Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Prehlad v zimskem času

Prehlad je značilen za zimski čas . Zimski čas je največkrat vzrok za prehlad predvsem v primerih, ko se človek ne zaveda dobro vseh možnih negativnih posledic. Prehlad je lahko posledica različnih dejavnikov. Velikokrat prehlad sproži nespametno ravnanje. Pri tem se velja zavedati, da se prehlad lahko razširi v hujše oblike zdravstvenih težav. Prehlad je zato treba jemati tako z vidika preventive, kot tudi pri načinih zdravljenja.

Zdravljenjem mora biti enako resno in kakovostno, kot to velja za druge bolezni in zdravstvene težave. Nespametno je razmišljanje, da bomo prehlad odpravili mimogrede, ter lahko poiskali krajšnico do zdravja in dobrega počutje.Dobro počutje je stanje, ko je človek zdrav in poln energije. V primeru prehlada se moramo zavedati, da je pot do zdravja in dobrega počutja predvsem v omogočanju koristnih zdravstvenih učinkov telesu. Telo mora predvsem počivati, vsakršno gibanje zunaj doma ni priporočljivo. V času zdravljenja morajo človeški obrambni mehanizmi v celoti odpraviti vse zdravju škodljive negativne vplive. Zato v veliko primerih potrebuje čas ter ustrezne pogoje. Ustrezni pogoji so v prvi vrsti gibanje na primerni temperaturi. Dan več preživet v hiši ne bo ogrozil naših aktivnosti, lahko pa veliko pripomore k boljšemu zdravju v prihodnosti. Najslabše je, če se takoj ko se počutimo nekoliko bolje, začnemo aktivno in intenzivno ukvarjati z običajnimi aktivnostmi zunaj doma. S tem smo ne le ogrozili zdravja, ampak smo tudi izničili vse procese zdravljenja, zaradi katerih smo bili pred tem določeno časovno obdobje v notranjih prostorih. Dan več, prebit v notranjih prostorih, bi lahko prinesel dobro počutje in zdravje.

Zato se velja preden pomislimo na nujnost določenega opravila ali aktivnosti, najprej pomisliti na vse nujne zahteve zdravja in dobrega počutja. Dobro počutje danes pomeni ne le zdravje ampak tudi kakovost življenja. Zato velja k njegovem zagotavljanju pristopiti resno, pametno in aktivno. Prehlad potrebuje čas za zdravljenje.

več