Categories
Španija

Na potovanje v Španijo

Španija, andaluzijaNa potovanje v Španijo se lahko odpravi vsakdo, pa naj bo to navdušenec nad brezskrbnim poležavanjem na neskončnih peščenih plažah, ljubitelj gora in raznolike narave ali pa tisti, ki mu veliko pomeni bogata zgodovinska in kulturna dediščina dežele. Na potovanje v Španijo se navadno odpravljamo v letnem času, ko so počitnice tako rekoč po celotni Evropi, kar pa žal lahko pomeni gnečo na plaži, velikokrat pa je prav zaradi sredozemskega podnebja v tem obdobju skoraj neznosna vročina kar lahko lepe trenutke nekoliko pokvari. Kaj boste vzeli s seboj je popolnoma odvisno od tega v kateri del države ste namenjeni in v kakšnem letnem času odhajate v to deželo. Ker je Španija država, ki sodi tako kot mi v Evropo, na potovanje v Španijo ne potrebujete s seboj vize, prav tako ne potrebujete dodatnih cepljenj. Pomembno je le, da ima vaš osebni dokument še določen čas veljavnosti. Lahko se odpravite z letalom, še zanimivejša je pot z avtomobilom saj si lahko vzamete postanek točno tam, kjer si želite sami, še bolj adrenalinsko pa je seveda potovanje s kolesom ali celo peš, česar pa se poslužuje kar nekaj navdušencev, tako iz zabavnih, kakor tudi iz drugih namenov. Na potovanje v Španijo se še vedno množično odpravljajo na maturantske izlete, predvsem pokrajina Katalonija, mesto Barcelona je njihov glavni potovalni cilj. Na potovanje v Španijo vas vabijo samosvoja Baskija, uporniška Katalonija, kraljevska Kastilja, vedno zelena Galicija in strastna Andaluzija in čeprav je vsaka zgodba zase, vam bo prav vsaka pustila neizbrisljiv pečat.

Več informacij najdete na spletni strani http://www.agencija-oskar.si/

Categories
Španija Uncategorized

Zgodovinski razvoj Španije

Zgodovina Španije sega tja daleč v preteklost, ko so bili najstarejši prebivalci Iberci, Ligurci in nato Kelti, v 3. stoletju pred našim štetjem so prišli pod Kartažane, po drugi punski vojni pa pod Rimljane, ki so jih v celoti romanizirali, zgradili veliko pomembnih cest, akvaduktov in naselij. V petem stoletju so to ozemlje zasedli Goti, kasneje pa še Mavri, ki so vladali vse do 12. stoletja, v Granadi celo do druge polovice 15. stoletja. Za seboj so zapustili bogato dediščino, številne gradove, trdnjave in stolnice. Sčasoma, ko je ozemlje postalo znova krščansko sta oblast v svoje roke vzela Ferdinand II. Aragonski in Izabela Kastiljanska in med seboj združila dve kraljestvi. V tem času je imel izjemno pomemben vpliv tudi Krištof Kolumb. Zgodovina Španije je nekoliko deljena, saj e je Katalonija razvijala po svoje, predvsem pod oblastjo barcelonskih grofov v srednjem veku in pod aragonskim kraljestvom se je razvila v pomembno trgovsko in pomorsko silo. Med potovanjem po Španiji zagotovo ne morete mimo teh zgodovinskih dejstev. Le – te vam najbolje predstavijo na organiziranem potovanju s turistično agencijo. Tudi pod aragonskim kraljestvom je ohranila precej samostojnosti in se vse do 17. stoletja uspešno upirala centralizmu iz Madrida.

Nekje do leta 1700 so vladi bolj in manj uspešni vladarji, prav tistega leta pa je takratna Kastilja ostala brez vladarja, zato so prišli Francozi oziroma Burboni. Tudi Katalonija je s tem kar nekaj izgubila, saj se je zavzemala za vladavino Habsburžanov. Velik vpliv na zgodovina pa imata tudi prva in druga svetovna vojna, vse od leta 1936 pa do 1975 je z vojaško diktaturo vladal general Franco. Danes je Španija kraljevina. Potujte tudi v druge kraljevine z Agencijo Oskar.

