Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Predprodukcija videa ali priprava na snemanje

Vsaka priprava videa je izjemno zanimiv proces, hkrati pa seveda zelo naporen. V ozadju je veliko število strokovnjakov, ki se vsak na svoj način trudijo, da bo končni izdelek kar se da atraktiven, obenem pa bo nosil pečat vrhunske kvalitete. Pripravi lahko rečemo strokovno tudi predprodukcija.

Snemanje videa ni samo post-produkcija
Pri vsaki video produkciji je nadvse pomembno to, kako se bomo nanjo pripravili. To v praksi pomeni, katere avtorje bomo izbrali, v nadaljevanju kdo bo napisal scenarij, kdo bo režiser, kako se bomo lotili samega snemanja, kdo bo snemal, kaj se bo snemalo, ogled terena. Pomemben je tudi pogovor, ki ga opravimo z naročnikom, prav tako pa še izbira statistov ali igralcev. V ozadju pa je še scenografija ter rekviziti. Dobra priprava oziroma predprodukcija zagotavlja tekoče snemanje in tudi produkcijo videa.

Vse pa se začne pri ideji
Seveda pa predprodukcija ni del, ki je prvi na vrsti. Tako kot pri vsakem delu je tudi tu najprej pomembna ideja. Na podlagi ideje pa se lahko začne pisati besedilo ter vse ostalo. Če ideja že na začetku ni dobra, potem je velika verjetnost, da tudi video ne bo dober. Ravno zato si moramo za idejo vzeti dovolj časa. Vedeti moramo, kakšni so naši cilji in pa tudi zmožnosti. Če je temelj dober, potem smo lahko brez skrbi, da bo tudi končni izdelek vrhunski in ne samo dober. To pa velja predvsem v primeru, kadar imamo na kupu tudi izjemno dobro ekipo, ki je usklajena in dobro dela v skupini.