Led reflektor ima svojo moč Okt02

Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Led reflektor ima svojo moč

Svetloba je del našega življenja in seveda ne moremo brez nje. S tem mislimo na naravno in tudi na umetno. Umetno proizvajamo na različne načine in seveda tudi za različne namene. Led reflektor je ena od oblik umetne svetlobe, ki je izjemno koristna in deluje tudi v težkih zunanjih razmerah.

Ker ima t. i. led reflektor izjemno vodoodporno zaščito, je tako primeren za zunanjo ter notranjo uporabo. Njegova izjemna lastnost je tudi ta, da ima lahko nastavljiv nosilec. Z njim lahko kadar koli in kjer koli nastavljamo smer svetlobe. Tudi montaža je enostavna, pogoj pa je , da je hišna napetost 230 V.

Priljubljen predvsem za dovoz

Če bi delali raziskavo, v kateri bi ugotavljali, zakaj se led reflektor predvsem uporablja, bi ugotovili, da predvsem v zunanjih prostorih. Uporabniki pa bi v nadaljevanju verjetno navedli tri zelo pogoste rabe tovrstnega reflektorja: razsvetljavo dovoza, za osvetljevanje hišne fasade ter tudi za svetlobne znake. V največji meri pa ga seveda uporabljajo za že omenjeni dovoz oziroma za njegovo razsvetljavo.

Trpežen zaradi izbranega materiala

Led reflektor je zelo trpežen, zato torej lahko funkcionira v zunanjih prostorih. Tudi v času dežja, če je potrebno. Narejen je namreč iz posebej izbranih materialov, ki mu dajejo posebne in izjemne lastnosti. Ohišje reflektorja je narejeno iz aluminija, vijaki pa iz nerjavečega jekla. Prav na vseh stikih pa ima led reflektor gumijasta tesnila.

Led reflektor izžareva toplo barvo

Na trgu je na razpolago tovrstni reflektor, in sicer samo s toplo belo barvo svetlobe. Topla bela barva nas tako ves čas spominja na klasične žarnice, ki so pogosto prisotne v naših domovih. V bistvu gre za belo barvo, ki ji toplino pridaja rumenkasti odtenek. Nekateri ravno zaradi te topline reflektor uporabljalo tudi za posebne učinke, ki v ljudeh vzbujajo marsikaj pozitivnega. Tako je reflektor te vrste izjemno zaželen za razsvetljavo starinskih ter tradicionalnih hiš, restavracij ter tudi mnogih poslovnih prostorov.

Kakor koli že, svetloba je od nekdaj pomagala človeku, da je lažje preživel. Na začetku je bila samo naravna, kasneje pa ji je človeški um pridal še umetno, ki jo danes prav tako s pridom uporabljamo in brez nje verjetno ne bi več šlo.