Categories
Internet

Gledanje TV preko interneta

Svetovni splet je dodobra spremenil navade tistih, ki se zabavajo s pomočjo raznovrstnih video vsebin na takšnih in drugačnih zaslonih. Medtem ko smo bili še kakšno desetletje nazaj omejeni le na televizijski zaslon, je danes možno gledanje TV preko interneta, poleg rednih televizijskih programov pa splet ponuja še celo vrsto drugih video vsebin, tako vsebin na zahtevo kot programov, ki obstajajo izključno za gledalce preko spleta. Seveda pa je treba znati te vsebine najprej najti, kar ni vedno enostavno. Tudi gledanje TV preko interneta ni samoumevno za vsakogar, ki ima računalnik in povezavo s spletom, čeprav mnoge oddaje s televizije brez težav najdemo tudi na spletu. Če želimo na druge zaslone res prenesti celotno izkušnjo gledanja televizije, se bomo morali nekoliko bolj potruditi. Predvsem pa bomo morali izbrati prave storitve, ki to omogočajo – čeprav lahko mnogi zatrdijo, da je gledanje TV preko interneta povsem enostavno, ne bo šlo brez storitev zanesljivih ponudnikov televizijskih storitev.

gledanje tv preko interneta

Kako urediti gledanje TV preko interneta?

Za gledanje TV preko interneta bomo seveda potrebovali ustrezno povezavo, tako s televizijskim kot z internetnim signalom. Najbolj elegantno bo to, če imamo oboje kar pri istem ponudniku telekomunikacijskih storitev, ki za nameček ponuja tudi programsko opremo za gledanje TV preko interneta. Takšni ponudniki imajo zelo dobre ponudbe za pakete storitev, ki to vključujejo, tako da imamo pogosto priložnost za odličen izkoristek. S takšnim izhodiščem je lahko gledanje TV preko interneta povsem enostavno, morda bo potrebna le namestitev aplikacije ali obisk spletne strani. Večinoma ponudniki ciljajo na uporabnike, ki želijo vedno ostati v stiku s svojimi najljubšimi televizijskimi vsebinami, tako da so na voljo aplikacije za osebne računalnike, tablice, pametne telefone in še kaj. Preprosto se prijavimo s svojim uporabniškim računom in že lahko krmarimo med televizijskimi programi, ki so zdaj na voljo na praktično vsaki napravi, s katero razpolagamo. Še več možnostih gledanja tv preko interneta si preberite tukaj.

Categories
dom

Ameriški hladilnik za zahtevnejše uporabnike

Ameriški hladilnik je lahko edina smiselna izbira za tiste, ki imajo v svojem gospodinjstvu nekoliko večje potrebe. Predvsem se to navezuje na kapaciteto hladilnika, ki je ni nikoli preveč – večje družine potrebujejo nekaj dodatnega prostora, prav tako pride dodaten prostor vedno prav v tistih gospodinjstvih, kjer pogosto kar doma pripravljamo različne obroke in druge specialitete. Seveda ne moremo vedno računati na to, da bo v hladilniku dovolj prostora za čisto vse, kar se odločimo stlačiti vanj, ravno zato pa je pametno izbrati prostoren ameriški hladilnik. Poleg tega imamo pri tem možnost izbrati tudi razne dodatne funkcionalnosti, ki se lahko izkažejo za zelo uporabne. Nekatere funkcije so sicer nepotreben balast, a gotovo ima prav vsaka možnost svojo ciljno publiko, ki bo znala zmogljivosti hladilnika v celoti izkoristiti. Zahtevnejši uporabniki bodo bržkone našli ameriški hladilnik, ki bo povsem odgovarjal njihovim potrebam. Ne samo po kapaciteti, temveč tudi po zmogljivosti, varčnosti in drugih pomembnih ali manj pomembnih lastnostih. Nenazadnje lahko veliko razliko naredi tudi kakšna podrobnost, na katero morda sploh ne bi pomislili.

