Hotel v idiličnem kraju Bled Feb21

Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Hotel v idiličnem kraju Bled

Bled skupaj z idiličnim jezerom, ki ga krasi mali otok s cerkvico, je ena najpomembnejših turističnih destinacij v Sloveniji. Turistična ponudba je zelo močno razvita, zato ne čudi, da izbrati hotel Bled sploh ni tako lahka izbira. Možnosti za prenočitev je toliko, da zadovoljilo povpraševanje številnih obiskovalcev turistične destinacije, ki se propagira z različnimi ponudbami: od konferenčnega in igralniškega turizma do vrste naravnih znamenitosti, ki vsako leto privabijo na tisoče obiskovalcev.

Park hotel Bled

Park hotel Bled

Bled je s svojo izjemno geografsko lego primerno izhodišče za vzpon na marsikateri okoliški hrib. Občudovanje narave pa lahko ponuja tudi z mirnimi sprehodi okoli jezera ali na bližnje griče, kot so Straža, Osojnica, Ojstrica, blejski grad ali razgledna točka na Kukovici. Izmed vseh teh gričev pogled seže čez krasno pokrajino z idilično cerkvico sredi jezera.  V bližini kraja se nahajata tudi krasni soteski, soteska Vintgar in Pokljuška soteska in seveda najpomembnejša naravna dediščina Slovenije, Triglavski narodni park.

Bled ponuja različne vrste nastanitev; hotel je najpogostejša izbira, poleg hotelov različnih vrst pa je možen tudi najem zasebnih sob oziroma apartmajev, prenočitev v mladinskih prenočiščih, na turističnih kmetijah, poleti in nasploh v toplih mesecih pa je na razpolago tudi camping. Izbira nastanitve je odvisna od razlogov, zaradi katerih obiskovalci prihajajo na Bled. Pestrost nastanitvene ponudbe izraža tudi pestrost teh razlogov. Izbrati primerno nastanitev, izbrati hotel izmed vse množice hotelov, ki jih Bled ponuja, zato sploh ni lahka odločitev.