Bled: hotel za konferenčne prireditve Jan25

Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Bled: hotel za konferenčne prireditve

Poleg številnih naravnih lepot, ki obdajajo bližnjo in širšo okolico blejskega jezera ter vsako leto privabijo množice obiskovalcev, ponuja Bled tudi vso potrebno infrastrukturo za različne prireditve. Bled je tako svoje naravne danosti izkoristil za razvoj dodatne turistične ponudbe v vedno le bolj pomembni panogi konferenčnega turizma. Bled ponuja vse, kar je za to potrebno: hotel Bled, veliko konferenčno dvorano, ki sprejme do 512 ljudi, ter več manjših dvoran s kapaciteto za gostitev od 20 do 150 ljudi.

Razvoj konferenčnega turizma je omogočila tudi pestra ponudba prostočasnih dejavnosti, saj Bled ponuja raznovrstno paleto rekreativnih dejavnosti, kor so golf, jahanj, jamarstvo, balonarstvo, planinske dejavnosti, plavanje, potapljanje, drsanje na ledu in še bi lahko naštevali. Poleg konferenčnih kapacitet (hotel, dvorana, restavracija) je namreč Bled zaželena konferenčna destinacija ravno zaradi preostale zabavne ponudbe. Pomembno je, da namreč tudi na kongresih in konferencah udeleženci imajo možnosti aktivnega preživljanja časa, ki ga ne preživijo v konferenčni dvorani. Bled tako ponuja pestro življenje izven hotelov, ki se razteza od igranja v kazinu in drugega nočnega življenja do športnih in rekreativnih dejavnosti. Za uspešne konference in kongrese je pomembno, da se lahko udeleženci tovrstnih prireditev družijo tudi izven konferenčne dvorane. Bled seveda nudi tudi izvrstno kulinarično ponudbo, ki je v tem oziru pomembna.

Razlog za veliko priljubljenost Bleda kot konferenčne ali kongresne destinacije je tudi njegova geografska lega. Iz širšega gledišča namreč leži v samem osrčju Evrope, iz vidika prometnih povezavi pa je le 30 km oddaljen od letališča Jožeta Pučnika. Za konferenčne in kongresne dogodke torej Bled ponuja vse: hotel, dvorane, odlično hrano, raznovrstne prostočasne dejavnosti in primerno lego.