Categories
dom

Izbira vrtne kosilnice

Pri delu na vrtu se redno soočamo predvsem s košnjo trave. Na prvi pogled to morda ni kakšna posebej zahtevna naloga, a vseeno mora biti delo opravljeno kar se da uspešno, da ne bo kasneje kakšnih težav. Seveda takoj prepoznamo uspešno opravljeno delo, ki se kaže v lični zelenici, a na dolgi rok na ta način skrbimo tudi za zdravje zelenice. To pomeni, da bo treba skrbno izbrati kosilnico, košnjo pa opraviti previdno in brez kompromisov. Na končno izkušnjo in rezultat pri košnji v največji meri vpliva izbira vrtne kosilnice. Ni torej vseeno, za kakšno kosilnico se odločimo – izbira ima vpliv tako na izkušnjo uporabnika kot na rezultat pri košnji trave.

Na domačih zelenicah se precej dobro izkažejo praktično vse sodobne vrtne kosilnice, ki so pogosto narejene za kakšne posebej zahtevne namene. Osnovne kosilnice so seveda cenejše in enostavnejše, napredni modeli pa se dobro kosajo tudi s posebnimi izzivi. Pri spletnih trgovcih najdemo zelo širok nabor kakovostnih kosilnic, kupimo jih lahko recimo na Lopa.si, kjer so na voljo kakovostne kosilnice uglednih znamk.

vrtna kosilnica

Uporaba vrtne kosilnice

Predvsem se moramo vprašati, za kaj bomo kosilnico sploh uporabljali. Za košnjo manjših zelenic so zelo uporabne nahrbtne vrtne kosilnice, ki jih enostavno upravljamo po površinah kar ročno. To so poceni in enostavne kosilnice, ki so kot nalašč za večino domačih uporabnikov. Da bi delo lahko opravili kar se da hitro in brez težav, se vsekakor priporoča izbira okretne opreme. A prav tako imajo tudi domači uporabniki na voljo samohodne kosilnice, ki zelo dobro pokrivajo širok spekter različnih potreb. S tem domači uporabniki že dobijo ustrezne rešitve, so pa na voljo še kakšni naprednejši modeli.

Naprednejše vrtne kosilnice

Na voljo imamo recimo še robotske kosilnice, vrtne kosilnice pa so na voljo še v drugih različicah. Med temi večinoma izbirajo zahtevnejši uporabniki, ki imajo opravka s kakšnimi specifičnimi izzivi.