Categories
Produkti

Lesene vrtne hiške po naročilu

Opremljanje domačega vrta je lahko zanimiv podvig, ki nam odpre tudi mnoge nove možnosti, ki si jih prej morda nismo niti predstavljali. Vsekakor imamo tu priložnost, da pripravimo zelo prijetno okolje, v katerem bomo z veseljem preživljali svoj prosti čas. Kot posrečen dodatek lahko služijo lesene vrtne hiške, še posebej če jih izdelamo po naročilu in lepo prilagodimo okolju, kjer jih nameravamo postaviti. Na ta način lahko dosežemo izvrstne učinke, ki bodo v veselje vsem stanovalcem in obiskovalcem.

Ponudbo za lesene vrtne hiške iščemo pri uveljavljenih izvajalcih, ki se ukvarjajo z izdelavo poljubnih lesenih konstrukcij in objektov. Zaze.si ima takšno ponudbo, ki se zelo lepo sklada tudi z naborom uporabne vrtne opreme in drugih izdelkov za uporabo na zunanjih površinah okoli doma. Takšna ponudba lahko močno pomaga tistim, ki nameravajo res lepo opremiti svoje bivalno okolje in bolje izkoristiti zunanje površine ob svoji hiši.

lesene vrtne hiske

Za kaj uporabljamo lesene vrtne hiške?

Glede na to, da lahko lesene vrtne hiške izdelamo po naročilu, so tu možnosti uporabe povsem neomejene. Pogosto uporabljamo preproste vrtne ute kot skladišče za nujno opremo, ki jo potrebujemo pri negi zunanjih površin. A prav tako lahko izdelamo simpatične hiške, v katerih se lahko družimo, organiziramo piknike ali pa se preprosto sproščamo v toplih poletnih dneh.

Odprte so vse možnosti, ki jih dosežemo z lastno domišljijo, saj je možno iz lesa oblikovati izjemno posrečene objekte za vse mogoče namene. Z dobrim izvajalcem bomo to vizijo brez težav prenesli v realnost.

Vzdrževanje lesene vrtne hiške

Da bomo zadovoljni tudi na dolgi rok, moramo lesene vrtne hiške redno vzdrževati. Predvsem jih čistimo in odstranjujemo trdovratno umazanijo, občasno pa preverimo, ali so leseni elementi še celi in nepoškodovani. Za takšne hiške se uporablja kvaliteten les, ki je tudi dodatno zaščiten pred vplivi okolja in drugimi grožnjami, tako da bo hiška dolgo zdržala.

Categories
Izobraževanje

Izobraževanje odraslih

Medtem ko je za otroke napredovanje po izobraževalni vertikali povsem samostojno, imajo odrasli pri izpopolnjevanju svoje poklicne kariere in strokovnih kompetenc veliko več težav. Po eni strani imajo več izbire, po drugi strani manj. Odrasli izobraževanju običajno ne morejo nameniti toliko časa kot otroci, zato pridejo v poštev le prilagojene rešitve, ki so oblikovane prav s tem namenom. To je izobraževanje odraslih, ki je dokaj priljubljena opcija pri tistih, ki bi radi nadgradili svoje strokovno znanje in morda pridobili uporaben strokovni naziv. Izobraževanje odraslih poteka na različne načine in ponuja različne učinke. Nekateri programi omogočajo izredno opravljanje šolskih in študijskih programov, drugi pa so oblikovani kot samostojna izobraževanja, ki vodijo do kakšnih specifičnih spretnosti. Med izobraževanje odraslih se tako uvrščajo tudi različni tečaji in delavnice, pravzaprav bi lahko sem šteli celo treninge kakšnih telesnih veščin. V vsakem primeru so to programi, ki so namenjeni odraslim, s tem pa morajo imeti nekatere ključne lastnosti.

izobraževanje odraslih

Prilagodljivo in prilagojeno izobraževanje odraslih

Najpomembnejša lastnost tovrstnih izobraževalnih programov je bržkone prav prilagodljivost. Že v izhodišču je izobraževanje odraslih zastavljeno tako, da je bolj po godu tistim, ki si ne morejo vzeti veliko časa za izobraževanje ob svojem delu, družinskih obveznostih ali drugih opravkih. Ni nujno, da gre za kakšen posebej kompleksno zastavljen urnik, morda je razporeditev le nekoliko zamaknjena, da ustreza tistim, ki imajo osemurni delovnik. Lahko pa je izobraževanje odraslih še bistveno bolj prilagodljivo in se izvajalec usklajuje neposredno s posameznimi udeleženci. V nekaterih primerih to niti ni velik problem – izobraževanje odraslih se recimo pogosto izvaja preko interneta, ta kanal pa omogoča zelo domiselno časovno usklajevanje in tudi sicer ponuja nekatere edinstvene prednosti. Na svoj račun torej pridejo tudi tisti, ki se tradicionalnih oblik izobraževanja preprosto ne morejo udeležiti, s tem pa odkrijejo nove priložnosti za razvoj na svojem strokovnem področju.

