Categories
Razno

Konstrukcijski les ter CNC obdelava lesa

Les je zelo pogosto uporabljen material za gradnjo. Med gradbinci je zelo priljubljen predvsem zato, ker ga je v naravi zelo veliko, je obnovljiv ter veliko lažji za obdelavo kot ostali materiali. Les je izvrsten regulator toplote in vlage, zato se veliko uporablja tudi pri gradnji stanovanjskih hiš ne samo pomožnih objektov.

Konstrukcijski les je termično obdelan les za lesene gradnje. Termična obdelava zagotavlja primerno vlažnost lesa. Če je les preveč svež lahko med sušenjem razpoka, spremeni pa se tudi njegova dolžina in širina, kar za gradnjo ni najboljše. Podjetje Talg iz Rovt je eno izmed podjetij, ki ima v svoji ponudbi različne velikosti konstrukcijskega lesa. Sušenje v domači sušilnici zagotavlja izredno kvaliteto, na voljo pa vam je masivni ali pa lepljen les.

Ena izmed več storitev, ki vam jih nudijo pri podjetju Talg pa je tudi CNC razrez lesa. Razrez lesa na tak način ima mnogo prednosti pred splošno obdelavo, saj so računalniško vodeni stroji kar precejkrat bol j natančni od človeka. Stroji lahko oblikujejo oblike, ki bi jih človeška roka težko izdelala. Tak način obdelave lesa je tudi veliko hitrejši od ročne ali normalne strojne obdelave. Slaba lastnost CNC razreza je edino ta, da je malce dražji in bi se obdelava vsake stvari na tak način krepko poznala pri računu. Poleg CNC obdelave, prodaje konstrukcijskega lesa, ladijskega poda, brun, palet, embalaže ter sušenja lesa, pa v omenjenem podjetju tudi gradijo izvrstne lesene hiše in brunarice. Na dotičnem področju imajo res veliko izkušenj, izkušnje iz drugih področij obdelave lesa pa se zelo učinkovito prenesejo tudi v gradnjo lesenih hiš. Oglejte si njihovo spletno stran za več informacij o lesu, njegovi obdelavi ter gradnji lesenih konstrukcij.