Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Astrologija in vedeževanje

Ponudnikov storitev astrologije in vedeževanje je danes praktično kot »listja in trave.« Že samo vtipkanje ključnih besed »astrologija in vedeževanje«, da na Googlu več kot 46.000 zadetkov. Astrologija in vedeževanje sta subjektivni veji znanosti, ki sta se razvijali stoletja, celo tisočletja. Astrologijo in vedeževanje so poznali vsi starodavni narodi, od Sumercev, Asircev, starih Grkov, starih Kitajcev in starih Rimljanov.

Astrologija in vedeževanje sta vedi, ki raziskujeta delovanje nebesnih teles na živo in neživo naravo in njeno reakcijo na vplive, ki jih povzročata živa in neživa narava. Uporabniki in posredniki teh ved verjamejo, da se da na ta način vpogledati celo v človekovo usodo in njegovo prihodnost. Astrologija in vedeževanje učita, da v vesolju obstaja skladanje in simetrija ter, da je vsakdo samo del neke večje, »nebeške« celote. Ti dve obrobni vedi nikoli nista bili uradno priznani kot znanstveni vedi, vsekakor pa obstaja verjetno, da imajo nekateri ljudje resnično sposobnost določene informacije pridobiti od nebeških teles, tarot kart, kavne usedline in podobnih astroloških in vedeževalskih pripomočkov. Seveda je treba biti pri tem zelo odprte glave, saj praktično ničesar, kar učita astrologija in vedeževanje ni moč znanstveno, empirično potrditi.

Danes živimo v časih, ko mnogo ljudi vidi rešilno bilko v obisku pri astrologu ali vedeževalki, nekateri potrebujejo samo potrditev poti po kateri hodijo, žal pa mnoge »naivneže« ti »strokovnjaki« izkoriščajo, še huje, finančno odirajo. Pri teh obiskih je treba biti previden, saj so mnogi tako imenovani astrologi in vedeževalci navadni šarlatani, ki varajo ljudi, ki jim zaupajo, mnogi celo v najtežjih trenutkih svojega življenja.