Nakup šolske torbe Jun19

Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Nakup šolske torbe

Šolske torbe imajo v očeh otrok pomembno vlogo, saj to niso le pripomočki, s katerimi prenašajo učbenike, ampak imajo tudi določeno simbolno vrednost. Otroci imajo najraje tiste šolske torbe, ki so opremljene z motivi iz filmov, risank, stripov, računalniških igric ter igrač, ki jih imajo najraje. Otroka boste najbolj razveselili, če mu boste kupili takšno šolsko torbo, s katero se bo lahko poistovetil in pohvalil pred svojimi prijatelji in sovrstniki.

Vendar pa morate pri nakupu šolske torbe upoštevati tudi druge vidiki, ki niso povezani le z videzom. Zato morate pri izbiri kakovostne šolske torbe ravnati odgovorno in izbrati takšno, ki bo zagotavljala vse potrebne varnostne in zdravstvene vidike. Upoštevati morate, da otroci vsak delovni dan v šolo prinašajo težko šolsko opremo. Zvezki, delovni zvezi, učbeniki in drugi šolski pripomočki skupaj predstavljajo kar velik zalogaj, ki ga mora otrok prenašati od parkirišča, kjer ga starši odložijo, do šolske klopi, kjer se prične pouk. V še manj ugodnem položaju so tisti otroci, ki morajo sami prepešačiti pot od doma do šole. Še posebej v takšnih primerih morajo biti šolske torbe izbrane skrbno in z mislijo na zdravje otrokove hrbtenice.

V zadnjem času so izjemno priljubljene šolske torbe, ki so opremljene z kolesci in držalom, tako da jih lahko otrok namesto tega, da bi jih nosil na ramenih, prevaža kot voziček. Primerne so zlasti za tiste dneve v tednu, ko je na šolskem urniku veliko predmetov, ki zahtevajo prenašanje težkih učnih gradiv. Za dneve, ko je teža gradiv bistveno nižja, pa se lahko takšne šolske torbe brez težav prenašajo na hrbtu. Preden otroka pošljete v šolo, preverite na kakšen način prenaša šolsko torbo. Pomembno je, da se šolske torbe namestijo nekoliko višje na hrbtu. V ta namen se regulirajo naramnice, predvsem pa je potrebno paziti na to, da šolske torbe niso prevelike oziroma premajhne.

Več informacij najdete tukaj