Kakšne so prednosti plastičnih oken? Avg25

Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Kakšne so prednosti plastičnih oken?

Stavbno pohištvo iz umetnih oz. plastičnih mas (PVC) je zadnje čase čedalje bolj priljubljeni. Kateri so torej tisti razlogi, zaradi katerih se marsikdo odloči za plastična okna?

1.       Trpežnost in dolga življenjska doba

Plastična okna so izjemno trpežna, zato imajo tudi zelo dolgo življenjsko dobo. To proizvajalci dosežejo z izbiro visokokakovostnih materialov in sodobnih proizvodnih postopkov. Z izbiro prave barve postanejo okna na primer odporna proti praskam in umazaniji.

2.       Energetska učinkovitost

Sodobna plastična okna dosegajo vse standarde za gradnjo energetsko učinkovitih, nizkoenergijskih ali pasivnih objektov, zato so zelo primerna za vse, ki si želite moderno in okolju prijazno nepremičnino. Kljub temu pa niso nepredušna, ampak s sodobnimi sistemi omogočajo prezračevanje, tudi kadar je okno zaprto, zato vaše stanovanje ne bo nikoli zatohlo.

3.       Enostavno vzdrževanje

Ker so kvalitetna plastična okna tako obstojna in stabilna, je v vzdrževanje potrebno vložiti zelo malo truda. Za razliko od lesenih vam plastičnih oken na primer ni potrebno barvati vsako leto znova. Vaša okna bodo izgledala kot nova tako dolgo, da vam bodo zavidali vsi sosedi.

4.      Prilagodljivost

Proizvajalci plastičnih oken bodo pri izdelavi upoštevali vse vaše želje. Na voljo so vam različne oblike in široka paleta barv. Če so vam všeč naravni vzorci, se lahko odločite tudi za plastična okna, ki so pobarvana tako, da izgledajo kot les.

5.     Ugodna cena

Četudi velja, da je na prvem mestu kvaliteta, je pri zamenjavi oken pomemben dejavnik tudi cena. Plastična okna so ugodnejša že v izhodišču, poleg tega pa prihranite pri stroških za vzdrževanje. Če izberete energetsko učinkovita plastična okna pa boste prihranili tudi pri stroških za ogrevanje.