Bikini depilacija danes ni več tabu Okt18

Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Bikini depilacija danes ni več tabu

Intimno depilacijo poznamo tudi pod imenom brazilska depilacija ali bikini depilacija. Ta vrsta depilacije zavzema odstranjevanje vseh dlačic iz celotnega intimnega predela.

Bikini depilacija ni nekaj, kar bi bilo v modi šele zadnjih nekaj let. Tovrstna depilacija se je pojavljala že v času starih Grkov in Rimljanov.

Pri bikini predelu večini oseb problem predstavlja občutek nelagodja, saj gre za intimne dele našega telesa. Kljub temu pa bi lahko rekli, da danes bikini depilacija intimnih predelov ni več tabu.

Za domačo rabo so na voljo različni preparati, s katerimi lahko odstranimo nadležne dlačice intimnih predelov. Vsekakor pa je bikini depilacija najbolj uspešna z uporabo voska, saj ta dlačice odstranjuje s korenino vred. To pa nam omogoča gladko kožo dlje časa.

Najpogostejša tehnika za tovrstno odstranjevanje dlačic je vsekakor odstranjevanje z uporabo voska. Postopek je nekoliko boleč, seveda odvisno od posameznika in njegovega praga bolečine. Ta bolečina se z rednim odstranjevanjem (tukaj gre za ponovitve na nekaj tednov) zmanjšuje.

Bikini depilacija z voskom je priporočljiva, saj poleg tega, da so dlake odstranjene za nekaj tednov, omogoča tudi večjo higieno intimnih predelov.

Postopek bikini depilacije je odpravljen hitro (traja nekje od 20-40 min). Z voskom se namaže predel, kjer želimo dlačice odstraniti, nato vosek z hitrimi gibi odstranjujemo v nasprotni smeri rasti dlačic. Za intimne predele se uporablja voske, ki so primerni za občutljivo kožo, saj ti ne povzročajo draženja kože.

Vzdrževanje je enostavno in sicer z enomesečnimi ponovitvami. V nasprotju z britjem, ki ga je potrebno ponavljati pogosteje, hkrati pa nam prinaša slabše rezultate je bikini depilacija idealna odločitev.