Categories
Španija

Deset znamenitosti, ki jih morate videti, ko se odpravite na potovanje po Španiji

Potovanje po Španiji je za mnoge potovanje v deželo, ki so jo že dolgo sanjali in si tja na tihem želeli. Morda zaradi prijetnih, skoraj popolnih klimatskih razmer in predvsem zaradi izjemno bogate kulturne in zgodovinske dediščine. V deželi neštetih zanimivih dvorcev, svetovno poznane lepe plaže in izjemno privlačnega goratega sveta se je izjemno težko odločiti, kam se odpraviti. Po nekaterih raziskavah so nekako izbrali deset najbolj priljubljenih destinacij, ki jih morate obiskati. Vse se začne v Andaluziji s slikovitimi belimi vasicami, s slavnimi mesti Sevilla, Cordoba in Gibraltar, z ogledom čudovite mošeje. Nadaljuje se v Alhambri, v dvorcu mavrskih vladarjev, obdanega z najlepšimi španskimi vrtovi. Naslednje mesto, ki na potovanju po Španiji ne more mimo vas je Barcelona, prestolnica Katalonije, ki nudi obiskovalcem pestro nočno življenje, lepe plaže in možnost brezmejnega nakupovanja. A njena največja znamenitost so stavbe slavnega arhitekta Antonia Gaudia. In nato, neverjetne naravne lepote gorovja Picos de Europa na severu Španije, kjer se najlepše opazi raznolikost te dežele. Katedrala Santiago de Compostela priča o krščanski tradiciji te dežele in jo vsako leto obiščejo milijarde romarjev. Kanarski otoki, ki so del Španije in so poznani po neskončno lepih plažah in na otoku Tenerifi mogočni Mont Teide, s snegom prekriti vulkan. Prelepe plaže, kjer lahko prav vsak najde mesto tudi zase, brez natrpanih množic. Valencia, mesto bogate umetnosti in kulture, Madrid, kraljevo mesto, trg Španija in ostanki Rimskega cesarstva. Nepozabne vtise ponuja potovanje po Španiji.

Categories
Potovanja Španija

Pestra zgodovina in kultura nas vabita na potovanje v Španijo

Potovanje v Španijo, deželo kjer nas zgodovina in kultura privabljajo, da doživimo zares nepozabno izkušnjo. To je država, ki združuje zgodovino, kulturo in izjemno raznoliko naravo. Zmotno je mišljenje, da v Španijo potujejo le tisti, ki si želijo oddiha na kilometrih dolgih obalah, saj je to država, ki je zelo gorata, v Evropi po goratosti zaostaja le za Švico. Površinsko je to zelo prostrana država, kar pomeni, da si je tovrstno potovanje potrebno dobro planirati in skrbno izbrati pokrajino, ki jo želimo dodobra spoznati. Tako pri nas, kakor pri ostalih državah Evrope so izjemno priljubljeni tudi nekateri otoki, ki spadajo k Španiji, predvsem so to Kanarski otoki. Glavna turistična sezona je poletje, a nikjer ne piše, da se za potovanje v Španijo ne smemo odločiti v kateremkoli drugem letnem času. Španija je dežela, kjer ne boste preslišali tleskanja kastanjet, igranja kitare in navdušenih in vedno veselih ljudi. Španska kuhinja je tradicionalna, s pridihom kultur, ki so nekoč vladale temu prostoru, zato ne preseneča, da marsikdo nikoli ne pozabi slastne paelle, ali si za domov ne odnese vsaj steklenice sangrie.

