Categories
Moda

Popolna izbira jakne

Nakupovanje oblačil je vsekakor za marsikoga izmed vas vznemirljivo, še zlasti če zanj nimate ravno vsaj dan časa. A ko kupljen kos oblačila prinesete domov včasih ugotovite, da ste brcnili v temo. Verjetno vam je bilo oblačilo zlasti všeč na prvi pogled, na hitro ste ga preizkusili in menili, da vam popolnoma ustreza. Še zlasti pa bi morali bolj paziti pri nakupovanju oblačil, kot so, na primer, jakne, saj jih najverjetneje ne nakupujete prav vsak dan. Jakne se praviloma kupujejo za dlje časa, celo za več sezon. V prvi vrsti morate izbirati med jaknami, ki so primerne glede na letni čas, nato so na vrsti materiali, ki naj bodo kar se da kakovostni, nato sledi izbira številke, preizkušanje in vmes se lahko odločite še za ustrezno barvo jakne. Ne nazadnje morate biti pozorni tudi na to, da se jakna prilega vaši postavi oziroma da jo izbrana jakna dobro poudari.

ženske jakne

Jakne za vaš tip postave

Večina predstavnic nežnejšega spola je pri izbiri jakne pozorna ne samo na funkcionalnost in materiale, temveč tudi glede na svoj stil, Izbirajo med jaknami, ki se dobro prilegajo njihovim tipom postave. Če imate, na primer postavo v obliki jabolka, imate največ oblin na predelu pasu. Izogibati se morate jaknam, ki izgledajo preveč napihnjeno, ker vas bodo takšne jakne naredile še širše. Za postave v obliki hruške so namenjene jakne v obliki črke A ali trapeza. To pomeni, da je njihov spodnji del nekoliko širši. To zelo lepo prikrije široke boke. Primernejši so tudi širši ovratniki, ki dobro preusmerjajo pozornost z bokov. Ženske, ki imajo postavo v obliki peščene ure, naj se izogibajo širokih jaken. Raje naj izberejo jakne, ki so kratke in oprijete. Še bolje je, da imajo takšne jakne še pas, ki bo poudaril vitkost pasu. Za postavo v obliki pravokotnika so najprimernejše jakne z dvojnim zapenjanjem. Oglejte si bogato ponudbo jaken na nama.si

Categories
Vzgoja

Katere igrače so najbolj primerne za našega otroka

Otrok je največje bogastvo vsakega starša. Dokler človek nima svojih otrok, se ne more zavedati, koliko ljubezni lahko podari enemu bitju in kako neizmerno vesel bo ob vsakem majhnem koraku in napredku, ki ga bo otrok naredil.

K otrokovemu odraščanju spada veliko pomembnih elementov. Le pravilna otrokova vzgoja bo zagotovila dober razvoj otroka, ki se v prvih letih vsak dan ogromno nauči. Del otrokovega odraščanja pa so tudi kvalitetne in primerne otroške igrače, ki jih bo zagotovo imel vsak otrok.

Za vsako starost so primerne drugačne igrače

otroške igrače

Seveda moramo pri nakupu igrače upoštevati otrokovo starost. Kvalitetno proizvedene igrače imajo na škatli vedno označeno starostno obdobje, ko naj bi otroci znali uporabljati določeno igračo. Nikakor ne smemo kupiti prezahtevne igrače, saj otroku najverjetneje ne bo zanimiva.

Pomembno je, da upoštevamo njegovo starost pa tudi njegove sposobnosti. Starši si vedno želijo, da bi bili njihovi otroci najboljši na svetu. V želji po perfektnosti lahko velikokrat spregledajo otrokove težave ali pa se z njimi nočejo soočiti. Tako kupujejo igrače, ki niso primerne a se jim zdijo nujen del življenja njihovega otroka.

Za izbor prave igrače se lahko odločimo tudi s pomočjo psihoterapevtke

Moderni starši so radi o vsem dobro informirani, zato si kupijo veliko različnih knjigah, v katerih najdejo ogromno nasvetov, ki jim pomagajo na poti starševstva.

Tako lahko v knjigah zasledijo tudi ideje za igrače v posameznem otrokovem obdobju. V vsakem obdobju ima otrok drugačno razmišljanje in zato morajo biti vse njegove igrače primerne za njegovo mentalno in fizično starost.