Categories
Prosti čas Smučanje Športna oprema

Smučarske čelade spadajo pod nujno opremo

Pred odhodom na smučanje se moramo vsekakor prepričati, da smo dobro opremljeni z vso nujno opremo. Kar nekaj je takšnih kosov, brez katerih preprosto ne moremo smučati, to seveda velja predvsem za same smuči in za smučarske čevlje. A tudi preostala oprema ima zelo pomembno nalogo, tudi če morda ni v neposredni uporabi pri spuščanju po zasneženih strminah. Najbolj morda izstopajo smučarske čelade, ki bi jih lahko uvrstili med nujno opremo. Uporaba čelade za odrasle smučarje ni zahtevana, je pa zelo priporočljiva. Poleg tega lahko z uporabo smučarske čelade dosežemo še druge učinke, recimo to, da se dobro zavarujemo pred vetrom in mrazom, pa tudi pred snegom, ki lahko hitro zaide pod ovratnik ali kapo. Ključnega pomena pa je dobra čelada v primeru padcev ali trkov, takrat se izkaže za nujno opremo, ki nas lahko obvaruje pred hudimi posledicami takšnih nezgod. Kakovostne smučarske čelade nosijo veliko odgovornost za varno in prijetno smučanje, zato se splača premišljeno izbrati in vestno uporabljati tudi to opremo.

Smučarske čelade rešujejo življenja

Kakovostne smučarske čelade za popolno varnost

Pri smučanju pogosto brzimo po strmini z veliko hitrostjo, s tem imamo tudi veliko energijo, ki nam v primeru padca ali trka ni v korist. Kaj hitro lahko pride do hudih poškodb, ki jih smučarske čelade v neki meri preprečujejo. Seveda na ta način ne moremo preprečiti poškodb telesa in okončin, lahko pa se dobro zavarujemo pred hudimi udarci glave, ki so bolj nevarni. Dobro se obnesejo le kakovostne smučarske čelade, ki so povsem pripravljene na svoje delo. Zagotavljajo varnost v primeru padca, hkrati pa imajo tudi to nalogo, da so pri uporabi prijetne in ne motijo smučarja. K temu moramo seveda dodati še očala, ki dopolnjujejo funkcionalnosti smučarske čelade in poskrbijo za res dobro izkušnjo na smučišču in naposled za varno smučanje.

Categories
Smučanje Šport

Smučanje, ponos in tradicija

Smučanje je ponos in tradicija v vseh deželah, ki so pozimi prekrite s snežno odejo.

V alpskih deželah je smučanje zelo priljubljeno v tako tekmovalnem kot rekreacijskem pogledu. Tudi izdelava smuči in smučarske opreme temelji na dejstvu, da velika priljubljenost ne pozna meja. Smučanje je sicer znano tudi v drugih krajih zemeljske oble, vendar je intenzivnost na alpskem območju Evrope največja. Večina vrhunskih tekmovalcev prihaja iz evropskega alpskega območja, enako velja za izdelovalce smuči in smučarske opreme. V tem pogledu smučanje črpa svoje znanje in vedenje iz bogatih izkušenj predhodnikov. Izdelava smuči poleg izkušenj predhodnikov, gre z roko v roki z tekmovanji. Pogledati velja zgolj vrhunsko smučanje izpred nekaj desetletji, pa bomo ugotovili, da se v novih tehnikah in veščinah skriva ogromno napredka.

Smučanje je bilo v alpskih deželah Evrope predvsem in najprej nuja za premagovanje zasneženih poti. Ne gre dvomit, da se je smuči domislil naš davni prednik v trenutku, ko se mu je na zasneženi poti, snežna površina udrla do kolen. Verjetno je najprej pomislil na hojo oziroma način, kako bi si hojo olajšal, tako, da ne bi bilo neprijetnega udiranja snega. Smuči in smučanje so prišle na vrsto s spoznanjem, da je snežna površina primerna tudi za drsalne sposobnosti. Les, ki ga tako v količinah, kot veščini obdelave ni primanjkovalo, je bil praktično pri roki. Razumljivo, da prve smuči niso bile vrhunsko oblikovane in zasnovane kot danes, ampak so bile primitivne oblike, glede na vse tisto, kar je bilo pri roki. Tako so lesene late prišle iz najrazličnejših krajev, pred tem pa so lahko služile čisto drugemu namenu. Namensko boljša oblika je sledila skladno z zahtevami po boljši drsalni tehniki in drsalnim sposobnostim. Do tekmovalnih zahtev pa je bil pa vsega korak, saj se je le ta izkazovala že na vsakdanjih poteh.

