Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Hoteli v Kopru – kjer se srečata morje in mesto

Le 46 km jo imamo, a jo vendarle imamo – pravo morsko obalo. Na njej, kot se spodobi, je tudi nekaj pristanišč. Največje in najpomembnejše med njimi se nahaja v Kopru. No, čeprav je koprska obala kratka, pa je vendarle čudovita in dovolj raznolika, da človeka zadrži par dni, in noči. Slednje lahko preživite v enem od koprskih hotelov.

Mir v velikem mestu

Ljubitelji neutrudnih nočnih zabav se bodo verjetno raje nastanili v našem obmorskem kontinuumu Piran-Portorož-Lucija, malce bolj umirjeni pa bodo izbrali enega izmed petih koprskih hotelov. Dva se nahajata neposredno ob morju, dva v mestnem središču, eden pa na obrobju mesta.

Pogled na morje ali primorske griče?

Hotel Koper in Hotel Žusterna sta dva hotela, ki vsak na svojem koncu mesta nudita počitek direktno ob morju. Ker imata istega lastnika, imata podobno ponudbo, ki ustreza trem hotelskim zvezdicam. V sklopu Hotela Žusterna je tudi vodni park, največji na slovenski obali, zato je zelo primeren za družine z otroki. Ker leži ob morju, se spodobi, da ponuja tudi bazene z ogrevano morsko vodo.

V središču Kopra najdemo Hotel Vodišek s tremi zvezdicami ter Hotel Pristan, ki edini v Kopru ponuja udobje štirih zvezdic. Ker leži v bližini največjih koprskih podjetij, je specializiran za obiske poslovnih gostov. Njegova posebnost je oblika velike barke.

V zeleno obrobje mesta je ujet Hotel Bio z restavracijo, ki ima dolgoletno tradicijo. Vzdušje tam je bolj domače, saj se vodenje družinskega kompleksa prenaša iz roda v rod, kompleks pa je predvsem izhodišče za izlete v bližnjo in daljno okolico.

Če se nastanite v enem od koprskih hotelov, ne pozabite, da ste na morju in da vam hotelske restavracije ponujajo okusno morsko hrano. Z njeno pomočjo odplavajte v ugodje obmorskega oddiha.