Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Mezoterapija ali biorevitalizacija

Mezoterapija je tehnika za pomlajevanje kože. Metoda mezoterapija obstaja že več kot stoletji, v sodobnem času za njenega začetnika velja doktor Michel Pistor.

  • Izraz mezoterapija izhaja iz grških besed mesos in therapeia.
  • Prvi dokazi za podobne pristope pomlajevanja kože izvirajo iz leta 400 pred našim štetjem, opisana pa je bila tik pred koncem osemnajstega stoletja.
  • Mezoterapijo imenujemo tudi biorevitalizacija ker gre za tehniko za pomlajevanje kože s pomočjo drobnih injekcij multivitaminskih pripravkov v njeno podkožje.

Mezoterapija za pomlajevanje kože

Storitev mezoterapije opravljajo tudi v Skin  centru, v estetski kliniki v Ljubljani.

Apliciranje vitaminov in mineralov

Človeška koža je največji človeški organ, ima številne funkcije in lastnosti. Med drugim je tudi človeška koža podvržena procesom staranja. Zaradi tega se na koži začnejo z leti in pod vplivom drugih dejavnikov kazati znaki procesa staranja. Drugi dejavniki so onesnaženje, izpostavljenost soncu, stres in kajenje. Nezanemarljivo vlogo pa ima tudi nega kože in splošna skrb za zdravje in zdrav življenjski slog. Nega kože zahteva veliko več kot milo in vodo. Danes je za nego kože na voljo zelo veliko izdelkov in storitev. Dodatno lahko pri izdelkih in storitvah izbiramo v zelo velikem obsegu.

Razmeroma malo vpliva ima človek na gene, saj jih prinese na svet ob rojstvu. Načeloma bo imel novorojenec v odrasli dobi kožo enakih ali podobnih lastnosti, kot njegovi predniki. Med drugim to pomeni tudi bolj ali manj odporno na procese staranja. V osnovi se z leti začnejo kazati znaki staranja, ker se celice začnejo počasneje obnavljati. Koža vsebuje vse manj kolagena in hilauronske kisline. Kolagen in hialuronska kislina dajeta koži oporo in volumen.

Metoda mezoterapija temelji na apliciranje hilauronske kisline, vitaminov in mineralov. S tem se omejijo učinki poglavitnih dejavnikov staranja. Mezoterapija za aplikacijo uporablja štirinajst vitaminov, ki stimulirajo glavne funkcije celic, štiriindvajset amino kislin, katere povečajo produkcijo za kožo pomembnih proteinov. Dodatno mezoterapija koristi učinke petih nukleinskih kislin. Te aktivirajo komunikacijo med celicami kože. Mezoterapija prav tako uporablja dva antioksidanta, ki preprečujeta poškodbo kože s strani zunanjih dejavnikov. Mezoterapija je uspešna metoda za pomlajevanje kože na obrazu in vratu.