Smučanje je starodavna veščina prednikov.

Categories
Smučanje

Smučanje, starodavna kultura

Smučanje je starodavna kultura področji, katere večji ali manjši del leta prekriva snežna odeja.

Tako kot mnoge druge aktivnosti je smučanje nastalo kot potreba. Brez potrebe človek zagotovo ne bi razvijal svojih sposobnosti in bi se raje posvečal kakšnim drugim, bolj zanimivim aktivnostim. Gibanje po snegu je človeku od najstarejših časov do danes povzročalo težave. Žival so na sneg prilagojene, zato težav z gibanjem po snegu nimajo, in jasno smučanje jim v ničemer ne koristi. Kvečjemu se kdaj zgodi kakšen krajši ali daljši zdrs, ki pa je predvsem odraz nerodnosti, napačnega koraka, neprevidnosti in podobnega. Človek, se je moral, za razliko od živali, snegu in snežnim površinam ter razmeram prilagoditi. Ne gre dvomit, da mu je smučanje prišlo na misel, vsakič, ko je do kolen ali celo višje gazil po zasneženi pokrajini. Prva stopnja razvoja so bile najverjetneje krplje, saj se človeku na ta način ni udiralo pod nogami, ampak je bolj ali manj neovirano hodil po zasneženi pokrajini. Smučanje je kot vse kaže nastalo kasneje, ko je ugotovil, da se z kontroliranim drsanjem lahko po snegu bistveno hitreje premika in giba. Lesene deskam podobne oblike so nudile največ koristi, saj so nudile tako dobre drsalne površine, kot tudi možnost hoji podobne tehnike ter hitrejšega smučanja za vse, ki so to veščino obvladali. Obvladovanje je seveda zahtevalo kar nekaj učenja in privajanja, v začetku po manj zahtevnih terenih, ter seveda s kakšnim padcem, buško ali poškodbo.

Sčasoma je smučanje na območjih s snežno odejo preraslo v bolj ali manj množično prevozno sredstvo, za premagovanje razdalj po snežnem terenu. Običajne poti in načini premikanja med različnimi kraji in lokacijami je bilo težavno in nemogoče, zato so smuči bile dobrodošla alternativa. V kraj, kjer so bile potrebe večje, je izdelovanje smuči postal donosen posel, v začetku najverjetneje kot priboljšek kakšnemu mizarskemu mojstru. Pri izdelavi smuči je veljalo upoštevati značilnosti posameznih vrst lesa in njihove obdelave v končni izdelek. Mizarski mojstri, katerih roke so dobro poznale vse lastnosti že po občutku pod žago ali dletom, so bili v takratnem času najbolje založeni s potrebnim znanjem za obdelavo lesa. Poleg njih so se bolj ali manj uspešno z izdelavo smuči spoprijeli razni navdušenci, ki so želeli smuči izdelati iz potrebe, zabave ali gole radovednosti. Mnoge začetniške in okorne poteze in znanja so kasneje prerasla v pravo zakladnico idej, znanja in veščin. Danes za mnoge izdelovalce smuči izvemo, da je vse skupaj nastalo na zelo primitivni osnovi, katero je največkrat gnal izziv, želja ali potreba.

Smučanje je iz potrebe po premikanju, z osvajanjem veščin smučanja kmalu vzbudilo tekmovalnost. Hitreje, močneje je veljalo tudi med vsemi, ki so smučanje obvladali. Od prvih bolj ali manj amaterskih tekmovanj, se je verjetno na račun znane tekmovalnosti med vasmi in posameznimi področji tekmovanje v smučanju preselilo na višji nivo. Tekmovalci in njihovi zavezniki, so uporabili vse mogoče trike in pripomočke, ki so pripomogli k boljšemu in bolj kontroliranemu drsenju po zasneženem bregu. Pomoč je v zgodnjih začetkih prinašala kakšna priročna shramba, kjer se je hranila maščoba, priročna delavnica, skladovnica drvi in vse podobne rešitve, ki so bile pri roki. Z manjšanjem razdalj in večanjem tekmovalnega duha je vse skupaj preraslo na smučarska tekmovanja področnih, deželnih, državnih ravneh, kmalu pa tudi meje niso postale prepreka in do osvojitve sveta je bil le še korak. Svet je bil omejen na dežele, ki imajo privilegij snežne pokrajine. Ostalim je vse skupaj postalo in verjetno ostalo pobožna želja. Do današnjih dni ostajajo smučarska tekmovanja alpskih dežel in drugih s snežno odejo bogatih pokrajin. Seveda se vedno najde kakšna izjema, ki vse skupaj popestri, z nemalo bolj ali manj prikrite zavisti smučarskih dežel in njihovih tekmovalcev in privržencem.

