Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Kampi v Rovinju, odličnost za vse okuse

Kampi v Rovinju so odličnost za vse okuse .

Ponudba, ki jo kampi v Rovinju nudijo je pestra in zelo raznolika. Pestra in raznolika turistična ponudba se odraža v možnosti, katere turisti imajo na voljo. V sezoni turisti prihajajo predvsem zaradi užitkov, ki jih nudi morje skupaj z okolico. Morje v okolici Rovinja se lahko pohvali z izredno bistrostjo in čistostjo. Pestrosti ponudbe primerno so v kampih tudi bazeni s sladko ali slano vodo. Namenjeni so vsem, ki si ne želijo morja ali pa tega niso zmožni. Bazeni so zelo primerni za mlajše otroke, ki se šele učijo plavanja. S pomočjo njim prilagojenih in namenjenih bazenov, se lahko v varnem spremstvu staršev ali skrbnikov naučijo osnovnih plavalnih veščin. Dodatno so na voljo razne vodne atrakcije, ki užitke povezane z vodo, samo dopolnijo in podčrtajo. Voda in morje seveda za dober dopust ni dovolj. Značilnost barov in restavracij je, da nudijo hrano za zelo različne okuse in želje. Na eni strani imamo tradicionalno kuhinjo, ki se naslanja na bogato izročilo starejših rodov. Povezani so z morjem ter vsemi drugimi danimi možnostmi v okolju. Posebnost tradicionalne hrane ni le bogastvo izročila priprave in starodavnih receptov, ampak tudi možnost sveže hrane. Sveže morske hrane v okolici ne primanjkuje, dodatno o tem govori prisotnost dejavnosti, ki se ukvarja z morsko hrano na profesionalen način. Poleg morske hrane, ki izvira iz bližnjih morskih lovišč, so na voljo tudi užitki s hrano, iz bližnjih gojišč v posebnih naravnih rezervatih. V naravnih rezervatih veljajo posebno strogi in zahtevni pogoji za življenje, delo ter obnašanje, zato je hrana pridobljena na območju naravnih rezervatov, sama po sebi zagotovilo za odličnost gurmanskih užitkov. Kampi v Rovinju se zavedajo raznolikosti prehranskih navad sodobnega časa, ter tradicionalnih okusov gostov iz oddaljenih dežel. Prehranske navade sodobnega časa poleg tradicionalne kuhinje, vnašajo sodobna spoznanja in prehranske navade. Naravnana so predvsem na prizadevanja v zvezi z zdravimi in človeku koristnimi prehranskimi navadam. Vse sodobne prehranske navade so v kampih v Rovinju že dolga leta stalnica. Gostom je potrebno zgolj omeniti svoje želje. Tudi prehranske navade drugih, oddaljeni regij kuharskim mojstrom v rovinjskih kampih niso skrivnost. Turistična tradicija je v njihov kuharske veščine že zdavnaj vnesla spoznanja in srečanja z drugimi kuhinjami.

Kampi v Rovinju se zavedajo tudi lahkote in žeje na kopališčih in ob vseh drugih aktivnostih. Zato lahko hitro osvežitev in potešitev lakote gostje dobijo na kopališčih in ob drugih aktivnosti.