Categories
Industrija

Cnc rezkanje in struženje sta postopka odrezovanja kovine

Cnc rezkanje in struženje sta zelo pogosto uporabljena postopka obdelave različnih kovin od jekla do aluminija, pri katerih gre za odrezovanje kovine. Za oba postopka se uporabljajo sodobni cnc stroji s katerimi je danes celoten postopek obdelave kovin bistveno hitrejši, učinkovitejši in tudi kvalitetnejši.

cnc rezkanje

Cnc rezkanje in struženje se med seboj razlikujeta

Je že res, da gre pri obeh postopkih za obdelavo kovine, vendar je potrebno vedeti da se cnc rezkanje in struženje med seboj nekoliko razlikujeta. Struženje se največkrat uporablja pri izdelavi valjev iz kovine. S pomočjo tega postopka se izdelujejo matice, gredi z raznimi utori, enostavni vijaki in še marsikaj drugega.

Na drugi strani pa gre pri cnc rezkanju v bistvu za odrezovanje kovine tako v vertikalni kot tudi horizontalni smeri in je bolj primerno za ploskovite oziroma ravne predmete. Na ta način se lahko rezkajo utori, zobniki, cevi in še mnogo drugih stvari.

Sodobni cnc stroji

Razvoj kovinsko predelovalne industrije je do danes že tako napredoval, da so številni postopki obdelave različnih kovin izjemno izpopolnjeni. To jim omogočajo sodobni stoji, ki so računalniško vodeni in s pomočjo katerih so postali končni izdelki ali polizdelki bistveno bolj kakovostni, celoten postopke proizvodnje pa je bistveno hitrejši.

In nič drugače ni pri cnc rezkanju in struženju. Sodobni cnc stroji tudi v tem primeru omogočajo, da je obdelava kovine izjemno natančna, celotna storitev pa kakovostno opravljena. Rezkanje in struženje tako ponujata kakovostne izdelke, ki so narejeni izjemno hitro in natančno.

Kaj vpliva na ceno storitve?

Cnc rezkanje in struženje omogočata sicer obdelavo različnih materialov, najpogosteje pa se uporablja za obdelavo različne kovine kot so jeklo, nerjaveče jeklo (INOX), aluminij ali medenina. Zato ni nič nenavadnega, da so sodobni stroji danes sestavni del vsake kovinsko predelovalne industrije.

V kolikor gre za manjša podjetja, potem je o nakupu tovrstnih strojev potrebno temeljito razmisliti. Je že res, da veljajo takšni stroji za zelo učinkovite, vendar je tudi finančni vložek zelo velik. V tem primeru se je morda bolje pozanimati o storitvi cnc rezkanje in struženje.

Več o CNC rezkanju si lahko preberete na http://www.precisium.si/.

Categories
Produkti

Pametna ura za športnike

Športniki so v razvoju sodobne tehnologije hitro prepoznali potencial, ki ga lahko izkoristijo v svoj prid. Posebej priljubljene so ure, ki jih uporabljajo že praktično vsi tekači, kolesarji, plavalci in drugi športniki, ki želijo imeti večji nadzor nad svojimi aktivnostmi. Ni nujno, da so ti pripomočki posebej napredni, že povsem osnovna pametna ura lahko ponudi uporabne funkcionalnosti, ki bodo močno spremenile redno vadbo in tudi tekmovalne nastope. Pomembno pa je, da uro premišljeno izberemo, saj je na voljo več modelov, ki se uvrščajo v različne kategorije. Pravzaprav je pametna ura pogosto nekoliko zavajajoč naziv, saj poznamo različne športne ure, ki niso posebej pametne, prav tako obstajajo takšne, ki sicer so pametne, a športnikom ne bodo kaj dosti koristile. Najboljša pametna ura bo gotovo tista, ki je prilagojena aktivnostim, s katerimi se ukvarjamo, res pa je, da so mnogi modeli precej univerzalni in pokrijejo potrebe praktično vseh rekreativcev.

Pametna ura na zapestju

Katera pametna ura bo najboljša?

