Kozmetika za moške je lahko tudi lepo darilo Jan05

Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Kozmetika za moške je lahko tudi lepo darilo

Se res moški urejajo dalj časa kot ženske?

V povprečju moški porabijo 81 minut na dan za osebno nego, medtem ko ženske to opravijo v le 75 minutah. Moška nega vključuje čiščenje, vlaženje kože, britje, urejanje pričeske in izbira obleke.

Povprečen moški naj bi pod tušom preživel minuto dlje kot povprečna ženska, to je 23 minut. Če primerjamo britje ženskih nog, pazduh in bikini predela z britjem, ki ga opravijo moški, pa ženske to opravijo v pičlih 14 minutah, medtem ko si moški za to opravilo vzamejo štiri minute več. Prav tako pa moški porabijo minuto dlje (10 minut) za čiščenje in vlaženje kože.

Kakšna pa je kozmetika za moške?

Pojavlja se vedno več kozmetike za moške, najbolj zanimiva pa je tista vrsta kozmetike, ki se osredotoča na nego kože. Sem pa seveda ne spadajo razne šminke in črtala za oči, ampak kozmetični proizvodi, ki so oblikovani posebej za moške.

Nekaj časa nazaj so bili moški prisiljeni kupovati kozmetiko na skrivaj, predvsem pa so kupovali ženske proizvode, ki niso bili odišavljeni.

Razlika med kozmetiko za moške in ženske

Zaradi testosterona in pH-nivoja je moška koža debelejša kot ženska, zato potrebujejo močnejše losjone in čistilne tonike, da prodrejo v globoke plasti kože.  Mnogi produkti namenjeni moški uporabi so v preteklosti vsebovali alkohol, kar je zelo škodljivo za kožo.  Kozmetični produkti morajo biti posebej zasnovani za moške tudi zaradi dlak, ki imajo drugačno kemično sestavo kot ženske.

 

Danes je na voljo mnogo kvalitetne kozmetike za moške, ki poskrbi za lepo kožo, boljše britje in ohranja odličen videz las – zato je to lahko tudi lepo darilo.