Categories
Zdravje in lepota

Športna masaža, koristna izkušnja aktivnih rekreativcev

Športna masaža je izkušnja, ki jo mnogi aktivni rekreativci potrebujejo.

Športna masaža ima namen zagotoviti optimalno telesno pripravljenost, vplivati na zmanjšanje poškodb ter poslabšanje zmogljivosti, pomaga do boljših rezultatov treninga ali tekmovanja ter poskrbi za daljšo aktivno obdobje aktivnega rekreativca. Telesna pripravljenost aktivnega rekreativca je osnova za doseganje rezultatov, sestoji iz pridobivanja sposobnosti ter ohranjanja že pridobljenih. Za ohranjanje pridobljenih sposobnosti skrbi aktivna regeneracija v smislu oskrbe telesa in organizma po končani vadbi ali nastopu. Najbolj kratek in poučen bi bil obisk prostorov, v katerih se po tekmovanju ali nastopu vrhunski športniki oskrbijo. Poglavitna sestavna dela oskrbe sta športna masaža in prehrana. Najbolj minimalistično izvedbo prostorov imajo nekatere športne ekipe na posebej prirejenih avtobusih, kjer je prostora za omejeno število športnikov, maserja, trenerja ter nekaj drugih ljudi. Prostor je razdeljen na del za potovanje, športna masaža in prehrana pa se največkrat izvaja v ločenih predelih. To je pa hkrati tudi vse, kar športnik rekreativec po vadbi potrebuje. Dobra športna masaža zahteva izkušenega maserja, ena od možnosti se nam ponuja v zdraviliško športno rekreacijskem centru Rogla. Ponudbo lahko poiščemo na spletni strani zdraviliško športno rekreacijskega centra, pod zavihkom zdravje in wellness. Ponudba obsega devet različnih masaž, med njimi je tudi športna masaža. Obstaja v dveh izvedbah, zanjo pa je možno poslati povpraševanje preko izpolnitve posebnega obrazca. Izpolnitev obrazca zahteva vnos želene storitve, želeni datum prihoda, želena ura pričetka, posebne želje osebne podatke ter kontakt. Referenc za športno masažo oziroma masažo za rekreativce na Rogli je več kot dovolj. Zdraviliško športno rekreacijski center Rogla je znan kot baza mnogih ekip in reprezentanc ter kot prizorišče številnih mednarodnih tekem in tekmovanj, kar pomeni tudi potrebo po vrhunskih maserjih za oskrbo tekmovalcev oziroma športnikov. Preko tega smo lahko, da znanja in izkušenj s področja športne masaže ne primanjkuje.

Športna masaža nam pomaga do boljših rezultatov izbrane rekreacijske aktivnosti.

Categories
Vietnam

Vietnam, dežela na indokitajskem polotoku

Vietnam se nahaja na vzhodni obali indokitajskega polotoka, ki se nahaja med indijskim oceanom in Južno Kitajskim morjem. Poleg Vietnama Indokitajski polotok zasedajo Kambodža in Laos, širše gledano pa Singapur, Malezija, Burma in Tajska. Geografsko ozemlje na tem območju je zelo razgibano ter od države do države v marsičem različno. Ozemlje indokitajskega polotoka obsega površino preko dva milijona dvesto kvadratnih kilometrov, na njem živi dvesto milijonov prebivalcev. Visoka gorovja na severu dosegajo nadmorske višine do sedem tisoč metrov ter razčlenjujejo polotok. Nižavja in doline so ustvarile štiri velike reke Mekong, Menam, Iravadi in Saluen. Mekong in Menam se izlivajo v Južno Kitajsko morje, Iravadi in Saluen pa v Indijski ocean. Na Indokitajskem polotoku prevladuje tropsko monsunsko podnebje, v severnih goratih območjih pa zmerno monsunsko. Globalna tržišča območje Indokitajskega polotoka oskrbuje z rižem, lesom za predelavo ter tikovino. Na območju so tudi bogata nahajališča železa, srebra, boksita premoga, nafte, svinca, cinka, kositra, bakra ter drugih rud. Poleg tega so razlike v politiki, kulturi ter mnogih drugih značilnostih. Vietnam je dolga stoletja spadal pod kitajsko cesarstvo, do osvoboditve je prišlo v tridesetih letih devetega stoletja. Kitajsko cesarstvo je kljub osvoboditvi nenehno napadala ozemlje, ki pa jih je Vietnam vedno uspešno odbijal. V novejši zgodovini je Vietnam znan po vietnamski vojni, ki se je začela ob koncu petdesetih let dvajsetega stoletja ter je trajala do sredine sedemdesetih let dvajsetega stoletja. Danes je Vietnam država, ki se razvija in napreduje. Turistom se vedno bolj odpira, naravna bogastva so izjemna na vseh koncih dežele. Zaliv Halong svetovno znana formacija tropskega krasa, uvrščena na seznam naravne svetovne dediščine. Na goratem severu bodo uživali ljubitelji trekinga, jug ponuja doživetje območja reke Mekong. Po celotnem ozemlju pa so posejana cesarska mesta ter neštete slikovite vietnamske vasice.

