Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Popravci v šoli, sliši se grozno

Življenje nam prinaša uspehe in neuspehe. Tudi v šoli. Včasih se nam zgodi, da nam stvari pač uidejo iz rok, čas nas prehiti in rezultat tega je popravni izpit. Sliši se grozno, toda vsaka stvar je za kaj dobra, kajneda? S tem se seveda ne bodo strinjali starši otrok, ki vse svoje upe polagajo na otroka. Toda, potrebno je poiskati rešitev in ne obupavati naprej.

Včasih nam popravni izpit uspe izdelati brez pomoči. Bili smo pač leni, ni se nam ljubilo hoditi v šolo ali pa nismo poslušali naših dragih učiteljev. V času popravnih izpitov smo se vzeli v roke, sedli za mizo ter se pričeli učiti. In uspelo nam je. Vedeti pa moramo, da so to osamljeni primeri tistih, ki so izjemno inteligentni, dojemljivi, dosledni in lahko sami pridejo do cilja. Takih učencev je v resnici zelo malo. Slej ko prej se zgodi, da naletimo na problem in sami ne moremo naprej. Včasih je to le pomanjkanje volje in doslednosti. Kdo nam bo pomagal takrat? Starši, sorodniki, bratje, sestre, prijatelji? Po navadi ne.

Popravni izpiti niso obvezni, na pomoč nam priskočijo inštrukcije

V ključnem momentu moramo poseči po strokovni pomoči. Popravni izpiti niso lahki in ponavadi je snov obsežna, časa pa več kot le premalo. Za to obstaja rešitev, ki se ji reče tudi inštrukcije ali bolje rečeno intenzivne inštrukcije. Po domače to pomeni, da pokličemo strokovnjake z dolgoletnimi izkušnjami za določenem predmet, kjer imamo popravni izpit, in se z njim dogovorimo za srečanje. Potrebnih je le nekaj ur in nekaj našega denarja in uspeh je skorajda vedno zagotovljen.