Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Garažna vrata in njihova izvedba

Garažna vrata so izjemno pomemben element vsakega poslopja in sicer iz varnostnega, funkcionalnega in ne nazadnje estetskega vidika. Najprej je potrebno poudariti to, da garažna vrata moramo kupiti po naročilu, saj je njihova širina in višina odvisna od velikost našega konkretnega prostora. Seveda je odvisno od tega, na kateri vidik garažnih vrat dajemo večji poudarek, vendar ne glede na to, ni dobro zanemariti estetskega vidika.

 

Zamislimo si, kako neurejena bi bila videti naša hiša, če bi se garažna vrata barvno in slogovno ne ujemala s fasado. Preden se torej odločimo za garažna vrata, moramo preveriti skladnost in umeščenost vrat v celokupno podobo hiše. Zelo pogost umetniški trik, ki lahko ustvari dober vizualni efekt, je, da sta ograja okrog hiše in garažna vrata iste barve. Če se sedaj nekoliko posvetimo še tehničnemu vidiku garažnih vrat, velja omeniti, da ima kupec na razpolago več vrst, med katerimi lahko izbira. Najbolj razširjena in vsestransko uporabna vrsta so sekcijska garažna vrata. Zelo pogosto se takšna garažna vrata odpirajo in zapirajo s pomočjo elektro motorja. Prednost te izbire bi bila v tem, da je možno sekcijska garažna vrata zelo hitro in enostavno prilagoditi velikosti posamezne garaže. Če pa se odločimo še za montažo elektro motorja za samodejno odpiranje in zapiranje vrat, potem smo lahko pomirjeni, saj njegova montaža ne zahteva posebnih gradbenih del.

 

Tudi dvižna garažna vrata so lahko primerna rešitev za obnovo garaže. Prav tako ta vrata omogočajo avtomatizacijo, ki je dandanes postala že standard, nekoč pa je bila luksuz. Kvalitetna garažna vrata so nujna, če želimo, da je naša hiša vsestransko popolna.