Izbira je povsem odvisna od tega, kakšne aktivnosti imamo v mislih in kako zahtevni smo pri spremljanju treninga in napredka. Pametna ura lahko ponudi različne podatke, predvsem izstopajo tisti, ki so relevantni za športnike na prostem – to so tekaške ure, ki kažejo razdaljo, hitrost, tempo, tudi srčni utrip in druge detajle. Seveda ima vsaka pametna ura tudi nekatere osnovne funkcionalnosti, na primer štoparico in odštevalnik časa, mnoge pa imajo prilagojene funkcionalnosti za fitnes ali za kakšne posebne vrste vadbe. Beležijo porabljene kalorije, spremljajo srčni utrip, s pomočjo ustreznih senzorjev lahko merimo tudi moč teka ali kolesarjenja. Ni pa nujno, da je najboljša pametna ura tista, ki ponuja največ funkcij, prav tako se ni treba osredotočati le na funkcije, ki so namenjene športnikom. Velika prednost je recimo ta, da se ura enostavno povezuje s telefonom in morda omogoča predvajanje glasbe ali kaj podobnega.

Categories
Industrija

Zračni filter za motor je obvezen za motorje z notranjim izgorevanjem

Vsa vozila na motorni pogon imajo vgrajene motorje, v katerih ob prisotnosti kisika izgoreva gorivo. Kisik motor jemlje iz okolja, ker pa je zrak onesnažen z različnimi trdimi delci, obstaja nevarnost, da le ti pridejo do motorja in ga na ta način poškodujejo. Zato morajo biti motorji opremljeni s posebnimi zračnimi filtrskimi sistemi, ki ščitijo motor. Zračni filter za motor tako predstavlja najpomembnejši filtrirni sistem motorja, ki podaljšuje njegovo življenjsko dobo.

Zračni filter za motor je tako edina zaščita motorja pred vdorom trdih delcev, zato je pomembno, da izberemo čim bolj kakovostnega. Na ta način bo stopnja odvajanja prahu visoka, pri čemer je padec tlaka minimalen. Dobra lastnost vseh kakovostnih zračnih filtrov za motor pa je tudi zmožnost zadrževanja velike količine prahu, zaradi česar se kasneje zamašijo, servisni intervali pa so na ta način daljši.

Redna menjava zračnega filtra za motor je nujna za optimalno delovanje motorja

Ker se na zračnem filtru za motor nabira ogromno prahu in umazanije, ga je potrebno redno menjati na določene servisne intervale. Najbolje je, da se ga pogleda ob vsaki menjavi olja.

Če je zračni filter za motor preveč zamašen, potem se to opazi na izgubi konjske moči, zmanjša se pretok zraka skozi zračni filter, prav tako pa to povzroči večjo porabo goriva. Prav tako pa se bo to odražalo na slabšem pospeševanju vozila. Vse to pa vpliva na delovanje motorja, saj mu le čisti zračni filter za motor zagotavlja čim bolj optimalno delovanje.

 

Categories
Zavarovanje

Preverjanje zdravstvenega zavarovanja omogoča vpogled v vaše pravice

Za plačilo premije obveznega zdravstvenega zavarovanja je odgovoren delodajalec, v primeru lastne dejavnosti ali brezposelnosti pa mora zavarovanec za to poskrbeti sam. Preverjanje zdravstvenega zavarovanja je eden od načinov, da ugotovite ali imate urejeno obvezno kot tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

 

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije je javni zavod, ki je nosilec in izvajalec obveznega zdravstvenega zavarovanja. Z rednim plačevanjem premije obveznega zdravstvenega zavarovanja si v določenem obsegu zagotovite plačilo zdravstvenih storitev, nadomestilo plače med začasno zadržanostjo od dela in povračilo potnih stroškov v zvezi z uveljavljanjem zdravstvenih storitev.

Preverjanje zdravstvenega zavarovanja je zelo enostaven postopek

Pomembno je, da preverjanje zdravstvenega zavarovanja opravite pred obiskom zdravnika. V primeru, da nimate urejenega obveznega zdravstvenega zavarovanja se lahko zgodi, da boste morali plačati zdravstvene storitve v celoti. Ker pa to običajno niso majhni zneski, vas to lahko veliko stane. Prav tako je pomembno, da opravite poizvedbo tudi za dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki je prav tako pomembno. Res je, da zanj običajno poskrbite sami, vendar nikoli ne veste kdaj in kje lahko pride do določenih napak in nesporazumov.