Vietnam ima mnoge neodkrite plaže na obali Južno Kitajskega morja.

https://www.agencija-oskar.si/

Categories
dom Pohištvo

Posteljni okvirji, izbira lastnosti in dodatkov

Posteljni okvirji so lahko osnovni ali individualno nadgrajeni v kolikor dodatna oprema to omogoča.

Med seboj so posteljni okvirji različni v mnogih značilnostih. Visoko ležišče ali nižje ležišče pomeni različno oddaljenost od tal. Izbira optimalne oddaljenosti od tal je odvisna predvsem za osebe, ki težje vstajajo iz postelje oziroma imajo druge gibalne omejitve. Bolj svobodna izbira so posteljni okvirji za mlade in zdrave osebe. Vstajanje iz postelje je praktično trenutek v celotnem dnevu, zato je lastnost za mnoge žrtvovanja vredna v prid drugim lastnostim. Hkrati ta lastnost ni nepomembna za vse, ki jih zanimajo posebni posteljni okvirji. Gre za izvedbe, ki vsebujejo poleg okvirja vzmeti, vzmetnico, pokrivalo in vzglavje. V tem primeru se vzmeti v postelji premikajo z vzmetmi vzmetnice, kar zmanjša pritisk na vzmetnico. S tem je zmanjšana obraba ter omogočena daljša življenjska doba. Podlaga postane mehkejša zaradi absorbiranja togosti in trdote preko premikanja in upogibanja. Takšni posteljni okvirji so zanimivi za vse, ki imajo raje mehkejše podlage ter možnost višjega ležišča. Nadalje pa je mogoče izbirati tudi po drugih lastnostih, ki v večji ali manjši meri vplivajo na uporabniško izkušnjo. Pomembnejše razlike so v osnovnih materialih, izvedbi, letvenem dnu ali brez njega, dvižnem letvenem dnu ali brez te možnosti, v ponudbi z vzmetnico ali brez nje, v predalu pod posteljo ali brez njega ter v raznih drugih lastnostih. V prvi vrsti morajo izbrani posteljni okvirji koristiti uporabniku, sicer so bolj ali manj neuporaben balast. Nekatere izmed lastnosti se nam na prvi pogled zdijo uporabne, vendar bomo z boljšim razmislekom ugotovili njihovo neuporabnost. Za njihovo neuporabnost ni kriv proizvajalec, ampak naša neuporaba oziroma majhno število uporab. Pri odločitvi velja pomisliti na naše dosedanje izkušnje uporabe.

V primeru izobilja obstoječega prostora za shranjevanje so posteljni okvirji z pod posteljnimi predali nesmisel ter obratno smiselni v primeru skromnega obstoječega prostora za shranjevanje.

https://www.harveynorman.si/spalnice/postelje-in-posteljni-okvirji

Categories
Zdravje in lepota

Hujšanje v trebuh, skrb za lepši izgled

Hujšanje v trebuh je skrb za lepši izgled.

