Izračun stanovanjskega kredita Dec13

Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Izračun stanovanjskega kredita

Stanovanjski kredit – izračun višine kredita

Se sprašujete, za kakšno višino stanovanjskega kredita lahko glede na svoje dohodke sploh zaprosite? Enostaven izračun, ki ga lahko v večini primerov opravite kar na spletni strani banke, vam bo ponudil zelo natančno povratno informacijo o vaših možnostih za odobritev stanovanjskega kredita. Hitro, preprosto in zanesljivo – izračun stanovanjskega kredita na spletu je vse to. Prepričajte se še danes! Lastna streha nad glavo je morda bližje, kot si lahko predstavljate. Stanovanjski kredit pa seveda ni namenjen le nakupu hiše oziroma stanovanja, temveč je prava rešitev tudi v primeru obnavljanja nepremičnine.

 

Stanovanjski krediti in čas odplačevanja

Čas odplačevanja stanovanjskega kredita je odvisen od samega zneska kredita in od višine mesečnega obroka. Tako lahko stanovanjski kredit najamete celo za dobo 25 let, vendar morate običajno v tem primeru pridobljeni kredit zavarovati s poroki. Mesečni obrok načeloma ne more presegati 50 odstotkov vaših povprečnih mesečnih dohodkov (plača, pokojnina …). Izračun stanovanjskega kredita prav tako pokaže, da je od časa odplačevanja odvisna tudi obrestna mera.

 

Obrestna mera pri najemu stanovanjskega kredita

Stanovanjski krediti omogočajo različne obrestne mere – izbirate lahko med fiksno in variabilno. Pri slednji se mesečni obrok pri odplačevanju stanovanjskega kredita spreminja, saj se prilagaja gibanju referenčnih obrestnih mer. Na podlagi izračuna se lahko odločite, katera možnost vam pri najemu stanovanjskega kredita bolj ustreza. Seveda pa fiksna obrestna mera prinaša manj tveganja, saj je višina mesečnega obroka določena vnaprej. Obrestno mero lahko sicer še znižate, če se odločite za dodatno zavarovanje svojega stanovanjskega kredita (za primer smrti ali brezposelnosti).

 

Hiša ti lahko nadomesti ves svet, ves svet pa ne tvoje hiše. (nemški pregovor)