Categories
delo

Vhodna vrata iz najrazličnejših vrst lesa

Če smo vas ujeli v trenutku, ko ravno razmišljate, da bi v svoj dom namestili nova lesena vhodna vrata, potem ste se znašli na pravem mestu in ob pravem času, da vam odpravimo prav vsak dvom, ki ga morda imate v povezavi s tako kakovostnimi vrati. Kljub temu pa je v veliki meri kakovost in s tem tudi življenjska doba vrat odvisna od vrste lesa in vsekakor tudi od proizvajalca, ki jih bo za vas naredil morda tudi po posebnih merah.

Ker je torej potrebno, da so lesena vhodna vrata narejena iz vrste lesa, ki je dovolj primerna za tako pomemben kos pohištva, je najbolje, da za nasvet o tem povprašate kar proizvajalca, ki ga boste verjetno kar sami izbrali. Če so vam ga predlagali prijatelji, znanci ali sorodniki, ki so nedavno nazaj ravno tako opremljali svoj dom in so s pohištvom več kot zadovoljni, potem se brez skrbi tudi vi odločite za istega proizvajalca. Pri tem pa je še toliko bolje, če je proizvajalec na sploh poznan.

Stopite v kontakt ter se pozanimajte tudi o ceni in montaži

Čeprav je za lesena vhodna vrata najbolj pomembna njihova kakovost, vas bo slej ko prej zanimala tudi njihova cena. Računajte na to, da vas bodo lesena vhodna vrata stala kar nekaj denarja, za katerega vam nikakor ne sme biti žal, saj se vam bo to na dolgi rok zelo obrestovalo. Kljub temu pa je najbolje, da najprej s proizvajalcem stopite v kontakt in se dogovorite tudi za osebni obisk. Na njem se lahko pogovorite tudi o ceni in nenazadnje tudi o montaži, sploh pa, če sami na tem področju nimate primernih znanj in izkušenj. Morda vam bo proizvajalec za lesena vhodna vrata ponudil kak poseben popust, ki vam bo prišel prav. Lahko pa vam bo ponudil popolnoma brezplačno montažo.

Prevreri na povezavi do Pirnar vrat

Categories
delo Finance

Privat detektiv nam pomaga rešiti veliko vprašanj

Sliši se povsem filmsko, toda tudi pri nas vedno več ljudi išče rešitve pri detektivih, ki ponujajo številne storitve. Privat detektiv nam tako omogoča, da nam lahko v izjemno kratkem času dokaže stvari, o katerih dvomimo, jih iščemo ter podobno.

Detektiv se mora povsem prilagoditi svojemu delavniku

Za poklic detektiva se ne more odločiti prav vsak. Za to je najprej potrebno imeti veliko zanimanja ter interesa, v nadaljevanju nam ne sme manjkati niti žilica za to, poleg tega pa kar nekaj let šolanja ter dodatnega izobraževanja na tem področju, ki se v resnici prav nikoli ne konča. Ko nam enkrat uspe dokončati izobraževanje in smo na nek način pripravljeni za tako delo, se moramo zavedati tudi tega, da moramo biti kot privat detektiv na razpolago vse dni v tednu. Zasebni detektiv je torej lahko nekdo, ki je izjemno prilagodljiv, fleksibilen in ki mu ni težko delati tudi več kot petnajst ur na dan.

privatni detektiv lahko najde odgovor na vprašanje

Privat detektiv pa je tudi oseba, ki nam lahko izjemno pomaga pri reševanju pomembnih življenjskih zadev. Pogosto se je že zgodilo, da je prav detektiv odločil o nadaljnjem življenju stranke. Če ga ne bi bilo, bi bil problem še danes verjetno nerazrešen. Za detektive je namreč v veliki meri značilno, da težave svojih strank slej ko prej rešijo. Stranke so zadovoljne, kakor koli se izide, saj končno najdejo mir, ki so ga dolgo iskale. Za storitev pa jim v resnici ni treba plačati veliko, sploh pa glede na to, kakšno veliko uslugo je za njih opravil zasebni detektiv.