Za hujšanje v trebuh se odločamo predvsem iz želje po polnem videzu. Prevelik trebuh moti veliko število oseb, zato je hujšanje v trebuh pogosto izražena želja. Pristopu k zmanjšanju trebuha so zelo različni. Vsem znan, kratkoročno učinkovit trik je z zmanjšanje trebuha z uporabo trebušnih mišic. Ta trik ni nobena novost, uporablja pa se dan za dnem predvsem pri osebnih srečanjih. Bolj učinkovito hujšanje v trebuh pa se zaveda problema centralne zamaščenosti. Centralno zamaščenost je mogoče ugotoviti z izmero obsega predela dva centimetra pod popkom. Pri moških je meja za hujšanje v trebuh približno štiriindevetdeset centimetrov, pri ženskah pa okrog osemdeset centimetrov. Ukrepanje nima pozitivnih učinkov zgolj na izgled osebe, ampak pripomore tudi k izboljšanju zdravstvenega stanja. Tako je hujšanje v trebuh preventiva pred možnim povišanim krvnim tlakom, holesterolom ter tveganjem za sladkorne bolezni, depresijo, srčno žilne bolezni, možganske kapi in razne druge težave. Mnoge od naštetih bolezni sodijo tudi na seznam najbolj pogostih bolezni, zato je hujšanje v trebuh še toliko bolj upravičeno in smiselno. Kot pri vsakem dobrem hujšanju, je potrebno najprej spoznati sebe in svoje značilnosti ter posebnosti. Na hujšanje najbolj učinkovito vplivajo prehrana, gibanje ter zdrave življenjske navade. Vsi našteti dejavniki pa so hkrati tudi pogosto prezrti. Prehrano določamo rutinsko, s tem pa hkrati rutinsko skrbimo za večji obseg trebuha. Rekreacija se izvaja površno, v zelo majhnem obsegu. Kar v povezavi z preobilno hrano dodatno poskrbi, za vzdrževanje prevelikega obsega trebuha. Vse skupaj pa podkrepimo z nezdravimi življenjskimi navadami, kot je premalo spanja, neredno prehranjevanje, uživanje pretiranih količin alkohola in podobnimi nezdravimi življenjskimi navadami. Pri spremembah se je potrebno zavedati, da hitrih rezultatov v kratkem času ne gre pričakovati.

Oglasi nam sicer obljubljajo razne hitre metode za učinkovito hujšanje v trebuh, vendar imajo v praksi velikokrat predvsem negativne učinke.

www.lineasnella.si/blog/clanki/hujsanje-v-trebuh/

Categories
Zdravje

Odstranjevanje bradavic, samopomoč ali zdravniška pomoč

Odstranjevanje bradavic je lahko osebna samopomoč ali strokovna oziroma zdravniška pomoč.

Osebna samopomoč je odstranjevanje bradavic v lastni režiji ali s pomočjo najbližjih oseb. Osebne izkušnje so pri tem ključnega pomena, ker imamo zdravstveno zavarovanje pa brezplačen nasvet ni čisto nikoli odveč. Nihče pa nam ne brani, da odstranjevanje bradavic izvedemo povsem samostojno. Ljudje v takih primerih problemi z nastalimi bradavicami enačijo z nastalimi žulji in otiščanci. V lekarnah ter nekaterih trgovinah dobimo vrsto sredstev za samostojno odstranjevanje bradavic ali blaženje z njimi povezanih težav. Razlika med lekarno in trgovino je precejšnja, kar se bo lahko poznalo tudi pri učinkovitosti izbranega sredstva. V lekarnah so zaposlene strokovne osebe, ki znajo veliko bolj strokovno oceniti, katero sredstvo za odstranjevanje bradavic je za nas najbolj primerno. Trgovine zelo poredko zaposlujejo osebje s primerljivim znanjem, njihov doseg je ločevanje sredstev za odstranjevanje bradavic od obližev za otiščance ali žulje in druge obliže. V redkih primerih pa bomo na takšen način dobili strokovni nasvet. Kvečjemu osebno izkušnjo odstranjevanja bradavic z določnim sredstvom. Nekateri ljudje se zanesejo na domačo pomoč, pri tem se večinoma zanesejo na bodisi svoje izkušnje ali izkušnje bližnjih zaupanja vrednih oseb. Za odstranjevanje bradavic izberejo tisto sredstvo, ki jim je v preteklosti že pomagalo ali je bilo učinkovito pri enakih ali primerljivih težavah drugih oseb. Nasprotno nekatere osebe brez veliko razmišljanja obiščejo zdravnika ali dermatologa. Zavedajo se učinkovitosti strokovne pomoči ter razvoja področja in na drugi strani spreminjajočega se okolja v katerem živimo. Zdravniki, posebno pa dermatologi, so z razvojem področja dnevno seznanjeni iz strokovnih in preverjenih virov. Hkrati pa iz izkušenj z drugimi primeri vedo, kako se je v določenem primeru obnesla točno določena terapija ali kako je učinkovalo točno določeno sredstvo za odstranjevanje bradavic.

Odstranjevanje bradavic je področje, ki se spreminja z novimi odkritji ter novimi metodami in pripomočki.