Električno ogrevanje Apr22

Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Električno ogrevanje

V današnjem članku bo govora o različnih tipih električnega ogrevanja, predvsem pa o ogrevanju z IR paneli.

IR paneli so se na trgu pojavili pred časom, na popularnosti pa pridobivajo zelo hitro, priljubljeni so predvsem zaradi občutka toplote, ki ga oddajajo. Najbližji približek temu, kakšno toploto oddajajo je tak, kot da bi vas grelo sonce. Učinki infra-rdeče toplote na človeško telo so zelo blagodejni, sproščajo mišice in tkiva ter še marsikaj. IR paneli pa so tudi zelo elegantni, namestite jih lahko na steno, strop, ali pa katerokoli ravno površino. Ker so tanki zavzamejo veliko manj prostora, kot naprimer radiatorji, primerni pa so tako za majhna stanovanja, kot velike hiše.

Na elektriko pa se lahko ogrevate še z mnogimi drugimi načini, eden izmed njih so tudi električni radiatorji, obstajajo pa še klimatske naprave, električno talne gretje in še kaj.

Klimatske naprave prostore ogrejejo ali pa ohladijo zelo hitro in čeprav so primarno namenjene ohlajanju prostorov, so tudi pri ogrevanju zelo učinkovite. Namestitev klimatske naprave je hitra, vse kar vam je potrebno storite za ogrevanje prostora pa je le pritisk gumba na daljincu. Klima ogrevanje bo vaše prostore ogrelo zelo hitro.

Za kakršnokoli električno ogrevanje se boste odločili, bo to zelo lagodno in precej cenovno ugodno. Seveda so drugi načini ogrevanja lahko cenejši, vendar bodo začetni vložki v sistem veliko višji. Več o različni tipih ogrevanj lahko najdete na spletu ali pa v kateri izmed trgovin, ki se ukvarja s prodajo takih sistemov.