Poleg tekmovalnega duha je smučanje z razvojem postala pomembna turistična panoga. Zanimivo pri današnjem pojmovanju turizma je dejstvo, da so mnoge danes mondene turistične kraje prvi turisti obiskovali pozimi. Poletna vročina jih ni zanimala. Poletni turizem so potem domačini odkrili kot dodano vrednost zimskega turizma. V alpskih deželah je razvoj turizma pognal na eni strani pobeg iz onesnaženih mest in razvoj prometne infrastrukture. Mesta so bila pred stoletjem kraji slabega zraka, onesnaženih voda in zaudarjajočega vonja hišnih in tovarniških dimnikov, ter nesnage, ki je mnogokrat ležala vsepovsod. Mnogi zdravniki in znanstveniki so se takrat zavedali, da je najhitrejša rešitev takšnih problemov pobeg iz mesta na deželo, kje svežega, čistega zraka, bistrih potokov in lepe panorame ni primanjkovalo. Pobeg iz mesta je takrat pospešil razvoj prometne infrastrukture, posebno železnice. Na območju Alp imamo dežele, ki so kmalu po izumu železnice začele pospešeno graditi železniško omrežje. V razvitih deželah so letovišča kmalu dobila železniško povezavo, kar je omogočalo takrat najhitrejši kopenski prevoz med dvema ali več kraji. Zimski meseci, ko si narava za nekaj mesecev privošči počitek, je lokalne prebivalce navdal z idejo, da bi se dalo snežne površine koristno izkoristiti v zimskih mesecih. S tem pa pridobiti nekaj priboljška za družinsko blagajno. Od skromni začetkov je postopoma smučarski turizem prerasel v pomembno gospodarsko panogo, ki mnogim deželam prinaša pomembne vire za polnjenje državne blagajne. V donosen smučarski posel so razvite države vključile vse dejavnosti in aktivnosti iz katerih je mogoče izvleči dobiček. Poleg samega turizma je tu še izdelava smučarske opreme od obutve, oblačil, do smuči, palic, smučarskih čelad, palic in drugih smučarskih pripomočkov. Dejavnosti se nadaljujejo v obsežen niz naprav za smučišča. Žičnice, stroji za utrjevanje snega, ter razna strojna oprema za smučišča je v teh državah posebno razvita. V današnjem času se razvite države bogatijo z vsem obsežnim know how na področju smučanja. Tako omogočajo od storitev s področja učenja smučanja, do merilnih tehnik. Usluge prinašajo visoko dodano vrednosti, ki pa brez ogromne baze znanja, ki temelji na skromnih začetkih ne bile mogoče.

Smučanje je velika priložnost za naše domače loge. Slovenija ima praktično vse kar imajo razvite države glede potenciala. Mnoge možnosti ostajajo neizkoriščene, čeprav so na dosegu roke. Upanje so bodoči rodovi, ki bodo hočeš nočeš morali ugrizniti v kislo jabolko, katero predstavljajo vsi začetki.
Smučanje ima v Sloveniji velik potencial, veljalo bi ga resno vzeti v ozir in dodobra izkoristi vse ponujene možnosti.

Categories
Smučanje Turizem

Smučanje v Avstriji

Se želite odpraviti na smučanje v Avstrijo, pa še ne veste, kam? Avstrija je za slovenske turiste privlačna predvsem zaradi svoje bližine. Avstrijska smučišča nudijo na stotine kilometrov urejenih prog, številne smučarske šole in pristne ter očarljive vasice. Ob smučarskih središčih lahko počnete še marsikaj drugega, npr. se odpravite na pohod, drsate, ali pa se preprosto pustite razvajati v sodobnem spa centru. Za lažjo odločitev, kam se na smučanje odpraviti to leto, vam na kratko predstavljamo tri znane regije.

