Categories
kulinarika

Kje kupiti vanilijo v prahu?

Se tudi vi zavedate, kako pomembno je kupiti kvalitetne izdelke, ki jih uživate in se zavedate, da se lahko sladkate tudi na povsem naraven način? Super, potem zagotovo veste, da je vanilija v prahu več kot primerna za naravno sladkanje in da jo lahko uporabljate tudi za sladkanje sadja, smutija, kave, jogurta, muslijev in podobnega. Seveda pa spet ostaja vprašanje, kje je najbolje, da se vanilija v prahu kupi, da se res zagotovi kvaliteten izdelek. Iz lastnih izkušenj, iz priporočil in iz pregleda celotne ponudbe, ki je predstavljena na spletni strani, lahko vsekakor priporočim podjetje Malinca. Gre za spletno prodajalno samo ekološko pridelanih izdelkov, ki ima tudi že tradicijo, hkrati pa kupcem nudi tudi številne ugodnosti. Torej je po mojem mnenju Malinca prava izbira in prava trgovina, kjer naj bi se vanilija v prahu kupila, saj je njihova vanilija v prahu 100 % naravna, nima nobenih primesi in tudi ni nobenih dodatkov, da sta okus in aroma bolj intenzivna. Kaj potrebujete še dodatnega? Po mojem mnenju ničesar. Sicer je še kar precej drugih podjetij, kjer se vanilija v prahu prodaja, če si že izberete kakšno drugo podjetje, potem vam vsekakor predlagam, da preverite tudi malo priporočila in celotno ponudbo podjetja, ter koliko se podjetje zaveda pomena ekološko pridelanih izdelkov. Na ta način boste tudi lahko veliko bolj prepričani v to, ali je ponujena vanilija v prahu kvalitetna ali pač ne ter ali je podjetju bolj pomembna prodaja kot pa kvalitetna prodaja.

Categories
Zdravje

Krema za sončenje, zaščita kože

Krema za sončenje je zaščita kože pred nevarnimi sončnimi žarki.

Že lep čas je tudi znano, da krema za sončenje ni edina zaščita. Poleg tega je velikokrat zmotno prepričanje, da je zaščita potrebna zgolj v času letnega dopusta, ko letujemo na morju ali kjerkoli drugje. Sonce na našo kožo negativno vpliva tudi v drugih obdobjih. Zato je potrebno o zaščiti razmišljati vedno, ko smo
izpostavljeni soncu . Kar praktično pomeni delo v okolici hiše, na pohodih, kolesarjenju in povsod drugod. Posebno pozorni moramo biti takrat, ko se pojavijo negativni znaki, kot so glavoboli in drugi znaki. Zgolj krema za sončenje v tem primeru ne bo koristna, razmisliti moramo predvsem o zaščiti pred sončnimi žarki. Pri delu v okolici doma si lahko omislimo razne senčnike, pri pohodništvu razna pokrivala, pri kolesarjenju je velikokrat dovolj čelada in podobno. Doma se nam velikokrat zdi naravnost neumno, da bi si postavljali senčnik, pri določenem opravilu. Izpostavljenost soncu na drugi strani občutimo v večernih urah. V prvi vrsti je to koža, glavobol je lahko zgolj opozorilo. Ko naslednjič uporabimo senčnik, za zaščito kože pa služi krema za sončenje, bomo v večini primerov zaznali manj težav. Ponudba, ki presega dojemanje velikega števila kupcev je velikokrat težava pri izbiri. Vzeti si moramo čas ter temeljito pretehtati ponudbo. Velikokrat je najboljša krema za sončenje tista, ki ima ustrezne kemijske sestavine glede na naše osebne značilnosti in potrebe. Veliko napak se pri izbiri povzroči z izbiranjem raznih ponudb z dodano vednostjo. Zavedati se velja, da je bolje izbrati osnovno ponudbo, vendar kakovostno. Pri osnovni ponudbi praktično ne moremo zgrešiti, vse kar ima ustrezna krema za sončenje je pravi zaščitni faktor. Izbiro lahko potrdimo z odločitvijo za ponudnika s katerim imamo iz preteklosti ustrezno dobre izkušnje.

