Preberite si, kako odstraniti klopa Feb20

Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Preberite si, kako odstraniti klopa

Morda živite v mestu in do sedaj še niste uspeli v živo videti majhno, drobno in zelo nevarno žival, ki jo poimenujemo klop. Kljub temu da ne živite na področjih, kjer se klopi pogosteje nahajajo, pa ni pravila, da se klopi ne bi znašli tudi v kakšnem od mestnih parkov ali na podobnem terenu. Ko se boste z njim prvič soočili, vas naj ne bo preveč strah. Če boste pravilno ukrepali, potem se res nimate česa bati.

Ker je pri soočanju s klopom pomembno vedeti tudi, kako odstraniti klopa in kaj narediti po tem dejanju, vam bomo v nadaljevanju ponudili nekaj najkoristnejših nasvetov, ki jih pri soočanju s klopi le upoštevajte.

Kako odstraniti klopa?

Če so nam nekoč starejši ljudje svetovali, da klopa s svojega telesa lahko najlaže odstranimo tako, da ga pred odstranjevanjem namažemo z oljem ali katero od podobnih snovi, naj vas že sedaj opozorimo na to, da tega v resnici nikakor ne počnite. Raziskave so pokazale, da klop pri mazanju z oljem ter podobnimi snovmi dobi še večjo moč in v naše telo začne izločati izjemno nevarne snovi.

In kako odstraniti klopa, če ne z oljem? Najprimernejše orodje, s katerim boste lahko hitro in enostavno odstranili klopa, je tudi po mnenju številnih strokovnjakov kar pinceta. Zato je pomembno, da jo imate vedno pri roki. Z njo se skrbno odpravite nad to majhno žival in jo nadvse previdno odstranite. Morda se vam bo na začetku zdelo, da je to povsem nemogoče in da vam postopek odstranjevanja klopa popolnoma uhaja iz rok. Bodite vztrajni in potrpežljivi. To se vam bo obrestovalo, saj boste uspešno odstranili klopa.

Če vas torej kdo vpraša, kako odstraniti klopa, mu povejte natanko to, kar smo vam svetovali mi. Nato dodajte še opazko, da je treba mesto, kjer se je nahajal klop, namazati še z žganjem. Potem pa je nujno potrebno obiskati zdravnika, ki bo ukrepal tako, kot je potrebno.

Več pa lahko preberete tukaj: https://www.sos-klop.si