Categories
Prosti čas Smučanje Športna oprema

Smučarske čelade spadajo pod nujno opremo

Pred odhodom na smučanje se moramo vsekakor prepričati, da smo dobro opremljeni z vso nujno opremo. Kar nekaj je takšnih kosov, brez katerih preprosto ne moremo smučati, to seveda velja predvsem za same smuči in za smučarske čevlje. A tudi preostala oprema ima zelo pomembno nalogo, tudi če morda ni v neposredni uporabi pri spuščanju po zasneženih strminah. Najbolj morda izstopajo smučarske čelade, ki bi jih lahko uvrstili med nujno opremo. Uporaba čelade za odrasle smučarje ni zahtevana, je pa zelo priporočljiva. Poleg tega lahko z uporabo smučarske čelade dosežemo še druge učinke, recimo to, da se dobro zavarujemo pred vetrom in mrazom, pa tudi pred snegom, ki lahko hitro zaide pod ovratnik ali kapo. Ključnega pomena pa je dobra čelada v primeru padcev ali trkov, takrat se izkaže za nujno opremo, ki nas lahko obvaruje pred hudimi posledicami takšnih nezgod. Kakovostne smučarske čelade nosijo veliko odgovornost za varno in prijetno smučanje, zato se splača premišljeno izbrati in vestno uporabljati tudi to opremo.

Smučarske čelade rešujejo življenja

Kakovostne smučarske čelade za popolno varnost

Pri smučanju pogosto brzimo po strmini z veliko hitrostjo, s tem imamo tudi veliko energijo, ki nam v primeru padca ali trka ni v korist. Kaj hitro lahko pride do hudih poškodb, ki jih smučarske čelade v neki meri preprečujejo. Seveda na ta način ne moremo preprečiti poškodb telesa in okončin, lahko pa se dobro zavarujemo pred hudimi udarci glave, ki so bolj nevarni. Dobro se obnesejo le kakovostne smučarske čelade, ki so povsem pripravljene na svoje delo. Zagotavljajo varnost v primeru padca, hkrati pa imajo tudi to nalogo, da so pri uporabi prijetne in ne motijo smučarja. K temu moramo seveda dodati še očala, ki dopolnjujejo funkcionalnosti smučarske čelade in poskrbijo za res dobro izkušnjo na smučišču in naposled za varno smučanje.

Categories
Šport Športna oprema

Več kot le ura

Si lahko predstavljate, da bi vaša ura lahko merila prav vsak vaš korak, vašo porabo energije, vaše počutje, kakovost spanca in da bi z njeno pomočjo lahko poklicali svojega prijatelja ali pa mu napisali sms? To je namreč sedaj mogoče. Če so ure nekoč veljale predvsem za to, da smo preverjali točen čas, imajo sedaj nekatere med njimi tudi druge številne sposobnosti, ki nam lahko zelo koristijo pri vsakdanjih opravilih.

Pri tem imamo v mislih uro, ki se imenuje pametna ura. Že samo ime nam pove, da je ura več kot le naprava, ki odmerja točen čas. Imaš številne funkcije, ki jih lahko nastavimo s samo nekaj kliki. Lahko jo uporabljamo podnevi in ponoči. Če jo bomo nosili med spanjem, bomo v jutranjem času lahko preverili, kako kakovostno je bilo naše spanje.

Preprosta pametna ura ali taka z več funkcijami

Na trgu se pametna ura pojavlja v več različicah oziroma vrstah. Na eni strani lahko izbiramo med takimi, ki nam ponujajo samo nekaj najbolj osnovnih funkcij, na razpolago so tudi take, ki imajo izjemno veliko funkcij, tako kot jih ima na primer naš mobilni telefon. Glede na svoje želje, potrebe in zmožnosti pa se odločimo za vrsto pametne ure.

