Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Če hrepenite po nepozabni izkušnji, si privoščite potovanje na Kitajsko

Kitajska, najvzhodnejša velesila, sicer pa nosilka najstarejše še živeče zgodovinske civilizacije, je danes čarobna prav toliko kot kadarkoli prej. Ampak veliko bolj dostopna kot v preteklosti. Kitajska ponuja vedno več možnosti za potovanja, študij in delo, tako svojim državljanom, ki odhajajo ven, kot tujim državljanom, ki vstopajo na njena prostranstva.

Potovanje na Kitajsko v lastni režiji ali z agencijo?

Če radi sami načrtujete svojo pot, agencije ne potrebujete, če pa raje prepustite drugim, da uredijo vse potrebno za vas, pa je ponudb različnih agencij za potovanje na Kitajsko vedno več. Morda je v deželo tolikih nasprotij vendarle bolj prijetno vstopiti z izkušenim partnerjem, kakršne potovalne agencije po navadi so.

Sicer pa je vizo, prebivališče in celotno potovanje na Kitajsko možno urediti tudi fizičnim osebam. V primeru velike naglice je možno dobiti vizo celo v enem dnevu. Če želite obiskati le eno od dveh specialnih administrativnih regij Ljudske republike Kitajske, torej Hong Kong ali Macao, pa vize za bivanje krajše od 90 dni sploh ne potrebujete.

Najprimernejši čas za potovanje na Kitajsko

Ker je država ogromna, je najprimernejši čas za potovanje na Kitajsko seveda odvisen od predela Kitajske, ki ga želimo obiskati. Če smo na lovu za najbolj poznanimi znamenitostmi, bodo marec in april ter september in oktober najbolj primerni meseci. Seveda lahko takrat računamo z večjo gnečo in višjimi cenami. Če nas vabita Tibet in zahodni Sichuan, bodo temperature vsekakor najbolj primerne poleti. Glede Tibeta bodimo pozorni, da za vstop v Avtonomno pokrajino Tibet potrebujemo posebne dovolilnice, ki jih ni vedno lahko dobiti. Vedeti pa moramo, da je večina zgodovinske pokrajine Tibet zunaj meja Avtonomne pokrajine Tibet, zato nam nemara v slednjo ni potrebno vstopati.

Naj bodo naš cilj velike kitajske znamenitosti ali pa skrivnostne pokrajine, polne samostanov in drugih duhovnih kotičkov, potovanje na Kitajsko se splača.