Categories
dom

Izolacija podstrešja in mansarde je ključna za dober izkoristek prostora

Izolacija podstrešja in mansarde je ključnega pomena, če želimo dober izkoristek prostora. Vendar je izolacija podstrešja in mansarde različna. V vsakem primeru, pa se prepreči uhajanje toplote skozi streho objekta.

Prostor za bivanje se razlikuje od prostora za shranjevanje stvari

Bivalni prostor mora zagotavljati ustrezne bivalne pogoje. Določa jih temperatura zraka okoli dvajset stopinj Celzija ter zračna vlaga med štirideset in šestdeset odstotki. Prostor za shranjevanje ima na splošno drugačne zahteve. Temu primerno izolacija podstrešja in mansarde nista enaki. Hkrati se tudi mansarde in podstrešja razlikujejo. Razlike so predvidene že ob načrtovanju hiše. Najpomembnejše razlike so v vrsti strehe, površini ter višini prostora na najvišji in najnižji točki. Izolacija podstrešja in mansarde je nato zgolj pika na I izvedbi. Kdor namerava podstrešje ali mansardo bolje izkoristiti, bo že v fazi načrtovanja zagotovil ustrezno funkcionalnost. Pri mansardi predvsem višino ter površino. Izbrana izolacija podstrešja in mansarde se razlikuje tudi v debelini izolacije. Priporočljivo debelino trideset centimetrov izolacije določa Pravilnik o učinkoviti rabi energije v stavbah. Dejansko pa se debelina izolacije prilagaja debelini špirovcev. Dobra izolacija podstrešja in mansarde je izvedena že s strešniki oziroma zunanjo površino. Pod strešniki se lahko nahaja različna zračna plast, ki prispeva pomemben delež pri zagotavljanju ustrezne temperature. Glavna toplotna izolacija strehe je seveda plast toplotne izolacije. Seveda pa je vsaka izolacija zgodba zase. O tem v veliki meri odloča investitor, ki največkrat izbira eno od ponujenih možnosti. Višje in nevzdržne temperature na podstrešju največkrat pri obnovi strehe investitorja motivirajo, k zniževanju temperature. To lahko izvede že z izbiro ustrezne kritine, izvedbo, možno pa je dodati tudi od primera do primera različno izolacijo. Končna izvedba se v podrobnostih spremeni tudi glede na vrsto strehe. Gre lahko za betonsko, leseno ali kakšno drugo izvedbo strehe. Dobro izbrana izolacija podstrešja in mansarde ima cilj varčevanje energije in stroškov ogrevanja oziroma hlajenja.

Categories
Kozmetika Lepota

Mezoterapija ali biorevitalizacija

Mezoterapija je tehnika za pomlajevanje kože. Metoda mezoterapija obstaja že več kot stoletji, v sodobnem času za njenega začetnika velja doktor Michel Pistor.

  • Izraz mezoterapija izhaja iz grških besed mesos in therapeia.
  • Prvi dokazi za podobne pristope pomlajevanja kože izvirajo iz leta 400 pred našim štetjem, opisana pa je bila tik pred koncem osemnajstega stoletja.
  • Mezoterapijo imenujemo tudi biorevitalizacija ker gre za tehniko za pomlajevanje kože s pomočjo drobnih injekcij multivitaminskih pripravkov v njeno podkožje.

Mezoterapija za pomlajevanje kože

Storitev mezoterapije opravljajo tudi v Skin  centru, v estetski kliniki v Ljubljani.

Apliciranje vitaminov in mineralov

Človeška koža je največji človeški organ, ima številne funkcije in lastnosti. Med drugim je tudi človeška koža podvržena procesom staranja. Zaradi tega se na koži začnejo z leti in pod vplivom drugih dejavnikov kazati znaki procesa staranja. Drugi dejavniki so onesnaženje, izpostavljenost soncu, stres in kajenje. Nezanemarljivo vlogo pa ima tudi nega kože in splošna skrb za zdravje in zdrav življenjski slog. Nega kože zahteva veliko več kot milo in vodo. Danes je za nego kože na voljo zelo veliko izdelkov in storitev. Dodatno lahko pri izdelkih in storitvah izbiramo v zelo velikem obsegu.