Pametna ura je lahko izjemno lepo in koristno darilo

Pametna ura je lahko primerna tudi kot darilo našim najbližjim. Še posebej jo bodo veseli tisti, ki se veliko ukvarjajo s športom in ki jim zdrav način življenja veliko pomeni. S pomočjo pametne ure bodo lahko ves čas imeli pregled nad dogajanjem. Prav tako je pametna ura privlačna na prvi pogled. Tudi zato jo bo obdarjena oseba še kako vesela in jo bo še isti hip ob prejetju dala na svoje zapestje.

Spletna trgovina s pametnimi urami

Če smo nekoč do koristnih naprav prišli nekoliko težje, jih danes na srečo lahko naročamo kar od doma. Pametno uro lahko naročite kar v spletni trgovini, od koder vam jo že po nekaj dnevih pripeljejo na dom. Oglejte si ponudbo pametnih ur na spletni strani Hervis.si.

Categories
Šport Športna oprema

Kompresijske nogavice

Ena izmed pogruntavščin sodobne tehnologije so kompresijske nogavice, ki vse bolj nadomeščajo kos oblačila, s katerim smo bili sicer povsem zadovoljni že stoletja. Je smiselno iskati alternative običajnim nogavicam? Kaj ponuja kompresijska izvedba in komu so takšne nogavice namenjene?

 

Ključne odlike in nekateri pomisleki

Vsekakor imajo kompresijske nogavice kar nekaj odlik, zaradi katerih se priporočajo različnim uporabnikom. Najpogosteje se jih poslužujejo športniki, pohodniki in drugi aktivni uporabniki, na drugi strani pa gre za uporaben, tako rekoč medicinski pripomoček za tiste, ki se ne morejo toliko premikati. Glavni namen takšnih nogavic je namreč ravno v tem, da spodbujajo krvni pretok v spodnjih okončinah, s tem preprečujejo zastajanje krvi in nastanek krvnih strdkov, preventivno pa delujejo še pri nekaterih drugih simptomih, ki se pojavljajo v primeru pretirane ali pomanjkljive fizične aktivnosti.

Kompresijske nogavice imajo namesnko uporabo

Sodobne kompresijske nogavice v veliki meri ciljajo na športnike, predvsem na tiste, ki se ukvarjajo z vzdržljivostnimi športi. Posebne obremenitve za noge seveda povzroča tek, še posebej na maratonske in ultramaratonske razdalje. Res je, da je krvni pretok pri teh aktivnostih spodbujen in pospešen, a zaradi dolgotrajnega teka in rednega nabijanja nog zastajanje krvi v stopalih ovira pretok in zavira tudi prenos kisika v mišice, kar lahko poslabša zmogljivost in vzdržljivost športnika. Kompresijske nogavice so oblikovane tako, da zožijo nekatere kanale in pospešijo pretok krvi skozi stopala in nazaj navzgor po telesu. To spodbudi hiter pretok in optimalno izmenjavo kisika in drugih snovi, ki omogočajo delovanje mišic.

Kompresijske nogavice uporabljajo tudi mnogi drugi uporabniki. Težave s pretokom krvi se lahko pojavijo tudi zaradi dolgotrajnega sedenja, stanja ali ležanja, izredno pogoste pa so pri nosečnicah in pri nekaterih boleznih. Treba je vedeti, da zgolj z nogavicami ni mogoče odpraviti vseh težav, pravzaprav lahko naredimo celo več škode kot koristi. Smiselno je ugotoviti dejanski vzrok, saj je slab pretok krvi lahko simptom resnejših težav. Več o kompresijskih nogavicah si preberite tukaj.

Categories
Športna oprema

Tekalna steza Weslo Cadence G5

Udobno blaženje
Vaša prioriteta pri nakupovanju tekalne steze mora biti udobje. Welso Cadence G 5 Treadmill se ponaša z udobnim blaženjem, ki prinaša vse udobje, ki ga potrebujete za tek. Udobje je tista lastnost, ki si jo mora na tekalni stezi želeti vsakdo. Tu je to zagotovo velik del steze.