Ameriški hladilnik

Vrhunski ameriški hladilnik

Kakšne lastnosti odlikujejo vrhunski ameriški hladilnik? Kapaciteta je gotovo najbolj izrazita, saj takoj opazimo impresivno prostornino ter velika dvojna vrata. V notranjosti hladilnika lahko najdemo ločeno zamrzovalno skrinjo, ki je pogosto nepogrešljiva, možno pa je izbrati tudi model, ki celotno prostornino namenja zgolj hlajenju do ničle. Ameriški hladilnik pa lahko ponudi še veliko več, kar je morda vidno že na prvi pogled, lahko pa se izkaže šele po letih uporabe. Ena značilnost je recimo aparat za izdelavo ledenih kock, ki je vgrajen v vrata hladilnika. Manj opazna je varčnost delovanja, ki je pri hladilniku zelo pomembna – naprava namreč deluje redno, 24 ur na dan, ameriški hladilnik pa ima tudi veliko kapaciteto, ki jo je težje vzdrževati pri nizki temperaturi. Oglejte si ponudbo ameriških hladilnikov na www.merkur.si.

Categories
Razno

3D kalupi za vlivanje so namenjeni v različne namene

Verjetno vsi poznate takšne in drugačne 3D kalupe za vlivanje, ki so namenjeni predvsem izdelavi različnih izdelkov za dekoracijo, izdelavo okraskov, jaslic in podobnih stvari. Najpogosteje vas bodo takšni 3D kalupi za vlivanje čakali v ponudni različnih trgovin, ki so namenjene ustvarjanju.

3D kalupi za vlivanje

 

Enostaven način izdelave manjših serij izdelkov

Vlivanje je tako zelo priljubljena tehnika, zato ni nič nenavadnega, da se za to potrebuje ogromno različnih kalupov v katere vlivamo različne mase. Končni izdelki se običajno še ustrezno dodelajo, kar pomeni, da jih lahko pobarvamo, polepimo ali kako drugače okrasimo.

Vendar pa to ni edino področje, na katerem se uporabljajo 3D kalupi za vlivanje. Zelo prav pridejo tudi v različnih vejah industrije, saj je to zelo enostaven način izdelave manjših serij izdelkov. To pride v poštev predvsem v situacijah, ko je izdelava izdelka s pomočjo kalupa veliko bolj enostavna, hitrejša in cenovno ugodna od 3D tiska.

3D kalupi za vlivanje so lahko izdelani iz različnih materialov

Pestrost 3D kalupov za vlivanje se kaže v tem, da jih je mogoče izdelati v različnih materialih. Izbirate lahko med klasičnim materialom, kot je na primer livarski pesek, ali pa okolju prijaznim materialom, kot ja na primer kremenčev pesek.

S tem pa se izbira materialov še ne konča. 3D kalupi za vlivanje so lahko izdelani tudi iz silikonskega kavčuka, ki so primerni za zahtevnejše kalupe in tiste, ki so namenjeni stiku direktno na kožo, ali pa iz naravnega lateksa.

 

3D kalupi za vlivanje so postali vse bolj razširjeni

Izdelava 3D kalupov pa je postala z razvojem 3D tiskanja vse bolj razširjena, saj je postopek zelo enostaven in hiter. Napredno 3D modeliranje omogoča izdelavo kalupov z najmanjšimi možnimi detajli, kar pomeni, da bo končni izdelek čim bolj podoben željenemu. 3D kalupi za vlivanje so prav tako možni za izdelke velikih dimenzij, ki jih s 3D tiskalnikom težko izdelamo.

 

In kar je danes v sodobni tehnologiji najlepše, je to, da lahko 3D kalupe za vlivanje naročimo tudi preko spleta. Seveda je potrebno najprej poiskati najbolj primernega ponudnika, ki se ukvarja s 3D tiskom ali 3D modeliranjem.