Krema za sončenje je pot do lepe, zagorele in zdrave polti v poletnih mesecih.

Categories
dom

Kako se sprostiti in uživati življenje

 

Masaže so najpogostejša oblika sprostitve. Te mirujoče aktivnosti se večinoma udeležujejo samo odrasli saj otroci nimajo volje biti pri miru na enem mestu in niti ni priporočljivo zaradi še nerazvitega telesa. Ljudje si privoščijo kakšen dan ali dva razvajanja v raznih salonih ali hotelih po napornem letu, mesecu. Najboljši del vsega pa je, da ima večina takih storitev lahko v paketu še kakšno savno, bazen, tenis, fitnes…Poznamo malo morje  masaž: aroma masaža, masaža Abhyanga, stone terapija , masaža valens Augusta, mala masaža, masaža panonski travnik, alpska masaža, masaža s konopljinim oljem, klasična masaža, tajska in filipinska masaža, verjetno bi se dalo najti še kakšno. Masaže lahko ločimo tudi po namenu. Nekatere so lahko bolj za sprostitev, nekatere pa so namenjene bolj ravnanju hrbta in razvozlanju mišic. Najbolj se masaže poslužujejo športniki, pomaga jim pri uspešnejšem treniranju ter veliko vpliva na gibljivost in počutje tekmovalcev.

 

Po končani masaži, terapiji ali katerikoli aktivnosti pa si lahko privoščite še obisk kakšne dobre restavracije. Če se zanimate za kulturo drugih in kaj bolj eksotičnih jedi je priporočljiva mehiška restavracija. V Sloveniji so mehiške restavracije razpršene kar povsod okoli, tako da ni težko najti. V njih najdete različne jedi, ki so najbolj značilne za Mehiko. Mogoče ste že slišali za jed chimichanga, tortilla chips, torstillas, fajitas, tapas, tex mex in platos principales in druge, garantiram vam, da se vam bodo ob pokušanju pocedile sline. Za vegetarijance pa mislim, da v mehiški restavraciji ne bo veliko izbire. Nekatere restavracije lahko vozijo tudi na dom, imajo možnost praznovanja dogodkov ter so večinoma okrašene in opremljene kulturi primerno, gostom pa nudijo prijazno ozračje.

Categories
delo

Honorarno delo, dodaten vir zaslužka

Honorarno delo ni le dodaten vir zaslužka .

Prinaša tudi številne dodatne koristi. V svojih lastnostih je honorarno delo podobno redni zaposlitvi, z vidika zahtevanih spretnosti je v večini primerov praktično enako. Oseba z njim ne le pridobiva dodaten vir zaslužka, ampak tudi ohranja svoje osebne sposobnosti in spretnosti. Poleg tega pa honorarno delo pomaga pridobivati znanje , saj so spremembe na praktično vseh področjih vedno prisotne. V primeru, da oseba ne bi bila aktivno vključena v delovni proces, te novosti ne bi zaznala, še manj pa bi v zvezi z njimi pridobivala praktične izkušnje. Pridobiti honorarno delo ni težko, če smo pripravljeni poprijeti za delo. Velko bolje pa je, če smo ga sposobni sami ustvariti, ponuditi trgu ter ga tržiti. Primerov v praksi je veliko, tudi povpraševanje v mnogih primerih zlepa ne bo pošlo. Oseba, ki želi imeti takšno honorarno delo, mora biti v prvi vrsti uspešen v času izvajanja profesionalne dejavnosti. Kaj dela, kakšne storitve ali izdelke ustvarja, je praktično vseeno, pomembno je, da jih je sposoben tržiti. V primeru, da je na trgu povpraševanje toliko boljše. Danes je tudi veliko primerov povpraševanja po starih poklicih, izdelkih in storitvah. Razlogi so različni, v vsakem primeru je to priložnost za honorarno delo. Bolj kot so poklici, izdelki in storitve edinstveni, večje možnosti imamo. Če jih seveda obvladamo. Pri izbiri in dogovarjanju je seveda predhodno pomisliti na vse, kar bo takšna aktivnost prizadela. Kot vsako delo zahteva svoj čas, to pomeni, da ga v prvi vrsti moramo imeti. Glede časa je tudi pomembno poiskati takšno ponudbo, ki nam nudi največ izbire. Vsako delo ima določen pričakovani rok za izvedbo, kar pomeni večjo ali manjšo obremenitev. Odvisno seveda od zahtev, ki jih postavlja delodajalec ter naših osebnih sposobnosti.

