Ste že razmišljali o počitnicah v hotelu na Bledu? Okt24

Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Ste že razmišljali o počitnicah v hotelu na Bledu?

Vsem so nam znane idilične podobe jezera, na sredi katerega se nahaja prisrčen otoček s cerkvijo – seveda gre za Blejsko jezero in Blejski otok. O zgodovini otoka obstaja mnogo legend in vsekakor gre za pravljični kraj, ki pa nudi mnogo več kot le vožnjo s ladjico do otoka in kremne rezine. Lahko bi rekli, da si boste naredili veliko uslugo, če boste najeli sobo v hotelu in raziskali še ostale zanimivosti Bleda.

Hotel, Bled in narava – sanjske počitnice

Bled in njegova okolica nudita veliko več kot je slikovito jezero. Odpravite se lahko v sotesko Vintgar in  se sprehodite po poti, ki vodi preko mostov in t. i. Žumrovih galerij in se konča z mogočnim rečnim slapom Šum. Obiščete lahko tudi Pokljuško sotesko ali jamo pod Babjim zobom, ki je dolga približno 300 m, krasijo pa jo lepe kapniške tvorbe.  Ogledate so lahko slap pod Iglico, ki v višino meti 24 m, v njegovi neposredni bližini pa je za plezalce urejeno športno plezališče Bohinjska bela. Bled pa je odlično izhodišče za obiske Triglavskega narodnega parka. Po aktivnem dnevu vam bo še kako prijala vrnitev v hotel.

Bled, vožnja s pletno, kremne rezine …

Če se odločite za dopust v hotelu Bled, nikar ne pozabite raziskati zanimivo kulturno dediščino, ki obsega več kot le vožnjo po jezeru in slavno sladico. Obiščete lahko Blejski grad in izveste veliko o zgodovini, poleg muzeja pa lahko obiščete grajsko tiskarno, klet, zeliščno galerijo in restavracijo. Posebnost so tudi izvoščli oz. »fijakerji«, ki vas v posebni kočiji odpeljejo okrog jezera in na Blejski grad.