Prednosti
· Preprosta uporaba: če iščete tekalno stezo, ki je preprosta za uporabo, potem je to vaš odgovor. Nima zapletenih delov, za pravilno uporabo pa potrebujete le navodila za uporabo.
· Cena prijazna strankam: cene tekalnih stez Weslo ne presegajo 500$. Potrebujete le majhen proračun in imeli boste lastno domačo fitness opremo.
· V naprej nastavljeni fitness programi: o svojih vadbah ne rabite skrbeti; za to je poskrbljeno. Preprosto morate izbrati vnaprej sestavljene programe in pričeti z vadbo. To velja za motorizirane možnosti Weslo tekalnih stez.
· Zadosten prostor za vadbo: Tekalne steze Weslo niso velike v primerjavi z drugimi znamkami, a ta vam bo zadostno služila. Prostor je dovolj velik, da omogoča vadbo brez omejitev.
Slabosti
· Težko nastaviti vijake: Ko boste enkrat odstranili vijake, jih boste težko ponovno naravnali. To bo vzelo veliko vašega časa, zato jih raje ne ustavite.
· Ima šibek tekalni pas: stabilnost pasu ni takšna, kot bi pričakovali. Je šibka, kar daje občutek nevarnosti med vadbo. Ker pa so tekalne steze Weslo namenjene za hojo si ne povzročajte skrbi.

Končno mnenje o tekalni stezi Weslo Cadence G 5.9:
Weslo Cadence G 5.9 se ponaša z izjemnimi lastnostmi, ki skupno ustrezajo vsaki osebi, ki si želi izgubiti težo.
· 6 dni vnaprej nastavljenih programov – s 6 vnaprej nastavljenimi programi se bodo izpolnile vaše sanje o izgubi telesne teže; v najbolj nepredstavljivem času. Programe so zasnovali profesionalni trenerji in omogočajo, da so vse vaše vadbe produktivne.

Categories
Športna oprema

Športno spodnje perilo za dobre dosežke

Športno spodnje perilo omogoča dobre dosežke .

Dobre dosežke športno spodnje perilo nudi tako aktivnim rekreativcem kot registriranim športnikom. Športno spodnje perilo se je v minulem obdobju spreminjalo, toliko bolj pa je drugačno, kot je bilo športno spodnje perilo pred desetletjem in več. Danes je športno spodnje perilo iz pred desetletji več ali manj preteklost. Današnje športno spodnje perilo ima bistveno večje zahteve. Narekujejo jo športniki, ki so se navadili na tempo razvoja. Praktično so se navadili, da vsako nov športno spodnje perilo prinese napredek in ima boljše lastnosti kot predhodno športno spodnje perilo. Za športno spodnje perilo se v vedno večjem številu odločajo tudi ljudje, ki sicer nimajo športnih ambicij, se pa veliko gibajo v teku dneva. Veliko gibanja v teku deneva pomeni v večini primerov tudi znojenje in vse podobne reakcije človeškega telesa. Posledica znojenja je občutek vlažnosti na perilu in koži. Ljudje si tega občutka nočejo, zahtevajo
občutek suhe kože . Na ta način so vse dnevne aktivne izvajane lažje saj se človek bistveno bolje počuti. Danes je natrpan in pester urnik nekaj vsakdanjega, zato je uporabnikov kakovostnega športnega perila vse več tudi med ljudmi, ki se sicer bolj poredko ukvarjajo s športnimi aktivnostmi. Izbira športnega perila zahteva vsaj za osebe, ki se prvič odločajo za nakup nekaj več informacij. Dobre informacije se nanašajo predvsem na blagovne znamke, modele, izvedbe, lastnosti in druge značilnosti športnega spodnjega perila. Zelo pomembno je, da so informacije pridobljene od neodvisnih virov. Na ta način bo vir informacij lahko govoril o tako dobrih kot morebitnih slabih lastnostih športnega spodnjega perila. Poleg samih lastnosti so za športno spodnje perilo zelo pomembne informacije o vzdrževanju. Vsak, ki se veliko giba bo moral na čistočo skrbeti pogosteje.

Športno spodnje perilo je zato pred nakupom modro spoznati tudi z vidika vzdrževanja in ohranjanja vseh koristnih lastnosti skozi čas.