Honorarno delo je možnost za zaslužek, dodatno izobrazbo ter številne druge koristne pridobitve.

Categories
občina

Cerkno, laufarska tradicija

Cerkno zaznamuje laufarska tradicija .

Širši Sloveniji je Cerkno prepoznano predvsem po pustnih običajih, katerih natančen čas in druge okoliščine nastanka še niso povsem pojasnjene. Pustni običaji so po predvidevanju strokovnjakov temeljijo na poganskih obredih. Začne se prvo nedeljo po novem letu, ko se po drugi maši na ulicah naselja Cerkno pojavi prvi Laufar. Naslednjo nedeljo prideta dva ali trije, vsako naslednjo nedeljo vse do Debele oziroma pustne nedelje pa se jih pojavlja vedno več in več. Obred se zaključi z pustnim torkom, ko se simbolično zaključi Pust. Običaj zaznamuje obdobje prehoda iz zimskega v pomladni del leta. Laufarji so skupina pustnih mask, ki šteje petindvajset članov izdelanih iz lesa, ena maska pa je iz kože. Beseda laufarji izhaja iz nemške besede, ki pomeni tekati, označuje pa značilno aktivnost ta terjastih, ki nenehno tekajo naokoli. Po začetku prve svetovne vojne praktično izbrisan običaj danes daje pomemben peča dogajanju v naselju Cerkno. Vsekakor pa to ni edini dogodek ter vse, kar lahko obiskovalec vidi v naselju oziroma na območju občine. Naravnih in kulturnih znamenitosti je na pretek, popotnik pa lahko uživa v tipični lokalni kulinariki. Dostop do naselja je slikovito doživetje, ne glede na smer prihoda. Z gorenjske strani dostop poteka preko prelaza Kladje, na drugi strani je dostop možen ob reki Idrijci bodisi iz smeri Idrije ali Tolmina. Za ljubitelje gora je zanimiv dostop v Cerkno preko gorenjske smeri, saj se po spustu z prelaza Kladje odpre pogled na bližnje vzpetine cerkljansko idrijskega pogorja. Dostop preko doline Idrijce je zanimiv zaradi samega porečja. Ozka dolina je sama po sebi zanimiva s številnimi dih jecljajočimi priori narave, vstop na območje naselja Cerkno pa je svojevrstno doživetje. Obstajajo tudi povezave z bližnjimi naselji na pobočjih bližnjih vzpetin, ki pa so najbolj zanimivi za kolesarje in gornike.

Cerkno leži v prekrasnem naravnem objemu pobočji cerkljansko idrijskega hribovja.

 

Categories
Šport

Crocs, obutev za vse letne čase

Crocs je vsestranska obutev .

