Categories
Zdravje in lepota

Izbira ustrezne sončne kreme

Ste vedeli, da UV žarki ne poškodujejo samo vaše kože in oči, temveč lahko izjemno slabo vplivajo tudi na vaš imunski sistem? Zaradi vsega omenjenega je še toliko pomembneje, da se pred njimi povsem ustrezno zaščitite. Kreme za sončenje so v tem primeru nujne spremljevalke, še posebej pa v vročih poletnih dneh.

Sicer pa je uporaba sončne kreme nujna tudi v oblačnem vremenu in ne nazadnje celo, ko se vozite v avtu. Dovolj učinkovita zaščita pred sončnimi žarki je torej bistvena. Za zaščito poleg uporabe kakovostnih krem lahko dobro poskrbite tudi s primernimi oblačili.

sončna krema

Kakovostna sončna krema naj postane ključni del vaše domače poletne lekarne

Če menite, da je sončna krema zaščita, ki vam zagotovi daljše izpostavljanje soncu, se v resnici motite. Krema za sonce je potrebna zato, da se zaščiti dele telesa, ki se jih ne more zaščititi na drugačen način. Uporabljate jo torej tedaj, kadar se soncu ne morete izogniti.

Kakovostne kreme za sonce bi morale biti zelo pomemben del prav vsake domače poletne lekarne. Na trgu so na voljo najrazličnejši produkti za zaščito pred soncem, a paziti je treba predvsem na kakovost. Cena pri izbiri takšnega izdelka ne sme imeti prav nikoli vodilne vloge.

Od česa je v največji meri odvisna izbira sončne kreme?

Izbrana krema za zaščito proti soncu vam mora zagotoviti širokospektralno zaščito pred dolgovalovnimi UVA ter kratkovalovnimi UVB žarki. V največji meri je izbira takšnega produkta odvisna od tipa vaše kože pa tudi od vaše starosti. S tipom kože sta praviloma povezani tudi barva oči ter las. Na škodljivo sevanje ste precej bolj občutljivi, če imate na primer rdeče lase in modre oči. Manj občutljive osebe pa imajo temne lase in rjave oči.

Najbolje je, da se soncu lahko izognete ter uporabljate kremo z visokim zaščitnim faktorjem. Ne smete pozabiti niti na to, da bolj kot je vaša koža občutljiva na sonce, večje je tveganje za nastanek raka kože.

Kreme za sončenje otrok so drugačne od krem za odrasle

Dejstvo je, da so otroške kreme za sončenje drugačne od krem za odrasle. Za otroke, ki so stari pol leta ali manj, takšne kreme ne smejo v prav nobenem primeru vsebovati kakšnih kemičnih pripravkov. Prav tako pa imajo nekoliko drugačno sestavo sončne kreme za obraz. To je zlasti pomemben podatek za tiste, ki imate še posebej občutljivo kožo.

Najbolje je, da se sončne kreme vedno izbirajo ter kupujejo na mestih, kjer vam lahko pri izbiri pomagajo strokovnjaki, na primer farmacevti.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.