Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Opremljanje prostora po principu feng šui – 4 osnovne smernice

Feng šui velja za posebno umetnost opremljanja prostora, s pomočjo katere boste v svoje stanovanje priklicali pozitivno energijo. Predstavljamo vam nekaj osnovnih načel te starodavne kitajske veščine, ki vam lahko služijo kot smernice pri opremljanju prostorov v vašem lastnem domu.

  1. Izbira barv

 

Pri opremljanju prostorov so barve ključnega pomena. Po principu feng šui naj bi hladne barve uporabljali predvsem v prostorih, namenjenih počitku, medtem ko je za prostore, v katerih nameravamo sprejemati obiske in se družiti, primernejša izbira toplejših in živahnejših barv (rumena, oranžna …).

 

  1. Opremljanje kopalnice

 

Kopalnica je zelo intimen kotiček vsakega doma, namenjen sprostitvi. Pri opremljanju tega prostora igra zato pomembno vlogo prav svetloba. Namestite primerne luči, ki omogočajo zatemnitev, kar vam bo omogočilo, da si kadarkoli ustvarite pomirjajočo atmosfero. V kopalnici ne smejo manjkati niti zelene rastline, ki naredijo prostor precej bolj prijeten in sproščujoč.

 

  1. Zakonska postelja

 

Opremljanje spalnice je še posebej velik izziv. Se sprašujete, kam postaviti zakonsko posteljo? Če želite upoštevati načelo feng šui, potem jo namestite ob steno brez oken in vrat, pri čemer je priporočeno, da je v smeri nog čim manj različnega pohištva.

 

  1. Delovni prostor

 

Opremljanje prostora po principu feng šui ni uporabno le v domačem okolju, temveč lahko te principe uspešno uporabite tudi v svoji pisarni oziroma delovnem prostoru. Precej večjo produktivnost boste dosegli, če si pisalno mizo postavite v kot, ki je najbolj oddaljen od vrat, pri tem pa je pomembno, da ste obrnjeni tako, da imate čim boljši pregled nad celotnim prostorom.