Categories
dom

Sušilni stroj s toplotno črpalko

Sušilni stroji so zelo pomembne naprave, ki jih radi uporabljamo predvsem v stanovanjih, kjer nimamo možnosti sušenja perila na svežem zraku. Prav tako razmere pogosto niti ne dopuščajo učinkovitega sušenja na prostem, v tem primeru moramo uporabiti stroj, če želimo perilo uspešno in hitro posušiti. Pa tudi druge prednosti lahko pričakujemo od naprav, ki pravzaprav služijo temu, da si z njimi olajšamo življenje. Ker imajo ravno takšno nalogo, je gotovo smiselno investirati v kakovostno in zmogljivo napravo, ki bo svoje delo brezhibno opravila. To je sušilni stroj s toplotno črpalko, ki ne prepriča le z zmogljivostjo pri sušenju perila, temveč tudi z odlično splošno izkušnjo pri uporabi. Gre namreč za napredno napravo, ki se na dolgi rok izkaže z izjemno varčnostjo. Ravno to je glavna prednost, ki jo ponuja sušilni stroj s toplotno črpalko – je varčen in na dolgi rok ponuja opazen prihranek pri električni energiji. Ker so to naprave z znatno porabo, je razlika lahko precej velika, s tem pa sušilni stroj s toplotno črpalko upraviči tudi nekoliko višjo ceno.

sušilni stroj s toplotno črpalko

Sušilni stroj s toplotno črpalko upravičuje investicijo

Za kakovosten sušilni stroj s toplotno črpalko bo treba res odšteti nekaj več evrov, a investicija se bo hitro poplačala. Dokaj priljubljeni so še vedno običajni kondenzacijski sušilni stroji, ki so nekoliko cenejši, a zelo potratni. Gre za naprave, ki pri delovanju porabljajo več kilovatov elektrike, kar se hitro nabere, sploh če opremo redno uporabljamo. Tudi če je sušilni stroj s toplotno črpalko dvakrat dražji od alternativ, bo v letih uporabe zanesljivo pokril razliko in na dolgi rok ponudil opazen prihranek. Ker je v resnici razlika v ceni med temi sušilnimi stroji in alternativami še bistveno manjša, je sušilni stroj s toplotno črpalko vsekakor smiselna izbira za tiste, ki izbirajo novo opremo te vrste.

Categories
Industrija

Cnc rezkanje in struženje sta postopka odrezovanja kovine

Cnc rezkanje in struženje sta zelo pogosto uporabljena postopka obdelave različnih kovin od jekla do aluminija, pri katerih gre za odrezovanje kovine. Za oba postopka se uporabljajo sodobni cnc stroji s katerimi je danes celoten postopek obdelave kovin bistveno hitrejši, učinkovitejši in tudi kvalitetnejši.

cnc rezkanje

Cnc rezkanje in struženje se med seboj razlikujeta

Je že res, da gre pri obeh postopkih za obdelavo kovine, vendar je potrebno vedeti da se cnc rezkanje in struženje med seboj nekoliko razlikujeta. Struženje se največkrat uporablja pri izdelavi valjev iz kovine. S pomočjo tega postopka se izdelujejo matice, gredi z raznimi utori, enostavni vijaki in še marsikaj drugega.

Na drugi strani pa gre pri cnc rezkanju v bistvu za odrezovanje kovine tako v vertikalni kot tudi horizontalni smeri in je bolj primerno za ploskovite oziroma ravne predmete. Na ta način se lahko rezkajo utori, zobniki, cevi in še mnogo drugih stvari.

Sodobni cnc stroji

Razvoj kovinsko predelovalne industrije je do danes že tako napredoval, da so številni postopki obdelave različnih kovin izjemno izpopolnjeni. To jim omogočajo sodobni stoji, ki so računalniško vodeni in s pomočjo katerih so postali končni izdelki ali polizdelki bistveno bolj kakovostni, celoten postopke proizvodnje pa je bistveno hitrejši.

In nič drugače ni pri cnc rezkanju in struženju. Sodobni cnc stroji tudi v tem primeru omogočajo, da je obdelava kovine izjemno natančna, celotna storitev pa kakovostno opravljena. Rezkanje in struženje tako ponujata kakovostne izdelke, ki so narejeni izjemno hitro in natančno.

Kaj vpliva na ceno storitve?

Cnc rezkanje in struženje omogočata sicer obdelavo različnih materialov, najpogosteje pa se uporablja za obdelavo različne kovine kot so jeklo, nerjaveče jeklo (INOX), aluminij ali medenina. Zato ni nič nenavadnega, da so sodobni stroji danes sestavni del vsake kovinsko predelovalne industrije.

V kolikor gre za manjša podjetja, potem je o nakupu tovrstnih strojev potrebno temeljito razmisliti. Je že res, da veljajo takšni stroji za zelo učinkovite, vendar je tudi finančni vložek zelo velik. V tem primeru se je morda bolje pozanimati o storitvi cnc rezkanje in struženje.

Več o CNC rezkanju si lahko preberete na http://www.precisium.si/.