Categories
Športna oprema

Nike, svetovno znana blagovna znamka

Nike je svetovno znana blagovna znamka.

Ustanovljena je bila v začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Blagovna znamka nike je bila sicer začela nastajati še nekoliko prej. Nike je blagovna znamka, katera je na račun oglaševanja ter prisotnosti v svetovno priljubljenih športih, zelo popularna. Tako kot druge blagovne znamke, Nike po najboljših močeh registriranim športnikom in aktivnim rekreativcem, nudi najboljše pogoje za vadbo. Sodelovanje z vrhunskimi športniki je za nike zelo pomembno. Nike preko zahtev vrhunskih športnikov, analiz rezultatov in lastnosti, spremembami in razvojem prilagojenimi športniku individualno, dobijo množico koristnih informacij za razvoj množicam namenjene športne opreme. V obratni smeri, množicam namenjena športna oprema, ustvarja pogoje za razvoj opreme namenjene vrhunskim športnikom. Pogoj za takšen sklenjen krog je prisotnost v medijih, kjer je velika gledanost in obiskanost občinstva. Na ta način si nike ustvari dobro ime, kar v najboljšem možnem primeru pomeni nakup športne opreme. Nike je v ta namen zastopan v vseh svetovno znanih športih kot je nogomet, golf, tenis, boks, borilni veščinah, ter mnogi drugih športih. Poleg tega se vključuje v opremljenost nekaterih moštev in reprezentanc, kar je posebnega pomena za uspešno nastopanje na določenih trgih. Posebej so zanimivi večji trgi in trgi, kjer je priljubljenost športnikov, katere opremlja velika. Z prisotnostjo v moštvih in reprezentancah se za domače in tuje ljubitelje športa, ustvari pomembna dodana vrednost, ki je v nekateri primerih dober pospešek prodaji in posledično razvoju. Nike v tem pogledu tekmuje z drugimi blagovnimi znamkami, boj je posebej neizprosen na velikih trgih. V ta namen so posvečene in namenjene mnoge intenzivne aktivnosti s področja marketinga in promocije izdelkov blagovnih znamk. Vsak prodan izdelek je zelo pomemben, saj se akumulira v za razvoj potreben vir. Pri prodaji se izdelovalci domislijo raznih odmevnih akcij.

Nike je priljubljena športna oprema za profesionalne športnike, aktivne rekreativce ali pa čisto navadne državljane.

Categories
Športna oprema

Reebok, športna blagovna znamka

Reebok je športna blagovna znamka .

Blagovna znamka Reebok se odlikuje z bogato tradicijo. Reebok blagovna znamka šteje prek sto let. Blagovna znaka Reebok se je do današnjih dni razvila v priznano znamko športne opreme. Reebok nudi športno opremo za mnoge športe. Športna oprema Reebok je namenjena mnogim športnim aktivnostim, tako tistim, ki so lahko namenjene aktivnim rekreativcem kot profesionalnim športnikom. V proizvodnem programu Reebok aktivnim rekreativcem in profesionalnim športnikom nudi obutev, oblačila in opremo za različne športe. Delovanje podjetja je globalno usmerjeno, vedno znova podjetje išče nove priložnosti in izzive. V ta namen opremlja različne športe ter podpira različna športna tekmovanja. Tako je zastopan v ameriškem nogometu, bejzbolu, košarki, boksu, kriketu, nogometu, hokeju na ledu in drugih športnih. Pomembnost zastopanosti v mnogih športih in športnih aktivnostih je prepoznavnost. Na trgu ljudje izbirajo športno opremo po občutku, ki jim ga določen proizvod predstavlja, poleg tega pa se v določeni meri zanesejo na lastnosti, katere imajo z podobno opremo iz preteklosti. Dobri športni rezultati so pomembni tako za aktivne rekreativce kot vrhunske športnike. Obe skupini sta tesno povezani med seboj. Vrhunski športniki pomagajo razvijati športno opremo, aktivni rekreativci pa to omogočajo. Razvojni potencial vsakega podjetja je omogočen z uspešnostjo podjetja na trgu. Uspešno podjetje pa večji ali manjši delež te uspešnosti ponovno vlagajo v razvoj novih športnih izdelkov ali pa izboljšave obstoječih športnih izdelkov. Brez te naveze in njenega uspešnega delovanja oziroma sodelovanja športna blagovna znamka ne bi obstajala. Konkurenca bi jo kratko malo prehitela, kupci pa se za zastarelo športno opremo ne bi zanimali, ker jim konkurenca nudi bistveno boljšo ponudbo. Dober razvojni oddelek z dobrim kadrom in zmogljivostmi razvojnega centra vse to preprečuje, ter omogoča blagovni znamki, da se enakovredno kosa na zaostrenem trgu. Pomembno pri razvoju je, da se na trgu vede kot pionir.