Velikokrat te osebne opravljajo tudi kontrole na delovnem mestu oz. kontrole zaposlenih. Ena izmed takih kontrol je recimo preizkus alkoholiziranosti na delovnem mestu,  ali pa kontrola bolniškega staža, osebno vročanje pisemskih pošiljk, ter tako naprej.

Kaj več o samem delu detektiva in storitvah, ki jih opravlja, pa tukaj.

Categories
delo

Obračun plač je daleč od enostavnega

Ste na internetu opazili veliko različnih kalkulatorjev, v katere vnesete svoje podatke in dobite izračun svoje plače, v podjetju pa vam ves čas govorijo, da obračun plač ni tako enostaven, da bi se z vami lahko dogovorili za tisoč in eno izjemo, da bi bili vi s plačo zadovoljni, zadovoljen pa bi bil tudi vaš delodajalec?

Res je, da obstajajo številni kalkulatorji in spletne aplikacije, s katerimi se prav na hitro naredi obračun plač, vendar pa izjeme in morebitni dodatki pa v teh spletnih aplikacijah nimajo mesta.

In še nekaj, ste opazili, da je pri vseh teh izračunih napisano, da gre za informativni izračun? Zavedajte se, da te aplikacije ne vključujejo vseh sprememb, na katere se spomne naša ljuba država in, ki povzročajo ogromno preglavic, hkrati pa so ravno izjeme tiste, ki sam obračun plač še najbolj zakomplicirajo.

Ker obračun plač ni enostaven z izjemami, je najbolje, da podjetje nima nekih velikih izjem pri vsakem zaposlenem ali pa ima celo ustrezne programske rešitve

 

Čisto vsaka izjema obračun plač nekoliko zaplete. Ni namreč potrebno le dodati neke postavke za plačilo, saj je treba razmisliti, kako je bil zaposleni dogovorjen, da se mu izplača na primer dogovorjeni neto znesek ali pa bruto, pomembno je torej, na katerem koraku se dodatek doda na obračun plač.

Hkrati je treba razmisliti tudi, na katero postavko, kako je z odvajanjem davkov in dohodnine. To so vse tiste malenkosti, ki so zelo težke in zahtevajo ogromno razmišljanja, dodati pa je tudi treba, da se je treba pri vsakem zaposlenem spomniti tudi morebitnih dogovorov.

Če se želite vsem tem komplikacijam v podjetju izogniti, hkrati pa izogniti tudi višjim stroškom računovodstva ali pa, če imate računovodstvo znotraj podjetja, zaposlitvi dodatne osebe, ki bo le dodaten strošek, se je zagotovo bolje za vse te dodatke na plačo bolj smiselno dogovoriti drugače.

Dodatki na plačo, kot nagrada, vsekakor morajo biti, da je zaposleni nagrajen za svoj trud in da se mu vsaj malenkost pozna na plači njegov vloženi trud. Da bo vse pravično, si le zagotovite ustrezne programske rešitve in vaš strošek za obračun plač bo zagotovo bistveno manjši.

Categories
delo

Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi, razrešitev hudih kršitev

Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi se sproži potem, ko je zaposlenemu podano vabilo ter v njem pisna seznanitev s kršitvami.

