerih se mnogi znova in znova vračajo. Nekateri na vedno isti kraj, drugi si želijo izkusiti tudi druga smučišča Avstrije. Tisti, ki prisegajo na isti kraj imajo zato zagotovo dobre razloge. Mnogim veliko pomeni tradicionalno dober odnos z lokalnim prebivalstvom. Na ta način se tudi več sto kilometrov stran od doma počutijo kot doma. Takšno počutje je za vsakega tujca pomembno, saj omogoča večjo kakovost bivanja. Dobro bivanje poleg tega omogočajo sama kakovost gostinskih, prenočitvenih in drugih turističnih zmogljivosti. Tudi za vse, ki nasprotujejo ponavljanju in enoličnosti imajo dober razlog. Ponudba se vedno spreminja in dopolnjuje. Na smučiščih je vsako leto kaj novega, pa naj si gre za spremenjene proge, drugačno ureditev okolice, nove smučarske naprave, novosti v gostinski ponudbi, drugačnih, preurejenih prenočiščih in restavracijah, dodatni ponudbi dogajanja izven smučišč in še mnogo drugega. Seveda se na področju Avstrije dobi tudi zanimive alternative takšni izbiri.

Smučišča v Avstriji so kot rečeno na praktično vsakem kotičku dežele. Tudi na območjih, ki jih tujec ne bi prepoznal kot zimskim športom primerno se najdejo. Največ jih je seveda na vsem dobro znanih delih dežele. Prednjači Tirolska z več kot sto smučišči, sledi Štajerska in območje Salzburga. Smučišča se zastopana tudi na Koroškem, Zgornji Avstriji, Spodnji Avstriji. Za vsakega nekaj bi lahko rekli. Slovenci poznamo praktično vsa Avstrijska smučišča, posebej zanimiva so vsa, ki so z dobro prometno povezavo, kot temu rečemo, pri roki. Navezanost na smučišča v Avstriji je dolgoletna, razlogi pa so različni, praktično jih je toliko kolikor ljudi boste vprašali za mnenje. Verjetno se še najbolj razlikujejo po tem, ali gre za dnevne smučarje, ali gre za smučarje, ki smučišča v Avstriji obiskujejo v okviru daljšega obdobja počitnic. Pri dnevnih smučarjih gre za smučarje, ki se v Avstrijo odpravijo smučat za en dan. Dobra prometna povezava jih zagotovo navdušuje, med vsemi drugimi alternativami pa je najboljša. Sama pot in oddaljenost pri tem ni ovira, saj v celotni dobri izkušnji, svojo težo doda kakovost in urejenost smučanja. Čas, ki ga porabi smučar na poti, se zlahka izniči z dobro povezavo žičnic in vlečnic na smučišču. Smučar zato z dobro povezavo na samem smučišču smuča bistveno več in bolje, kot na smučišču, ki ga zaznamuje gneča in slaba kakovost smučišča. Seštet čas čakanja na smučišču, pa se kaj hitro lahko izenači z časom vožnje. V najslabšem primeru pa lahko celo več časa preživi v vrsti na smučišču, kot na poti do boljšega smučišča. Vsekakor velja to lastnost smučišč dobro preveriti pri odločitvi ciljno smučišče. Dobrodošla bo za dobro izkušnjo.

Smučišča v Avstriji so odlična in vsakomur dobrodošla smučarska izkušnja.