Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Izkoristite prednosti pametnih telefonov

Ste pred časom kupili ali kupujete pametni telefon? Naj le-ta ne bo namenjen le klicanju in pošiljanju SMS-ov, torej tistih funkcij, ki jih omogoča že čisto vsak telefon ampak izkoristite prednosti pametnih telefonov!

Ko govorimo o tem, da izkoristite prednosti pametnih telefonov, mislimo predvsem na uporabne funkcije in možnost uporabe različnih aplikacij, ki jih ti telefoni omogočajo, uporabniki pa jih večkrat premalo kot preveč izkoristimo.

Tako kot pri računalnikih lahko tudi pri telefonih izkoristimo prednosti pametnih telefonov. Za vse osnovne programe ne potrebujete najbolj naprednih računalnikov in enako velja tudi pri telefonih.

Če primerjamo pametne telefone z računalniki, lahko opazimo, da so te naprave v marsičem primerljive, čeprav so običajno precej manj zmogljive in manjše. Kljub temu lahko z gotovostjo trdimo, da so pametni telefoni kljub svoji majhnosti še vedno precej bolj zmogljivi kot so bili osebni računalniki pred npr. desetimi leti ali še manj.

Kljub temu ne morete pričakovati, da vam bodo pametni telefoni nudili vse prednosti, ki jih lahko uživate na osebnih računalnikih. Že precej majhen zaslon je lahko precejšnja ovira in ogled filma na takšnem zaslonu sploh ni primerljiv z ogledom filma na računalniku ali še kakšnem večjem zaslonu.

Po drugi strani pa imajo pametni telefoni tudi veliko drugih funkcij, ki jih osebni računalniki nimajo. Predvsem možnost telefoniranja in pošiljanja SMS-ov je tista funkcija, ki naredi pametne telefone bolj uporabne od računalnikov, fotoaparati in druge funkcije prav tako.

Za pametne telefone boste sicer odšteli enako kot za kakšen računalnik srednjega cenovnega razreda, a tudi uporabljate jih lahko za večino stvari, ki jih lahko izvajate tudi na računalniku, če le niste omejeni z majhnostjo zaslona na teh napravah.