Poleg tega izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi predvideva razumen rok, v katerem je predviden zagovor zaposlenega . Načeloma velja, da rok ne sme biti krajši od treh dni. Vabilo mora biti delavcu vročeno pravočasno, da se lahko na zagovor pripravi. V zakonu izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi daje zaposlenemu možnost, da pri zagovoru sodeluje pravnik, predstavnik sindikata ali druga oseba. Ta oseba je izbrana s strani delavca, z namenom poštene obravnave. Izbira osebe je velikokrat opravljena na podlagi izkušenj iz preteklosti. Mnogi se odločijo za pravno ali drugo pomoč že pred sklenitvijo delovnega razmerja. Ob postopku kandiranja najdejo primeren trenutek, ko izrazijo željo po predložitvi pogodbe o zaposlitvi ter ustreznemu časovnemu terminu za razmislek pred podpisom. S pogodbo o zaposlitvi potem obiščejo ustrezno strokovno osebo po lastni izbiri, z njo pregleda in razjasni celotno vsebino. Med drugim je dobro pojasniti tudi primere, kot je izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi. Delavec ima svoje pravice in dolžnosti, prav tako pa tudi delodajalec. V njunih poslovnih odnosih je izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi pomembna zaradi enakovrednih možnosti njenega aktiviranja. Zakon natančno določa kdaj lahko delodajalec odpove pogodbo o zaposlitvi brez odpovednega roka. Isto velja tudi za delavca, ki v primeru zaznanih kršitev stori isto. Ko ima pred sklenjeno pogodbo o zaposlitvi delavec vse razjasnjeno lahko računa na bolj profesionalen odnos v delovnem razmerju. Tudi na razgovoru izražena želja po času za razmislek, delodajalcu sporoča dodano vrednost delavca oziroma kandidata. V delovnem razmerju je izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi ukrep, ki kaže na hude kršitve. O tem je najbolj zgovorna možnost odpovedi pogodbe o zaposlitvi brez odpovednega roka.

Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi daje možnost razrešitve posledic hude kršitve pogodbenih obveznosti s strani delodajalca ali delavca.

https://www.mojazaposlitev.si/delodajalci/nasveti/kako-odpustiti-delavca-v-skladu-z-zakonom/

Categories
delo

Obračun plače, osnovno merilo

Obračun plače je številnim osnovno merilo za oceno ustreznosti nagrajevanja delovne sposobnosti .

Osnovno merilo je obračun plače, ker mnogim pomeni veliko ali največ pri odločitvi. Poklicna kariera ima od primera do primera različne cilje. Nekateri želijo v določenem časovnem obdobju zasesti določeno delovno mesto, drugim je cilj pridobiti določena znanja in višine, imamo pa primere, ko je pomembna predvsem nagrada. Največkrat je v tem primeru prisotna želja, da obračun plače prinese večji znesek kot prejšnja zaposlitev. Velja za primer odločanja o ponudbi novega delovnega mesta ter razne druge primere. Nova delovna mesta se vedno ponujajo, komur je cilj večja nagrada kot jo ima pri aktualni zaposlitvi, bo z zanimanjem iskal informacijo o njej. Drugi primeri so lahko v obstoječem delovnem okolju, v katerem se pojavi zahteva po zahtevnejši aktivnosti. Izziv bo zanimiv predvsem za tiste, ki jim je boljši obračun plače cilj, temu primerno so pripravljeni tudi sprejeti večje obveznosti. Poklicna kariera ima seveda tudi druge opcije. Znanje in veščine so vedno bolj cenjene, najbolj v konkurenčnih okoljih. Vsak delodajalec, ki se dnevno sooča s konkurenco ve, da lahko zaposleni največ prispevajo k uspehu. Zato konkurenčen podjetnik svoje zaposlene tudi ustrezno motivira. V mnogih primerih se preko tega kaže tudi razvitost okolice v katerem deluje. Za obračun plače v nekaterih razvitih okoljih praktično ni meja. To pomeni, da se nagrada lahko povzpne do najvišjih možnih meja, če so na drugi strani prepoznani temu primerno izjemni učinki. Takšen obračun plače je značilen za okolja, kjer se izjemna znanja tudi izjemnost ustrezno nagrajujejo. Višina plače pomeni izenačitev ne le z najboljšimi v svojem rangu, ampak jo konkretno presega. Takšna oseba je lahko tudi prepričana, da je njeno delovno mesto izjemnim sposobnostim primerno varno pred odpuščanjem oziroma izgubo delovnega mesta.

Obračun plače pomeni v številnih primerih več kot le skupek številk in črk.

Categories
delo

Izračun plače, znani in manj znani parametri

Izračun plače je pomemben za vse, ki želijo izvedeti neto znesek nagrade za opravljeno delo.

