Tagi

Sorodni clanki

Deli z prijatelji

Prosta delovna mesta v Mariboru

Zaradi trenutno vsesplošnega duha družbe, da je prostih delovnih mest vedno manj, da je službo nemogoče dobiti in da ni mogoče dobiti delovnega mesta v skladu s svojo izobrazbo, vlada med slovenskih prebivalstvom precej črno vzdušje. Na vzhodu naše države pa se na tem področju obrača nekoliko na bolje, saj v zadnjem času število delovnih mest v Mariboru narašča.

Največje število delovnih mest v Mariboru je še vedno na študentskih servis, ki ponujajo raznolika dela, od težkih fizičnih del pa vse do strokovnih del. Za dijake in študente je poskrbljeno, saj so delovna mesta v Mariboru na voljo skozi celo leto in ne zgolj poletna počitniška dela za krajši čas.

Aktualna prosta delovna mesta v Mariboru pa glede na trenutno zaposlovalno situacijo kažejo izboljšanje na tem področju. Trenutno je v mariborski občini precej zaposlovanja preko javnih natečajev in javnih razpisov, saj je lepo število prostih delovnih mest v Mariboru na voljo preko javnih natečajev Mestne občine Maribor, ki prosta uradniška delovna mesta v Mariboru redno objavlja na svojih spletnih straneh, precej pa zaposlujejo tudi v javnih podjetjih in javnih zavodih v mariborski občini. Nekoliko slabše z delovnimi mesti v Mariboru kaže v zasebnem sektorju, zadnje čase smo priča predvsem velikim odpuščanjem v nekdanjih velikih podjetjih in ni malo tragičnih zgodb delavcev, ki so službo po več desetih letih predanega dela izgubili zaradi selitve proizvodnje ali stečaja. A kljub žalostnim zgodba je prihodnost nekoliko svetlejša, saj so prosta delovna mesta v Mariboru na voljo na mnogih drugih delovnih področjih.