Naziv vsestranska obutev si prislužijo redki predstavniki. Med nje crocs sodi zaradi udobja, prisotna je higienska ustreznost , kupci pa lahko tudi individualno prilagodijo ponudbo svojim željam in zahtevam. Udobje omogočajo materiali in izvedba. Zaradi njih ima uporabnik občutek dobrega oprijema stopala, hkrati pa dolgotrajna crocs uporaba ne povzroča nikakršnih težav. Dober kompromis med trdoto, ki zagotavlja ohranjanje prilagajanja površine obliki stopal ter mehkobo, katera je pogoj za odsotnost bolečin pri dolgotrajni uporabi je lastnost, ki jo zagotavlja samo najboljša obutev. Zaradi te lastnosti crocs predvsem na področju obutve za prosti čas velja za zelo priljubljeno in zaželeno. V mnogih pogledih gre tudi za napredno obutev. Pred tem so bile med priljubljene uvrščene drugačne vrste, napredek in razvoj jim je ponudil alternativo. Obe vrsti sta bili priljubljeni predvsem zaradi odličnih higienskih pogojev. Ta je posebno pomembna v toplejših delih leta. takrat pride velikokrat do znojena stopala, pomembno je, da obutev omogoča dihanje. S tem se znojenje bodisi omili ali povsem odpravi. Odvisno predvsem od uporabnika ter njegovih individualnih lastnosti. V vsakem primeru pa crocs lahko zagotavlja odlično uravnavanje vlažnosti. Za higieno pa je poleg tega pomembno, da se enostavno zagotavlja in vzdržuje čistoča. Ker gre za obutev, ki jo nosimo zunaj, je izpostavljenost umazaniji večja. Posebno, če uporabnik crocs uporablja v bolj zahtevnih pogojih. Takrat pride do umazanije, katero je priporočljivo po vsaki uporabi odstraniti. Materiali omogočajo, da je odstranjevaje enostavno, pri tem si lahko uporabnik po potrebi pomaga tudi z raznimi čistili. Pomembno pri njihovi izbiri je, da niso preveč agresivna, predvsem za kožo na stopalih. Agresivnost lahko zmanjšamo na nekatere enostavne načine, preprosto čistilom dodamo ustrezno količino vode. Pri manjših nečistočah pa je pogosto že sama voda dovolj, da se odstranijo. Če to izvajamo redno, je težav temu primerno manj.

Crocs je dobra izkušnja številnih.

Categories
digitalni marketing

Večkanalni marketing, učinkovita prodaja

Večkanalni marketing je možna učinkovita prodaja .

Učinkovita prodaja je od nekdaj cilj vsakega trženja, večkanalni marketing je zanjo postavil nove možnosti, v zameno pa dobil nova merila. Trženje v preteklosti je bilo manj zahtevno, s številnimi sodobnimi možnostmi se zahteve povečujejo skladno z njimi. S sodobnimi možnostmi trženja se je prišlo tudi do spoznanja, da bodo nekateri kupci ostali zvesti starim načinom. Za njih bo moral večkanalni marketing razmisliti o svojih aktivnosti oziroma potencialu dodane vrednosti. Osrednji prostor pa bo spletno trženje z klasičnim. Delež bo od primera do primera različen, v enem primeru se bo kupec odločal za spletne nakupe, v drugem za klasične. Spletni nakupi začetne stopnje, ki jih večkanalni marketing nadgrajuje, so pokazali nekatere dodatne možnosti, zavedajo se jih predvsem uveljavljeni igralci na trgu. Gre za izkoriščanje obstoječih možnosti klasičnega trženja ter njihova kombinacija z sodobnim trženjem. Pri tem načinu večkanalni marketing izkorišča dobre lastnosti obeh načinov ter hkrati odpravlja slabosti. Klasično trženje je bilo manj dostopno, zahtevalo je več žrtvovanja in stroškov. Vse to lahko odpravi sodobno trženje, njegova pomanjkljivost pa je, da kupec ne more tako kot pri klasičnem trženju izvesti proces presoje. Ta je pomemben del nakupa oziroma nakupnega odločanja. Z njim izvede analizo vseh lastnosti na način, pri katerem izkoristi ves svoj potencial. Pri sodobnem načinu je omejen z številnimi ovirami pri zaznavanju lastnosti. Te lahko zaznava predvsem na en način, ki je sicer lahko načeloma tudi boljši kot pri klasičnem odločanju. Vendar manjka preostali del, ki je značilen za klasično analizo lastnosti. Zato večkanalni marketing to lahko nadomesti z združitvijo dobrih lastnosti obeh načinov. V nasprotnem primeru lahko isti ponudnik, ki ima zgolj en ali drug način trženja, izgubi na konkurenčni prednosti v primerjavi s tistim, kateri združuje ponudbo z obema načinoma.

Večkanalni marketing je prihodnost tako ponudbe kot tudi povpraševanja na trgu.