Nagrado za opravljeno delo vsi cenimo, vendar na različne načine. Načeloma smo vsi bolj veselimo višjih zneskov, ki jih prinese izračun plače. Velja pa tudi obratno. Manjša nagrada pomeni manj zadovoljstva. Vsaj načeloma. Dejansko pa v praksi ni vedno manjša nagrada v nominalnem znesku manj zadovoljstva. Pomislimo samo na obremenitve, izgubljen čas z oddaljenostjo, porabljen čas za prevoz na delo in povratek domov ter podobno. Omogoča pa nam, da lahko primerjamo določena delovna okolja kot bolj primerna za kandidiranje ob iskanju zaposlitve, menjavi zaposlitve, karierni usmeritvi ali iz drugih razlogov. Vendar je lahko izračun plače varljiv, če ne znamo pravilno oceniti vseh parametrov. Pomembni parametri ocenjevanja so dodatek na delovno dobo, bonitete, število otrok, davčne olajšave, materialni stroški in podobno. Vsak od parametrov, katere mora upoštevati izračun plače je individualen, težko bi našli dve osebi s povsem enakimi parametri. Temu primerno je potrebno biti na razlike pozoren. Predvsem pri uveljavljanju pripadajočih pravic. Poleg tega pa velja upoštevati parametre, ki jih izračun plače ne upošteva. Tako nam materialni stroški za prevoz na delo prinesejo povračilo stroškov. Vendar gre v tem primeru le za del stroškov. To so stroški nastali z prevozom na delo oziroma iz dela domov. Nihče pa nam v tem primeru ne povrne izgubljen čas. Tega lahko obračunamo ali ocenimo na različne načine. Lahko izhajajmo iz osnov za izračun plače. Kar pomeni, da upoštevamo predvsem urno postavko. Tako nam postane jasno, da ima bolj oddaljeno delovno mesto ustrezne negativne plati. Nekaterim pa bolj kot takšna ocena pomeni izguba časa za druge, v življenju bolj pomembne stvari.

Vsekakor velja vse takšne in podobne parametre upoštevati ko izvajamo izračun plače , ker lahko v različnem obsegu in na različne načine vplivajo na kakovost življenja upravičenca kot drugih oseb.

Categories
delo

Honorarno delo, možnosti in priložnosti

Honorarno delo je bogat vir z kadrovske reference .

Bogat vir je honorarno delo zaradi izkušenj, ki jo je možno poljubno izbirati in izkoriščati v prihodnosti. Delovna sposobnost je poleg tega lahko napredna in prilagodljiva. Izvajalci se zavedajo, da brezposelna oseba ne potrebuje pri iskanju nove zaposlitve zgolj spiska prostih delovnih mest, ampak tudi široko podporo pri njihovih zagotovitvi. Takšna oseba se za honorarno delo odloči z namenom iskanja izkušenj, poleg vira zaslužka. Prvenstveno jo zanima zaslužek oziroma vir financ, ta je obogaten z dodatnimi sredstvi. Zaradi tega so ponudbe za honorarno delo osebi različno zanimive. V nekaterih obdobjih je zanjo več priložnosti, drugič je ponudba manj bogata. Prav zaradi tega je honorarno delo dobro iskati pogosto, saj se ponudbe spreminjajo, bolj zanimive pa imajo kot na drugih področjih, razmeroma kratek rok trajanja. V primeru, da ponudba iz takšnega ali drugačnega razloga ni ustrezna, je pomoč v raznih oblikah vedno prisotna. Oseba lahko v takem primeru honorarno delo najde in izkoristi z namenom oblikovanja novih izkušenj. Pomembno pri tem je, da se oseba zave vseh svojih sposobnosti. Delo samo omogoča, da jih najde, v pomoč so zahteve delodajalca. Njihova prednost je v tem, da nas opozarjajo na možnosti o katerih nismo vedeli praktično nič, na splošno pa nam razširjajo obzorja. Ljudje smo po navadi ujeti v krog svojih izkušenj, znanj, predsodkov ter številnih drugih omejitev. Prav slednje nam honorarno delo lahko pomaga preskočiti, ter pogledati stvari z druge perspektive. Možnosti se s tem zvečajo, lahko pa nam prinesejo tudi kakovostne spremembe v naše življenje, na področje življenjskega sloga, družabnega življenja ter podobno. Bolj kot smo prilagodljivi, inovativni in vztrajni, več možnosti imamo. Zavedati se je potrebno, da največ dobrih priložnosti ustvarimo predvsem sami.