Preverjanje zdravstvenega zavarovanja lahko storite zelo enostavno z mobilnim telefonom. Pri tem pošljete SMS sporočilo s ključno besedo in 9-mestno številko, ki je na vaši kartici zdravstvenega zavarovanja. Če imate možnost dostopa preko spleta se lahko odločite za drugi način preverjanja. To je preverjanje preko spleta. Obiščite spletno stran Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, kjer enostavno vpišete številko, ki je na vaši zdravstveni kartici in dobili boste odgovor na vašo poizvedbo.

Categories
Izobraževanje

Učinkovita in hitra pomoč pri usvajanju težje snovi

Čeprav morda veljate za dobre učence in ponavadi z usvajanjem nove učne snovi pri posameznem predmetu nimate težav, pa se tudi vam lahko zgodi, da se vam bo pri določenem poglavju nekoliko zaustavilo. Če se vam to ravnokar dogaja, pa ste se po golem naključju znašli na pravem mestu ob pravem času. Za vas imamo rešitev, ki se imenuje inštrukcije. Še k sreči, da so te postale zelo priljubljene, glede na to, da so pred leti o njih govorili z nekoliko slabšim prizvokom. Veljalo je namreč, da se inštrukcij poslužujejo le najslabši učenci, ki so bili že vnaprej obsojeni na neuspeh.

Inštrukcije priljubljene tudi med boljšimi učenci

Sodobna miselnost ljudi se je zelo spremenila, tudi v povezavi z inštrukcijami. Če si priskrbite inštrukcije, ne pomeni nujno, da ste najslabši med najslabšimi. To lahko pomeni prav nasprotno. Inštrukcije si namreč priskrbijo tudi zelo uspešni učenci, ki bi radi še več znanja. Tudi zaradi tega so inštrukcije postale povsem običajna rešitev, na katero se lahko oprete, ko se vam v šoli pojavijo težave ali ko si želite še boljši uspeh.

Online inštrukcije

V zadnjem času se veliko piše in govori o t. i. online inštrukcijah, ki jih mogoče nekateri med vami že pridno uporabljate. Taka oblika inštrukcije je predvsem ustrezna za osebe, ki se veliko raje učijo doma preko spleta. Izkazalo se je, da so tovrstne inštrukcije ravno tako učinkovite kot klasična oblika inštrukcij, ki poteka z inštruktorjem v živo. Ne glede na to, za kakšno obliko inštrukcij se boste odločili sami, pa vam zagotavljamo uspeh in veliko mero zadovoljstva.

Categories
dom Produkti

Vrhunska hišna vrata narejena po naših željah

Veliko ljudi meni, da so vrata izjemno pomemben kos pohištva. Ravno zaradi tega smo pri izbiri novih vrat še toliko bolj zahtevni. Čeprav vse pogosteje gledamo tudi na ceno pohištva in ne samo na kakovost, ki je vsekakor najpomembnejša, pa moramo pri vratih na prvo mesto postaviti ravno kakovost. Ta je v največji meri odvisna od mesta nakupa oziroma proizvajalca. Če bomo kupili poceni vrata povsem neznanega proizvajalca, ki je na trgu zelo malo časa, je velika verjetnost, da bomo morali taka vrata prej ko slej zamenjati, saj se nam bodo pokvarila ali obrabila. Ravno zato je najbolje, da si za svoja hišna vrata raje priskrbimo proizvajalca, ki je priznan in kot tak na trgu prisoten že zelo veliko let.

Ker se verjetno marsikdo od vas sprašuje, kje lahko dobi kontakt najboljših ponudnikov vrat in drugega pohištva, vam lahko že sedaj zaupamo, da kontakte lahko iščete kar s pomočjo spletnega brskalnika. Če boste vanj na primer vnesli besedo vrata, se bodo pred vami pokazali številni proizvajalci, za katere ste zagotovo že slišali.

Najprej preverite ponudbo najbolj poznanih

Ko boste torej s pomočjo spleta odkrili kar nekaj imen proizvajalcev vrat, vam priporočamo, da najprej preverite ponudbo najbolj priznanih. Morda boste po naključju naleteli še na kako prav posebno akcijsko ponudbo, v kateri vas vrata ne bodo stala preveč denarja.

Končno je prišel čas, da si izberete mojstra, ki bo za vas izdelal vrata po vaših željah, potrebah in zahtevah. Najbolje bo, da na začetku kontakt vzpostavite kar preko spletne pošte, še bolje pa bo, če boste proizvajalca kar poklicali po telefonu in se skupaj z njim dogovorili za termin srečanja, na katerem se boste pogovorili o tem, kakšna vrata si želite in koliko kosov. Ponudnik vam lahko kmalu zatem preko maila že pošlje ponudbo.