Razmeroma malo vpliva ima človek na gene, saj jih prinese na svet ob rojstvu. Načeloma bo imel novorojenec v odrasli dobi kožo enakih ali podobnih lastnosti, kot njegovi predniki. Med drugim to pomeni tudi bolj ali manj odporno na procese staranja. V osnovi se z leti začnejo kazati znaki staranja, ker se celice začnejo počasneje obnavljati. Koža vsebuje vse manj kolagena in hilauronske kisline. Kolagen in hialuronska kislina dajeta koži oporo in volumen.

Metoda mezoterapija temelji na apliciranje hilauronske kisline, vitaminov in mineralov. S tem se omejijo učinki poglavitnih dejavnikov staranja. Mezoterapija za aplikacijo uporablja štirinajst vitaminov, ki stimulirajo glavne funkcije celic, štiriindvajset amino kislin, katere povečajo produkcijo za kožo pomembnih proteinov. Dodatno mezoterapija koristi učinke petih nukleinskih kislin. Te aktivirajo komunikacijo med celicami kože. Mezoterapija prav tako uporablja dva antioksidanta, ki preprečujeta poškodbo kože s strani zunanjih dejavnikov. Mezoterapija je uspešna metoda za pomlajevanje kože na obrazu in vratu.

Categories
Optimizacija

Seo optimizacija je proces izboljšanja vidnosti spletne strani

Seo optimizacija je proces, s katerim spletna stran lahko pridobi boljšo uvrstitev med rezultati iskanja. S tem pa seo optimizacija lahko pomaga do boljših poslovnih rezultatov. Spletno poslovanje ali poslovanje s pomočjo spleta je danes vedno bolj priljubljena praksa. Posebno to velja za večja mesta in na splošno področja s potencialnim večjim povpraševanjem.

Izdelava in optimizacija strani - SEO
Na uspešnost spletne strani vpliva več dejavnikov

Informacija več, manj zadreg

Informacijska družba ima na voljo veliko več informacij, kot so jih je imela družba v preteklosti. To lastnost je hitro s pridom izkoristil poslovni svet. Dobra seo optimizacija je omogočila, da je predmet prodaje postal dosegljiv. Ko je uporabnik spleta v iskalnik vtipkal določeno ključno besedo, se mu je po aktiviranju pojavilo večje število rezultatov. Seo optimizacija je bila toliko boljša, kolikor višja je bila uvrstitev spletne strani med rezultati iskanja. S tem je bila večja možnost, da bo uporabnik spletnega iskalnika postal dejanski kupec izdelka ali storitve. Možnosti za to uresničitev so bile odvisne tudi od drugih podpornih dejavnosti. Seo optimizacija je lahko poskrbela za dobro uvrstitev, vendar se zaradi drugih dejavnikov nakup ni uresničil. Ponudba izdelka je lahko preveč oddaljena, kar pomeni nedosegljivost za kupca. Med prodajalca in kupca se v realnem svetu postavlja več ovir, kot virtualnem svetu. Vendar se pri tem poslovni svet ni ustavil, ampak je iskal rešitve. Kmalu pa je postalo tudi jasno, da bo za boljšo vidnost spletne strani oziroma poslovnih aktivnosti ne bo potrebna zgolj seo optimizacija. Boljše pozicije med rezultati iskanja si želi čisto vsak poslovnež. Z razvojem, so se spreminjali tudi načini motiviranja kupca. Uporabnikom kmalu ni bilo več dovolj pridobiti ponudbo, želeli so tudi čim več informacij o predmetu nakupa. Zato danes ni nič nenavadnega pridobiti ponudbo, kot tudi pripadajoče razširjene informacije o ponudbi na isti spletni strani. Koristne informacije so danes prav tako pomembne, kot seo optimizacija in pripadajoča čim boljša uvrstitev med rezultati iskanja. Ali potrebujete optimizacijo spletnih strani? Obiščite stran red-orbit.si.