Honorarno delo je priložnost za ustvarjanje nove poklicne prihodnosti, spremembo življenjskega sloga ter druge koristne življenjske spremembe.

https://www.mojazaposlitev.si/

Categories
delo

Honorarno delo, dodaten vir zaslužka

Honorarno delo ni le dodaten vir zaslužka .

Prinaša tudi številne dodatne koristi. V svojih lastnostih je honorarno delo podobno redni zaposlitvi, z vidika zahtevanih spretnosti je v večini primerov praktično enako. Oseba z njim ne le pridobiva dodaten vir zaslužka, ampak tudi ohranja svoje osebne sposobnosti in spretnosti. Poleg tega pa honorarno delo pomaga pridobivati znanje , saj so spremembe na praktično vseh področjih vedno prisotne. V primeru, da oseba ne bi bila aktivno vključena v delovni proces, te novosti ne bi zaznala, še manj pa bi v zvezi z njimi pridobivala praktične izkušnje. Pridobiti honorarno delo ni težko, če smo pripravljeni poprijeti za delo. Velko bolje pa je, če smo ga sposobni sami ustvariti, ponuditi trgu ter ga tržiti. Primerov v praksi je veliko, tudi povpraševanje v mnogih primerih zlepa ne bo pošlo. Oseba, ki želi imeti takšno honorarno delo, mora biti v prvi vrsti uspešen v času izvajanja profesionalne dejavnosti. Kaj dela, kakšne storitve ali izdelke ustvarja, je praktično vseeno, pomembno je, da jih je sposoben tržiti. V primeru, da je na trgu povpraševanje toliko boljše. Danes je tudi veliko primerov povpraševanja po starih poklicih, izdelkih in storitvah. Razlogi so različni, v vsakem primeru je to priložnost za honorarno delo. Bolj kot so poklici, izdelki in storitve edinstveni, večje možnosti imamo. Če jih seveda obvladamo. Pri izbiri in dogovarjanju je seveda predhodno pomisliti na vse, kar bo takšna aktivnost prizadela. Kot vsako delo zahteva svoj čas, to pomeni, da ga v prvi vrsti moramo imeti. Glede časa je tudi pomembno poiskati takšno ponudbo, ki nam nudi največ izbire. Vsako delo ima določen pričakovani rok za izvedbo, kar pomeni večjo ali manjšo obremenitev. Odvisno seveda od zahtev, ki jih postavlja delodajalec ter naših osebnih sposobnosti.

Honorarno delo je možnost za zaslužek, dodatno izobrazbo ter številne druge koristne pridobitve.

Categories
delo

Prošnja za delo, bodimo to kar smo

Prošnja za delo je osebna kandidatura za razpisano prosto delovno mesto.