Nagrajene svetovne inovacije  za najbolj zahtevne.

Categories
zaposlitev Zavarovanje

Kako poiskati novo zaposlitev

V Sloveniji imamo kar nekaj brezposelnih oseb, ki predstavljajo potencialne iskalce nove zaposlitve. Poleg tega zaposlitev iščejo tudi nekateri že zaposleni ljudje. Vse to pa pomeni, da imate pri iskanju nove službe kar veliko konkurenco. Pri iskanju morate torej poseči po načinih, ki se jih drugi iskalci ne poslužujejo. Vsekakor ne bodite samo eden izmed množice iskalcev, ki zaposlitev išče izključno samo preko objavljenih prostih mest. Zavedati se morate, da se na vsako tako objavljeno delovno mesto prijavi ogromno ljudi.

Kako poiskati zaposlitev

3 pristopi, s katerimi si lahko poiščete novo zaposlitev

Prvič: Poiščite ljudi, ki vam lahko pri iskanju službe pomagajo. Pri iskanju zaposlitve res ne gre le za pregledovanje oglasov in pisanje prošenj. Poskusite najti zaposlitev na drugačen način – poskusite dobiti podatke o zaposlitvi znotraj svojega osebnega kroga poznanstev. Delo vam lahko priporočijo prijatelji, družina, kolegi in sodelavci, ljudje znotraj podjetja in podobno. Velik odstotek prostih delovnih mest se namreč sploh ne oglašuje.

Drugič: Iskanje zaposlitve je kot marketinška kampanja. Le s tem, da se boste aktivno tržili (vi sami ste namreč izdelek, ki ga prodajate), boste premagali številno konkurenco. Poiskati morate novo zaposlitev oziroma nova delovna mesta, in sicer še preden so le-ta objavljena na spletu. Sami sebe boste najbolje tržili tako, da poiščete ljudi, ki vas lahko povežejo z novo zaposlitvijo. Ves čas jim pripovedujte, česa vse ste zmožni in kako dobro usposobljeni ste. To lahko storite v pogovoru v živo ali preko telefona, lahko pa napišete tudi pisno ponudbo.

Tretjič: Potrebujete seznam opravil, ki jih redno opravljajte. Vztrajajte pri tem, da boste vsak dan opravili veliko telefonskih klicev, tako boste zagotovo prišli do razgovora. Vsaj enkrat tedensko se udeležite kakšnega seminarja ali konference, saj se vam bodo s tem odprle možnosti za novo zaposlitev. Storite prav vse, da bi dobili priložnost za zaposlitveni razgovor in uspeh prav gotovo ne bo zaostal.

Categories
Avto Avtomobilizem

Kako pogosto pa vi menjavate filtre v avtu

Našemu avtomobilu moramo zagotoviti tudi kakovosten zračni filter, ki nam bo v izgorevalnem prostoru zagotavljal list zrak, brez kakršnih koli prašnih delcev. V nadaljevanju si bomo pogledali, kaj nam lahko zagotavlja dober zračni filter za avto.

Prednosti kakovostnega zračnega filtra za avto

Dober zračni filter, ki je namenjen našemu jeklenemu konjičku, nam zagotavlja visoko finost odvajanja prahu, majhen padec tlaka ter zmožnost zadrževanja velike količine prahu.

S povsem pravo izbiro tovrstnega filtra si zagotovimo tudi 40 % manj prahu v našem motorju kot pri ostalih konkurenčnih znamkah, ki na trg postavljajo nekoliko slabše izdelke. Prav tako je za take filtre značilna 14 % daljša življenjska doba filtra. Tudi njegovo delovanje je veliko boljše v primerjavi z ostalimi konkurenčnimi filtri. Omogočajo nam tudi maksimalno zaščito motorja in ostalih komponent ter minimiziran čas nedelovanja.

Po najboljši zračni filter za avto v spletno trgovino

Ugotovili smo, da naš zračni filter za avto ne deluje več tako, kot bi moral. To se na žalost kaže že marsikje, zato je potrebno pohiteti z izbiro in tudi z nakupom. V spletni trgovini, ki smo jo do sedaj že kar nekajkrat obiskali in ki nas ni pustila nikoli na cedilu (http://www.prima-filtertehnika.si/), bomo naročili enega od najbolj kakovostnih zračnih filtrov, ki nam jih ponuja trenutni trg. Cena zanj je izjemno nizka. Nakupa se veselimo, ker dobro vemo, da nam bo nov zračni filter za avto omogočil, da bo vožnja spet taka kot nekoč, ko je filter še povsem normalno deloval.