Arlberg

Lech, Zürs, St. Anron. Arlberg bi lahko poimenovali rojstni kraj sodobnega alpskega smučanja, kamor radi zahajajo tudi člani evropskih kraljevih družin. Med 1300 in 2800 metri nadmorske višine vas čaka 85 žičnic, 260 km smučarskih prog in 200 km možnosti za smučanje po globokem snegu ali ledeniku. Uživate lahko tudi v tenisu, skvošu, drsanju, sankanju in vožnji v kočiji. Kulinarična ponudba pa je prav tako osupljiva in razgibana kot pokrajina.

 

Kitzbühel

Kraj, ki je slaven zaradi tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju – zagotovo ste že slišali za Hahnenkamm oziroma Petelinji greben. Sicer pa Kitzbühel nudi 160 km prog, 60 žičnic, raj za deskarje na snegu, izjemno ponudbo gostiln, restavracij, trgovin, pa tudi kazino.

 

Innsbruck

Nekateri ga imenujejo kar prestolnica zimskih športov, vsekakor pa združuje smučišče svetovnega kova in razvito urbano središče. Innsbruck se lahko pohvali s čudovito lokacijo ob vznožju Alp in nudi različne možnosti za smučanje in bordanje v kar šestih različnih regijah. Za posebno smučarsko doživetje se lahko odpravite na ledenik Stubai, ki je največje celoletno smučišče v Avstriji.

 

Naj bodo vaše zimske počitnice čim lepše!

Categories
Smučanje

10 sanjskih smučišč

Iščete ideje, kam se odpraviti na zimske počitnice? Tukaj je 10 sanjskih predlogov za različne okuse.

 

Za družine: Sainte Foy, Francija

Krasno okolje v francoskih Alpah nudi smučišča tako za otroke, začetnike in vse, ki si želijo rdečih in črnih prog. Starši lahko uživajo v spa centrih, otroci pa v smučarskih šolah.

 

Za smučarske užitke: Chamonix-Mont-Blanc, Francija

Tu so bile prve zimske olimpijske igre leta 1924, danes pa se lahko pohvalijo z neverjetno ponudbo različnih prog, ki so izziv za izkušene smučarje.

 

Za deskanje na snegu: Saas-Fee, Švica

Sanjska destinacija za borderje: sneg skoraj celo leto, nor park za bordanje, številne proge, prijazni domačini, odlično nočno življenje in poseben čar mesta brez avtomobilov.

 

Za luksuz: St Moritz, Švica

Tukaj prav zares ne manjka glamurja, prečudovitih luksuznih hotelov in italijanske mode. Sanjski dopust za bogate in slavne!

 

Za profesionalce: St. Anton, Avstrija

St. Anton se nahaja ob vznožju prelaza Arlberg, ki se lahko pohvali z enimi izmed najboljših in najzahtevnejših prog v Evropi.

 

Za cenejše počitnice: Megeve, Francija

Če si želite privoščiti dopust za nekoliko manj denarja, bo Megeve prava izbira. Proge so raznovrstne, stari del mesta je očarljiv, živahne pa so tudi večerne zabave.

 

Za avanturo: Gulmarg, Indija

Smučišče na pobočjih Himalaje, kar 4000 metrov nad morsko gladino, nudi priložnosti za smučanje izven prog.

 

Za sprostitev: Lech, Avstrija

Tudi Lech se nahaja na območju Arlberga, a za razliko od St. Antona tukaj ni nobenih glasnih zabav in divjih smučarjev. Namesto tega nudi Lech mirnejše proge, gurmanske restavracije, spa centre in razkošne penzione.

 

Za vse: Arinsal, Andora

Arinsal nudi nekaj za vsakogar. Pod Pireneji boste našli proge za vse stopnje zahtevnosti in različne možnosti bivanja – od luksuznih hotelov do poceni koč. Dodaten plus so nakupi brez davka!

 

Za zabavo: Kitzbűhel, Avstrija

To je verjetno ena najbolj znanih , ki gosti tudi smučarski pokal in dodatnih opisov pravzaprav ne potrebuje.

Categories
Smučanje

Kako do ugodne letalske vozovnice?