Trg dela je danes nakopičen z mnogimi priložnostmi, žal je veliko tudi neizkoriščenih. Priložnosti ostajajo neizkoriščene iz številnih zelo različnih razlogov. Prosta delovna mesta so velikokrat neizkoriščene priložnosti za posameznika, ker se ne zavedajo svoje individualnosti. Vsak človek je izviren, vse njegove lastnosti ne more nihče nadomestiti. Pri kandidaturi je potrebno to dejstvo uveljaviti, prošnja za delo je prva priložnost. Poleg vseh obveznih elementov, je potrebno dokumentu dodati izvirnost. Življenjepis, prošnja za delo, spremno pismo ter druga dokumentacija v tem primeru ne posega po klasičnih in uveljavljenih pristopih, ampak izbere osebni pristop. Kar pomeni, da se uporablja besedilo, ki bo za bralca zanimivo. Klasični in uveljavljeni pristopi ostajajo zgolj v formalnostih mimo katerih preprosto ne moremo. Vsak kandidat se mora formalno predstaviti na uveljavljen način, s tem bo potencialni delodajalec v vsakem trenutku vedel, kje iskati informacijo. Možnosti biti izviren je kljub predpisani formalnosti v ostalem več kot dovolj. V vsakem primeru pa mora prošnja za delo biti oblikovana, z upoštevanjem aktualne in tradicionalne kadrovske politike delodajalca. Delodajalec je prosta delovna mesta razpisal ker potrebuje kader. Potrebovati kader pomeni, da je bodisi premajhna količina ali kakovost proizvodnih kapacitete. Količina pomeni, da se ne more ustvariti predvidenih ciljev, kakovost, pa da se ne more cilje oplemenititi. V primeru, da delo zahteva količino, mora prošnja za delo predstaviti kandidata, kot sposobnega ustvariti jih. Ko razpisana prosta delovna mesta zahtevajo kakovost, pa se od kandidata zahteva, da je sposoben narediti korak več. To lahko pomeni različno, od tega, da je sposoben pridobiti delo, prodati ustvarjeno ali podobne sposobnosti. Prošnja za delo, ki jasno in učinkovito sporoča, da je kandidat sposoben izvesti zastavljene cilje podjetnika, bo bolj zanimiva.

Prošnja za delo je priložnost oblikovanja predstavitve kandidat na osebno najbolj primeren in izviren način.

Categories
delo

Zavod za zaposlovanje, trg dela

Zavod za zaposlovanje zaznamuje trg dela .

V vsakdanjih pogovorih zavod za zaposlovanje velikokrat omenjamo in razumemo kot trg dela. Kot ustanovo, na kateri se uresničuje zaposlovala politika in stvarnost. Na trgu dela zavod za zaposlovanje dejansko lahko nudi veliko brezposelnim osebam ali osebam, ki iščejo delo. poleg tega zavod za zaposlovanje nudi pomoč vsem, ki iščejo kadre za svojo dejavnost oziroma podjetništvo. Pri tem je zavod za zaposlovanje posrednik med ponudbo in povpraševanjem, ki se v danem trenutku sooča na trgu dela. Največkrat gre za različne situacije. Načeloma je več povpraševanja po delu, kot povpraševanja po kadrih. Povpraševanje po delu pa je med obdobji različno. V času krize je povpraševanje po delu manjše, kot v času, ko krizno obdobje mine. Brezposelna oseba mora pri tem dejstvu zase izbrati najboljše. Zavedati se mora, da je na trgu veliko prosilcev, ki želi isto. Pri tem se mora zanesti predvsem na lastno znanje in sposobnost. Ker lahko le tako računa na uspeh. Danes je predvsem dobro razmišljati o konkurenčnosti. Pojem konkurenčnosti je danes prisoten na praktično vseh področjih. Kar pomeni, da je lahko uspeti, če je oseba konkurenčna. V nasprotnem primeru so možnosti manjše, zato ne gre računati na uspeh. Konkurenčne prednosti na trgu dela so različne. Vsaka oseba, ki išče kadre na trgu želi za svojo poslovne kadre osebe, ki mu bodo nudile konkurence prednosti v primerjavi s tekmeci. Vsak, ki se poslovno ukvarja na trgu z konkurenco ve, da so konkurenčne prednosti pomembna lastnost in prednost vsakega podjetnika. Brez konkurenčnosti ne mora računati na uspeh. O konkurenčnih prednostih je zgovoren tudi zavod za zaposlovanje. Dovolj je, da pogledamo seznam prostih delovnih mest. Pri veliko ponudbah je poleg osnovnih zahtev, navedeno, da se iščejo dodane vrednosti.

V tem primeru so dodane vrednosti, katere zavod za zaposlovanje posreduje sposobnosti, ki presegajo splošen okvir.

http://mojazaposlitev.si/