Reebok je dober razlog za nakup.

Categories
Športna oprema

Športno spodnje perilo porok dobrih rezultatov

Športno spodnje perilo je porok dobrih rezultatov .

Dobre rezultate športno spodnje perilo dosega z dobrimi lastnostmi. Športno spodnje perilo ima
kakovostne lastnosti , ko športniku omogoča dobro vadbo in boljše rezultate. Vsako športno spodnje perilo ni dobro, saj se izkaže za neudobno, predvsem na daljših vadbah in spremenljivih vremenskih in drugih pogojev okolice. Neudobno športno spodnje perilo je tisto, ki ne zagotavlja potrebnih osnovnih funkcij kot je recimo odvajanje potu. Športno spodnje perilo, ki je neudobno začne pri vadbi kmalu povzročati različne neprijetne občutke, športna vadba pa je s tem okrnjena. Dobro športno spodnje perilo omogoča, da se bo športnik, aktiven rekreativec kot začetnik dobro počutil. Glede na intenzivnost vadbe, vrsto aktivnosti in druge posebnosti velja perilo izbirati. Zahteve niso enake, če športna aktivnost vsebuje veliko sedenja, ali gre za športno aktivnost, ki ima malo sedenja. Veliko sedenja lahko pri gibanju lahko povzroča fizično aktivnost perila na kožo, kar v primeru slabih materialov lahko povzroča bolečine in ne omogoča doseganje rezultatov. Intenzivnost športne aktivnosti je enako pomembna, saj veliko znojenja zahteva veliko sposobnost odvajanja potu na zunanjo stran perila. Neprijeten občutek, podhladitev in mnogo podobnih negativnih lastnosti ima perilo, ki ne omogoča dobrega odvajanja potu na zunanjo stran perila. Dobro perilo je tudi zahtevnosti in uporabnosti primerno cenjeno. Visoka cena se izkaže kot modra naložba predvsem tistim, ki lastnosti cenijo in potrebujejo. Za aktivne rekreativce, posebno pa začetnike je bolj primerna cenovna dostopnost, saj posebno začetniki večkrat ne bodo mogli do popolnosti izkoristiti ponujenih lastnosti višje investicije.

Razumna cena je za začetnike še najboljša odločitev, saj se šele odločajo ali bodo z vadbo nadaljevali v prihodnosti. Najslabša je investicija, ko perilo leži v omari in je neizkoriščeno, ker se ga ne uporablja. V takem primeru je investicija popolnoma zgrešena, tudi športno spodnje perilo manjše kakovosti ne more nuditi dobrih pogojev za vadbo.

Poiščite spodnje perilo tudi na superge.si

Categories
Športna oprema

Kakovostno spodnje perilo za vsako športno aktivnost

Spodnje perilo, ki ga se ga nosi ob najrazličnejših športnih aktivnostih, se v marsičem razlikuje od navadnega spodnjega perila. Tako imenovano športno spodnje perilo še od daleč ni enako navadnemu spodnjemu perili, ki ga nosimo ob vsakodnevnih aktivnostih in posebnih priložnostih. V kakovostnem spodnjem perilu se med izvajanjem narazličnejših športnih dejavnosti, mora človek počutiti kar se da prijetno, zato je športno oblačilo brez nepotrebnih in motečih šivov, brez raznih okrasnih delčkov, ne sme nas tiščati, predvsem pa mora v prvi vrsti nuditi dobro oporo.

