Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Kvaliteta izdelave Canon kartuše

Med najbolj inovativnimi podjetji na področju optike je nedvomno Canon, ki proizvaja tudi kartuše in tiskalnike. V resnici je bila ravno to podjetje tisto, ki je prvo razvilo laserski tiskalnik, in njemu pripadajoče Canon kartuše. V tem času je sicer še veljalo, da so bile kartuše različnih proizvajalcev med seboj zamenljive. Šele kasneje so drugi proizvajalci tiskalnikov postavili ta trend, da je vsak proizvajalec uporabljal kartuše, primerne le lastnim tiskalnikom. Od takrat je tudi Canon kartuše mogoče uporabiti le v tiskalnikih istega proizvajalca. Zagotovite si svojo najcenejšo kartušo Canon s klikom sem.  Res pa je, da je mogoče v tiskalnike znamke Canon namestiti tudi kartuše tako imenovanih generičnih proizvajalcev.

Ko iščemo kartuše za Canon tiskalnike, se tako odločamo za nakup med dvema vrstama proizvajalcev. Originalne Canon kartuše so dražje od generičnih, to je tistih, ki jih proizvajajo drugi proizvajalci, ki sami ne proizvajajo tiskalnikov, temveč le kartuše, prilagojene tiskalnikom različnih blagovnih znamk. Čeprav imajo generične kartuše očitno nižjo ceno, pa je predvsem vrednost zaupanja v blagovno znamko razlog, zakaj se veliko potrošnikov kljub temu odloča za nakup originalne Canon kartuše. Kot kvalitetna blagovna znamka, ki se lahko pohvali s številnimi inovativnimi podvigi ter preciznostjo izdelave, so si Canon kartuše priborile veliko zaupanje potrošnikov, ki se zanašajo le na originalnega proizvajalca.

Čeprav so generične kartuše kompatibilne s Canon tiskalniki in načeloma v njih povsem normalno funkcionirajo, je predvsem vprašanje kvalitete izdelave, ki se skriva v detajlih tisto, ki postavlja Canon kartuše na višjo raven kvalitete. Odločitev, ali so Canon kartuše vredne cene, ki je višja kot pri generičnih, pa je na koncu dneva na strani potrošnika.  Le- ta lahko ponudbo vseh kartuš spremlja kar na internetnih straneh.