Otroška knjiga je odlično darilo Jun22

Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Otroška knjiga je odlično darilo

Otoška knjiga je odlično darilo, a pred nakupom moramo vedeti kar nekaj stvari, da lahko izberemo tisto knjigo, ki bo najbolj primerna za otroka. Otroška knjiga je odlično darilo, a to ne drži, če kupimo knjigo, ki jo otrok že ima.

Glede na to, da starši večino knjig kupimo kar sami, se lahko pogosto zgodi, da je izbrana knjiga že na polici tistega otroka, ki ga želite obdarovati. Nakup knjige bo tako dobra odločitev le takrat, ko že veste katere knjige otrok ima ali pa se lahko o tem pred nakupom pozanimate.

Otroška knjiga je odlično darilo, a moramo poznati tudi starost otroka in imeti občutek o tem, kakšne knjige so zanj primerne. Večinoma imajo otroci knjige radi, a morajo le-te biti takšne, da ustrezajo nekemu starostnemu obdobju otroka. Za tiste najmlajše, ki še ne govorijo in se le učijo, bodo najbolj ustrezne otroške knjige ki vsebujejo same slike in le nekaj teksta, ki ga lahko starši preberejo otroku.

Ko otrok naraste vsaj toliko, da začne že sam govoriti, je potrebno poskrbeti za njegov nadaljnji razvoj. Knjige so lahko odličen pripomoček pri tem, a se moramo tudi starši zelo zavzeti za to. V tem obdobju se še vedno lahko uporabljajo knjige z velikimi slikami, da otrok spoznava stvari v knjigi, počasi pa lahko začnemo z uvajanjem raznih pravljic in podobnih knjig, s katerimi bo ob vašem glasnem branju otrok bogatil besedni zaklad.

Tudi pri večjih otrocih, ki začnejo s samostojnim branjem v šoli ali doma, bodo razne knjige odlično darilo. Takrat izberite bolj enostavna besedila in tiste črke, ki jih otrok že pozna, saj bo le tako imel voljo do branja.