V praksi pomeni kakovostno spodnje perilo takšno, ki je oprijeto, a nikakor ne tako zelo, da v njem ne bi mogli dihati, udobno, mehko in narejeno iz posebnih materialov. Visokokakovostno spodnje perilo je namenjeno smučanju, pohodništvu, teku v naravi, notranjim aktivnostim, skratka vsem športnim panogam, ki jih ljudje izvajajo bodisi profesionalno ali pa povsem za svoje veselje in dobro počutje. Kakovostno spodnje perilo mora telesu zagotoviti odvajanje vlage, a ga mora vseeno ohraniti suhega in primerno toplega. Če ima človek med športno dejavnostjo oblečeno kakovostno in temperaturi ozračja primerno spodnje perilo, ne bo imel težav s prekomernim potenjem. Takšno spodnje perilo je izvrstna izbira predvsem za tiste, ki svoje športne aktivnosti opravljajo zunaj, na mrazu, saj mu perilo zagotavlja, da koža ves čas ostaja suha in topla. Seveda pa je na drugi strani še ena skrajnost, to je vročina, zato lahko na tržišču kupite tudi spodnje perilo, ki je narejeno posebej za ekstremno vroče vremenske razmere. Kakovostno spodnje perilo, ki ga uporabljajo tisti, ki se ukvarjajo s športno aktivnostjo je narejeno iz sintetičnih vlaken, ki vode vase ne vpijejo, ampak jo odvajajo. Najbolj pogosti materiali, ki so uporabljeni za tovrstno spodnje perilo so mikrovlakna, športna volna, poliamid ali najlon, viskoza, elastan in bombaž, ki je znan po tem, da je trpežen.

Categories
Športna oprema

Športna prehrana in tablete za športnike

O tem, kakšna je zdrava prehrana in kakšno prehrano uživati v aktivnem življenju, je vedno več govora. Vsekakor je za rekreativne in predvsem profesionalne športnike pomembno, da telesu zagotovijo vse potrebne hranilne snovi in zadosti energije za opravljanje športnih aktivnosti. Nekateri športi zahtevajo veliko več energije kot drugi, ustrezne hranilne snovi pa preventivno preprečijo poškodbe mišic in podobno. Prvi korak je zagotovo hidracija, vendar pa je potrebna tudi energija med aktivnostjo in regeneracija. Factorystore, spletna trgovina s športno opremo, vam ponuja tudi kvalitetne izdelke športne prehrane.

V ponudbi Factorystore boste našli izdelke za energijo, hidracijo, povečanje energije in regeneracijo. Športna prehrana se nahaja v različnih oblikah, lahko gre za napitek, prah, gel, ploščico, tableto ali kaj drugega. Najbolj popularne tablete za športnike so verjetno kreatin plus žvečljive tablete s kreatinom in magnezijevim citratom. Popularne tablete so tudi žvečljive tablete z ekstraktom guarane in magnezijevim citratom. Med nepogrešljivimi izdelki športne prehrane pa so poleg tablet zagotovo proteinski napitki in napitki za hidracijo.

Ponudba športne prehrane zajema tudi različne okuse, zato boste lahko kupili izdelke priljubljenega okusa. Še posebej velika izbira okusov je v ponudbi energijskih ploščic. Športniki se radi poslužujejo tudi izotoničnih napitkov in napitkov s sadnim sunkom vitaminov. Za povečanje energije so primerne optimalne energijske palčke, ki omogočajo hiter energijski »kick« in precizno doziranje. Poleg športne prehrane pa poglejte še ponudbo bidonov ter športnih dodatkov za telo. Za več informacij obiščite spletno trgovino Factorystore tudi vi. Privoščite si kvalitetno športno opremo, ki bo izboljšala kvaliteto vašega življenja.