Dopust na morju že dolgo vrsto let ni zgolj ležanje na plaži in brezskrbno lenarjenje. Gostje v svoje zahteve vedno pogosteje in vedno bolj intenzivno vnašajo zavedanje, da je potrebno za zdravje in dobro počutje tudi nekaj lastnega truda in znoja. Šport, rekreacija ter mnoge druge aktivnosti pripomorejo k boljšemu življenjskemu slogu in počutju. Ker je kakovost življenja z njim tesno povezana si gostje svoj vsakdanji ritem aktivnosti želijo tudi na dopustu. Kampi v Rovinju omogočajo vrsto športnih aktivnosti. Lahko se izvajajo zelo različni športi in športne aktivnosti kot so tenis, namizni tenis, balinanje, potapljaška šola, najem raznih plovil kot so pedalin, kajak, kanu, sadolin. Bolj zahtevni se lahko soočijo s smučanjem na vodi, bolj razigrani pa vožnjo z banano ali obroči na vodi. V bližini je tudi velika ponudba raznih klasičnih igrišč za klasične in priljubljene športe kot so košarka, odbojka in podobni. Nekaj aktivnosti lahko gostje počnejo tudi v bližnji okolici. Predvsem sta priljubljena nordijska hoja, sprehodi in kolesarjenje. Okolica je zelo lepa in prijetna, zato ni dvoma, da bo trening ob morju še toliko bolj zanimiv in koristen. Med zanimive načine sprostitve je tudi dogajanje v večernih urah, ko si damo duška z bolj pestrimi, glasnimi in aktivnimi dejavnostmi, kot tistimi bolj umirjenimi. Kampi v Rovinju so odlično izhodišče za mnoge izlete v bližnjo in daljno okolico. Na izletih lahko opazujemo mnoge kulturne in naravne znamenitosti kraja. Za tiste bolj zahtevne pa so na voljo tudi izleti v bolj oddaljene kraje. Gre za svetovno znane kraje in destinacije, ki jih v bližnji okolici nikakor ne primanjkuje. Za tiste, ki radi odkrivajo okolico na lastno pest in v lastni režiji, pa ima sam Rovinj in okolica več kot dovolj zanimivosti, da jih le s težka vse obiščemo v času povprečnega trajanja dopusta. Sam Rovinj je neizmerna množica kulturnih znamenitosti, katere turiste, ki si želijo izkušnje več zagotovo zanimajo. Odražajo in odslikavajo zelo različna obdobja zgodovine mesta. Tisti bolj poučeni, bodo obdobja prepoznali po tipičnih značilnosti, kot so barve, grbi in druge znamenitosti. Med kulturne znamenitosti sodi šopek cerkva, Frančiškanski samostan, opazovalnica s pečatom Beneške republike, akvarij ter mnogo drugega. Narava je zelo pestra in raznolika. Parkovni gozd Zlatni rt je naravna znamenitost, ki se nahaja v bližini mesta Rovinj. Poleg tega, sliko mesta nezgrešljivo dopolnjuje več kot dvajset otokov, ki se nahajajo na bolj ali manj od mesta oddaljenih lokacijah. Limski kanal, ki predstavlja mejo občine Rovinj je sam po sebi naravni biser, ki je zanimiv za spoznanje obseženega dela znanosti. Lahko nas pouči o ureditvi obočja v starejših obdobjih, o administrativni ureditvi, lahko pa nas na zelo slikovit način pouči o moči narave in delovanju naravnih sil na tem območju.

Kampi v Rovinju so na račun naravnih, kulturnih, turističnih, klimatskih in drugih značilnosti, več kot primerni za obisk. O tem pričajo tudi podatki, ki govorijo o veliki priljubljenosti gostov iz različnih držav Evrope. Naravne znamenitosti so zanimiva kulisa morskim užitkom, katere je tu moč uživati na tisoč in en način. Kulturne znamenitosti nas poučijo o zgodovini kraja. Nikoli ni odveč spoznanje in pouk zgodovine kraja, kjer bivamo v času počitnic, saj smo na ta način bolj cenjeni v družbi. S pomočjo znanja pa lahko povežemo druga dejstva, pa tudi marsikatero neznanko v prihodnosti bomo lažje rešili. Klimatska danost območja se ponaša s soncem, jasnim nebom in prijetnimi temperaturami, ki omogočajo kakovost bivanja v času dopusta. Mnoge prav klima premami tudi v času po poletnem oddihu, tako, da se v Rovinj ali okolico vrnejo za kratek čas tudi izven sezone, pa čeprav zgolj na kavo.

Kampi v Rovinju so zato modra odločitev, ko premlevamo vse različne ponudbe možnosti preživljanja prostega časa.