Tako zgodovina, kakor tudi kultura Španije je zelo pestra, obenem pa od pokrajine do pokrajine tako zelo raznolika, da se zares težko odločimo kateri del obiskati. Zgodovina Španije je mogočna, kar se vidi tudi po svetovno poznanih stavbah in mavrskih utrdbah. Tu so svoj pečat pustili mnogi španski in svetovni arhitekti. Flamenko, bikoborbe, znamenitosti vredne oglede, Španija je zares mamljiva dežela.

Categories
Počitnice Potovanja Prosti čas Španija Turizem

Počitnice v Španiji za vse okuse

Kastilja, Baskija, Andaluzija, Katalonija, Balearsko otočje, Kanarsko otočje …  počitnice v Španiji je potrebno planirati glede na veliko kulturno in geografsko raznolikost dežele, ki ni dovolj majhna, da bi jo v celoti obredli v enem potovanju. Katere pokrajine obiskati, je odvisno od tega, kakšne počitnice v Španiji si želimo. Katalonija je gospodarsko najbolj razvita pokrajina, njena prestolnica Barcelona pa je tudi prestolnica moderne umetnosti in kulturnega dogajanja. Andaluzija bo izbrana destinacija za tiste, ki želijo počitnice v Španiji izkoristiti v romantičnem vzdušju, ki ga še ni zapustil islamski duh Španije.

Mesta kot so Kordoba, Granada, Sevilja, Malaga preveva starodavni duh preteklosti. Tiste, ki želijo počitnice v Španiji okusiti v duhu najbolj klasični predstav o španskem temperamentu, bikoborbah in živahnem plesu, pa bo privabila Kastilja in prestolnica Madrid. Tako imenovana zelena Španija se nahaja na severu države, za katero je značilno vlažno in deževno podnebje pod vplivi Atlantskega ocena. Vsako leto pa počitnice v Španiji največ turistov preživi na španskih otokih ali ob obmorskih mestih. Priljubljena otočja sta tako Kanarski otoki, ki se nahajajo v Atlantskem oceanu, kot tudi Baleari, ki ležijo v Sredozemskem morju. Počitnice v Španiji ponujajo razvedrilo, primerno najrazličnejšim okusom, katerim je prilagojena raznolikost španskih pokrajin.

Categories
Počitnice Potovanja Prosti čas Španija Storitve Turizem

Dopust v Španiji na tisoč načinov

Dopust v Španiji je mogoče zasnovati na mnoge različne načine. Ker gre za veliko državo z veliko naravno raznolikostjo ter še večjo raznolikostjo zgodovinske, kulturne in umetniške dediščine, je mogoče dopust v Španiji planirat na tisoč in en način.

Najpogosteje se turisti za dopust v Španiji odločajo v poletnih mesecih, saj želijo tople in dolge dneve uživati ob hladni obmorski sapici. Kot turistične destinacije za poletni dopust v Španiji so se tako močno uveljavila španska otočja. Balearsko otočje (predvsem Ibiza, Majorka in Menorka) v Sredozemskem morju in Kanarsko otočje v Atlantskem oceanu (predvsem Tenerifi in Fuerteventura) ter vzhodni in južni del španske obale (Costa de Valencia, Costa Calida, Costa de Almeria, Costa Tropical, Costa del la Luz) so destinacije, ki si jih za dopust v Španiji izberejo ljubitelji morja in sonca.

Seveda bogata kulturna dediščina, kjer se prepletajo islamski vplivi in bogata dediščina tisočletji  krščanstva, dodatno obogati dopust v Španiji. V povezavi s krščanstvom nekateri dopust v Španiji izkoristijo tudi za poglobitev vere in sicer tako, da se odpravijo na romarsko destinacijo Santiago de Compostela, ki je tretja najpomembnejša romarska destinacija v krščanstvu (takoj za Sv. Petrom v Rimu in Jeruzalemom). Dopust v Španiji je popularno planirati tudi okrog obiska večjih mest (Madrid, Barcelona) ali pa kakšnega od številnih naravnih parkov.