Si želite na dopust v lastni režiji? Ne zaupate agencijam, si želite ustvariti počitnice točno po svojih željah ali preprosto želite najti najugodnejšo ponudbo? Internet in njegova iskalna orodja vsekakor omogočajo iskanje najcenejših vozovnic, a to pomeni, da se morate iskanja lotiti pravočasno.

Načrtujte vnaprej

Potovanje začnite načrtovati vsaj tri mesece pred želenim odhodom. Če ste si izbrali točno določeno destinacijo, kamor želite leteti, lahko na internetu poiščete strani, ki vas bodo po elektronski pošti obveščale o poceni ponudbah. V takem primeru je dobro, če ste se pripravljeni zapeljati tudi do bližnjih letališč v sosednjih državah, saj bo tako ponudba večja.

Spremljajte cene

Vzemite si nekaj minut dnevno, da na internetu preverite stanje cen. Tako boste dobili občutek, kaj je ugodno in kaj drago, poleg tega pa boste lahko zaznali trende – ali se vozovnice s časom cenijo in za koliko. Spremljajte različne ponudnike: letalske prevoznike, turistične agencije, spletne strani za rezervacijo letalskih kart.

Izberite najcenejši datum in prevoznika

Imejte v mislih, da so letalske vozovnice praviloma najdražje ob vikendih. Če vam službene ali druge obveznosti omogočajo, načrtujte svoje potovanje tako, da se boste na pot odpravili sredi tedna. Pozanimajte se, kateri prevozniki letijo iz najbližjih letališč (npr. iz Ljubljane, Zagreba, Gradca, Benetk), pri tem pa v svojih kalkulacijah ne pozabite na različne stroške prevoza do letališča.

Če sami niste dovolj spretni ali ne želite plačevati preko interneta, se lahko za pomoč obrnete na turistične agencije ali specializirane prodajalce letalskih kart. Morda v tem primeru cena ne bo povsem najnižja, vam bo pa po drugi strani prihranjeno nekaj časa in živcev.

Categories
Smučanje

Rogla – priložnost za smučanje na Pohorju

V zimskem času je smučanje šport, ki je v Sloveniji izjemno priljubljen, smučišča, ki jih ponuja Rogla, pa skrbijo za to, da se njegova priljubljenost skozi leta le še povečuje. Okolje, ki ga Rogla ponuja, je primerno za vse. Tamkajšnje smučarske organizacije pripravljajo tečaje, na katerih se lahko gosti naučijo osnovne tehnike smučanja. Tako je Rogla primerna za družine, ki bi si radi privoščili kakovostno smučanje, med tem ko so otroci v varstvu na tečaju smučanja. V tem času si lahko starši vzamejo kakšno urico povsem zase in brez skrbi preživijo čas na smučarskih progah. Kapacitete so iz vidika učinkovitosti optimalne, saj kar enajst vlečnic in dve štirisedežnici skrbijo za to, da so čakalne vrste na vznožju kratke.

Smučanje, pa ni edini zimski šport, ki ga Rogla ponuja. V Fun parku se nahaja tudi poligon za deskanje in smučanje v prostem slogu. Tam se lahko ljubitelji adrenalina povsem izživijo in preskušajo svoje spretnosti ter sposobnosti. Na smučiščih Jasa in Košuta pa je možno tudi nočno smučanje pod reflektorji. To je nepozabno doživetje, saj odpira čisto novo dimenzijo smučanja pod zvezdami. Močni reflektorji pa zagotavljajo, da je proga pred seboj vidna in smučanje varno.

Omeniti velja tudi to, da za smučanje ne potrebujete lastne opreme, saj Rogla ponuja tudi možnost izposoje opreme za smučanje. Na razpolago so tako različne smuči, smučarski čevlji, obleke in zaščitne čelade, ki so iz vidika varnosti nepogrešljive. Smučanje je tako varno in prijetno doživetje, ki ga v družbi prijateljev in družine lahko preživimo na stezah, ki jih ponuja Rogla. Skoraj da, ni več razloga, da ne bi preverili kakšno je stanje na Rogli in se odpravili na zaslužen dopust.

