Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Izbira mobilnika

Izbira pravega paketa mobilne oz. gsm telefonije je lahko izredno zoprna in naporna stvar. Da bi dobili optimalno ponudbo pa moramo primerjati tudi različne ponudnike gsm telefonije med seboj in v Sloveniji jih je kar nekaj. Mobitel, Tuš, Simobil in Debitel se med seboj razlikujejo po številnih stvareh, zato potrebujemo kar nekaj časa in pozornosti, da izberemo tistega ponudnika, ki nam najbolj ustreza glede na naše zahteve in navade pri pogovorih.

Mobitel oz. gsm telefon je ena izmed stvari, ki se razlikujejo med posameznimi ponudbami. Od izbranega paketa in ponudnika gsm telefonije je odvisna tudi cena, ki jo boste plačali za posamezen mobitel oz. GSM telefon. Nič ne bo narobe, če se najprej odločite za mobitel oz. GSM telefon, ki ga želite imeti in šele nato poiščete najugodnejšega mobilnega ponudnika in najugodnejši paket.

Telefoni se razlikujejo po številnih lastnostih in od vas je odvisno, katere funkcionalnosti želite imeti. Prva razlika je med telefoni, ki imajo tipkovnico in tistimi, ki imajo zaslon občutljiv na dotik. Obstajajo tudi telefoni, ki imajo kombinacijo obojega, a takšnih modelov je le nekaj na trgu.

Dražji telefoni bodo omogočali tudi povezavo na brezžično omrežje, kar ni nujno za vsak mobitel, predvsem če je le-ta v najcenejšem razredu. Potisno elektronska pošta je še ena stvar, brez katere si marsikdo ne predstavlja več mobilnega telefona in tudi to je lastnost, ki je nima vsak mobitel.

Za nakup mobitela ni nujno, da sklenete naročniško razmerje s ponudnikom mobilne telefonije. Mobitel oz. gsm telefon lahko kupite tudi v prosti prodaji, a bo cena v tem primeru nekoliko višja. Sam mobilni aparat vam brez ponudnika mobilne telefonije ne koristi, zato je bolj praktično, da sklenete naročniško razmerje in na takšen način prihranite oz. preložite plačilo na mesečno plačevanje. Tudi pri naročniškem razmerju boste namreč plačevali nekoliko višji znesek, če boste izbrali dražji mobilni telefon, ne glede na izbranega ponudnika in izbran paket, razen v primeru, da dobite kakšno izjemno akcijsko ponudbo.