Categories
Prosti čas Smučanje

Smučanje je šport, ki zahteva kakovostno smučarsko opremo

Smučanje je zimski šport, ki se ga veseli tako mlado kakor tudi staro. A smučanje je tudi šport, kjer je potrebna dobra smučarska oprema. Smučarska oprema zna biti kar precejšen denarni zalogaj, a nikjer ne piše, da moramo naenkrat kupiti prav vse. Pod smučarsko opremo sodijo smuči, palice, smučarski čevlji, rokavice, kapa, smučarska očala in za najmlajše tudi obvezen pripomoček, to je smučarska čelada. Kar se tiče smuči, palic in čevljev, si jih lahko, posebej, če je govora o opremi za otroke ali za ne prevelike eksperte, tudi enostavno sposodimo ali kupimo že rabljeno. Ko smo enkrat že toliko vešči in smučanje obvladamo pa je napočil čas za nakup svoje opreme na pravem naslovu. Kadar se odpravimo na smučanje je resnično nepogrešljiva smučarsko oblačilo, ki je lahko v obliki kombinezona ali smučarskih hlač in smučarske bunde. Smučarska oblačila nas ščitijo pred neugodnimi vremenskimi vplivi, skrbijo da nam je toplo in nam s tem omogočajo kar se da najboljše smučanje. Smučarske hlače, bunde, puliji in seveda toplo spodnje perilo so naši nepogrešljivi spremljevalci na smučišču. Nikakor pa ne smejo manjkati tople smučarske rokavice in seveda kapa. Otroci potrebujejo kot obvezen del opreme še smučarsko čelado, ki se mora dobro prilegati obliki glave in ušes, obenem pa mora biti zunanji del čim bolj trden, da ščiti pred poškodbami. Pomemben del smučarske opreme pa so tudi smučarske vezi in seveda smučarski čevelj, ki mora biti trpežen, topel, dovolj udoben. Za udobno smučanje pa potrebujemo še kvalitetna smučarska očala.

Categories
Nagradne igre Smučanje

SkiBook – nepogrešljiva aplikacija za vse ljubitelje smučanja

 

Facebook, perspektiven izum mladega študenta Marka Zuckerbega, se je v relativno kratkem času uspel uveljaviti kot največje socialno omrežje na svetu. Danes ga aktivno uporablja že več kot 900 milijonov ljudi po svetu, samo v Sloveniji pa šteje malo manj kot 700.000 uporabnikov. Na vse večjo priljubljenost omenjenega spletnega družabnega omrežja kaže vse več dejavnikov, med njimi tudi podatek o porastu števila aplikacij. Trenutno je na njem moč najti okoli 7 milijonov aplikacij, prav zaradi poplave slednjih, pa je postalo vse težje ločiti zrnja od plev oziroma povprečne od omembe vredne aplikacije.

Pred kratkim se je veseli druščini aplikacij na Facebooku, pridružila nova, vsekakor perspektivna aplikacija SkiBook, ki jo je na mednarodni trg konec avgusta lansiralo podjetje MountVacation.com. Prepričani smo, da bo omenjena aplikacija uspela razveseliti vse ljubitelje zimskih radosti.  Smučarji boste lahko z njeno pomočjo končno ustvarili svoj personaliziran smučarski dnevnik, kjer boste na interaktivnem zemljevidu označili vsa smučišča, ki ste jih že obiskali in tista, ki si jih želite obiskati v prihodnje. Poleg tega boste lahko označili svoja najljubša smučišča in smučarske prijatelje ter z njimi in ostalimi uporabniki aplikacije izmenjali mnenja glede kvalitete posameznih smučišč.  Na podlagi zbranih mnenj in ocen boste s pomočjo aplikacije SkiBook lažje izbrali smučišče, ki bo za vas kar najbolj primerno in bo v največji meri uspelo zadovoljiti vaša pričakovanja glede idealnega zimskega oddiha. To pa še zdaleč ni vse, saj boste na zabaven način lahko tudi tekmovali s svojimi prijatelji in ostalimi uporabniki aplikacije SkiBook ter izvedeli kdo med vami je največji smučarski frik.

Aplikacija SkiBook je še v povojih in v fazi testiranja, vendar se jo vsekakor splača čim prej preizkusiti, med drugim tudi zato, ker do konca septembra poteka nagradna igra, ki bo med vsemi uporabniki aplikacije SkiBook s pomočjo žreba določila srečneža, ki bo prejel brezplačne počitnice za 4 osebe v francoskem smučišču Puy Saint Vincent. Mikavno in vredno ogleda – mi smo se že pridružili, kaj pa vi?

Aplikacijo lahko najdete na naslovu: http://apps.facebook.com/ski-book/